Αποστολέας Θέμα: Kawasaki KR G.P. RACER  (Αναγνώστηκε 5426 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Soul Slayer

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Πολίτης Αθανάσιος
Απ: Kawasaki KR G.P. RACER
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 02:57:56 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος dean

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΞΑΝΘΗ
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 07:33:41 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους!!!

marino ποια video εννοείς;
Όλα τα σημεία που βάφτηκαν με το gold της revell είναι με πινέλο.Θα συμφωνήσω με τον Θάνο, μάλλον με αρερογράφο δεν θα βγει καλό το αποτέλεσμα.
Ξέχασα να πω ότι ως προς την συναρμολόγηση των κομματιών δεν συνάντησα κανένα πρόβλημα (εεεεε tamiya τι περιμένεις)!!!!

Όσο έρχετε όμως η ώρα των χαλκομανιων προβληματίζομε με το τί θα κάνω τελικά, αφού είναι ακόμη κίτρινες.
Τώρα που είπα χαλκομανίες θυμήθηκα πως τις είχα βάλει στο πρώτο κιτ.Κόψιμο με το ψαλίδι, κόλλα και  :oops: κόλλημα, ( ο Καραμήτρος μοντελάρει) χεχε!
Στο επόμενο κιτ ανακάλυψα ότι είναι χαλκομανίες και μπαίνουν σε νερό.Ντρέπομαι που το λέω αλλά......

Ελπίζω να σας έκανα να γελάσατε λίγο!
Καλό βράδυ σε όλους σας!

Αποσυνδεδεμένος geokat

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΞΑΝΘΗ-ΝΑΥΠΛΙΟ
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 23, 2011, 12:28:30 πμ »
μια χαρα τα εχεις  παει με αυτο το "μηχανακι" πολυ ενδιαφερον και το θεμα και η κατασκευη σου!οι εχατμισεις δειχνουν πρωτες!!!!πολυ καλα τα "καψιματα"!!!
καλη συνεχεια

Αποσυνδεδεμένος dean

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #28 στις: Νοεμβρίου 27, 2011, 02:04:35 πμ »
Μετά από μικρή μικρή καθυστέρηση μερικών ημερών σας παρουσιάζω και το τιμόνι:

Πλέον θα περάσω στο τέλικό στάδιο της κατασκευής που είναι το βάψιμο ντεπόζιτου (ασημί) και των υπόλοιπων κομματιών με light green.
Η πρώτη απόπειρα έγινε με το φτερό.Απομένει να βαφτεί και μία άσπρη λωρίδα κατα μήκος του.

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #29 στις: Νοεμβρίου 28, 2011, 10:37:06 μμ »
Τα πιρούνια πολύ καλά...
Το φτερό, πριν βάψεις τη λωρίδα, πέρασε το με αλοιφή να ομαλοποιηθεί και να γυαλίσει λίγο... Επίσης, εγώ μάλλον θα έβαφα πρώτα το άσπρο και μετά το πράσινο...

Καλή συνέχεια  ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #30 στις: Νοεμβρίου 29, 2011, 10:15:15 πμ »
Το έχω ξαναγράψει?

Μου αρέσει πολύ η όλη τεχνική σου στο βάψιμο.

Επειδή έχω ένα κόλλημα με τα μηχανικά μέρη χαζεύω το πηρούνι.
Πες μας πως και με τι έβαψες τα έμβολα?

Πάντως όλα είναι στις σωστές αναλογίες, πουθενά ίχνη κόλλας και δείχνουν να έχει γίνει λεπτομερές dry fit πριν ξεκινήσεις.

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dean

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #31 στις: Νοεμβρίου 29, 2011, 01:31:24 μμ »
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, αλλά και για τις παρατηρήσεις!

Για το φτερό επειδή έκανα μία απόπειρα (ανεπιτυχείς) να μασκάρω και να φτιάξω την άσπρη λωρίδα, μάλλον θα αλλάξω το σενάριο, θα ξεβαφτεί το φτερό θα περαστεί με άσπρο και έπειτα θα βάψω τα πράσσινα σημεία. Αυτό που με δυσκολεύει και ίσως να το έχετε αντιμετοπίσει και εσείς είναι ότι όταν βάζω την ταινία μασκαρίσματος κατά μήκος του φτερού, λόγω της καμπυλότητας αλλάζει το πάχος του κενού με αποτέλεσμα άλλο πάχος  (κενό μέρος που θα βαφτεί με άσπρο χρώμα) να έχω στην άρχη του φτερού και άλλο στο τελείωμα.Δεν ξέρω αν σας δίνω να καταλάβετε τι εννοώ.
Το κάτω μέρος του ψαλιδιού έχει βαφτεί με ένα χρώμα που το είχα πάρει πριν από αρκετά χρόνια από ένα κατάστημα της Θεσ/κης και μου έχει ξεμείνει.Είναι της εταιρίας ΚΑΙΣΣΑ και το χρώμα το ονομάζει μέταλλο πανοπλίας.Είναι ακρυλικό και έχει απίστευτο στρώσιμο.Το χρώμιο είναι από το κιτ της tamiya.
Est.1976: και εμένα με αρέσει να χαζεύω τα μηχανικά μέρη και γι αυτό σκέφτομαι να μην τοποθετηθεί  καθόλου το μπροστινό και πλαινό φερινκ γιατί θα τα κρύψει όλα. Μάλλον θα τοποθετηθεί δίπλα στην μηχανή  σε κανένα σταντάκι.
Και τώρα που το θυμήθηκα.Για το βερνίκι τί μου προτείνεται;
Λέω να δοκιμάσω την παρκετίνη.Τί λέτε;

Αποσυνδεδεμένος Soul Slayer

• Scale 1/72
  • *
  • Πολίτης Αθανάσιος
« Απάντηση #32 στις: Νοεμβρίου 29, 2011, 01:52:17 μμ »
Δοκίμασε με ψιλή ταινία μασκαρίσματος να τοποθετήσεις δύο λωρίδες εκατέρωθεν,από τη μέσα όμως πλευρά του άσπρου στις άκρες και το υπόλοιπο το μασκάρεις άνετα.Θα έχεις πάλι απώλεια λόγω της καμπυλότητας αλλά θα είναι απειροελάχιστη συγκριτικά με το να κάλυπτες όλο το άσπρο με τη μία και να κάνει η ταινία εκείνα τα σπασίματα.
Όσο για το βερνίκι το ιδανικό φαίνεται να είναι το 2Κ αλλά θέλει εξάσκηση.Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις βερνίκι της Tamiya ή της Gunze σε spray.Αν πάλι θέλεις με αερογράφο πολύ καλό είναι της Alclad (αρκεί να το ψεκάσεις ένα mist και μετά από αρκετά κοντινή απόσταση για να δώσει γυαλάδα),στα θετικά είναι ότι είναι έτοιμο αραιωμένο για αερογράφο.
Η παρκετίνη είναι καλή αλλά να ξέρεις ότι δεν τρίβεται μετά,αν το δοκιμάσεις θα την κάψει και θα θαμπώσει.
Πειραματίσου κάπου αλλού πρώτα για να δεις πώς βγαίνει,είναι κρίμα να γίνει καμιά στραβή γιατί έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά!

Στη διάθεσή σου για οτιδήποτε!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστερι<-->Λαρισα
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #33 στις: Νοεμβρίου 29, 2011, 02:18:33 μμ »
Πολυ καλη δουλεια!!

Σκαναρε τις χαλκομανιες κ στειλτες μου να δουμε μηπως σωσουμε την κατασταση ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dean

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 02:11:44 πμ »
Το βερνίκι της Alclad είναι το Klear Kote Gloss;
Θελώ να σας ρωτήσω για την σειρά των εργασιών.Πρώτα ένα χέρι βερνίκι, μετά χαλκομανίες και τέλος ξανά 2-3 χέρια βερνίκι;
Τελικά για το φτερό ακολούθησα την συμβουλή του φίλου gtziaf και φαίνεται να έχει πετύχει.Φωτογραφίες ακόμη δεν έχω τραβήξει γι αυτό δεν ανέβασα.
Για τα κολλήματα όπου φοβόμουν ότι υπάρχει πιθανότητα να φανεί η κόλλα έκανα το εξής: έριχνα 2-3 σταγόνες κόλλας σε ένα φύλλο πλστικού και ακουμπούσα προσεκτικά το κομμάτι στην κόλλα από επάνω.Έτσι απέφυγα τρεξίματα και περιτή δόση κόλλας.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Chris_SD που μου έφτιαξε τα χρώματα από τις σκαναρισμένες χαλκομανίες.

Αποσυνδεδεμένος dean

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 02, 2011, 12:02:54 πμ »
Έτοιμο και  το κοντέρ με το στροjavascript:void(0);φόμετρο, αλλά χωρίς τις χαλκομανίες.

Μπήκε και το πιρούνι στην θέση του.

Και το ντεπόζιτο και  φέρινκ πριν τις χαλκομανίες και το γυάλισμα

Βοηθήστε με για το βερνίκι της Alclad.
Καλό βράδυ σε όλους!!

Αποσυνδεδεμένος dean

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #36 στις: Ιανουαρίου 14, 2012, 04:29:08 μμ »
Μετά από πολύ καιρό νομίζω ότι επιτέλους θα ολοκληρωθεί η Kawasaki μου!
Η καθυστέρηση οφείλεται στην κατασκευή των νέων χαλκομανιών μιας και αυτοές του κιτ είχαν τα μαύρα τους τα χάλια.
Εδώ σας παρουσιάζω τις νέες χαλκομανίες (μάλιστα εις διπλούν).
Το χαρτί που χρησιμοποίησα είναι της Experts-choise decal. To προμηθεύτικα από το e-bay και η συσκευασία είχε 3 φύλλα διαστάσεων 1/2*11 sheets (λίγο πιο μικρό από μία κόλλα Α4).
Το χαρτί είναι για inkjet εκτυπωτές και η εκτύπωση έγινε σε ενα κατάστημα που κάνει εκτυπώσεις.
Ελπίζω να τα έχω καταφέρει και να έχω ένα απροβλημάτιστο τελείωμα ώστε επιτέλους η Kawasaki να βρει τον δρόμο της (την βιτρίνα δηλαδή,χε,χε).

Uploaded with ImageShack.us

Αποσυνδεδεμένος dean

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #37 στις: Ιανουαρίου 15, 2012, 10:25:01 μμ »
Και μετά από καιρό το κιτ μπήκε στην βιτρίνα

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21669.0.html

Σας ευχαριστώ όλους για την πολίτιμη βοήθειά σας, αλλά και για τον χρόνο σας!!!

Tags: