Αποστολέας Θέμα: Η πρώτη μου...Matilda της Airfix στην 1/76  (Αναγνώστηκε 2353 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
Η πρώτη μου...Matilda της Airfix στην 1/76
« στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 02:24:00 πμ »
Την είχα δεί πολλές φορές...Εκείνη την φορά όμως ήταν διαφορετικά...Οι γραμμές της, τα εξωτικά της χρώματα, που ταξείδευαν το μυαλό σε αχανείς καυτές ερήμους, και μαγνητικούς, μυστηριώδεις αντικατοπτρισμούς, ασκούσαν πλέον πάνω μου μια ακατανίκητη έλξη....Όπως τα μάτια του διψασμένου βεδουΐνου στη θέα της πολυπόθητης όασης, δεν μπορούσα πλέον να της αντισταθώ, είχα πέσει θύμα της γοητείας της...Την πλησίασα και την ρώτησα με λαγνεία...
-Πώς σε λένε μωρό μου;
Το παράξενο όνομά της με αποτέλειωσε...
-Matilda....!

Και για να εξηγούμαστε...Όταν λέω "η πρώτη μου", εννοώ η πρώτη φορά που ανεβάζω αρματική κατασκευή στο φόρο :wink:
Δεν είναι το πρώτο μου άρμα, αλλά ούτε και το καλύτερο...Ουσιαστικά φτιάχτηκε "κατευθείαν από το κουτί"...
Το ότι με γοήτευσε η caunter παραλλαγή της Ματίλντας, αυτό είναι πέρα για πέρα αλήθεια...Όπως επίσης και αυτός ο ξεχωριστός "τύπος" που έχουν τα Βρετανικά άρματα της εποχής. ʼλλωστε είναι το πρώτο κάπως...αξιοπρεπές άρμα που έφτιαξαν και χρησιμοποίησαν με σχετική επιτυχία.
Το μοντέλο δεν είναι ακόμη εντελώς έτοιμο...Χρειάζεται να προστεθεί η κεραία από ζεστ. τεντ. πλαστικό, και κα'να-δυό ακόμη στοιχεία στο διόραμα. Όσες φωτογραφίες έχω δεί, οι Βρετανοί είχαν την παράξενη συνήθεια (τί περίεργο :mrgreen:) να αναρτούν διάφορα σημαιάκια στις κεραίες, θα ήθελα αν γνωρίζει κανείς να μου πεί την σημασία τους, και να μου προτείνει χρώμα!
Να προσθέσω εδώ πως η βάση είναι γύψινο αντίγραφο της όμορφης βάσης που προσφέρει το κίτ του Wespe της Matchbox, στο οποίο βεβαίως, χαράχθηκαν καινούρια ίχνη που να ταιριάζουν στο...κορίτσι μας, ενώ η φιγουρίτσα στον πύργο προέρχεται από το κιτ του M3 "Honey", της ίδιας εταιρείας.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Απ: Η πρώτη μου...Matilda της Airfix στην 1/76
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 04:04:16 μμ »
Να προσθέσω εδώ πως η βάση είναι γύψινο αντίγραφο της όμορφης βάσης που προσφέρει το κίτ του Wespe της Matchbox, στο οποίο βεβαίως, χαράχθηκαν καινούρια ίχνη που να ταιριάζουν στο...κορίτσι μας, ενώ η φιγουρίτσα στον πύργο προέρχεται από το κιτ του M3 "Honey", της ίδιας εταιρείας.

Αρχικά μπερδεύτηκα γιατί η Airfix δεν δίνει βάσεις. Αλλά η βάση κάτι μου θύμιζε, κάτι μου θύμιζε...

Και συμφωνώ απολύτως ότι τα πρώτα βρετανικά άρματα και τα καμουφλάζ τους είχαν μια ιδιαίτερη ομορφιά. Γενικά οι κουβάδες των αρχών του Β' ΠΠ είχαν μια "αθωότητα" (σχήμα οξύμωρο) σε σχέση με τους γίγαντες που ακολούθησαν από το μέσον και μετά.

Όμορφη δουλειά και σε δύσκολη κλίμακα.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 08:44:23 μμ »
Ευχαριστώ φίλε Κωστή Παπ για τα καλά σου λόγια! ::salut::
Χαίρομαι που έχουμε αντίστοιχα αρματικά γούστα! Όσο για τις βάσεις της Μάτσμποξ, έχω αρκετές, τις οποίες μου αρέσει να συνδυάζω και με άλλα οχήματα. Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 11:33:12 μμ »

Ορίστε και η κεραιούλα με ένα κόκκινο σημαιάκι που ποσώς γνωρίζω εάν είναι σωστό ή τί ρόλο παίζει...Το μοντελάκι θεωρείται επισήμως τελειωμένο! (Αργότερα θα μπεί και κανένα μικρό φυτό της ερήμου, ίσως και καμμιά φιγουρίτσα ακόμη... Η Ματίλντα όμως ολοκληρώθηκε οριστικά)
Εάν ξέρει κανείς την σημασία που είχαν τα σημαιάκια, θα ήθελα πολύ να μου πεί...Όποια καλοπροαίρετη κριτική, φυσικά καλοδεχούμενη :wink:

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Professional Lego builder !!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
  • aka Παναγιώτης Ζαρκάδης
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 07:29:30 μμ »
Μπραβο αγορι μου, πολυ ωραια δουλεια!  Η κοκκινη σημαια ειναι μαλλον του Π.Α.Μ.Ε...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 08:15:00 μμ »
Πολύ μου αρέσει! Προσωπικά θα τη λέρωνα πιο πολύ με τα wash αλλά είναι προσωπικά γούστα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος ΑρηςΚ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 08:22:06 μμ »
Να χαίρεσαι την κουκλίτσα σου!
Τα σημαιάκια ήταν ένα είδος συστήματος IFF- σε διαφορετικές θέσεις σε διαφορετικές ημέρες, κ.ο.κ. Σε κάποιο παλιότερο MilMod υπήρχε και η σχετική διαταγή για την επιχείρηση Crusader.
φιλικά,
ʼρης

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 08:47:24 μμ »
Μπραβο αγορι μου, πολυ ωραια δουλεια!  Η κοκκινη σημαια ειναι μαλλον του Π.Α.Μ.Ε...
:mrgreen:  :mrgreen: Δέν ξέρω άν είναι η σωστή απόχρωση! Του ΠΑΜΕ είναι κόκκινο "γαρυφαλλί":mrgreen:! Ευχαριστώ Ζάρκ!
Πολύ μου αρέσει! Προσωπικά θα τη λέρωνα πιο πολύ με τα wash αλλά είναι προσωπικά γούστα.
Χαίρομαι φίλε Γκοντόγκ! Δεν ήθελα να ταλαιπωρήσω πολύ το κορίτσι! Μόνο να έχει μια "άγρια" ομορφιά! Σίγουρα μπορούσε να γίνει και πιό χάλια όντως, με τρεξίματα και λαδίλες!
Να χαίρεσαι την κουκλίτσα σου! Τα σημαιάκια ήταν ένα είδος συστήματος IFF
Ευχαριστώ ʼρη! Καί για τις πληροφορίες! ::salut:: Δηλαδή οι φουκαράδες οι Εγγλέζοι έπρεπε κάθε λίγο και λιγάκι να παίζουν με τα σημαιάκια...Σίγουρα θα γινόταν και σχετικό μπάχαλο! ("Νέος, τσακίσου παιδί μου, ανέβα στην κεραία να βάλεις το ροδακινί σημαιάκι, μη φάμε καμμιά αδέσποτη... ::drill::" :mrgreen:)

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 08:56:05 μμ »
κάνε wash και weathering

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 09:58:46 μμ »
Δίκιο έχεις, αλλά δεν νομίζω πως θα πετύχω καλό αποτέλεσμα σε αυτήν την κλίμακα.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 10:23:22 μμ »
Δίκιο έχεις, αλλά δεν νομίζω πως θα πετύχω καλό αποτέλεσμα σε αυτήν την κλίμακα.

κοίτα τα άρθρα του alex clark και του sven για το τι μπορείς να πετύχεις σε αυτή την κλίμακα

::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πάτρα
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 14, 2011, 10:28:08 πμ »
Φίλε ελιξίριε πολύ καλή δουλειά για την κλίμακα. Η μεγέθυνση έδειξε το πολύ πετυχημένο "σκόνισμα"-συγκέντρωση άμμου στις εσοχές. ::salut::
Μια απορία ,ήταν τόσο μεγάλα τα "ριγωτά" σήματα ή ξέφυγε λίγο η airfix; :?:
Spoiler (hover to show)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 14, 2011, 11:41:27 πμ »
Φίλε Καμί σε ευχαριστώ! Τα μεγάλα "ριγωτά" σήματα τουλάχιστον δεξιά και αριστερά, τα έχω δεί σε φωτογραφίες. Πάντως αναφέρεται πως όντως ήταν μεγάλα, σε σημείο που οι στρατιώτες πολλές φορές τα κάλυπταν με λάσπη, διότι έδιναν "τρελλό" στόχο στους αντίπαλους! Για "εικαστικούς" όμως λόγους, τα άφησα, με μόνον λίγο σκόνισμα-ξεθώριασμα!
Spoiler (hover to show)
:mrgreen: :mrgreen: :twisted:

Αποσυνδεδεμένος christos_p

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 14, 2011, 09:34:54 μμ »
Ελιξίριε παραστράτησες και έγινε...ερπυστρίριος
και εδώ όμως σε βρίσκω πολύ ωραίο.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 14, 2011, 10:04:50 μμ »
Ερπυστρ-ιριος,  ::lol18::Σωστό κι αυτό! Ευχαριστώ Χρήστο_Π! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 10:39:56 πμ »
Πολυ ομορφο το Matildaκι ελιξ-ιριε!!  ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 11:05:30 πμ »
Ευχαριστώ Τίτο! ::salut:: Είναι το πρώτο αρματάκι που ανεβάζω! Χάρηκα πολύ την κατασκευή, κι ας ασχολούμαι κυρίως με αεροπλάνα. Σίγουρα θα υπάρξει συνέχεια! Η counter παραλλαγή ήταν πρόκληση! :wink:
Θα ήθελα την γνώμη των βρεταννογνωστών του φόρου για το αν έπεσα μέσα στις αποχρώσεις. Έχω και ένα "Honey" που περιμένει αντίστοιχη...περιποίηση!

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 05:24:23 μμ »
Μιας και ρωτάς, τα χρώματα είναι καλά. Για σωστά δεν μπορεί να πει κανείς, γιατί το debate για τα χρώματα της Caunter συνεχίζεται ακόμα. Τα δικά σου σίγουρα δεν ξεφεύγουν (δείχνουν σωστά).

Το wash της όμως και το σκονισματάκι της, σίγουρα τα θέλει. Μόλις τα κάνεις, θα δεις ότι το αρματάκι θα ζωντανέψει
Spoiler (hover to show)

Well done!!!! ::salut::

ΔΚ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 05:47:32 μμ »
Φίλε Δημήτρη, ευχαριστώ πολύ! ::salut:: ::salut:: Το άν τα χρώματα "δείχνουν σωστά", ήταν πράγματι η αγωνία μου, μιάς και δεν ακολούθησα τις χρωματικές οδηγίες της Αιρφιξ, και προσπάθησα να αποφύγω τα "μουσειακά" υποδείγματα. Είναι αλήθεια πως περισσότερο μέτρησαν στο μάτι μου δουλειές άλλων, και γνώμες φίλων μιάς και έγχρωμη φωτογραφία εποχής δεν μπόρεσα να βρώ. Χαίρομαι που μου βγήκε σε καλό!
Έχω κάνει κάποιο σκόνισμα, στεγνό πινέλο, και καπνιές, και ειλικρινά φοβάμαι να το πειράξω άλλο. Πάντως, σου υπόσχομαι στο επόμενο μοντέλο μου να το τολμήσω!
H Matilda της Italeri είναι η ίδια με της Esci σωστά; Έπεσαν στα χέρια μου οι οδηγίες της, μέσω ενός φίλου, και πράγματι δείχνει πολύ καλύτερη!

Αποσυνδεδεμένος xr125

• Scale 1/144
  • *
  • Μην κρινεις γιαναμην κριθεις.Οτι σπερνεις θεριζεις
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 28, 2011, 11:03:48 μμ »
Οπα!Φωτη τωρα το ειδα αξιος αντε σε σωστο δρομο εισαι μελλοντικε αρματυστη ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 06, 2011, 07:59:12 μμ »

ελιξίριε επειδή σε είχα αγχώσει με το μέγεθος των σημάτων της airfix, μια καθυστερημένη δικαίωση σας μεσω IWM άρτι αλιευθείσα, με τις απολογίες μου :wink: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 06, 2011, 08:05:25 μμ »
Ωραία φωτογραφία Καμί ευχαριστώ ::salut:: Και ενδιαφέρον παρατσούκλι στο...κορίτσι... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 08, 2011, 06:14:56 μμ »

....να κι'άλλη μια απο "αναβιωτές",αφιερωμένη εξαιρετικά!αλλά χωρίς μεγάλα εθνόσημα.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 08, 2011, 07:32:41 μμ »
Ενδιαφέρων ο τρόπος που πετάει το χώμα προς τα έξω! Τώρα καταλαβαίνει κανείς τί εξυπηρετούσε αυτή η διαμόρφωση των οπών στο πλάι! Ευχαριστώ Καμί!

Tags: