Αποστολέας Θέμα: USS SAN FRANCISCO 1942 1/350 TRUMPETER  (Αναγνώστηκε 8545 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
USS SAN FRANCISCO 1942 1/350 TRUMPETER
« στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 01:55:11 μμ »
Ένα από τα πλοία που αποτέλεσαν θρύλους του ΒΠΠ αλλά και του Ειρηνικού συγκεκριμμένα...

Ιστορικά εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/USS_San_Francisco_(CA-38)

Το κιτ και review εδώ:
http://www.trumpeter-china.com/a/en/product/ship/1_350_Series/2010/1127/1719.html
http://www.modelwarships.com/reviews/ships/ca/ca-38/350-trump/trumpeter-review.html

Για πληροφορίες χρησιμοποιώ το βιβλίο της σειράς Shipcraft που είναι καταπληκτική:
http://www.modelwarships.com/reviews/books-plans/ship-craft/13-new-orleans/shipcraft.html

Βελτιώσεις από το καταπληκτικό σετ της White Ensign Models:

Δεν θα ανεβάσω φωτογραφίες αλλά δείτε δύο τελειωμένα μοντέλα εδώ:
http://www.modelshipgallery.com/gallery/ca/ca-38/350-ep/ep-index.html
http://www.modelshipgallery.com/gallery/ca/ca-38/350-mg/mg-index.html

Το πλοίο ήθελα να το φτιάξω για την έκθεση αλλά δεν πρόλαβα... Ξεκινάμε λοιπόν σε αυτή την ομαδική κατασκευή.  ::salut::

jkbsprint

• Επισκέπτης
Απ: USS SAN FRANCISCO 1942 1/350 TRUMPETER
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 04:01:32 μμ »
Καλη αρχη και σε αυτο το θεμα. Επισης αρκετα ενδιαφερον.  Μια απορια μονο, θα βαλεις ολα αυτα τα πραγματα του Σατανα, (βλ. φωτοαποτετοια) και θελεις να μας πεις οτι δε θα χρειαστεις ψυχοφαρμακα?  :mrgreen:

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 12:54:52 πμ »
Η κατασκευή έχει χωριστεί σε υποκατασκευές, εκμεταλλευόμενος την καλή εφαρμογή του κιτ (όπως μαρτυρούν οι μέχρι τώρα κατασκευαστές του) και τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν. Οι οριζόντιες επιφάνειες θα είναι βαμμένες με 77 και οι κατακόρυφες με 144. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα το κάνω μέχρι την ίσαλο ή ολόκληρο το σκάφος.

Η υπερκατασκευή θα γίνει σε δύο μεγάλα κομμάτια. Θα βαφτούν όλα τα καταστρώματα πριν την συναρμολόγηση, μετά θα γίνει η βασική συναρμολόγηση, μασκάρισμα τα καταστρώματα, βάψιμο οι κατακόρυφες επιφάνειες. Ταυτόχρονα όλες οι λεπτομέρειες θα ετοιμαστούν / συναρμολογηθούν και θα βαφτούν ξεχωριστά. Η τελική συναρμολόγηση θα γίνει με το βάψιμο τελειωμένο. Έπειτα θα πέσουν βερνίκια, πλυσίματα, λερώματα κλπ κλπ....

Φωτογραφίες από αύριο...

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 12:56:29 πμ »
Καλη αρχη και σε αυτο το θεμα. Επισης αρκετα ενδιαφερον.  Μια απορια μονο, θα βαλεις ολα αυτα τα πραγματα του Σατανα, (βλ. φωτοαποτετοια) και θελεις να μας πεις οτι δε θα χρειαστεις ψυχοφαρμακα?  :mrgreen:
Εγώ χικ.. ψυχοφάρμακα χικ... δεν θα χρειαστώ... χικ... χικ...  :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 08:16:12 πμ »
Μου φαίνεται ότι ξεμπάρκαρες με στερητικό σύνδρομο: Και γαλλικό θωρηκτό και καταδρομικάκι!!!! Χαρά στο κουράγιο σου

Καλή συνέχεια....

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 12:43:17 μμ »
Κάτι μου λέει ότι θα έχεις τον ασταμάτητο εσύ! Καλή συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 03:12:31 μμ »
Καλό Βαπόρι με καλές εφαρμογές από ότι ξέρω.
Νίκο μην το βιαστείς χαλαρά και με σύνεση για να σου βγει όσο το δυνατόν καλύτερη η κατασκευή.
Καλή συνέχεια.  ::salut::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 05:46:23 μμ »
Μου φαίνεται ότι ξεμπάρκαρες με στερητικό σύνδρομο: Και γαλλικό θωρηκτό και καταδρομικάκι!!!! Χαρά στο κουράγιο σου

Καλή συνέχεια....

ΔΚ
Ε όχι και καταδρομικάκι... Μισό μέτρο είναι με το συμπάθειο πάντα...  :mrgreen: Να είσαι καλά Δημήτρη, στερητικό δεν λες τίποτα...

Καλό Βαπόρι με καλές εφαρμογές από ότι ξέρω.
Νίκο μην το βιαστείς χαλαρά και με σύνεση για να σου βγει όσο το δυνατόν καλύτερη η κατασκευή.
Καλή συνέχεια.  ::salut::
Είναι πολύ καλό κιτ Συμεών. Ό,τι έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα κουμπώνει πολύ καλά και το πλαστικό είναι πολύ καλής ποιότητας... Τα φωτοέτσια ΔΕΝ επιτρέπουν βιασύνες..  ::salut::

Κάτι μου λέει ότι θα έχεις τον ασταμάτητο εσύ! Καλή συνέχεια!
Σου λένε τίποτα οι λέξεις Fleet task force ;  :twisted: :twisted: :twisted:

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 05:56:39 μμ »
Ξεκινάμε με κάτι για να γουστάρει ο Γιάννης ο Ιντυ... Με τα πιστόλια.

Συναρμολογήθηκαν οι πύργοι, καθαρίστηκαν οι κατακόρυφες σκάλες του καλουπιού και μπήκαν μεταλλικές, μένει να αγριέψω τους μουσαμάδες των πυροβόλων (aka blast bags) με λίγη ασπρόκολλα.

Μερικά στοιχεία για τα πυροβόλα:
http://www.navweaps.com/Weapons/WNUS_8-55_mk12-15.htm

Επίσης συναρμολογήθηκε το σκάφος και το κατάστρωμα και μπήκε στο βαφείο για να βαφτεί με την σειρά: κατάστρωμα, πλευρές, ύφαλα και τέλος η μαύρη γραμμή στο ύψος της  ισάλου...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 06:01:45 μμ »
Σου λένε τίποτα οι λέξεις Fleet task force ;  :twisted: :twisted: :twisted:
ΟΚ, το πιάσαμε το υπονοούμενο :mrgreen:
Καλή αρχή :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 06:08:45 μμ »
Και λίγα λόγια για το πλοίο και την συμμετοχή του στη μάχη του ΓΚΟΥΝΤΑΛΚΑΝΑΛ και ολόκληρη τη μάχη:

http://en.wikipedia.org/wiki/Naval_Battle_of_Guadalcanal

Η έκθεση του Αμερικάνικου Ναυτικού με τις ζημιές τι οποίες υπέστει το πλοίο, ΔΕΙΤΕ τις φωτογραφίες:

http://www.researcheratlarge.com/Ships/CA38/GuadalcanalDamageRpt.html

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 03, 2011, 10:38:34 μμ »
Μελετώντας τις οδηγίες και αφού αποφάσισα ότι θα το κάνω με ολόκληρο το σκάφος, ματαιώθηκε το βαφείο για το σκάφος και έγιναν τα εξής:

Κολλήθηκε το κάτω μέρος με σκοπό να στοκαριστεί η κλασσική ραφή μεταξύ εξάλων και υφάλων.
Συναρμολογήθηκε το βασικό κομμάτι της πρυμναίας υπερκατασκευής και κολλήθηκε στο κατάστρωμα για να στοκαριστούν τυχόν ραφές και μη ευθυγραμμίσεις.
Μετά τα λίγα στοκοτριψίματα θα κολληθούν οι άξονες και το πηδάλιο.

Προσέξτε την πολύ καλή εφαρμογή του καταστρώματος, την πολύ καλή γράμμωση και τα χαρακτηριστικά "φρύδια" πάνω από τα φινιστρίνια.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 04, 2011, 04:29:59 πμ »
Ωραίο σκαρί Νικόλα ,καλή συνέχεια φίλε και οπως είπε ο φίλος μας ........φέεεεεεετα!!!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 01:09:10 μμ »
για παμε εστω και χωρις φοινικες ::glossa::ολες οι συμετοχες σου ειναι πολυ ενδιαφερουσες και ιστορικα
καλη διασκεδαση Νικο ::salut::

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 03:46:26 μμ »
Χορταστικο...
Καλη συνεχεια

::salut:: Κωστας

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 11:30:41 μμ »
Η σημερινή πρόοδος περιελάμβανε συναρμολόγηση των υπερκατασκευών τμηματικά και προετοιμασία για βάψιμο...

Ωραίο σκαρί Νικόλα ,καλή συνέχεια φίλε και οπως είπε ο φίλος μας ........φέεεεεεετα!!!!
όπως βλέπεις Σταμάτη για ολόκληρο τενεκέ θα το πάω... πολύ καλό τυρί...  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

για παμε εστω και χωρις φοινικες ::glossa::ολες οι συμετοχες σου ειναι πολυ ενδιαφερουσες και ιστορικα
καλη διασκεδαση Νικο ::salut::
Ευχαριστώ Δημήτρη... Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο κυβερνήτης είχε στο δωμάτιό του έναν κοκοφοίνικα σε γλάστρα που τον κατέστρεψαν τα ιαπωνικά πυρά στο Γκουνταλκανάλ....  :mrgreen:

Χορταστικο...
Καλη συνεχεια

::salut:: Κωστας
Το χορταστικό δεν το έχω ξεκινήσει ακόμα Κώστα... Πάω για κάτι σε πιο μεγάλη κλίμακα...  ::salut::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 19, 2011, 11:46:44 μμ »
Η πρόοδος είναι αργή και με πολλή προσοχή...

Δυστυχώς έχασα ένα κομμάτι και αναγκάστηκα να το φτιάξω εξ' αρχής, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες κοντεύει να τελειώσει, μένει μόνο ένα καθάρισμα και συμμάζεμα...

Συνεχίζοντας, συναρμολογήθηκαν και άλλα κομμάτια της γέφυρας και προχωράμε σταδιακά σε όλες τις επί μέρους συναρμολογήσεις πριν το γενικό βαφείο...

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 20, 2011, 05:03:06 πμ »
Ωραία δουλειά Νικόλα ,και μάλιστα τόλμησες και λίγο σκρατσ.Μπορείς να κάνεις και άλλο ,ακόμα και το ποιό τέλειο μοντέλο απέχει σε κάποια σημεία συγκρίνοντας με φωτο του πραγματικού πλοίου.Στα καράβια το να βελτιώσεις κάποια κομμάτια αλλά και να φτιάξεις και κάποια δικά σου είναι ωραία διαδικασία και σχετικά πιό έυκολη από οτι στα αεροπλάνα ,βοήθάει και η κλίμακα.Καλή συνέχεια και καλά βαψίματα...

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 20, 2011, 09:51:35 μμ »
Φίλε Σταμάτη το συγκεκριμένο κιτ δίνει υπεραρκετή λεπτομέρεια... Τα φωτοχαραγμένα θα συμπληρώσουν το κιτ. Εκείνο που θέλω να βάζω σιγά σιγά στις δουλείες μου είναι να δείχνουν "γεμάτα" και πιο "ζωντανά / δραστήρια" τα πλοία μου. Αυτό το πετυχαίνει κάποιος προσθέτοντας τις λεπτομέρειες που βλέπει κάποιος σε ένα πλοίο αλλά δεν θεωρεί σημαντικές. Κάποια σχοινιά, βαρέλια, κουτιά κλπ...

Πάμε τώρα στην πρόοδο. Μην τρομάζετε από τα στοκαρίσματα, απλά πήρα φόρα και δεν λυπήθηκα τον στόκο. Μπορούσα ίσως να την γεμίσω και με λίγη κυανοακρυλική. Τέλωσπάντων, έπεσαν τα μπετά και πάμε για τα τριψίματα... ʼλλες φορές μπορεί να μην έφτιαχνα την γραμμή αλλά είπαμε... Φεεεεέτα.. Στην τελευταία φωτογραφία βλέπετε μια σύγκριση μεγέθους ενός καταδρομικού κι ενός αντιτορπιλικού...

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 20, 2011, 11:22:59 μμ »
Νίκο καλή συνέχεια με την οικοδομή σου.......ε με το μοντέλο σου ήθελα να πω ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 12:49:49 πμ »
...και δεν λυπήθηκα τον στόκο...
Φιλαράκι μήπως σου παραδίδει μαθήματα ο Ντεμέκ Τομ Κρούζ, για τους στόκους και τα τριψίματα :?: :roll: ::glossa:: :mrgreen:
Δε λυπάσε τα χεράκια σου που θα σου "πέσουν" να τρίβεις :?:

Για προχώρα να βλέπουμε :wink:

ΜΦΧ

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 12:52:23 πμ »
Νίκο καλή συνέχεια με την οικοδομή σου.......ε με το μοντέλο σου ήθελα να πω ::glossa::
Ευχαριστώ συνονόματε....  ::salut::

Φιλαράκι μήπως σου παραδίδει μαθήματα ο Ντεμέκ Τομ Κρούζ, για τους στόκους και τα τριψίματα :?: :roll: ::glossa:: :mrgreen:
Δε λυπάσε τα χεράκια σου που θα σου "πέσουν" να τρίβεις :?:

Για προχώρα να βλέπουμε :wink:

ΜΦΧ
Σε αντίθεση με τον ντεμεκ Τομ Κρουζ, εγώ σαν ντεμέκ Τζόνι Ντεπ χρησιμοποιώ ακρυλικό στόκο, δηλαδή καθαρίζει με νεράκι και σφουγγαράκι, με τρίψιμο μόνο στα τελευταία στάδια της δουλειάς...  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 12:56:21 πμ »
Σε αντίθεση με τον ντεμεκ Τομ Κρουζ, εγώ σαν ντεμέκ Τζόνι Ντεπ χρησιμοποιώ ακρυλικό στόκο, δηλαδή καθαρίζει με νεράκι και σφουγγαράκι, με τρίψιμο μόνο στα τελευταία στάδια της δουλειάς...  :wink:
Αυτά είναι...
Σωστοοοός  ::salut::

ΜΦΧ

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 18, 2012, 10:10:12 μμ »
Πήρε κι αυτό την θέση του στον πάγκο και πάμε φουλ πρόσω...

Δεν είχα προσέξει ότι η κυανοακρυλική μυρίζει τόσο ωραία...  ::badgood:: ::badgood::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 19, 2012, 05:31:22 πμ »
Nικόλα πολύ ωραία δουλειά στην εξέδρα των προβολέων,συνέχισε έτσι με τα επιμέρους,σε υπερκατασκευές και όπλα ,βάψε επί μέρους τα κομμάτια οταν βάλεις ρέλια και υπερλεπτομέρεια και κόλλησε σε τελειωμένο βαμένο κατάστρωμα.Τα σωστικά δε χρειάζονταν είναι από άλλο υλικό και ακόμα αν είναι γκρι σαν τα πλοίο πρέπει να διαφέρουν.Καλή συνέχεια.

Tags: