Αποστολέας Θέμα: USMC M4A2 Sherman Tarawa 1943  (Αναγνώστηκε 23192 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
Απ: USMC M4A2 Sherman Tarawa 1943
« Απάντηση #100 στις: Μαρτίου 10, 2012, 07:42:45 μμ »
Eπεσαν τα βασικα και συνεχιζω ασταματητος  :mrgreen: Για πειτε ρε παιδια γνωμες.προτασεις,ιδεες κτλ

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΡΓΟΣ
  • ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ
« Απάντηση #101 στις: Μαρτίου 10, 2012, 08:07:29 μμ »
εχω μια καλη(ιδεα).να βαλεις τις ερπυστριες.... :lol: :D :D :D :D :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:χαχαχαχα.πολυ καλο το χρωματακι και γενικα η κατασκευη,καλη συνεχεια!!!!

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #102 στις: Μαρτίου 10, 2012, 08:22:41 μμ »
Κώστα είναι λίγο "άγαρμπο" το εφφέ του modulation με άσχημα κοψίματα και σκληρό σβύσιμο.Η μετάβαση από το σκοτεινό στο φωτεινό δεν έχει τον ενδιάμεσο τόνο και για αυτό δείχνει έτσι.Το ιδανικό είναι βασικό+σκιά/βασικό καθαρό(ενδιάμεσος τόνος)/βασικό+φώτα. Σε όλες τις περιπτώσεις ο κοινός παρονομαστής είναι το βασικό χρώμα για να μην πάς σε ακραία κοντράστ.Στην συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ αν ψεκάσεις το βασικό σου σκέτο αλλά αρκετά αραιωμένο(σαν διαφάνεια) θα δέσεις όλο το σύνολο και θα γίνει σούπερ.Η δουλειά είναι πολύ καλή για αυτό επιμένω στο κομμάτι του βαψίματος.
Spoiler (hover to show)
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #103 στις: Μαρτίου 10, 2012, 08:31:51 μμ »
Αν δεν ακολουθήσεις τη σωστή μέθοδο που σου λέει ο ...Θεός, μπορείς με την μη τόσο ορθόδοξη, τα φίλτρα δηλαδή, να μειώσεις το κόντραστ.
Έτσι ή αλλιώς, καλή συνέχεια  ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #104 στις: Μαρτίου 10, 2012, 08:48:18 μμ »
εχω μια καλη(ιδεα).να βαλεις τις ερπυστριες.... :lol: :D :D :D :D :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:χαχαχαχα.πολυ καλο το χρωματακι και γενικα η κατασκευη,καλη συνεχεια!!!!
:D :D :D
Θα μπουνε κι αυτες  :wink: Να σαι καλα  ::salut::
Κώστα είναι λίγο "άγαρμπο" το εφφέ του modulation με άσχημα κοψίματα και σκληρό σβύσιμο.Η μετάβαση από το σκοτεινό στο φωτεινό δεν έχει τον ενδιάμεσο τόνο και για αυτό δείχνει έτσι.Το ιδανικό είναι βασικό+σκιά/βασικό καθαρό(ενδιάμεσος τόνος)/βασικό+φώτα. Σε όλες τις περιπτώσεις ο κοινός παρονομαστής είναι το βασικό χρώμα για να μην πάς σε ακραία κοντράστ.Στην συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ αν ψεκάσεις το βασικό σου σκέτο αλλά αρκετά αραιωμένο(σαν διαφάνεια) θα δέσεις όλο το σύνολο και θα γίνει σούπερ.Η δουλειά είναι πολύ καλή για αυτό επιμένω στο κομμάτι του βαψίματος.
Spoiler (hover to show)
Λοιπον τα κοψιματα (ιδιαιτερα του πυργου)δεν μου αρεσουν κι εμενα και θα τα διορθωσω.Το ενδιαμεσο υπαρχει (χρησιμοποιησα Khaki drab δηλαδη πρωτα olive drab μετα khaki drab και μετα khaki drab+κιτρινο+light grey) αλλα θα εφαρμοσω την προταση σου ω Σκοτεινε Θεε  :mrgreen: Να ψεκασω κατευθειαν ή να βερνικωσω πρωτα;Ευχαριστω φιλε  :wink:
Spoiler (hover to show)

Αν δεν ακολουθήσεις τη σωστή μέθοδο που σου λέει ο ...Θεός, μπορείς με την μη τόσο ορθόδοξη, τα φίλτρα δηλαδή, να μειώσεις το κόντραστ.
Έτσι ή αλλιώς, καλή συνέχεια  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Φιλιππε θα ακολουθησω τη συμβουλη του Θεου Φου και το κριμα στο λαιμο του  :D

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #105 στις: Μαρτίου 10, 2012, 09:00:05 μμ »
Και το τραγουδακι προς απαντηση   :wink:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #106 στις: Μαρτίου 10, 2012, 11:11:32 μμ »
Ένας άλλος τρόπος για να μειώσεις το κόντραστ, θα ήταν να σκουρήνεις λίγο τις περιοχές με το ανοιχτό πράσινο (με τη μέθοδο του παπά :wink:). Αν στο τέλος σου φανεί ότι σκούρηνε γενικά πολύ και δεν υπάρχουν αντιθέσεις, του την πέφτεις με (στεγνές) σκόνες και το φωτίζεις (μετά του τελικού ματ βερνικιού) :wink:

ΜΦΧ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #107 στις: Μαρτίου 11, 2012, 05:48:55 μμ »
Ένας άλλος τρόπος για να μειώσεις το κόντραστ, θα ήταν να σκουρήνεις λίγο τις περιοχές με το ανοιχτό πράσινο (με τη μέθοδο του παπά :wink:). Αν στο τέλος σου φανεί ότι σκούρηνε γενικά πολύ και δεν υπάρχουν αντιθέσεις, του την πέφτεις με (στεγνές) σκόνες και το φωτίζεις (μετά του τελικού ματ βερνικιού) :wink:
ΜΦΧ

Mανο μου αν πιασει τελικα στοιχειωδως το C.M.,αυτο θα γινει αργοτερα με λαδια και τη μεθοδο Wilder  :wink:

Λοιπον αφου εκανα τη μεθοδο του θεου Φου,σκεφτηκα να το πλακωσω και να μειωσω τις αντιθεσεις και να "απαλυνω" τα κοψιματα και ιδου:

Η φωτο μαλλον το αδικει αλλα πιστευω πως εφτιαξε αρκετα...  :wink:

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #108 στις: Μαρτίου 11, 2012, 06:50:13 μμ »
μερα με τη νυχτα Κωστα

Η βαση ειναι τελεια (ετσι πρεπει με βασανο φτιαγμενη)για τα ...επομενα
καλη συνεχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #109 στις: Μαρτίου 11, 2012, 07:28:49 μμ »
Αμαν Κωστα το σκοτωσες.
Νομιζω οτι το κοντραστ σχεδον εξαφανιστηκε τωρα, ισως το χρωμα δεν ήταν τοσο πολυ αραιωμανο με αποτελεσμα να καλυφθουν σχεδον ολοκληρωτικα οι σκιες και τα φωτισματα.  Εμενα προσωπικα βεβαια μου αρεσε όπως ήταν πριν. Τα εντονα κοψιματα θα μπορουσαν να μειωθουν στα εππομενα σταδια με τα φιλτρα.
Τωρα προσπαθησε να κανεις τα φωτα και τις σκιες με λαδια.
Μεχρι τωρα η προσπαθεια σου ειναι πολυ καλη.
Καλη επιτυχια φιλε.  ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #110 στις: Μαρτίου 12, 2012, 03:24:45 πμ »
μερα με τη νυχτα Κωστα

Η βαση ειναι τελεια (ετσι πρεπει με βασανο φτιαγμενη)για τα ...επομενα
καλη συνεχεια ::salut::
Δημητρη μου,γηρασκω αει διδασκομενος και το κακο δεν ειναι οτι διδασκομαι αλλα το ο,τι γηρασκω! (Ναυαρχουκος απο το "Τζενη,Τζενη")  :D Ευχαριστω φιλε  :wink:
Αμαν Κωστα το σκοτωσες.
Νομιζω οτι το κοντραστ σχεδον εξαφανιστηκε τωρα, ισως το χρωμα δεν ήταν τοσο πολυ αραιωμανο με αποτελεσμα να καλυφθουν σχεδον ολοκληρωτικα οι σκιες και τα φωτισματα.  Εμενα προσωπικα βεβαια μου αρεσε όπως ήταν πριν. Τα εντονα κοψιματα θα μπορουσαν να μειωθουν στα εππομενα σταδια με τα φιλτρα.
Τωρα προσπαθησε να κανεις τα φωτα και τις σκιες με λαδια.
Μεχρι τωρα η προσπαθεια σου ειναι πολυ καλη.
Καλη επιτυχια φιλε.  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Εχετε βαλει σκοπο μαζι με τον Φου να με τρελανετε μου φαινεται...  :lol:
Σε καθε περιπτωση Γιωργη μου δεν πειραζει γιατι κοιτα τωρα τι μου κ....σε εεεεε μου ηρθε:  :D

Φυσικα παντα στα πλαισια της Tarawa  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #111 στις: Μαρτίου 12, 2012, 07:49:18 πμ »
Λάθος 1ο: Ο Ναυαρχούκος είναι στο "Δεσποινίς Διευθυντής"  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Λάθος 2ο: Aν επιμένεις για Tarawa, κάνε ένα κρύο ντους να ξεκ...σεις::glossa:: ::glossa:: ::glossa::: Αυτό παίζει μόνο για Okinawa και προσοχή, είναι Composite 

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #112 στις: Μαρτίου 12, 2012, 08:39:52 πμ »
Κωστα ακριβως modulation δεν ξερω αν το λες(αλλα και γιατι πρεπει αλλωστε),αυτο που ξερω ειναι οτι μου αρεσει περισσοτερο απο πριν.Φαινεται να εχει κομματια απο διαφορες τεχνικες και αυτο το κανει ενδιαφερον ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #113 στις: Μαρτίου 12, 2012, 11:27:17 πμ »
Κωστα μην τρελενεσαι  :twisted:
πρωσοπικες αποψεις εκφραζουμε, αν θελες τις ακους αν θες οχι. :wink:
Ο Χρήστος ειχε δικιο για το εντονο κοντραστ απλα εγω πιο πανω σου ειπα την υποκειμενικη μου γνωμη. Μια χαρα βεβαια ειναι κι ετσι.
Καλη συνεχεια.  ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #114 στις: Μαρτίου 12, 2012, 01:29:15 μμ »
Λάθος 1ο: Ο Ναυαρχούκος είναι στο "Δεσποινίς Διευθυντής"  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Λάθος 2ο: Aν επιμένεις για Tarawa, κάνε ένα κρύο ντους να ξεκ...σεις::glossa:: ::glossa:: ::glossa::: Αυτό παίζει μόνο για Okinawa και προσοχή, είναι Composite 

ΔΚ

α)Oρθον,η ταινια ειναι το "Δεσποινις διευθυντης  :D
β)εννοω τις αποχρωσεις του olive drab κι οχι το ιδιο το αρμα  :wink:
γ)Το κρυο ντουζ δεν το γλιτωνω!  :D :D :D

Κωστα ακριβως modulation δεν ξερω αν το λες(αλλα και γιατι πρεπει αλλωστε),αυτο που ξερω ειναι οτι μου αρεσει περισσοτερο απο πριν.Φαινεται να εχει κομματια απο διαφορες τεχνικες και αυτο το κανει ενδιαφερον ::salut::

Ασε να μη το πουμε Γιωργη γιατι αν κανω παλι διορθωσεις,θα γινει color mpahalation!  :D

Κωστα μην τρελενεσαι  :twisted:
πρωσοπικες αποψεις εκφραζουμε, αν θελες τις ακους αν θες οχι. :wink:
Ο Χρήστος ειχε δικιο για το εντονο κοντραστ απλα εγω πιο πανω σου ειπα την υποκειμενικη μου γνωμη. Μια χαρα βεβαια ειναι κι ετσι.

Φυσικα κι ο Χρηστος ειχε δικιο κι οσο το παρατηρουσα τοσο το αντιλαμβανομουν  :?  Τα παραπανω που εκανα δεν ειναι συμβουλες του Χρηστου αλλα δικη μου "εμπνευση" και ειχαν σαν αποτελεσμα να ισοροπησει μεν χρωματικα αλλα να χαθει κι ενα μερος του εφε  :(  Aρχικα το ειχα οραματιστει αλλιως αλλα στη πορεια λοξοδρομησα (ας οψεται ενα τρισκαταρατο olive green).Eννοειται πως το νοημα ειναι να το συζηταμε αλλιως εκανα ενα Sherman-μουντζουρα και το κοτσαριζα στο showroom  :mrgreen: Πως θα μαθω κι εγω νεες μεθοδους βρε;Γι αυτο τραβατε με κι ας κλαιω Γιωργη  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #115 στις: Μαρτίου 17, 2012, 06:01:30 πμ »
Kωστα, εγω συμφωνω πως ενα αρμα που κατα βαση ηταν πρασινο, οπως πρασινα [ κατα βαση ] ηταν τα περισσοτερα αρματα στον πολεμο ειναι μια καλη ευκαιρια να το '' θυσιασεις '' στον Θεο των Panzer  ::eusa_pray:: για να βελτιωθεις. Και το πρασινο εχει χιλιαδες εκδοσεις και κανει την ζωη ευκολη  ::cofee_proi::
Υπαρχει και η λυση της φωτο που σου [ σε  ] ποσταρα με το τουμπαρισμενο και εκει θα εχεις την ευκαιρια να κανεις και εξτρα πειραματα στο σερμαν  :twisted:
Μονο με μετατροπες μην μπλεξεις γιατι υποθετω  υπαρχει και το θεμα χρονου του γκρουπ  ::sprint::

Αλλα [ για να σοβαρευτουμε και λιγο  ::sprechende_015:: ] σε  καθε προσπαθεια, παιζει ρολο και η φωτο με τον αναλογο φωτισμο. Ξερω απο πειρα οτι αλλιως το βλεπω εγω και αλλιως φαινεται στην φωτο  :? Δες το λιγο το θεμα φωτο, τραβηξε μερικες ακομη και μελετησε τις  στην οθονη και μετα προχωρας  ::salut::
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #116 στις: Μαρτίου 17, 2012, 11:03:10 πμ »
Να σαι καλα Δημητρη.Προχωραει κανονικα το βαψιματακι και η φθορες με πολυ ικανοποιητικα αποτελεσματα  :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #117 στις: Μαρτίου 19, 2012, 11:26:50 μμ »
H μεχρι τωρα δουλεια (πολυ πινελο κι αναμειξη μωρ'αδερφε μου  ::glossa:: ) και συνεχιζεται...

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #118 στις: Μαρτίου 20, 2012, 08:47:28 πμ »
Πολυ ωραιο δειχνει στη μια μοναδικη και θολη φωτο που ανεβασες παλιοτσιγγουνη ::glossa:: :mrgreen: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #119 στις: Μαρτίου 20, 2012, 09:14:34 πμ »
Πολυ ωραιο δειχνει στη μια μοναδικη και θολη φωτο που ανεβασες παλιοτσιγγουνη ::glossa:: :mrgreen: ::salut::

Το αυτό!!!
ή μάλλον καλύτερα " παλιοτσιγγούναρε" !  :twisted:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #120 στις: Μαρτίου 20, 2012, 11:33:24 πμ »

Το αυτό!!!
ή μάλλον καλύτερα " παλιοτσιγγούναρε" !  :twisted:

Ρε παιδια δεν ειχα διαθεσιμα τα χαρτονια-υφασματα που χρησιμοποιω για φοντο και γι αυτο τραβηξα μονο μια φωτο (αμφιβολου ποιοτητος  ::glossa:: )

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #121 στις: Μαρτίου 22, 2012, 11:38:45 μμ »
Λοιπον λογω εργασιας δεν προλαβα ουτε με το μοντελο ν'ασχοληθω,ουτε ν'ανεβασω καλυτερες φωτο οποτε το κανω τωρα...

Οι οποιες διαφορες στις τονικοτητες μην σας τρομαζουν καθως με τις επερχομενες τεχνικες θα ισοροπησουν παρα πολυ.Επιτελους αρχιζω ν'αντιλαμβανομαι τη λογικη του C.M. και νομιζω πως η διαχειριση του ειναι σχετικα ευκολη υποθεση.  :wink: Ακολουθει το βαψιμο καποιων μικρολεπτομερειων και αναγκαιες διορθωσεις κι αυριο πιστευω να πεσει το πρωτο βερνικι...  :roll:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #122 στις: Μαρτίου 22, 2012, 11:48:30 μμ »
Οι οποιες διαφορες στις τονικοτητες μην σας τρομαζουν...
Έλα όμως που μας τρόμαξαν... ::glossa:: :mrgreen:
Φιλαράκο, άσε τα λόγια και προχώρα. Έχεις και πιο σοβαρά projects που περιμένουν ::mastigoma::

Spoiler (hover to show)

Παρεπιμπτόντως..., ωραίο γίνεται  :wink:

ΜΦΧ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #123 στις: Μαρτίου 22, 2012, 11:56:00 μμ »
Έλα όμως που μας τρόμαξαν... ::glossa:: :mrgreen:
Φιλαράκο, άσε τα λόγια και προχώρα. Έχεις και πιο σοβαρά projects που περιμένουν ::mastigoma::

Spoiler (hover to show)

Παρεπιμπτόντως..., ωραίο γίνεται  :wink:

ΜΦΧ

::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Να σου πω την αληθεια Μανο μου κι εγω δυσπιστουσα και δεν κρατηθηκα και το τεσταρα με ενα απλο περασμα με φιλτρο στο ανω μερος του ασπιδιου του πυροβολου.Εκει ηταν ανοιχτο μπεζ και κιτρινοπρασινο και οι διαφορες ισα ισα που φαινονται και υπο το φως κιτρινης λαμπας φαινεται σα απαλο στεγνο πινελο  :wink:
Μη με αγχωνεις!Ηδη πιεζομαι που εμπλεξα με την Αμερικανια και με κοιτανε τα "χριστιανοπουλα" παραπονεμενα...  :(
Χμμμ καλα,καλα εγω αν δε δω Tiran θα συνεχισω...
Να σαι καλα φιλε  :wink:

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #124 στις: Μαρτίου 23, 2012, 08:12:16 πμ »
Ομορφα προχωραει.Οσο πιο πολυ το μπιχλιζεις τοσο λιγοτερο θα φαινονται οι διαφορες.Κι επειδη εσυ εχεις διαλεξει εντονες διαφοροποιησεις στις τονικοτητες θα χορτασουμε μπιχλα :mrgreen: :mrgreen: ::salut::

Tags: sherman