Αποστολέας Θέμα: Καλημερα σε ολους τους τρενοβλαβεις  (Αναγνώστηκε 1755 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Βολος
  • modelclub.gr
Καλημερα σε ολους τους τρενοβλαβεις
« στις: Οκτωβρίου 30, 2011, 01:22:12 μμ »
καλημερα σε ολους τους τρενοβλαβεις κ απο εμενα. Ονομαζομαι Αλεξανδρος κ ειμαι απο την πολη του βολου . ασχολουμε με τον τρενομοντελισμο κ σημερα εγινα μελος του model club. Λιγα λογια για εμενα. πρωτη επαφη με τα τρενα εγινε τα χριστουγεννα του 1985 με ενα σετακι της lima.  ατελειωτο παιξιμο.Χριστουγεννα του 1986 δευτερο σετακι lima το orient express. καταλαβαινετε τον ενθουσιασμο . βεβαια 6 χρονων ηταν απλως παιχνιδια. το 1987β φευγουμε για Γερμανια κ πιο συγκεκριμενα στην Φρανκφουρτη. Εκει ανακαλυψα το τι μπορει να φτιαξει καποιος με τα τρενα κ οτι ηταν κατι παραπανω απο παιχνιδι. Εμενα 200 μετρα απο τον κεντρικο σιδηροδρομικο σταθμο κ πηγαινα συνεχεια βολτες εκει με τον πατερα μου κ θαυμαζα τα τρενα. Μετα απο 2 χρονια επιστροφη στην ελλαδα . το 1994 εκανα μια αποπειρα να φτιαξω μια μακετα αλλα τελικα δεν εγινε ποτε. μετα ειχα διαλειμμα 14 χρονων απο το χομπυ κ εχω αρχισει να ασχολουμε ξανα εδω κ δυομιση χρονια. λογω ελλειψης χωρου δεν μπορω να φτιαξω προς το παρον μακετα . συλλεγω μηχανες κ βαγονια οσο επιτρεπει ο ΓΑΠ κ κτιρια. τα βαζω να τρεχουν κ φτιαχνω κ κανα κτιριο οσο γινεται .Μελεταω ενα χρονο το forum οποτε δε θα σας ζαλισω με πολλες ερωτησεις. Ασχολουμε με roco κυριως κ φυσικα διγραμμο. καποια στιγμη οι μηχανες θα γινουν κ dcc. προς το παρον ειναι αναλογικες. 5 roco k 3 lima κ καμμια δεκαρια βαγονια roco κυριως κ καποια παλια lima.Συγνωμη αν σας ζαλισα αλλα πιστευω καταλαβενετε σαν τρενοβλαβεις. παρακολουθω ολες τις κατασκευες των υπολοιπων τρενοβλαβων κ εχω παθει πλακα κ ονειρευομαι τη δικια μου. Εδω θα μαστε κ θα τα λεμε κ παλι συγνωμη αν σας ζαλισα κ για τυχον λαθη .πρωτη φορα γραφω στο forum . κ παλι καλημερα σε ολους του τρενοβλαβεις

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
Απ: καλημερα σε ολους τους τρενοβλαβεις
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 30, 2011, 03:20:53 μμ »
Καλώς μας ήλθες "ομοιοπαθή"...
Ωραία και ενδιαφέρουσα πορεία ζωής αυτή που παρουσιάζεις.
Με το καλό και η μακέτα! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vassilios

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Απ: Καλημερα σε ολους τους τρενοβλαβεις
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 11:00:17 μμ »
Καλώς όρισες και από μένα  ::salut::,
κάτι μου θυμίζει η ιστορία (150μ. από τον Ν.Σ.Σ. Θεσσαλονίκης από 3 ετών, Φινο το πρώτο τρενάκι & Lima το δεύτερο).
  Τώρα μοντελιστικά "ζεσταίνω τη μηχανή" με  ::book::, αλλά και όπως έγραψα σε παλαιότερο post, ήδη μάζεψα (χωρίς να ρωτήσω τον ΓΑΠ) κάποιο τροχαίο υλικό και λίγες γραμμές από το e-Bay και έχω προπαραγγείλει ένα starter set της Roco (αυτό μπορεί να μην έχω να το πληρώσω, ελέω ΓΑΠ  :evil: :evil: :evil:), αυτά όσον αφορά τα δικά μου τραινάκια.  Μόνο που εγώ έχω παράλληλα την τύχη να "παίζω" και με άλλα μικρά, αλλά και 1:1 παλαιότερης τεχνολογίας.
Και πάλι καλώς όρισες.
 ::avgreekflag5pn:: ::cyprusflag::
Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες.
Διώξτε τους πολιτικούς.
ΓΟΥΔΙ - ΓΟΥΔΙ - ΓΟΥΔΙ
Η δημοκρατία πηγάζει από το λαό και όχι από τους έμμισθους πολιτικούς και τα φερέφωνα τους.

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 11:44:36 μμ »
Καλώς όρισες και από μένα  ::salut::,
κάτι μου θυμίζει η ιστορία (150μ. από τον Ν.Σ.Σ. Θεσσαλονίκης από 3 ετών, Φινο το πρώτο τρενάκι & Lima το δεύτερο).

Εσύ 150 μέτρα , εγώ 505 χιλιόμετρα ...πειράζει που έχω "χιλιοφωτογραφίσει" κάθε μέτρο του...
Μα πού το θυμήθηκες το Fino.... :o Το είχα και εγώ ..., με μία άθλια ατμομηχανή και γραμμές R1 της Fleischmann...Ποιος να ήταν ο κατασκευαστής άραγε?,
  ::spam_emoticon:: ::sorry::

Τώρα μοντελιστικά "ζεσταίνω τη μηχανή" με  ::book::, αλλά και όπως έγραψα σε παλαιότερο post, ήδη μάζεψα (χωρίς να ρωτήσω τον ΓΑΠ) κάποιο τροχαίο υλικό και λίγες γραμμές από το e-Bay και έχω προπαραγγείλει ένα starter set της Roco (αυτό μπορεί να μην έχω να το πληρώσω, ελέω ΓΑΠ  :evil: :evil: :evil:), αυτά όσον αφορά τα δικά μου τραινάκια.  Μόνο που εγώ έχω παράλληλα την τύχη να "παίζω" και με άλλα μικρά, αλλά και 1:1 παλαιότερης τεχνολογίας.
Και πάλι καλώς όρισες.
 ::avgreekflag5pn:: ::cyprusflag::

Αποσυνδεδεμένος ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Βολος
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 04, 2011, 06:30:30 μμ »
Ευχαριστω πολυ για τη θερμη υποδοχη ομοιοπαθεις.  :D   Ξεχασα να αναφερω οτι ασχολουμε με σιδηροδρομους τησ κεντρικης ευρωπης κ απο τριτη εποχη κ μετα. μου ρθαν προχτες κ βαγονια  απο γερμανικους , βελγικους κ τσεχικους σηδιροδρομους κ φυσικα ειχαν την τιμητικη τους :lol: :lol:. Μετα ξανα μελετη ολα τα θεματα του φορουμ. Στη μελετη ειμαστε ακομα κ για αρκετο διαστημα για βελτιωση τεχνικων . Κ παλι ευχαριστω.

Αποσυνδεδεμένος alsthom368

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: thessaloniki
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 27, 2011, 01:38:18 πμ »
Γεια σου φίλε Αλέξανδρε και οι υπόλοιποι συμφορουμίτες.Και εγώ είμαι καινούριος εδώ πέρα.Έμενα για δέκα χρόνια δίπλα στο μηχανοστάσιο της Αλεξανδρούπολης, και όπως καταλαβαίνετε το τρένο και ειδικά το ελληνικό είναι μεγάλος μου έρωτας.Ασχολούμαι αποκλειστικά με ελληνικά τρένα υπό κλίμακα και ευτυχώς κυκλοφορούνε άφθονα στην αγορά.Το να παίρνεις στα χέρια σου ένα τρένο που το έχεις δει από κοντά στην πραγματικότητα ή έχεις ταξιδέψει μαυτό είναι μοναδική εμπειρία.Χάρηκα που τα είπαμε.Ευχαριστώ.

Tags: