Αποστολέας Θέμα: PT-196 in southwest Pacific Revell 1/72  (Αναγνώστηκε 5478 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
PT-196 in southwest Pacific Revell 1/72
« στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 09:46:06 πμ »
Καλημέρα σε όλους, αν και είχα ανακοινώσει , με βάση το κιτ της Revell, την PT-109, μέχρι να βρω το 37mm gun 1/72 από αντίστοιχο κιτ της Hasegawa, θα αρχίσω την συμμετοχή μου από την τελευταία τορπιλάκατο που ήθελα να παρουσιάσω σ' αυτό το GB και αυτή είναι η PT-196 που ανήκε στο squadron 12, που έδρασε στα νερά της Νέας Γουινέας από τον Οκτώβριο του 1943 έως τον Μάρτιο του 1944. Η τορπιλάκατος αυτή παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο καμουφλαζ που είχε κατά τις δοκιμές και πρέπει να διατήρησε τουλάχιστον στην αρχή της δράσης της, γιατί τα χρώματα και οι παραλλαγές άλλαζαν ανάλογα με τις συνθήκες. Στο συγκεκριμένο καμουφλάζ , σύμφωνα με το βιβλίο PT BOAT SQUADRONS US Navy Torpedo Boats, τα βασικά χρώματα είναι σκούρο  και ανοικτό γκρί, ενώ μου φαίνεται ότι το χρώμα στα σαγόνια του καρχαρία πρέπει να είναι μαύρο (στα περισσότερα ήταν κόκκινο). Σας παρουσιάζω και όσες φωτογραφίες έχω, τρείς από τις δοκιμές και η τελευταία όπως πρέπει να ήταν κατά την δράση της. Στις δοκιμές έφερε πίσω και πρόσθετη δεξαμενή καυσίμων, για να αυξήσει την ακτίνα δράσης της, η οποία μπορούσε να απορριφθεί, αλλά επειδή στις απότομες στροφές με μεγάλη ταχύτητα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα, η λύση αυτή απορρίφθηκε.

::salut:: ::salut::
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: PT-196 in southwest Pacific Revell 1/72
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 09:50:45 πμ »
Τρέλλα! Καλή αρχή!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 12:19:03 μμ »
ʼκρως ενδιαφέρον θέμα Γιώργο (όπως άλλωστε και τα περισσότερα PT του Ειρηνικού). Καλή αρχή :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 12:27:49 μμ »
Υπέροχη παραλλαγή.
Καλή συνέχεια
 ::salut::
Σ.Σ.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 14, 2011, 12:23:40 πμ »
Γιώργο, Μάνο και Σταύρο σας ευχαριστώ πολύ.
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 14, 2011, 10:43:39 πμ »
καλή συνέχεια  ::salut:: ::salut::
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 14, 2011, 12:59:35 μμ »
Καλημέρα σε όλους, αν και είχα ανακοινώσει , με βάση το κιτ της Revell, την PT-109, μέχρι να βρω το 37mm gun 1/72 από αντίστοιχο κιτ της Hasegawa, θα αρχίσω την συμμετοχή μου από την τελευταία τορπιλάκατο που ήθελα να παρουσιάσω σ' αυτό το GB και αυτή είναι η PT-196 που ανήκε στο squadron 12, που έδρασε στα νερά της Νέας Γουινέας από τον Οκτώβριο του 1943 έως τον Μάρτιο του 1944. Η τορπιλάκατος αυτή παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο καμουφλαζ που είχε κατά τις δοκιμές και πρέπει να διατήρησε τουλάχιστον στην αρχή της δράσης της, γιατί τα χρώματα και οι παραλλαγές άλλαζαν ανάλογα με τις συνθήκες. Στο συγκεκριμένο καμουφλάζ , σύμφωνα με το βιβλίο PT BOAT SQUADRONS US Navy Torpedo Boats, τα βασικά χρώματα είναι σκούρο  και ανοικτό γκρί, ενώ μου φαίνεται ότι το χρώμα στα σαγόνια του καρχαρία πρέπει να είναι μαύρο (στα περισσότερα ήταν κόκκινο). Σας παρουσιάζω και όσες φωτογραφίες έχω, τρείς από τις δοκιμές και η τελευταία όπως πρέπει να ήταν κατά την δράση της. Στις δοκιμές έφερε πίσω και πρόσθετη δεξαμενή καυσίμων, για να αυξήσει την ακτίνα δράσης της, η οποία μπορούσε να απορριφθεί, αλλά επειδή στις απότομες στροφές με μεγάλη ταχύτητα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα, η λύση αυτή απορρίφθηκε.

Γιώργο πολύ ωραία επιλογή,κι εγώ μάλλον με ΡΤ θα παίξω.
Μια διόρθωση,το πυροβόλο που χρειάζεσαι είναι το 40mm Boffors και όχι το 37mm που φέραν τα πρώιμα σκάφη.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 14, 2011, 02:52:11 μμ »
Λάμπρο και Κώστα σας ευχαριστώ πολύ.
Κώστα το 37 το χρειάζομαι για την ΠΤ 109, το βρήκα ευτυχώς από ένα φίλο μου που παλαιότερα έκανε 1/72, τον ευχαριστώ και τώρα προσπαθώ από σχέδια να βγάλω άκρη για τον τρόπο στήριξής του στην PT 109 γιατί δεν υπάρχουν φωτογραφίες, μόλις τελειώσω το ψάξιμο θα ανακοινώσω και την δεύτερή μου συμμετοχή, όντως για την συγκεκριμένη θα χρησιμοποιήσω πίσω μπόφορς από την σύγχρονη Γιαπονέζικη τορπιλάκατο PT-815 στην 1/72 της MiniHobbyModels, που την πήρα γι' αυτό το σκοπό πριν από κάποια χρόνια και μάλιστα πολύ φθηνά. Περιμένω με ενδιαφέρον και τη δική σου συμμετοχή, εγώ πάντος λέω να κάνω άλλες δύο (εκτός της PΤ-109), την PT-170 και την PT-174 (μάλλον την μοναδική Elco 80 ft με μπόφορς μπροστά).

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 14, 2011, 03:06:32 μμ »
Λάμπρο και Κώστα σας ευχαριστώ πολύ.
Κώστα το 37 το χρειάζομαι για την ΠΤ 109, το βρήκα ευτυχώς από ένα φίλο μου που παλαιότερα έκανε 1/72, τον ευχαριστώ και τώρα προσπαθώ από σχέδια να βγάλω άκρη για τον τρόπο στήριξής του στην PT 109 γιατί δεν υπάρχουν φωτογραφίες, μόλις τελειώσω το ψάξιμο θα ανακοινώσω και την δεύτερή μου συμμετοχή, όντως για την συγκεκριμένη θα χρησιμοποιήσω πίσω μπόφορς από την σύγχρονη Γιαπονέζικη τορπιλάκατο PT-815 στην 1/72 της MiniHobbyModes, που την πήρα γι' αυτό το σκοπό πριν από κάποια χρόνια και μάλιστα πολύ φθηνά. Περιμένω με ενδιαφέρον και τη δική σου συμμετοχή, εγώ πάντος λέω να κάνω άλλες δύο (εκτός της PΤ-109), την PT-170 και την PT-174 (μάλλον την μοναδική Elco 80 ft με μπόφορς μπροστά).

Απ'ότι ξέρω,στο 37άρι απλά του βγάζαν τις ρόδες και το στήριζαν στο κατάστρωμα.
Δες αυτό το σχέδιο:

Εχω διαβάσει οτι στην ΡΤ-109,τοποθετήθηκε το 37άρι πυροβόλο μια μέρα πριν την βύθισή της!

Το Boffors στην Γιαπωνέζικη τορπιλάκατο που έχεις είναι το επανδρωμένο ή το αυτόματο?

Εγώ λέω να κάνω την ΡΤ-171 "Dinah-Might".

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 14, 2011, 07:35:42 μμ »
Κώστα κάτι αντίστοιχο έχω και γω, από το PT Boats in action της squadron, αλλά από ότι έχω δεί και από άλλους μοντελιστές γίνεται χαμός με τον τρόπο στήριξης του κανονιού, ακόμα και την αντίστοιχη ταινία έχω δεί  και έκανα capture φωτογραφίες  :).
Το μπόφορς είναι το επανδρωμένο, αλλά πρέπει να αφαιρεθούν κάποια κομμάτια, να αλλάξουν τα σκοπευτικά κλπ, έχω και από την Airfix, το δίνει για 1/72, αλλά είναι μικρότερο από αυτό της τορπιλακάτου και φοβάμαι μήπως είναι 1/76, δεν θα ψάξω για μεταλλικό ή ρητινάτο, θα βάλω ένα απ' αυτά τα δύο.
Η PT-171 είναι πολύ καλή επιλογή, για τορπίλες Mk XIII τι θα κάνεις, η PAVLA MODELS έβγαζε ένα σετ που είχε μέσα μια τορπίλη και οκτώ βόμβες για αεροπλάνα του Ναυτικού και ήταν και σχετικά ακριβό. Αν ήσουν κοντά θα στη δάνιζα, ξέρεις γιατί   :wink:

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 14, 2011, 08:03:27 μμ »
Κώστα κάτι αντίστοιχο έχω και γω, από το PT Boats in action της squadron, αλλά από ότι έχω δεί και από άλλους μοντελιστές γίνεται χαμός με τον τρόπο στήριξης του κανονιού, ακόμα και την αντίστοιχη ταινία έχω δεί  και έκανα capture φωτογραφίες  :).
Το μπόφορς είναι το επανδρωμένο, αλλά πρέπει να αφαιρεθούν κάποια κομμάτια, να αλλάξουν τα σκοπευτικά κλπ, έχω και από την Airfix, το δίνει για 1/72, αλλά είναι μικρότερο από αυτό της τορπιλακάτου και φοβάμαι μήπως είναι 1/76, δεν θα ψάξω για μεταλλικό ή ρητινάτο, θα βάλω ένα απ' αυτά τα δύο.
Η PT-171 είναι πολύ καλή επιλογή, για τορπίλες Mk XIII τι θα κάνεις, η PAVLA MODELS έβγαζε ένα σετ που είχε μέσα μια τορπίλη και οκτώ βόμβες για αεροπλάνα του Ναυτικού και ήταν και σχετικά ακριβό. Αν ήσουν κοντά θα στη δάνιζα, ξέρεις γιατί   :wink:

Θα έλεγα να μην σε απασχολήσει πολύ .Βγάλτου τις ρόδες,κόλλα το στη σωστή θέση και είσαι εντάξει!
τπ Boffors της Airfix είναι στην 1/76 οπότε με λίγο στραβά μάτια κάνει  ::glossa:: Τα δύο ρητινένια Boffors που έχω βρει είναι αρκετά ακριβά και όχι τόσο καλά ώστε να ασχοληθώ μαζί τους.
Την τορπίλη μάλλον θα την φτιάξω στον τόρνο και θα την καλουπώσω να κάνω και τις υπόλοιπες.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 14, 2011, 10:52:49 μμ »

Την τορπίλη μάλλον θα την φτιάξω στον τόρνο και θα την καλουπώσω να κάνω και τις υπόλοιπες.

Κάτι αντίστοιχο θα κάνω και γω με βάση αυτήν που έχω για την PT-174, αλλά δεν είναι μόνο να τις φτιάξουμε, είναι και πως θα φτιάξουμε και τους καινούργιους εκτοξευτήρες.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 11:14:59 μμ »
Με βάση το κιτ της Revell

ολοκλήρωσα την κατασκευή της PT-196 και σας την παρουσιάζω

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 11:24:35 μμ »
Καθαρή κατασκευή βλέπω και με αρκετές επεμβασούλες από μέρους σου, Γιώργο :wink:
ʼντε βάφε, να προλάβεις το deadline.
Τη βλέπω να γίνεται κούκλα :!:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 11:36:33 μμ »
Μου μυρίζουν νάρκες στον ορίζοντα....  :mrgreen: :mrgreen:

Βλέπω το κιτ δεν ήθελε πολλά πολλά... Κάτι μικροβελτιώσεις μόνο...  ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 11:51:14 μμ »
Εντάξει, έμεινε και λίγο κιτ... Καλά βαψίματα!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 01, 2012, 12:11:29 πμ »
Μάνο, Νίκο και Γιώργο σας ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 01, 2012, 08:41:50 πμ »
Καλή συνέχεια και από μένα.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 01, 2012, 10:07:34 πμ »
Πολυ ωραίες οι επαιμβάσεις σου Γιώργο σε ένα αρχαίο κιτ,καλά βαψίματα φίλε ,Θαλασσίτσα παίζει;

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 01, 2012, 10:13:49 πμ »
ωραία και καθαρή δουλειά
καλά ...μπογιατίσματα
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 01, 2012, 10:32:12 πμ »
Πολύ ωραία δουλειά, Γιώργη!!!!!
Εμπρός τώρα για τα βαψίματα....

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 01, 2012, 01:51:50 μμ »
Φάνη, Σταμάτη, Σταύρο και Ορέστη σας ευχαριστώ.
Σταμάτη είτε κάνω άρμα είτε πλοίο η προοπτική του είναι για διόραμα, που θα χωρέσουν όμως  :roll:, πάντως επειδή στην ποσταρισμένη μου τορπιλάκατο οι αφροί είναι πλαστικοποιημένοι, η συγκεκριμένη μπαίνει και βγαίνει  :D, οπότε θάλασσα υπάρχει  :wink:, θα βάψω όμως καινούργιο πλήρωμα.
 ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 01, 2012, 02:25:07 μμ »
Φάνη, Σταμάτη, Σταύρο και Ορέστη σας ευχαριστώ.
Σταμάτη είτε κάνω άρμα είτε πλοίο η προοπτική του είναι για διόραμα, που θα χωρέσουν όμως  :roll:, πάντως επειδή στην ποσταρισμένη μου τορπιλάκατο οι αφροί είναι πλαστικοποιημένοι, η συγκεκριμένη μπαίνει και βγαίνει  :D, οπότε θάλασσα υπάρχει  :wink:, θα βάψω όμως καινούργιο πλήρωμα.
 ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::
Μ΄άρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι :mrgreen:Το έχω και εγώ το συγκεκριμένο κιτ,και αυτό που με έχει προβληματίσει πολύ είναι το πλήρωμα,τι έχεις κατά νου;

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 01, 2012, 07:05:48 μμ »
Μ΄άρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι :mrgreen:Το έχω και εγώ το συγκεκριμένο κιτ,και αυτό που με έχει προβληματίσει πολύ είναι το πλήρωμα,τι έχεις κατά νου;
Σταμάτη η Hecker & Goros δίνει 2 σετ από 3 μεταλλικες φιγούρες 1/72 το καθένα για PT boat και 2 σετ για το Gato, η CMK δίνει επίσης ρητινάτες για το Gato αλλά και η τορπιλάκατος από την οποία πήρα το μπόφορς δίνει δώδεκα φιγούρες με αμερικάνικα κράνη και σωσίβια σε θέσεις μάχης, καλουπόνοντας δε και δύο μισά σώματα από το κιτ της Revell και προσθέτοντας το κάτω μέρος (όρθιο, καθιστό ή γονατιστό) και χέρια ψιλοβολεύομαι :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 01, 2012, 07:13:21 μμ »
Γιώργο ωραία δουλειά στο σκαφάκι,με ψήνεις να συνεχίσω και το δικό μου.
Πρόσεξε μόνο το κοντάρι της σημαίας,συνήθως το αφαιρούσαν όταν βρισκόταν το 40άρι σε θέση μάχης για ευνόητους λόγους. ::glossa::

Tags: pt-196