Αποστολέας Θέμα: USS SAN FRANCISCO 1942 1/350 TRUMPETER  (Αναγνώστηκε 8665 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: USS SAN FRANCISCO 1942 1/350 TRUMPETER
« Απάντηση #50 στις: Αυγούστου 22, 2012, 06:48:41 μμ »
Μένουν τα σχοινάκια (και είναι πολλά ) και να βαφτούν μερικές λεπτομέρειες που δεν είναι ματ, όπως οι προβολείς κλπ κλπ....

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #51 στις: Αυγούστου 22, 2012, 06:52:55 μμ »
Πανέμορφο! Ειδικά με αυτή την "παραλλαγή". Καλή υπομονή με τα σκοινάκια.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #52 στις: Αυγούστου 22, 2012, 06:59:58 μμ »
Κουκλί Νικόλα.
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #53 στις: Αυγούστου 22, 2012, 07:50:10 μμ »
Φανταστικη δουλεια Νικο! ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
« Απάντηση #54 στις: Αυγούστου 22, 2012, 08:09:24 μμ »
Πολυ ομορφο Νικο.
Το περασες με ματτ βερνικι?
Θελω να δω πως θα μπορεσεις να κουβαλησεις και αυτο και το Υ/Β  ::glossa::

::salut:: Κωστας

Αποσυνδεδεμένος makisA

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Greece, Nikea
« Απάντηση #55 στις: Αυγούστου 22, 2012, 08:42:49 μμ »
Πολυ ομορφο Νικο. Και ειδικα τα μεταλλικα κομματια ειναι τελεια φτιαγμενα.
Μια μικρη παρατηρηση που μπορει να κανω και λαθος λογω των φωτο, εχεις κανει διακριτικο στεγνο πινελλο ισως να ηθελε σε λιγα σημεια πιο εντονο. Ετσι για να σπασει η πολυ σκουρα σιλουετα του πλοιου. Κατα τα αλλα εκει που μας κολλησες με τα Ρωσακια τωρα μας πετας στην αλλη πλευρα με πανεμορφο παλι σκαρι.
::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #56 στις: Αυγούστου 22, 2012, 09:05:00 μμ »
Πραγματικά Νίκο έκανες πολύ καλή δουλειά με τα PE και αυτό φαίνεται μετά το βάψιμο.Θα συμφωνήσω και εγώ για κάποια στεγνά παραπάνω καθώς και με λίγη και διακριτική φθορά των χρωμάτων!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #57 στις: Αυγούστου 22, 2012, 09:05:54 μμ »
Σιγά μην πάρω φωτογραφική... Αυτή που χρησιμοποιώ τα βγάζει ωραία...  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Πανέμορφο! Ειδικά με αυτή την "παραλλαγή". Καλή υπομονή με τα σκοινάκια.
ευχαριστώ Γιώργο... Τα σχοινάκια θα γίνουν με κόλπο... Θα παρουσιάσω αναλυτικά...  :wink: ::salut::

Κουκλί Νικόλα.
 ::salut:: ::salut::

Φανταστικη δουλεια Νικο! ::salut:: ::salut:: ::salut::
Να είστε καλά Δημήτρη και Λάμπρο..  ::salut::

Πολυ ομορφο Νικο.
Το περασες με ματτ βερνικι?
Θελω να δω πως θα μπορεσεις να κουβαλησεις και αυτο και το Υ/Β  ::glossa::

Με βερνίκι ματ είναι περασμένο, σκέφτομαι και ένα δεύτερο χέρι...  :? :? Ευτυχώς υπάρχει πρόβλεψη και κουτί από το Νίκο...  ::salut:: ::salut::

Πολυ ομορφο Νικο. Και ειδικα τα μεταλλικα κομματια ειναι τελεια φτιαγμενα.
Μια μικρη παρατηρηση που μπορει να κανω και λαθος λογω των φωτο, εχεις κανει διακριτικο στεγνο πινελλο ισως να ηθελε σε λιγα σημεια πιο εντονο. Ετσι για να σπασει η πολυ σκουρα σιλουετα του πλοιου. Κατα τα αλλα εκει που μας κολλησες με τα Ρωσακια τωρα μας πετας στην αλλη πλευρα με πανεμορφο παλι σκαρι.
::salut::
Μάκη θα το σκεφτώ το πιο έντονο σε μερικά σημεία, ειδικά στις δύο υπερκατασκευές, γίνεται και τώρα... Είπα, πολύ Ρωσάκι και πήξαμε στο πορτοκαλί κατάστρωμα... Ό,τι γίνει μέχρι την έκθεση... Μετά έχει Kriegsmarine Πρόσχομεν...  ::eusa_pray:: ::eusa_pray:: ::pop:: ::pop::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #58 στις: Αυγούστου 22, 2012, 09:07:37 μμ »
Πραγματικά Νίκο έκανες πολύ καλή δουλειά με τα PE και αυτό φαίνεται μετά το βάψιμο.Θα συμφωνήσω και εγώ για κάποια στεγνά παραπάνω καθώς και με λίγη και διακριτική φθορά των χρωμάτων!
Να είσαι καλά Σταμάτη... Είμαι υπό σκέψη κι έλεγχο για τα τονίσματα και τις διαφοροποιήσεις στις τονικότητες... Δεν θέλω όμως να πειράξω την γάστρα...  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος STEF

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: KERATSINI
  • Superdetail madness
« Απάντηση #59 στις: Αυγούστου 22, 2012, 10:39:12 μμ »
Έγραψες πάλι, αντέ καλά τελειώματα να το δούμε ολοκληρωμένο  ::salut::.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #60 στις: Αυγούστου 22, 2012, 11:13:01 μμ »
Μπράβο Νικόλα, καθαρή και προσεγμένη δουλειά :!: :!: :!:
Αν μπορείς, άλλαξε μόνο τα πόμολα, φαίνεται η ραφή του καλουπιού :wink:
ʼντε καλη συνέχεια με το rigging και καλά τελειώματα :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #61 στις: Αυγούστου 23, 2012, 09:47:17 μμ »
Rigging - αρματωσιά μέρος Αο:

Η αρματωσιά του σκάφους έχει σκοπό την δομική ενίσχυση, κυρίως των ιστών. Αυτό το κομμάτι έγινε με κλωστή, για να φαίνεται σαν συρματόσχοινο, που θα περαστεί με ματ βερνίκι για να μην κάνει ξέφτια. Τα άσπρα που βλέπετε είναι ξυλόκολλα, σε μια προσπάθεια να αναπαραστήσω τους εντατήρες. Μην σας φαίνονται μεγάλοι, μέχρι να στεγνώσει η κόλλα θα είναι όσο πρέπει. Επίσης τοποθετήθηκε το μπροστινό σημείο που πέρναγε το συρματόσχοινο πρώρα της υπερκατασκευής. Μόλις στεγνώσουν καλά οι κόλλες θα βαφτούν μαύροι οι εντατήρες και μπλε το τρίγωνο μπροστά. Και κάποια τεντώματα πρέπει να γίνουν.

Επίσης όπως θα προσέξετε έβγαλα το πλοίο από τη βάση για να βάλω πόμολα της προκοπής, (όπως πολύ σωστά παρατήρησε κι ο ΜΦΧ ).

Επόμενο στάδιο οι κεραίες καλώδια και τα σχοινιά των σημαιών και σημείων...

Για μεγαλύτερη ευκολία προσπαθώ να κολλάω περισσότερο παρά να δένω, αποφεύγοντας άσχημους κι ογκώδης κόμπους.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #62 στις: Αυγούστου 23, 2012, 10:23:32 μμ »
Πολύ όμορφο Νίκο και προσεγμένο.

Τρελοπειρατη το deck κοντά στις ψαροβαρκες έχουν πέσει σκονες. Τρίφτες λιγάκι να φύγουν απο το κούκλι.
Το αποτέλεσμα μου αρέσει πολύ.
Τι πομολα ψαχνεις?????
Καλή συνέχεια.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #63 στις: Αυγούστου 23, 2012, 10:29:18 μμ »
Ευχαριστώ Δημήτρη... Σκόνες πολλές, καθάρισμα μετά...  :wink:

Πόμολα θα πάρω αύριο από τοπικό κατάστημα (χρωματοπωλείο). Αγοράζω μεταλλικά πόμολα από ντουλάπια κουζίνας. Τα τρυπάω από άκρη σε άκρη και έτσι βιδώνω τα πλοία στις βάσεις...

Να μην ξεχάσω εδώ να αναφέρω ότι το κιτ της trumpeter είναι ʼριστο. Η μόνη παράλειψη είναι το σημείο έπαρσης της σημαίας στον πμ ιστό και το τριγωνικό κομμάτι που στερεώνεται το συρματόσχοινο του πρ ιστού. Δεν θέλει ούτε μία διόρθωση και το μόνο σημείο που θέλει στοκάρισμα είναι η ένωση του πάνω μισού με το κάτω μισό του σκάφους. Μόνο εκεί έχει στοκάρισμα, σε όλο το υπόλοιπο δεν χρειάστηκε τίποτε.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #64 στις: Αυγούστου 23, 2012, 11:59:52 μμ »
Μιας και είχα όρεξη, σχοινάκια τέλος.

Το κόλπο για να κάνει κάποιος εύκολη και άνετη δουλειά, εκτός του να κολλάει αντί να δένει, είναι να εκμεταλλευτεί το κιτ.

Τα κάθετα σχοινιά συνήθως δένουν στα σηματοθέσια. Έτσι έδεσα όλα τα σχοινάκια σε ένα σταθερό κομμάτι (στην περίπτωση αυτή ένα κομμάτι από συρραπτικό), το κόλλησα στο σηματοθέσιο και μετά απλά κόλλησα τα σχοινιά στον ιστό. Αύριο θα βαφτεί και δεν θα φαίνεται τίποτα.

Πίσω έκανα κάτι παρόμοιο κι έβαλα και το σχοινάκι για την σημαία. Μένει να περαστούν οι κλωστές ματ βερνίκι, μαύρισμα οι εντατήρες (προσέξτε πόσο μάζεψε η κόλλα) και έπαρση σημαίας.

Μετά επιστροφή στα Ρωσάκια και το θωρηκτό που με κοιτά παραπονεμένο...  :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
« Απάντηση #65 στις: Αυγούστου 24, 2012, 01:20:15 πμ »
Νικο πολυ καλη δουλεια. Και το κολπο με το συραπτικο  ::glossa::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #66 στις: Αυγούστου 24, 2012, 03:04:51 μμ »
ΤΕΛΟΣ....

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #67 στις: Αυγούστου 24, 2012, 03:44:25 μμ »
Νικόλα,αυτά τα ιστία που είναι πιό χοντρά από τι τα έχεις φτιάξει;Γιατί δε χρεισιμοποίησες το ίδιο υλικό με τα άλλα τα λεπτότερα,επίσης οι ''μπάλες''κόλλας που έχεις βάλει είναι πολύ μεγάλες για την κλίμακα ,μπορείς να το διαπιστώσεις συγκρίνοντας με μια φιγούρα στην ίδια κλίμακα.
Κατά τα άλλα πολύ εντυπωσιακό ,εγώ θα έπαιζα με λίγα φωτίσματα,λίγες κάπνες στα φουγάρα και μερικές σκουριές ,επίσης λίγο περισσότερο wash με καφέ και μαυρο σε βάρκες και σωστικές σχεδίες!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #68 στις: Αυγούστου 24, 2012, 06:18:04 μμ »
Σταμάτη τα πιο χοντρά είναι συρματόσχοινα, για να συγκρατούν τους ιστούς και τις τσιμινιέρες. Γι' αυτό τα έκανα πιο χοντρά. Οι εντατήρες από κόλλα είναι αρκετά μικροί, περίπου όσο είναι το κεφάλι μιας φιγούρας και λιγότερο. Στις φωτογραφίες δεν καταλαβαίνω γιατί φαίνονται τόσο εκτός κλίμακας, στην πραγματικότητα είναι πιο μικρά...  :roll: :roll: :roll:

Φθορές δεν κάνω, μιας κι έχω αποφασίσει όσα κάνω με πλήρες σκάφος να είναι καθαρά και σένια...  :mrgreen: :mrgreen: Ό,τι βάζω σε θάλασσα θα δέχεται και την ανάλογη «περιποίηση»...

Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι φωτογραφίες μου δεν δείχνουν αυτό που έχω κάνει ...  :oops: :oops: :oops:

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #69 στις: Αυγούστου 24, 2012, 06:39:43 μμ »
Φθορές δεν κάνω, μιας κι έχω αποφασίσει όσα κάνω με πλήρες σκάφος να είναι καθαρά και σένια...  :mrgreen: :mrgreen: Ό,τι βάζω σε θάλασσα θα δέχεται και την ανάλογη «περιποίηση»...
Εύγε νέε μου μπήκες στο νόημα. :wink: :wink:

Μπράβο Νικόλα βγήκε πολύ ωραίο. :!: :!: :!:

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #70 στις: Αυγούστου 24, 2012, 07:11:53 μμ »
Σταμάτη τα πιο χοντρά είναι συρματόσχοινα, για να συγκρατούν τους ιστούς και τις τσιμινιέρες. Γι' αυτό τα έκανα πιο χοντρά. Οι εντατήρες από κόλλα είναι αρκετά μικροί, περίπου όσο είναι το κεφάλι μιας φιγούρας και λιγότερο. Στις φωτογραφίες δεν καταλαβαίνω γιατί φαίνονται τόσο εκτός κλίμακας, στην πραγματικότητα είναι πιο μικρά...  :roll: :roll: :roll:

Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι φωτογραφίες μου δεν δείχνουν αυτό που έχω κάνει ...  :oops: :oops: :oops:
Αν θέλεις να κάνεις πιό χοντρά συρματόσχοινα αυτό που μπορείς να κάνεις χωρίς να αλλάζεις το πολύ λεπτό και ρεαλιστικό υλικό σου είναι να περνάς αυτά που θέλεις πιό χοντρά με χρώμα....τα άλλα περί φθορές είναι αυτό που λένε περί ορέξεως κολοκυθόπιττα!

Tags: