Αποστολέας Θέμα: Το wash πήγε καλά?  (Αναγνώστηκε 1996 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pitholborn

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athina
Το wash πήγε καλά?
« στις: Νοεμβρίου 17, 2011, 02:35:56 μμ »
Παραθέτω 4 φωτογραφίες του υπο κατασκευη ελικοφόρου μου. Είναι το πρώτο μου μοντέλο και απλα θέλω να ρωτήσω την γνώμη των πιο εμπειρων εδω μέσα για το wash που του έκανα.
Του έκανα wash με enamel και μπολικο διαλυτικο αφου το είχα βερνικώσει. Προβλήματα με τα χρώματα του μοντέλου δεν ειχα (το είχα ενα φόβο). Καθάρησα με μπατονέτες και χαρτι κουζίνας.
Το αποτελεσμα απλα δεν είμαι σιγουρος οτι είναι το καταλληλο!!! Εχει βρωμήσει μεν , και οι γραμμωσεις εχουν τονιστεί , απλα δεν ξέρω εαν εχς κανει καποιο λαθος και το αποτελεσμα δεν είναι αυτο που πρέπει. Ελπιζω οι φωτογραφίες να μπορουν να σας δώσουν μια ιδέα.

Οποτε πριν κανω wash στην επάνω επηφάνεια οποιαδήποτε καλη συμβουλη είναι παραπάνω απο αποδεκτή.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Το wash πήγε καλά?
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 17, 2011, 02:42:16 μμ »
Προσωπικά θα του έριχνα και άλλο wash. Και έτσι όμως να το αφήσεις, μια χαρά είναι, ειδικά για πρώτο μοντέλο.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 17, 2011, 04:17:35 μμ »
Θέλεις και άλλο σίγουρα, μιας και μπορεί κανείς να δει το γκρι και στο βάθος της γράμμωσης. Μάλλον χρειάζεσαι λίγο πιο πυκνό διάλυμα και πολύ πιο στεγνό χαρτί σκουπίσματος. Αν το χαρτί σου είναι αρκετά νοπό τότε "μπαινει μέσα" στη γράμμωση και την καθαρίζει.

Τι θα έκανες αν ήθελες να καθαρίσεις την γράμμωση; Κάνε ακριβώς τα ανάποδα για να την αφήσεις... βρώμικη.

ΥΓ ωραίο το μοντέλο σου, αναμένουμε και το ... από πάνω!

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 17, 2011, 04:59:31 μμ »
Καλησπέρα,

σίγουρα θέλει πιο έντονο αποτέλεσμα (χωρίς να μαυρίσει εντελώς η γράμμωση όμως).
Δοκίμασε και να τοποθετήσεις το wash ακριβώς εκεί που το θέλεις (μέσα στην γράμμωση) με ένα λεπτό πινέλο, ούτως ώστε να μην χρειαστεί σκούπισμα παρα μόνο κατα τόπους (όπου σου ξεφύγει το πινέλο).
ʼσε δηλαδή το διάλυμμα να τρέξει μόνο του, προσθέτοντας λίγο-λίγο και μετά διορθώνεις όπου νομίζεις.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Σκύρος
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 17, 2011, 05:40:41 μμ »
Εγώ προσωπικά εκτιμώ ότι ήθελε περισσότερο wash χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι και όμορφο σαν δουλειά.Προσπάθησε την άλλη φορά να βάλεις ένα κλικ περισσότερο χρώμα και θα δείς πιό όμορφο αποτέλεσμα.Επίσης σε αυτά τα αεροσκάφη να τονίζεις περισσότερο τα πριτσίνια τους όπου σε παίρνει βαθαίνοντας τα λίγο με το scriber καθώς τείνουν να γεμίζουν από την βαφή ιδίως από πινέλο.Στην παρούσα δουλειά θα σου πρότεινα λοιπόν περισσότερο χρώμα στο wash,εμβάθυνση γραμμών και τονισμό πριτσινιών.Μην φοβάσαι να δουλέψεις με τις μπατονέτες,δίνουν ωραίο εφέ από ροή αέρα και όχι μόνο και μην ξεχνάς να σκουπίζεις με στεγνό πανί.

Αποσυνδεδεμένος pitholborn

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athina
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 18, 2011, 11:42:24 πμ »
Σας ευχαριστώ πολυ για τις παρατηρήσεις. Αποφάσησα να το συνεχήσω και να το τελιώσω με το υπαρχον wash και να μεταφέρω την εμπειρία στο επομενο μοντελο το οποιο το εχω ηδη και με κοιτάζει περιεργα :)....

υ.γ. Απο την πράξη και τα σχόλια σας καταλαβα πως εκτως απο το οτι ήθελε λιγο παραπανω χρωματακι , ίσως και οι γραμμώσεις του μοντέλου να μην ηταν τοσο καλες (θελανε ίσως ενα πατήματακι) αλλα νομιζω το πιο συμαντικο ήταν το σκούπισμα με πανι που δεν εκανα. Σκούπιζα με χαρτι κουζίνας το οποιο επερνε οτι εβρησκε στο διαβα του :)

Ευχαριστώ και πάλι , σύντομα στο showroom...

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 18, 2011, 10:17:38 μμ »
H μαγεία του wash είναι ναι το ρίξεις πάνω στη γράμμωση και το δεις από μόνο του , να κυλάει κατά μήκος της γράμμωσης χωρίς εσύ να το περνάς .. Σταζεις δηλαδή στην γράμμωση κι αυτό κυλάει στη χαραγμένη γράμμωση μόνο του.. Και τότε δεν χρειάζεται καν σκούπισμα μετά..

Εμένα μου εχει τυχει μια και μοναδική φορά !! και δεν νομίζω ότι θα μου ξανατύχει μιας κι εκείνη η φορά πιθανώς να έγινε και τυχαία !!

Αλλά η ουσία ειναι να επιμενεις.. φαντάζομαι ότι όσο πιο πολύ γουο-σάρεις σε διάφορα μοντέλα , θα έρθει η στιγμή που θα κάνεις τα αριστουργήματα που βλέπεις εδω μέσα..

Επίσης  κυρίαρχο ρόλο παίζει η γράμμωση - το βάθος του χαράγματός της...

Καλά μοντελαρίσματα και στέλνε μοντέλα να βλέπουμε και να μαθαίνουμε !

Tags: wash