Αποστολέας Θέμα: ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΤΡΩΝ  (Αναγνώστηκε 13413 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Corsair_A7

• Κατά πάσα possibility...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα - Αθήνα
  • Μεταξύ διπέταλου και αερογράφου...
Απ: ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΤΡΩΝ
« Απάντηση #25 στις: Δεκεμβρίου 18, 2011, 12:41:01 πμ »
Μέσα και εγώ για αγορά από το συγκεκριμένο κατάστημα.
Για ποια μάσκα λέτε; Εγώ μάλλον αυτή εάν κάνει φυσικά: http://www.stop.com.gr/default.aspx?lang=el-GR&loc=1&&page=13&prodid=907

Επίσης ενδιαφέρομαι και για προστατευτικά γυαλιά http://www.stop.com.gr/default.aspx?lang=el-GR&loc=1&&page=13&prodid=1313
Robotech, Area 88, Star Musketeer Bismarck, Star Trek!

Αποσυνδεδεμένος COSMONAUT

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 21, 2012, 05:41:44 μμ »
Τιμούλα  :?:

Sorry για την καθηστερηση αλλά αυτοί οι 2 τελευταίοι μήνες να μην ξανάρθουν ποτέ καλύτερα. Τελικά την πήρα με τα φιλτρα 60 ευρώ περίπου με τα μεταφορικα. Η αγορα έγινε απο εδω: http://www.toolnet.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%95%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%BD%CE%BF%CE%AE%CF%82

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 21, 2012, 08:52:49 μμ »
Να ρωτησω κατι ρε παιδιά ?
Εχει νόημα  η μάσκα και σε όσους δεν εχουν αερογραφο , αλλά παίζουν με πινέλο ?

Ποτέ δεν με ειχε αποσχολήσει το θεμα μάσκα μιας και οι δικοι μου ρυθμοι μοντελαρίσματος  λόγω ελλειψης χρόνου δεν ειναι και τεράστιοι, και επίσης επειδή δεν ψεκαζα, αλλά έβαφα με πινέλο , θεωρούσα οτι δεν μου χρειάζεται..

Τελευταία όμως παρατηρώ ότι ξυπνάω κάποια βράδια με συμπτώματα ψιλο αλεργίας, ειδικά οταν εχω μοντελάρει πριν.. Δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι αλλεργία από τα χρωματα, σωματιδια από τριψιμο κλπ, αλλά γενικά θαθελα τη γνώμη σας και για μας τους πινελατους

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 21, 2012, 09:23:32 μμ »
Θα σου πω κάτι άλλο και ίσως ακουστώ υποχόνδριος και υστερικός. Εγώ εδώ και πάνω από ένα χρόνο τώρα, φοράω μάσκα ακόμα και κατά τη διάρκεια της συναρμολόγησης και ιδίως όταν χρησιμοποιώ υγρή κόλλα για εκτεταμένες κολλήσεις και αρκετή ώρα. Και αυτό γιατί παρατήρησα ότι μετά με έπιανε κάποια δύσπνοια. Όλα αυτά που χρησιμοποιούμε για κόλληση, στοκάρισμα, βάψιμο κλπ κλπ είναι ότι βλαβερότερο υπάρχει οπότε κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 21, 2012, 09:52:02 μμ »
Όλα αυτά που χρησιμοποιούμε για κόλληση, στοκάρισμα, βάψιμο κλπ κλπ είναι ότι βλαβερότερο υπάρχει οπότε κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε.  :wink:

με κάλυψες μια χαρά .... Πάμε για μάσκα λοιπόν.. Θα παακολουθώ από δω τις κινήσεις για ομαδική και ανάλογα αποφασίζω..
thank u .. ::salut::

:arrow: giwrgosd ..Αν αποφασίσεις για μάσκα, και κανονιστεί παράδοση στο κέντρο, μπορώ να στη φέρω συντοπίτη μιας και δουλεύω κέντρο..

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 21, 2012, 11:44:14 μμ »
Τελευταία αποφάσισα και εγώ να αγοράσω μια μάσκα, αφού συνειδητοποίησα πόσο ηλίθιο ήταν και πόσο κακό έκανα τόσα χρόνια που δεν είχα (και τον τελευταίο καιρό που είχα μια απλή της 3Μ)
Πήγα στην Αθηνάς που δεν βρήκα την αντιπροσωπία της 3Μ... Γενικότερα εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, σε αυτήν την περιοχή βρήκα μια πολύ άσχημη αντιμετώπιση... Κάποιους που βαριόντουσταν να μου πουν κάτι παραπάνω από το "αυτή έχουμε και κάνει τόσο..." Αρκετοί θέλανε να μου πασάρουν κινέζικες με 5-10 ευρώ... Μάλιστα ένας μου είπε ότι "αυτή δίνω και για τις πορείες....!!!!"
Απογοητευμένος έφτασα μέχρι Πειραιά (από Ν.Ιωνία) στο μαγαζί που αναφέρουν gtdeath13 και Corsair_A7.  και τελικά αγόρασα αυτή με τα φίλτρα που αγόρασε και ο gtdeath13. Επιτέλους βρήκα σε αυτό το μαγαζί κάποιον που ήξερε κάποια πράγματα και μου απάντησε στις ερωτήσεις μου....!!!! Και πλέον που τη χρησιμοποίησα 2 φορές είμαι πολύ ευχαριστημένος....
Συγνώμη που κάνω διαφήμιση... αλλά κυρίως το έγραψα για να καυτηριάσω την απαράδεκτη συμπεριφορά αλλά και την άγνοια ή αδιαφορία κάποιον "επαγγελματιών" και να "πω" τέλος ότι όποιος θέλει να αγοράσει να το ψάξει πολύ! Διαβάζοντας στο ίντερνετ αλλά και ψάχνοντας στα μαγαζιά και μιλώντας και ρωτώντας....     (Τελικά ολόκληρη έκθεση έγραψα..... :lol: :lol: :lol:)

Αποσυνδεδεμένος Christos VNV

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • Victory Not Vengeance
« Απάντηση #31 στις: Ιουλίου 12, 2013, 10:08:31 μμ »
Καλησπερα σας.Τον τελευταιο καιρο εχω σταματησει το μοντελισμο,λογω εργασιας,αλλα το μυαλο δεν σταματαει ποτε να σκεφτεται μοντελιστικα.Ετσι λοιπον μπαινοντας σε ενα καταστημα με ειδη προστασιας εργαζομενων για αγορα ρουχισμου,αγορασα και αυτη τη μασκα με φιλτρα για τα χειμερινα βαψιματα.Ανεφερα στον πωλητη τις εργασιες για τις οποιες την θελω και μου προτεινε αυτην.Την αγορασα στα 20 ευρω και θα ηθελα τη γνωμη σας για το αν κανει για τη δουλεια μας η' αν πρεπει να παω σε κατι πιο εξειδικευμενο.Μου εκανε εντυπωση η τιμη της διοτι σε αλλα μαγαζια εβρισκα μασκες με 40-60 ευρω.
Να αναφερω οτι σκοπευω να βαψω με αερογραφο σμαλτα,ακρυλικα,alclad τα παντα ολα.Δυστυχως ομως δεν εχω χρονο για να την δοκιμασω συντομα.

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #32 στις: Ιουλίου 12, 2013, 11:24:44 μμ »
με'γεια ,οταν με το καλο την δοκιμασεις στειλε κανενα ινφο .κ εγω για κατι αναλογο πηγαινω ,απ τη διπλη χαρτινη που εχω τωρα ,αυτη θα εχει ετη φωτος καλυτερη προστασια. καλα κ απροβληματιστα βαψιματα ευχομαι

Αποσυνδεδεμένος orck

• .
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: .
« Απάντηση #33 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2013, 01:18:55 πμ »
Με αυτην την μασκα http://www.stop.com.gr/shop/item/21257.html
και αυτα τα φιλτρα, http://www.stop.com.gr/shop/item/21284.html
δηλαδη την μασκα που αγορασαμε με την μαζικη αγορα που εγινε στο φορουμ, θα επρεπε να μυριζω την κολα Humbrol Liquid poly;
Γιατι την φοραω υποτιθεται κανονικα και την μυριζω.  :roll:
 Προσπαθω να βρω λυση χωρις να παω στον Πειραια που ειναι το καταστημα για περαιτερω οδηγιες.
.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #34 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2013, 01:50:39 πμ »
Βγάλε μια φωτό την μάσκα και τα φίλτρα κουμπωμένα στην μάσκα.

Αποσυνδεδεμένος orck

• .
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #35 στις: Οκτωβρίου 02, 2013, 12:13:48 μμ »
Βγάλε μια φωτό την μάσκα και τα φίλτρα κουμπωμένα στην μάσκα.

Η μασκα εχει κουμπωμενα τα φιλτρα σωστα, δηλαδη τα βελακια ευθυγραμιζονται. Εχω μια υποψια οτι δεν ταιριαζει το μεγεθος με το προσωπο μου, αυτο ομως θα το δω με το καταστημα, δεν μπορουμε μεσα στο φορουμ να το λυσουμε. Το ερωτημα που εχω προς οποιον την εχει και μπορει να δοκιμασει ειναι εαν φορωντας την μυριζει η υγρη κολλα Humbrol liquid poly.  Μυριζει πολυ, λιγο, καθολου...
.

Αποσυνδεδεμένος orck

• .
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #36 στις: Οκτωβρίου 16, 2013, 09:00:11 μμ »
Σε ερωτηση μου στην εταιρια σχετικα με το προβλημα που εχω και στελνωντας καποια στοιχεια απο εναν δυνατο διαλυτη, το laquer thinner της HB Body 740 2K normal θα ηθελα να ενημερωσω για τα παρακατω.
Spoiler (hover to show)

• Θα πρεπει να εχουμε και γυαλια κλειστου τυπου
  • Τα φιλτρα που εχουμε αγορασει υπερκαλυπτουν το συγκεκριμενο υλικο,. Επισης μας κανουν και τα φιλτρα Α2Β2Ρ3 τα οποια ομως δεν βρισκω διαθεσιμα και εκτιμω οτι δεν εχει νοημα να ψαξω.
  • Κατα την χρηση του υλικου χρειαζεται καλος εξαερισμος του χωρου

Εγω στο μεταξυ εξακολουθω να μυριζω...  :twisted:
.

Αποσυνδεδεμένος paliosdimitris

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: πτολεμαιδα
« Απάντηση #37 στις: Μαρτίου 07, 2014, 10:49:05 πμ »
Επανέρχομαι στο θέμα.
Θέλω να αγοράσω μάσκα με φίλτρα  γιατί μετά την πνευμονία που πέρασα ο γιατρός είπε να πιάσω το πλέξιμο και όχι το μοντελάρισμα :mrgreen:
Θέλω μια καλή μάσκα με ανταλλακτικά φίλτρα.
Μάλλον σκέφτομαι για 3Μ.
Σκέφτεστε για καμιά παραγγελία?
Εγώ είμαι επαρχία και οι τιμές τσούζουν :mrgreen:
Προτείνεται έναν συνδυασμό καλό , βάφω κυρίως ακρυλικά και λίγο hubrol.

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 21, 2014, 05:34:59 μμ »
Ερώτηση προς όσους έχουν τα φίλτρα 6051, είναι αρκετά για εμας; Ή να πάρω πχ το 6059, που είναι ακριβότερο αλλά πιο σίγουρο; Για Alclad ας πούμε κάνει το 6051;

Αποσυνδεδεμένος markosa

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Melissia
« Απάντηση #39 στις: Απριλίου 13, 2014, 01:57:02 μμ »
Αγόρασα από το ebay από Κίνα μια μάσκα 3Μ 6200 φίλτρα 6001+5Ν11 κόστος 18,5 ευρώ και την παρέλαβα σε 2 εβδομάδες μέσω ΕΛΤΑ.
Την δοκίμασα εχθές και δεν μύριζα τίποτα αν και δεν ξέρω αν αυτός είναι ο πιο αξιόπιστος τρόπος ελέγχου.
MARKLIN Z

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #40 στις: Απριλίου 13, 2014, 02:04:16 μμ »
Είναι πολύ καλή μάσκα και την πήρες σε ΠΑΡΑ πολύ καλή τιμή ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος orck

• .
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #41 στις: Απριλίου 13, 2014, 06:56:34 μμ »
Με ενδιαφερει πολυ το θεμα καθως με την ομαδικη και την μασκα που πηραμε δεν ταιριαξε στο προσωπο μου και εχω προβλημα.
Πραγματικα δεν ειχα σκεφτει το ebay απο κινα. Εψαξα και βρηκα αυτο, http://www.ebay.co.uk/itm/For-3M-6200-6001-7pcs-Suit-Respirator-Painting-Spraying-Face-Gas-Mask-5N11-501-/201072071678?pt=UK_BOI_ProtectiveGear_RL&hash=item2ed0d453fe
Κατι σαν και αυτο πηρες; Ειναι γνησια 3Μ η μαιμου;
.

Αποσυνδεδεμένος markosa

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #42 στις: Απριλίου 13, 2014, 07:16:16 μμ »
Ναι ακριβώς αυτήν πήρα. Επειδή οι Κινέζοι έχουν αποδειχθεί πολύ καλή στις αντιγραφές δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά, πάντως όλα από το ίδιο το προϊόν μέχρι και η συσκευασία δείχνει να είναι γνήσια. http://www.ebay.com/itm/200991610568?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
εάν δεν λειτουργήσει το link την πήρα από τον χρήστη houjiadi0596
MARKLIN Z

Αποσυνδεδεμένος orck

• .
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #43 στις: Απριλίου 13, 2014, 09:18:55 μμ »
Εαν υπαρχει υπονοια για αντιγραφη το ebay θα σου επιστρεψει αμεσα τα χρηματα και θα σουταρει τον πωλητη, εχουν αυστηρη πολιτικη πανω σε αυτο.
Σε ευχαριστω πολυ για την δημοσιευση σου, μου εδειξες κατι που δεν ειχα σκεφτει καθολου. ::thanks_smilie::
.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #44 στις: Απριλίου 13, 2014, 11:42:26 μμ »
Φαίνεται φανταστική ευκαιρία για λιγότερα από 20EUR μαζί με τα φίλτρα και τα ταχυδρομικά!!!
Δεν ψωνίζω από ebay αλλά με έβαλες σε πειρασμό...
Τα φίλτρα που έχει μαζί μας καλύπτουν όμως για τα υλικά που χρησιμοποιούμε;
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #45 στις: Απριλίου 18, 2014, 12:49:43 μμ »
Τελικά την αγόρασα και εγώ... 19EUR με δωρεάν ταχυδρομικά είναι ευκαιρία.
Ελπίζω μόνο να μου κάνει στο πρόσωπο και να βρίσκω ανταλλακτικά φίλτρα αν και δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα καθώς είναι 3Μ. Λογικά θα δέχεται διαφόρων ειδών φίλτρα.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος markosa

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #46 στις: Απριλίου 19, 2014, 01:25:32 μμ »
Δεν υπάρχει πρόβλημα στα ανταλλακτικά άσε που με τέτοιες τιμές στο ebay αγοράζεις ξανά όλο το σετ.
MARKLIN Z

Αποσυνδεδεμένος orck

• .
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #47 στις: Μαΐου 01, 2014, 12:05:20 πμ »
Παρελαβε κανεις την μασκα; Γνωριζουμε εαν η συγκεκριμενη εχει μεγεθη μικρο, μεσαιο, μεγαλο.
.

Αποσυνδεδεμένος manolis 83

• Scale 1/144
  • *
  • 1/35
« Απάντηση #48 στις: Μαΐου 01, 2014, 02:06:33 πμ »
Οι μάσκες αυτές ειναι ρυθμιζόμενες, αν προσέξεις στην φωτογραφία εχουν δύο <<κλιπς>> αριστερά και δεξιά.
Αν και στο site της 3Μ το συγκεκριμενο τυπο μασκας απο το ebay, τον 6200 το δινει ως medium.
Λογω εργασιας χρήσιμοποιω αυτες τις μασκες και πιστεύω οτι to medium μια χαρα καλυπτει.
 Πάντως είναι σουπερ ευκαιρία  καθως στην Ελλαδα σε αυτα τα χρηματα βρίσκεις με μόνο φιλτρο της 3Μ.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #49 στις: Μαΐου 14, 2014, 05:58:08 μμ »
Λοιπόν... Προχτές μου άφησαν ειδοποίηση ότι είχα δέμα, σήμερα (για να μην πλακωθούμε στο ταχυδρομείο) πήγα και το πήρα.
Ήταν η μάσκα (όχι του Ζορρό)...
Στάλθηκε από τον πωλητή στις 22 Απριλίου με αναμενόμενη άφιξη 7-12 Μαίου και έπεσε ακριβώς εκεί.
Το πακετάρισμα ήταν ολίγο... μέτριο, αλλά το περιεχόμενο ήταν μια χαρά.

Μια δοκιμή που έκανα στο δικό μου πρόσωπο χωράει μια χαρά (και δεν είναι και αυτό που λέμε... λεπτό... :mrgreen:)
Δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα όσον αφορά τις μυρωδιές.  Τα φίλτρα λήγουν τον 05/2018.
Οι οδηγίες είναι σε άψογα... Κινέζικα και μόνο! Ευτυχώς έχει μερικά σχεδιαγράμματα...
Βρωμάει λαστιχίλα προς το παρόν.  Θα την καθαρίσω εσωτερικά με λίγο οινόπνευμα πάντως πριν την χρησιμοποιήσω...
Spoiler (hover to show)

Tags: ÌÁÓÊÁ