Αποστολέας Θέμα: DD481 Leutze 1/350  (Αναγνώστηκε 2279 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος George

• Scale 1/144
  • *
DD481 Leutze 1/350
« στις: Νοεμβρίου 08, 2011, 12:42:50 μμ »
Εχω να συνεισφέρω στο forum από το 2009.  Μοντελίζω αργά.  Εν πάσει περιπτώσει το τελευταίο πόνημα τελείωσε.
Πρόκειται για το kit της Tamiya για το Fletcher το οποίο μετετράπη σε DD481 Leutze, βασικά γιατί το καμουφλάζ του μου κόλλησε.

Ακολουθούν κοντινώτερα πλάνα σε επόμενο μήνυμα.
Γιώργος
Πάντα πλοία

Αποσυνδεδεμένος George

• Scale 1/144
  • *
Απ: DD481 Leutze 1/350
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 08, 2011, 12:52:19 μμ »
...λίγες ακόμη απόψεις

και μερικές εικόνες από τις ιδιοκατασκευούλες.

Εύχομαι μεστές κατασκευές σε όλους.
Γιώργος
Γιώργος
Πάντα πλοία

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 08, 2011, 01:39:33 μμ »
Πολύ ωραιο Γιώργο!!! Και οι σκρατσιές και το καμουφλάζ εντυπωσιακότατα

Ελπίζουμε να δούμε και άλλες δουλειές σου (σύντομα) ::salut::
ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 08, 2011, 03:42:52 μμ »
Ωραιότατο... Δείξε μας κι άλλες δουλειές σου...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος George

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 08, 2011, 10:42:28 μμ »
Παλαιότερες δουλειές μου είχα βάλει στο φόρουμ. Ετσι φαίνεται και η όλη πορεία μου μοντελιστικά (να 'ναι καλά όλη η μοντελιστική κοινότητα που με τις δουλειές της εμπνέει:  Πάντα βλέπει κανείς κατασκευές που θα ήθελε να φτάσει.)

- Πρίγκηπας Ευγένιος 1/600 Airfixhttp://modelclub.gr/forums/index.php/topic,12395.0.html
- Αίαντας 1/600 Airfix http://modelclub.gr/forums/index.php/topic,9255.0.html
- Γκραφ Σπέε 1/600 Airfix http://modelclub.gr/forums/index.php/topic,8165.0.html

Στον Πρίγκηπα Ευγένιο έχει και μία έκθεση για το πώς κατασκευάστηκε.

Τώρα έχω αφήσει την 1/600 και μετακόμισα στην 1/350 λόγω γκαβομάρας.
Γιώργος
Πάντα πλοία

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 08, 2011, 10:53:47 μμ »
Είχα δει τις δουλειές αυτές στο gallery του modelwarships. Εντυπωσιακός ο πρίγκηπας και η επιμονή στη λεπτομέρεια...

Καλή συνέχεια...  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος papadakis.n

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 30, 2011, 09:44:58 μμ »
Πολύ όμορφες δουλειές ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 06:09:29 πμ »
Εντυπωσιακή δουλειά !!!Είχα δει και τις παλαιότερές σου, και πραγματικά ξεχώριζαν.Υπέροχος ο κυματισμός της θάλασσας με τη χαμηλή ταχύτητα του πλοίου.
Μάλλον θα είσαι νησιώτης!!! :mrgreen:Μήπως θα ήθελε και λίγο αφρισμό στην πρύμνη;Αναμένουμε για το επόμενο. ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος George

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 10:57:09 πμ »
Κι εγώ παρακολουθώ τις εκπληκτικές δουλειές σου.  Δεν σου κρύβω ότι εκιτμώ τις προσπάθειες που αναδεικνύουν παλαιότερης τεχνολογίας μοντέλα, όπως τα Heller 1/400 με τα οποία επανειλημμένα ασχολήθηκες, σε διαμαντάκια.

Δεν είμαι νησιώτης άλλα ήμουν ιστιοπλόος και έχω ξοδέψει αρκετά καλοκαίρια αρμενίζοντας. 

Το μοντέλο είναι ... ημιτελές όσον αφορά την αρχική ιδέα, η οποία το ήθελε να σταματά για να περισυλλέξει ναυαγούς. Κατά το σενάριο, κάποιοι θα ήταν ακόμα στη θάλασσα στο ύψος του πρώτου πυργίσκου, πιασμένοι από ξύλα, ενώ ένα άλλο γκρουπ θα το περισυνέλλεγαν με δύχτια που είχαν κρεμμάσει από την κουπαστή στο ύψος των πρυμνιαίων τορπιλοβλητικών σωλήνων.  Στη φάση αυτή θεώρησα ότι οι μηχανές κάναν κράτει.  Ηδη ο κυμματισμός είναι έντονος για το εν λόγω σενάριο που το πλοίο ουσιαστικά μόλις και κινείται, αλλά στην πρώτη απόπειρα με πιο αδρό τον κυμματισμό, το εφέ δε φαινόταν σχεδόν καθόλου.  Μόλις παρέλαβα λίγα Gophy figures για να το ολοκληρώσω.  Πρέπει τώρα να βρω κέφι να διακόψω το Varyag της Zvesda το οποίο με έχει μαγέψει για να τελειώσω το Leutze όπως το ονειρεύτηκα.

Η θάλασσα είναι χαρτί υγείας με ατλακόλ πάνω από αφρολέξ, ενώ το σκαρί είναι full hull βυθισμένο μέσα σε τρύπα στο αφρολέξ.   Προτιμάω τη σχετική τεχνική και υλικό λόγω εχμμμ.... χαμηλού κόστους και του ότι συγχωρνάει λάθη, αφού με λίγο νεράκι το χαλάς και το ξαναστρώνεις.

Γιώργος
Πάντα πλοία

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 11:34:19 πμ »
Παρα πολύ όμορφη κατασκευή Γιώργο! Συγχαρητήρια! ::salut::

Μια παρατηρησούλα αν μου επιτρέπεις (και αν διακρίνω καλά), μου φαίνεται πώς η αστερόεσσα που έχεις αναρτήσει είναι η μεταπολεμική 50αστερη και όχι η 48αστερη της περιόδου.
http://www.usflag.org/history/the48starflag.html

Ανυπομονώ για το Varyag!

Αποσυνδεδεμένος George

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 01:14:25 μμ »
Να και μια ανακρίβεια που μου ξέφυγε.  Ευχαριστώ.  Ούτε καν μου πέρασε από το μυαλό να το ελέγξω. Απλά έβαλα μια σημαία που βρήκα στο spares box.

Εχει κι άλλες ανακρίβειες που τις ξέρω, αλλά τεμπέλιασα να τις διορθώσω.  Ας τις παραθέσω για όποιον άλλο θελήσει να καταπιαστεί.
  • Τα αντιαεροπορικά μπροστά από τη γέφυρα ήταν διπλά και όχι μονά.
  • Η σκάλα που ανεβαίνει από τη βάση του πρωραίου φουγάρου στο επίπεδο της γέφυρας ήταν από την άλλη πλευρά του καταρτιού.
  • Υπάρχει και δεύτερος γερανός για τις τορπίλες στο κυρίως κατάστρωμα πίσω και δεξιά από τους πρυμνιαίους τορπιλοβλητικούς σωλήνες.
  • Εχω βάλει τους προβολείς στο πρυμνιαίο φουγάρο, ενώ είναι στο πρωραίο.
  • Δεν βρήκα τί ακριβώς ήταν τα αντικείμενα που είχε στη γεφυρούλα του άλλου φουγάρου, (γι αυτό και τα έχω σκεπασμένα με μουσαμά).
  • Υπάρχουν κάποια φινιστρίνια στο "ισόγειο" της πρωραίας υπερκατασκευής που μου ξέφυγαν.
  • Η πόρτα και η σκάλα στο "ισόγειο" της πρωραίας υπερκατασκευής είναι σε λάθος θέση σε σχέση με το αντιαεροπορικό από πάνω τους.

Αυτά τα ολίγα.  Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν κι άλλα.  Ομολογώ ότι γενικά δεν είμαι πολύ τιτίζης μ' αυτά. Τα διορθώνω όσο με διασκεδάζουν.  Πχ για να κάνω τα πρωραία αντιαεροπορικά διπλά έπρεπε να μεγαλώσει το προστατευτικό τους μπαλκονάκι και δεν είχα το κουράγιο.

Γιώργος
Πάντα πλοία

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 09, 2012, 04:24:24 πμ »
Γιωργο καταπληκτικό το σενάριο ,και χαίρομαι που φτιάχνεις μια Ιστορία στο μυαλό σου και προσπαθείς να την αναπαραστήσεις υπό κλίμακα.
Πολύ σωστό σε βρίσκω και στην θάλασσα φίλε και εγώ κάπως έτσι σκέφτομαι με τα υλικά που χρησιμοποιώ για να την αναπαραστήσω.
Το Varyag το έχω και εγώ,όντως είναι υπέροχο μοντέλο.
Ευχομαι να δούμε και άλλες υπέροχες δουλειές σου στο μέλλον .Συνχαρητήρια για το αποτέλεσμα αλλά και για την όλη φιλοσοφία σου. ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος FANTOMAS......

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: καρδιτσα
  • Φωτοπουλος Νεκταριος
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 03:03:18 μμ »
 ::keep_mod:: ::salut::
Φωτοπουλος Νεκταριος

Αποσυνδεδεμένος George

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 16, 2012, 11:18:48 μμ »
Ενα χρόνο αφού το τελείωσα το Leutze εδέησα να φτιάξω τη σκηνή που είχα αρχικά σκεφτεί για τη συλλογή ναυαγών.  Να 'ναι καλά οι φιγούρες της Gophy που έχουν ποικιλία στάσεων και μπορείς να κάνεις κάτι με τα ανθρωπάκια.  Προσπάθησα και με τις φιγούρες της Fujimi, αλλά είναι σα να έχουν καταπιεί μπαστούνι και δε βολεύουν για διοραματάκια.

Η σκηνή είναι φανταστική βέβαια, αλλά αποτελεί φόρο τιμής σε αυτόν τον άχαρο εκ πρώτης όψεως, αλλά σημαντικότατο για τους αεροπόρους ναυαγοσωστικό ρόλο που έπαιξαν τα αντιτορπιλικά, οργώνοντας τις περιοχές όπου επιχειρούσαν τα αεροπλάνα κατά τις επιχειρήσεις στον Ειρηνικό. 

Γιώργος
Πάντα πλοία

Tags: