Πάω να πεθάνω κάπου σκοτεινά... Με ΑΥΤΟΝ βάφεις αυτά τα όμορφα πολιτικά αεροπλάνα; Τότε δεν είμαι απλά κουλός, είμαι και στραβός και ότι άλλο επίθετο προσθέσετε... 
Σε λυπάμαι.. αλλιώς θα σου έλεγα κιόλας ότι το μπεκ έχει ανοίξει από μ@κ@κία μου στο καθάρισμα όταν είχε κολλήσει χρώμα και δεν κλείνει εντελώς από τη βελόνα όταν είναι τελείως μπροστά.

Έχω και άλλο καινούργιο μπεκ, αλλά να πω την αλήθεια με έχει βολέψει αυτό το ξεχείλωμα στις μεγάλες επιφάνειες...

Χρησιμοποιώ το καλό μπεκ με τα ακρυλικά, και το ξεχειλωμένο με τα σμάλτα...

Το βασικό πρόβλημα του Graphotech είναι ότι η σκανδάλη είναι αλλού γι' αλλού... έχει πολλά μπόσικα και δεν είναι σταθερή στο κράτημα. Πράγμα που κουράζει γιατί πρέπει να κάνω συνέχεια διορθώσεις. Επίσης, έχω παρατηρήσει ότι μερικοί αερογράφοι έχουν τη σκανδάλη υπό γωνία προς τα εμπρός. Νομίζω έτσι είναι πιο ξεκούραστοι γιατί το δάκτυλο έχει πιο φυσική κίνηση λόγω της κλείδωσης.
Και η σύνδεση του χρώματος από κάτω έχει προβλήματα... (βάση της μέχρι τώρα εμπειρίας μου)
1. Χύνεται πανεύκολα αν γύρεις λίιιγο παραπάνω (εννοείται ότι τα δήθεν καπάκια δεν κάνουν σχεδόν τίποτα!)
2. Εμποδίζει να πλησιάσεις πολύ τον αερογράφο σε μερικές περιπτώσεις
3. όταν αρχίζει και τελειώνει το χρώμα πρέπει να γέρνεις τον αερογράφο για να μπορεί να τραβήξει χρώμα και συχνά τότε είναι που πιτσιλάει (και με το καπάκι για να μην σου χυθεί -λέμε τώρα- δεν βλέπει και πότε τελειώνει το χρώμα.
4. Εμποδίζει στο πιάσιμο του αερογράφου σε μερικές περιπτώσεις.
Όλα αυτά με τον graphotech και το μικρό μεταλλικό δοχείο χρώματος. Δεν έχω ψεκάσει ποτέ με το μεγάλο γυάλινο. Το έχω μόνο για να τον καθαρίζω.
Το μειονέκτημα της παροχής από πάνω νομίζω είναι ότι εμποδίζει να βλέπεις που ψεκάζεις σε ορισμένες περιπτώσεις και ότι λόγω της βαρύτητας το χρώμα είναι μόνιμα σε επαφή με τη βελόνα οπότε και στο πρώτο τράβηγμα μπορεί να φτύσει λίγο.
Αυτά τα έχω διαβάσει, δεν είναι εμπειρία μου. Εσείς θα μου πείτε. Ένα ακόμα μειονέκτημα ( ; ) είναι ότι δεν βγαίνει ( ; ) το δοχείο. Υπάρχουν και μοντέλα που αποσπάται το δοχείο, πχ για καλύτερο καθαρισμό;
Τώρα που το σκέφτομαι... μήπως είναι καλύτερα να πάρω με παροχή από πάνω...;!
Σταύρο, για τι τιμή μιλάμε για τον Iwata HP-B; Και υπάρχει στην Ελλάδα ή μόνο από εξωτερικό;
Εποικοδομητικά όλα σας τα σχόλια.
Ευχαριστώ!