Αποστολέας Θέμα: Προτάσεις για αγορά αερογράφου;  (Αναγνώστηκε 9933 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Προτάσεις για αγορά αερογράφου;
« στις: Νοεμβρίου 10, 2011, 10:52:17 μμ »
Καλησπέρα πέρα για πέρα...
Ξέρω ότι το θέμα έχει συζητηθεί πολύ.  Όπως τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς και πολλά από τα θέματα είναι ήδη παλιά ή πολύ γενικά.
Προς το παρόν έχω τον Graphtech Professional τον οποίο αγόρασα πριν 2 χρόνια όταν άρχιζα ξανά το χόμπι.
Επειδή όμως δεν με καλύπτει πλέον ψάχνω για κάτι καλύτερο.  Έχω καταλήξει στα παρακάτω δεδομένα μετά από την εμπειρία μου με τον συγκεκριμένο αερογράφο και ρωτάω να μου πείτε ποια μάρκα ή και μοντέλο πληρεί τις προϋποθέσεις αυτές.
α. Διπλής λειτουργίας, εσωτερικής μίξης
β. Σταθερή σκανδάλη με μικρή διαδρομή για την παροχή αέρα χωρίς μπόσικα δεξιά-αριστερά (αν καταλαβαίνεται τι εννοώ). Με λίγα λόγια καλό πιάσιμο και στιβαρή σκανδάλη.
γ. Εύκολο καθάρισμα
δ. Διαθεσιμότητα ανταλλακτικών
ε. Καλή βελόνα για (σχετικά) ψιλή δέσμη αλλά με μέτριο μπεκ 0.5mm...
στ. Τιμή μέχρι 150 ευρώ
και last but not least...
ζ. Παροχή χρώματος από κάτω (αναρρόφησης).

Προς το παρόν τα μοντέλα που φτιάχνω απαιτούν βάψιμο μεγάλων επιφανειών αλλά αργότερα σίγουρα θα ασχοληθώ με κάτι πιο λεπτεπίλεπτο...

Ξέρω ότι υπάρχει σκληρή μάχη μεταξύ Iwata και Badger.  Θα ήθελα να ακούσω όμως και τις δικές σας γνώμες.
Προσωπικές εμπειρίες ευπρόσδεκτες.  ʼλλωστε γι' αυτό ακριβώς θέτω το ερώτημα.

Ευχαριστώ
Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
Απ: Προτάσεις για αγορά αερογράφου;
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 12:47:13 πμ »
Με έναν iwata που έχω είμαι πλήρως ικανοποιημένος.Βγάζει μέχρι 0.3 δέσμη καθαρίζεται εύκολα δεν έχει λαστιχάκια στις ενώσεις που κάτι τέτοιο τον καθιστά ανθεκτικό στη πάροδο του χρόνου. ::salut::

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 07:20:44 πμ »
Θέλεις αποκλειστικά διπλής λειτουργίας; Δε σε βολεύει η μονή;

::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 08:50:31 πμ »
Προσωπικά σου προτείνω Badger 150, πληρεί και με το παραπάνω όλες τις προδιαγραφές που έχεις θέσει.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 09:50:11 πμ »
Θέλεις αποκλειστικά διπλής λειτουργίας; Δε σε βολεύει η μονή;

Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις.  Επειδή έχω πάει από την αρχή σε διπλής λειτουργίας κοιτάω για κάτι παρόμοιο.
Αν όμως έχεις να προτείνεις κάτι καλό μονής, γιατί όχι να το κοιτάξω και αυτό.
Απλά θέλω να μαζέψω γνώμες ώστε όταν βγω στα μαγαζιά να ξέρω τι να ζητήσω να δω.
Έχει και ο Γρηγόρης στην Αργυρούπολη μια αμερικάνικη μάρκα που μου φάνηκαν στιβαροί και ωραίοι αλλά δεν θυμάμαι το όνομα.
Iwata-Badger : 1-1 (για να δούμε)...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 09:59:54 πμ »
 :arrow: το θεμα "μονής ή διπλής λειτουργία" έχει συζητηθεί πολλάκις.
ο "διπλής" προσφέρει σαφώς μεγαλύτερες δυνατότητες.

:arrow: ο GE Hobbies φέρνει τους Paasche, πολύ καλά εργαλεία.

::arrowred:: η πρόταση μου είναι να δοκιμάσεις τα μοντέλα και των τριών (και άλλων εάν μπορείς) εταιρειών - στα λεφτά και δυνατότητες που θέλεις - και να αποφασίσεις μόνος σου.
στην επιλογή αερογράφου μετράνε πολλά πράγματα, ακόμη και το πως σου "κάθεται" στο χέρι, ποιος τροπος τροφοδοσίας χρώματος σε εξυπηρετεί, η ευκολία/δυσκολία στο καθάρισμα κ.ο.κ.

:arrow: η πρόταση για τον Badger 150 ειναι πολύ καλή. νομιζω όμως ότι αυτός που έχεις ειναι "αντιγραφο" του. δειξε φωτό για να σου πω σιγουρα. τον έχω πολλά χρόνια και δεν έχω παράπονο.

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 11:57:47 πμ »
:arrow: το θεμα "μονής ή διπλής λειτουργία" έχει συζητηθεί πολλάκις.
ο "διπλής" προσφέρει σαφώς μεγαλύτερες δυνατότητες.
Γι' αυτό και κοιτάω κυρίως διπλής λειτουργίας.  Αφού έτσι άρχισα δεν θα ήθελα να γυρίσω πίσω...

:arrow: ο GE Hobbies φέρνει τους Paasche, πολύ καλά εργαλεία.
Α μπράβο... Αυτούς... Στο χέρι μάλιστα μου φάνηκαν πολύ καλοί και ισορροπημένοι και μου άρεσαν.  Μένει μόνο να υπάρχουν ανταλλακτικά. Θα κάνω μια βόλτα από τον Γρηγόρη να τους ξαναδώ.

:arrow: η πρόταση για τον Badger 150 ειναι πολύ καλή. νομιζω όμως ότι αυτός που έχεις ειναι "αντιγραφο" του. δειξε φωτό για να σου πω σιγουρα. τον έχω πολλά χρόνια και δεν έχω παράπονο.
Είναι αυτός : http://pla.gr/catalog/product_info.php?cPath=23_76&products_id=1700
(Βέβαια όταν το είχα πάρει εγώ δεν είχε μαζί τον ρυθμιστή πίεσης)

Όσο για την τροφοδοσία χρώματος, μάλλον προς την αναρρόφηση (από κάτω) κοιτάω γιατί έχω ακούσει ότι της βαρύτητας έχουν την τάση να "φτύνουν"...  Εάν έχετε να σχολιάσετε κάτι σε αυτό θα ήθελα να το ακούσω.

Ευχαριστώ για την μέχρι τώρα βοήθεια σας.
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 12:04:40 μμ »
Φίλε Γιώργο εγώ έχω έναν IWATA με τροφοδοσία από επάνω και δεν τον αλλάζω με τίποτα. Με σωστά αραιωμένο χρώμα κάνει παπάδες ::pop:: Δεν μου έχει φτύσει ποτέ και καθαρίζεται πολύ ποιο εύκολα από τον αναρρόφησης που έχω. Αν τον αλλάξω θα είναι πάλι IWATA βαρύτητας :!:

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 12:23:47 μμ »
Οι αερογράφοι βαρύτητας καθαρίζονται και λύνονται ποιο εύκολα.

Σε συνδυασμό με μια υδατοπαγίδα που κουμπώνει στη βάση του αερογράφου δε θα έχεις πρόβλημα με φτύσιμο.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 12:47:53 μμ »
Είναι αυτός : http://pla.gr/catalog/product_info.php?cPath=23_76&products_id=1700
(Βέβαια όταν το είχα πάρει εγώ δεν είχε μαζί τον ρυθμιστή πίεσης)
Πάω να πεθάνω κάπου σκοτεινά... Με ΑΥΤΟΝ βάφεις αυτά τα όμορφα πολιτικά αεροπλάνα; Τότε δεν είμαι απλά κουλός, είμαι και στραβός και ότι άλλο επίθετο προσθέσετε... ::eusa_wall::

Όσο για την τροφοδοσία χρώματος, μάλλον προς την αναρρόφηση (από κάτω) κοιτάω γιατί έχω ακούσει ότι της βαρύτητας έχουν την τάση να "φτύνουν"...  Εάν έχετε να σχολιάσετε κάτι σε αυτό θα ήθελα να το ακούσω.
Λοιπόν, έχω τον Badger 150, τροφοδοσίας από κάτω και 2 άλλους με τροφοδοσία από πάνω (έναν GraphoTech αγνώστου πατρός και τον Infinity). ΠΟΤΕ δεν είχα φτυσίματα ακόμα και με τον GraphoTech που θεωρείτε δεύτερης ποιότητας. Καλό καθάρισμα στο μπεκ και δεν έχω πρόβλημα. Οι αερογράφοι με τροφοδοσία από κάτω απαιτούν λίγο περισσότερη πίεση για να ψεκάσουν αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα (για εμένα τουλάχιστον) ότι κάνω με τον Badger 150 το κάνω και με τον Infinity. Με λίγα λόγια, αν θες τη γνώμη μου, ότι βολεύεται ο καθένας, κάτι σαν την όρεξη, άλλος τρώει φάβα, άλλος όχι...

Τώρα να πω πως αν συσσωρευτεί χρώμα στη βελόνα, για οποιοδήποτε λόγο, ΟΛΟΙ οι αερογράφοι τελικά θα το φτύσουν πάνω στο μοντέλο. Λίγο προσοχή και καθάρισμα αν χρειάζεται η βελόνα κατά το βάψιμο δε βλάπτουν.

Για το καθάρισμα δεν έχω δει διαφορά...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος JohnMet

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κρήτη
  • Πάντα μ'αρέσει να πετώ με κόντρα τον αέρα...
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 02:13:09 μμ »
Εγώ πάλι έχω τον IWATA eclipse SBS που έχει τροφοδοσία από το πλάι κ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απλά δεν θυμάμαι τιμή...
Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 02:52:48 μμ »
To στοκ μου διαθέτει τέσσερις αερογράφους πλέον!

Ο πρώτος  γκραφοτέκ αναλώνεται πλέον στα βερνίκια και τις παρκετίνες
Ο δεύτερος  Harder N Steenbeck στην εφεδρία
Ο τρίτος Badger Sotar στην ψιλοδουλειά.
Ο τελευταίος Ιwata revolution κάνει όλα τα παραπάνω! (Των εν ενεργεία δηλαδή). Και έχει παρακαλώ 5αρα βελόνα και είναι και αναρρόφησης!!! Καθαρίζεται πανευκολότατα , δεν στουμπωνει - φτύνει ποτέ και είναι άψογος στο κράτημα. Με βόλεψε τα μάλλα και προτείνεται ανεπιφύλακτα.

type less model more

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 03:42:54 μμ »
Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις.  Επειδή έχω πάει από την αρχή σε διπλής λειτουργίας κοιτάω για κάτι παρόμοιο.
Αν όμως έχεις να προτείνεις κάτι καλό μονής, γιατί όχι να το κοιτάξω και αυτό.
Απλά θέλω να μαζέψω γνώμες ώστε όταν βγω στα μαγαζιά να ξέρω τι να ζητήσω να δω.
Έχει και ο Γρηγόρης στην Αργυρούπολη μια αμερικάνικη μάρκα που μου φάνηκαν στιβαροί και ωραίοι αλλά δεν θυμάμαι το όνομα.
Iwata-Badger : 1-1 (για να δούμε)...

Αν σε βολεύει ο διπλής, να πας σε διπλής. Όντως, όπως βολεύεσαι, έτσι θα συνεχίσεις. Εμένα με βόλεψε πολύ ο Paasche, παρ'όλο που είναι μονής (Δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή το μοντέλο  :oops: ). Χώρια που παρατήρησα πως αν πατήσεις λίγο το κουμπάκι του, θα φύγει λίγο χρώμα, και το αντίστροφο. Πάρα πολύ λεπτές γραμμές και πολύ εύκολο καθάρισμα. Αν το χρώμα το έχεις αραιώσει σωστά, θα βάψεις πανεύκολα μια παραλλαγή χωρίς μασκάρισμα.

Ψάξε εδώ στο φόρουμ να βρεις μια παρουσίαση ενός Paasche που έχει γίνει από κάποιον (ούτε αυτόν θυμάμαι  :oops: ).
Κοίτα και μια παλιά ''αμαρτία'' χωρίς μασκάρισμα:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Δοκιμάζεις και βλέπεις  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 03:47:40 μμ »
Ψάξε εδώ στο φόρουμ να βρεις μια παρουσίαση ενός Paasche που έχει γίνει από κάποιον (ούτε αυτόν θυμάμαι  :oops: ).

Μαλλον αυτο λες ::arrowred:: "Paasche H" Airbrush test !!

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 03:50:24 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 03:53:42 μμ »
πρόβλημα με φτυσιμο έχω καποιες φορές αλλά φταίει το χρώμα και οχι ο αερογράφος.

Paasche διπλής (οχι αυτον που δειξατε) δοκίμασα το καλοκαίρι, ήταν εξαιρετικός, με μονο μειονέκτημα το καπως πιο μεγάλο βάρος του απο τον Iwata HP-B που εχω συνηθισει 20+ χρονια (ειναι εκτος του οριου τιμής που έθεσες)
ο Badger 150 ειναι επίσης πολύ αξιόπιστο εργαλείο, μονίμως στον πάγκο μου, μαζί με τον -200 για τα χοντρά, τα ασταρώματα κλπ.
Ο Η&S ειναι βεβαια η "βεντέτα" του πάγκου (απο την 1η ομαδική που καναμε πριν χρονια)
Σ.Σ.

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 05:56:59 μμ »
Πάω να πεθάνω κάπου σκοτεινά... Με ΑΥΤΟΝ βάφεις αυτά τα όμορφα πολιτικά αεροπλάνα; Τότε δεν είμαι απλά κουλός, είμαι και στραβός και ότι άλλο επίθετο προσθέσετε... ::eusa_wall::
Σε λυπάμαι.. αλλιώς θα σου έλεγα κιόλας ότι το μπεκ έχει ανοίξει από μ@κ@κία μου στο καθάρισμα όταν είχε κολλήσει χρώμα και δεν κλείνει εντελώς από τη βελόνα όταν είναι τελείως μπροστά.  :oops:
Έχω και άλλο καινούργιο μπεκ, αλλά να πω την αλήθεια με έχει βολέψει αυτό το ξεχείλωμα στις μεγάλες επιφάνειες...  :mrgreen:
Χρησιμοποιώ το καλό μπεκ με τα ακρυλικά, και το ξεχειλωμένο με τα σμάλτα...   ::glossa::

Το βασικό πρόβλημα του Graphotech είναι ότι η σκανδάλη είναι αλλού γι' αλλού... έχει πολλά μπόσικα και δεν είναι σταθερή στο κράτημα.  Πράγμα που κουράζει γιατί πρέπει να κάνω συνέχεια διορθώσεις.  Επίσης, έχω παρατηρήσει ότι μερικοί αερογράφοι έχουν τη σκανδάλη υπό γωνία προς τα εμπρός.  Νομίζω έτσι είναι πιο ξεκούραστοι γιατί το δάκτυλο έχει πιο φυσική κίνηση λόγω της κλείδωσης.
Και η σύνδεση του χρώματος από κάτω έχει προβλήματα... (βάση της μέχρι τώρα εμπειρίας μου)
1. Χύνεται πανεύκολα αν γύρεις λίιιγο παραπάνω (εννοείται ότι τα δήθεν καπάκια δεν κάνουν σχεδόν τίποτα!)
2. Εμποδίζει να πλησιάσεις πολύ τον αερογράφο σε μερικές περιπτώσεις
3. όταν αρχίζει και τελειώνει το χρώμα πρέπει να γέρνεις τον αερογράφο για να μπορεί να τραβήξει χρώμα και συχνά τότε είναι που πιτσιλάει (και με το καπάκι για να μην σου χυθεί -λέμε τώρα- δεν βλέπει και πότε τελειώνει το χρώμα.
4. Εμποδίζει στο πιάσιμο του αερογράφου σε μερικές περιπτώσεις.

Όλα αυτά με τον graphotech και το μικρό μεταλλικό δοχείο χρώματος.  Δεν έχω ψεκάσει ποτέ με το μεγάλο γυάλινο. Το έχω μόνο για να τον καθαρίζω.

Το μειονέκτημα της παροχής από πάνω νομίζω είναι ότι εμποδίζει να βλέπεις που ψεκάζεις σε ορισμένες περιπτώσεις και ότι λόγω της βαρύτητας το χρώμα είναι μόνιμα σε επαφή με τη βελόνα οπότε και στο πρώτο τράβηγμα μπορεί να φτύσει λίγο.
Αυτά τα έχω διαβάσει, δεν είναι εμπειρία μου. Εσείς θα μου πείτε.  Ένα ακόμα μειονέκτημα ( ; ) είναι ότι δεν βγαίνει ( ; ) το δοχείο. Υπάρχουν και μοντέλα που αποσπάται το δοχείο, πχ για καλύτερο καθαρισμό;

Τώρα που το σκέφτομαι... μήπως είναι καλύτερα να πάρω με παροχή από πάνω...;!

Σταύρο, για τι τιμή μιλάμε για τον Iwata HP-B; Και υπάρχει στην Ελλάδα ή μόνο από εξωτερικό;

Εποικοδομητικά όλα σας τα σχόλια.
Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Papadopoulos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Σουτιέν.
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 06:20:44 μμ »
θα σου έλεγα να εξετάσεις και το ενδεχόμενο aztec
γουρουμουστρουφούρδουφλουκ

Αποσυνδεδεμένος geomar83

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 06:24:30 μμ »
Καλησπερα. Ειμαι ενας υπερηφανος χρηστης κ των 2 εταιριων που συζητατε εδω (Iwata-Badger) κ ο καθενας εχει τα συν κ πλην του. Για εμενα μεγαλο συν στον Iwata ειναι η ευκολια του κ το δοχειο βαρυτητας. Απο φτυσιμο δεν μου εχει κανει ποτε νερα. Το μονο μειον ειναι η ισως ελλειψη ανταλλακτικων στην ελλαδα σε σχεση με τους Badger. Ο Αμερικανος απο την αλλη εχει σχεδον ολο το πακετο. Ευκολια καθαρισμου, πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης κ αποτελεσματος κ ανταλλακτικα. Το θεμα δοχειο ειναι το μονο που με προβληματιζει, γι'αυτο κ τον χρησιμοποιω σε χρωματα βασης κ οχι σε παραλλαγη. Τα μοντελα που χρησιμοποιω ειναι τα 150 κ 200 σε Badger (ο 200 μονης λειτουργιας) και ο evolution cr. 0,5 και τα 3 μοντελα. Παντως αν θες πραγματικα ευκολια στα παντα δωστα στον Αμερικανο. Αξιζει κ με το παραπανω. Ελπιζω να βοηθησα αρκετα.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 08:47:15 μμ »
ο Iwata HP-B κινειται κοντα στα 280 Ε εαν θυμαμαι καλα.
μεγαλη ευκολία το δοχείο απο πάνω και το πολυ μικρο του βαρος και πολύ καλή εργονομία.
την απο πάνω τροφοδοσία, χρησιμοποιώ πλέον και στους Badger μου, με μονιμα σχεδον τοποθετημενα τα μεταλλικά κυπελλάκια τους
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 08:51:47 μμ »
Εχει πεσει κατω απο 200 Σταυρο...

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 08:55:33 μμ »
εαν ισχύει αυτό που λέει ο φιλτατος Κορακας,
προτείνω HP-B δαγκωτό
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 09:27:09 μμ »
Εγω αν κρινω απο τον αερογραφο που εχεις θα σου ελεγα να παρεις κατι για πιο λεπτοδουλειες..πχ badger revolution

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 09:29:32 μμ »
ο SOTAR είναι ο "ψιλοδουλειάς" της Badger.
εξαιρετικός αλλά ακριβούλης
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 11:13:43 μμ »
Όπως μελετούσα τα μοντέλα που έχει ο Καλφάκης στο site του, έχω περιορίσει τις επιλογές μου στους παρακάτω (από Badger):
Badger 175-7 Crescendo, R3R Rage, 155-9 Anthem, 155-7, 150-7 και τους 105 Patriot και R1V Velocity με feed από πάνω...
Από Iwata τον Iwata High Performance HP-C Plus με 0.3 μπεκ. Τον HP-B Plus τον βλέπω με 0.2 μπεκ το οποίο για μένα είναι μάλλον μικρό.
Σκέτο HP-B δεν βρήκα.
Ο Badge 175-7 Crescendo φαίνεται ο πιο στιβαρός απ' όλους ενώ δίνει και τις 3 κεφαλές (Fine, medium, heavy)...

Tags: