Αποστολέας Θέμα: Ιαπωνικά τεθωρακισμένα και οχήματα Β΄ΠΠ και προγενέστερα...  (Αναγνώστηκε 56645 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
Απ: Ιαπωνικά τεθωρακισμένα και οχήματα Β΄ΠΠ και προγενέστερα...
« Απάντηση #125 στις: Νοεμβρίου 17, 2011, 10:15:30 μμ »
Whippet MK Α ακόμα μία

Type 89 ακόμα μία

Κινέζικα Type 94 Tankets Nanking

Eυχαριστώ για το  Indian National Army  :wink:
I ride my fate with all my hate!!!

• Scale 1/35
  • *
  • Klein Mein
« Απάντηση #126 στις: Νοεμβρίου 17, 2011, 10:22:43 μμ »
Ιαπωνικά οχήματα σε χρήση από τούς Αυστραλούς

• Scale 1/35
  • *
  • Klein Mein
« Απάντηση #127 στις: Νοεμβρίου 17, 2011, 10:39:44 μμ »
Αιχμαλωτισμένα από Αμερικανούς(όχι όλα σε χρήση)
Type 98

AK-10 (Ultra rear)

Motorcycle(copy of HD)

Tricycle bike

Έχει και άλλα το μαγαζί λέμε!!!! ::glossa::

• Scale 1/35
  • *
  • Klein Mein
« Απάντηση #128 στις: Νοεμβρίου 17, 2011, 10:59:15 μμ »
Παράθεση
Karekusa-Iro (το αμμώδες): XF-59 (3) + XF-64 (1) ή XF-59 (3) + XF-64 (1) + X-6 (1) (Φιλιππίνες) ή TC-15

Tochi-Iro (σκούρο καφέ): XF-10 (2) + XF-7 (1) + XF-1 (1) ή TC-13

Karekusi-Iro (σκούρο πράσινο): XF-61
 και μαύρη διαχωριστική γραμμή μας κάνει τέσσερα  Το πιό λογικό είναι από την στιγμή που είναι στην αρχή του πολέμου να έχουν υιοθετήσει τα πρώιμα καμουφλάζ όπως στα δικά τους άρματα(ευκολία, αποθέματα χρωμάτων) οπότε η πρότασή μου είναι αυτή.Θεός δεν είμαι (ακόμα  ) αν υπάρχει άλλη άποψη το συζητάμε

Σταύρο μία σκέψη που έκανα για το τετράχρωμο Stuart και φαντάζομαι πως είναι εφικτή, θα μπορούσες να αφήσεις το αρχικό olive-drab στη θέση του Karekusi-Iro (σκούρο πράσινο): XF-61
 :roll: ::dontknow::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #129 στις: Νοεμβρίου 17, 2011, 11:02:53 μμ »
Whippet MKI ακόμα μία
Να προσθέσω μερικά πράγματα που ξέρω για τα Whippet. Αρχικά πιστεύω πως δεν υπήρχε τύπος Mk I αλλά όλα τα Whippet είχαν την επίσιμη ονομασία Medium Mark A Whippet. Tα ρημάδια αυτά είχαν 2 μηχανές Tylor Twin 4 cylinder side-valve JB4, κάθε μηχανή κινούσε και μία ερπύστρια. Οταν το άρμα έπρεπε να στρίψει, ένα ειδικό σύστημα έκοβε γκάζι στη μία μηχανή και άνοιγε γκάζι στην άλλη. Στη θεωρία αυτό ήταν πιο απλό από το σύστημα των αρμάτων MkI-MkIV που απαιτούσαν 4 (!) άτομα για να αλλάξουν κατεύθυνση, στην πράξη όμως ο οδηγός έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός γιατί υπήρχε μεγάλη πιθανότητα η μία μηχανή να σβήσει και το άρμα να μείνει πρακτικά ακίνητο κάνοντας πιρουέτες... Επίσης το ντεπόζιτο των καυσίμων βρισκόταν σε ένα μεγάλο θωρακισμένο κουτί στο ΕΜΠΡΟΣ μέρος του άρματος!!!

Με το τέλος του ΑΠΠ μερικά Whippet (ίσως 6) πουλήθηκαν στην Ιαπωνία η οποία προσπαθούσε να αποκτήσει επαφή με το νέο τότε όπλο των τεθωρακισμένων. Υπάρχουν πληροφορίες πως έμειναν σε υπηρεσία μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1930, πραγματικός άθλος για τέτοια οχήματα. Μάλιστα τα Whippet αυτά ήταν τα πρώτα άρματα που μπήκαν σε υπηρεσία στον Ιαπωνικό στρατό. Πάντως το βρίσκω απίθανο να έλαβαν μέρος σε επιχειρήσεις...

Πηγή:
Medium Tanks Marks A to D, Chris Ellis and Peter Chamberlain, 1972, Profile Publications Ltd, Great Bookham
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/35
  • *
  • Klein Mein
« Απάντηση #130 στις: Νοεμβρίου 17, 2011, 11:15:50 μμ »
Έχεις δίκιο Γιώργο αλλά το κεφάλι μου έχει γίνει κουδούνι και άλλα εννοώ και άλλα γράφω!! :oops:Θα αυτομαστιγωθώ όμως για συμμόρφωση......σκληρό αγόρι :wink: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #131 στις: Νοεμβρίου 17, 2011, 11:29:16 μμ »
Σταύρο...κάπου - κάπου έχω μια έγχρωμη (προφίλ) του Stuart  :roll: :roll: Αν δεν βιάζεσαι να το δώ λίγο  :?: :?:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #132 στις: Νοεμβρίου 17, 2011, 11:41:23 μμ »

Σταύρο μία σκέψη που έκανα για το τετράχρωμο Stuart και φαντάζομαι πως είναι εφικτή, θα μπορούσες να αφήσεις το αρχικό olive-drab στη θέση του Karekusi-Iro (σκούρο πράσινο): XF-61
 :roll: ::dontknow::

::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #133 στις: Νοεμβρίου 17, 2011, 11:49:44 μμ »
Γιωργο εχεις αυτο το βιβλιο?  Για αεροπλανας  ::eusa_whistle::

Σχετικα με χρωματα εχω παρει μερικες φωτο απο dvd ενχρωμα και εδω εχει ενα ενδιαφερον τα χρωματα με πασα επιφυλαξη το ποσο ειναι σωστα  ::dontknow::

Να πω και για την χθεσινη τελευταια φωτο του Παναγιωτη που απεικονιζε ενα φορτηγο με κατι που εμοιαζε με κατιουσα οτι δεν ειναι. Ιδεα δεν εχω μια και δεν διαβαζω ιαπωνικα και να πω την αληθεια δεν τοψαξα κιολας παντως εχει ενδιαφερον. Αν μπορει ο φιλος Αγριος Αετος να μας πει?

Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #134 στις: Νοεμβρίου 18, 2011, 12:52:22 πμ »
Δυστυχώς όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα το έγχρωμο προφίλ  :( :(  Παρά μόνο την γνωστή φώτο  ::arrowred:: Click to see the original size.
 Βέβαια πρέπει να σταθούμε σε 2-3 βασικά στοιχεία......1ον σίγουρα είναι "μελένιος" (Honey) 2ον ΔΕΝ υπάρχει το 37αρι και 3ον οι πληροφορίες λένε οτι φωτογραφήθηκε στην Μανίλα μπροστά στο Hotel Manila  :arrow: οπότε το πολύ ανοιχτό χρώμμα πίσω είναι 1000% το Gunze H-34  :wink: To μπροστά επίσης κατα 99,9% είναι Tochi-Iro......επιφυλάσομαι για το μεσαίο χρώμμα  :roll: :roll:
 Επειδή έγινε λόγος περι Stuart αιχμαλωτισμένο αλλά οχι "μελένιο", κοιτάξτε λίγο κάτω αριστερά  :wink: :wink:
Click to see the original size.

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #135 στις: Νοεμβρίου 18, 2011, 03:15:36 πμ »
Για το Stuart της τελευταίας φώτο η λεζάντα λέει οτι οι ιαπωνες αιχμαλώτισαν μερικά Stuart απο το Provisional Group στο Bataan το 1942 και εξακολουθούσαν να τα χρησιμοποιούν μέχρι το 1944 στις Φιλιππίνες.
 ορίστε και μια σχετική μεγάθυνση της φώτο

Οσο για το τρελό κάμο το οποίο εφάρμοζαν οι πεζοναύτες ιδού και σε κοντινότερη φώτο (και σ' αυτήν "απλό" Stuart)

όλες οι φώτο απο το τεύχος Concord 7038  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #136 στις: Νοεμβρίου 18, 2011, 10:10:46 πμ »
Γιωργο εχεις αυτο το βιβλιο?  Για αεροπλανας  ::eusa_whistle::
Το έχω όπως και πολλά άλλα της ίδιας σειράς. Εντάξει, πέρα από αεροπλανάς είμαι και ιστοριολάγνος :oops: και έχω και μία πετριά με τον ΑΠΠ, άστα να πάνε, η επιστήμη έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια με εμένα... Φέτος πάντως κατέβασα στην έκθεση 3 άρματα ΑΠΠ, ένα εξ αυτών ήταν ένα Whippet (το Firefly).

Για το Stuart της τελευταίας φώτο η λεζάντα λέει οτι οι ιαπωνες αιχμαλώτισαν μερικά Stuart απο το Provisional Group στο Bataan το 1942 και εξακολουθούσαν να τα χρησιμοποιούν μέχρι το 1944 στις Φιλιππίνες.
Στις Φιλιππίνες ΟΛΟ το αμερικανικό υλικό το οποίο δεν καταστράφηκε έπεσε στα χέρια των ιαπώνων οι οποίοι δεν έχασαν καθόλου χρόνο στο να το αξιοποιήσουν. Μην ξεχνάμε πως, από όσα τουλάχιστον γνωρίζω, ο ιαπωνικός στρατός μόνο καλά εφοδιασμένος και εξοπλισμένος δεν ήταν... Στην πορεία προς τη Σιγκαπούρη είχε βασίσει σχεδόν τον εφοδιασμό του στα αποθέματα που καταλάμβανε από τους ατάκτως υποχωρούντες άγγλους, αποθέματα τα οποία είχαν ονομάσει "αποθέματα Churchill"! Μάλιστα όταν έφθασαν έξω από την Σιγκαπούρη οι ιάπωνες ήταν στα όρια όσον αφορά στα εφόδια πάσης φύσεως. Ευτυχώς για αυτούς ο Yamashita στη συνάντηση που είχε με τον Percival το έπαιξε άνετος και ζόρικος ενώ ήξερε πως αν οι άγγλοι επέμεναν στην άμυνα μία ακόμα εβδομάδα θα έπρεπε να απαγγιστρωθεί και να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα εφοδιασμού. Ο Percival όμως, με το ηθικό του να είναι στο ναδίρ, παραδόθηκε σε έναν εχθρό ο οποίος είχε ουσιαστικά χάσει τη μάχη!!! Φυσικά μετά την παράδοση ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ αγγλικό δούλευε ακόμα μπήκε αμέσως από τους ιάπωνες σε υπηρεσία.

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
« Απάντηση #137 στις: Νοεμβρίου 18, 2011, 10:30:12 πμ »
Παίδες, βρήκα αυτό το προφίλ για captured Stuart:

http://bountyjumper.blogspot.com/2009/03/tale-of-two-stuarts.html

Και με διαχωριστική γραμμή στη παραλλαγή...
http://www.weaponsofwwii.com/forum/viewtopic.php?f=13&t=2210&start=15

Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #138 στις: Νοεμβρίου 18, 2011, 11:20:09 πμ »
Να προσθέσω και εγώ μερικές:

Type 94 κάπου στη Ματζουρία. Τρίχρωμα παραλλαγή (έτσι νομίζω...)

Type 95 με καπνογόνα στον πύργο.

Type 95 κατεστραμένα στην παραλία του Biak, New Guinea. Στη δεύτερη φωτογραφία φαίνεται και ένα LVT (A) με super παρδαλή παραλλαγή για όσους έχουν όρεξη...

Type 92 στους δρόμους της μόλις καταληφθείσας Σιγκαπούρης. Η καλύτερη απόδειξη απέναντι στο αγγλικό δόγμα που έλεγε πως τεθωρακισμένα δε μπορούσαν να περάσουν τη ζούγκλα. Εντάξει το Type 92 είναι στα όρια του να θεωρηθεί τεθωρακισμένο, τη σημαντική δουλειά όμως της έκπληξης και της καταβαράθρωσης του ηθικού του αντιπάλου την έφερε εις πέρας μια χαρά!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #139 στις: Νοεμβρίου 18, 2011, 11:41:32 πμ »
Μία ακόμα και μία ερώτηση του παντελώς ασχέτου με τέτοια θέματα gkontog...

Type 91 αν δεν κάνω λάθος πάνω σε σιδηροτροχιές. Τα ελαστικά έχουν αναρτηθεί στα πλαϊνά του οχήματος.

Και τώρα η ερώτηση. Στην παρακάτω φωτογραφία οχήματα και άρματα του 6th Guards Tank Army περνούν τα όρη Khingan διαλύοντας κάθε ιαπωνική αντίσταση στο δρόμο τους. Στη λεζάντα της φωτογραφίας αναφέρεται πως τα περισσότερα φορτηγά είναι γερμανικά λάφηρα!!! Είναι κάποιο από αυτά Open Blitz; Αναγνωρίζεται κάποια από αυτά; Υπάρχουν σε μοντέλο; Ειδικά αυτό το παρδαλό με την άσπρη ρίγα με έχει κολάσει :twisted:

Πηγή:
Armour of the Pacific war, Steven j. Zaloga, Oprey Publishing, London, σελ. 39.

Αποσυνδεδεμένος Αγριος Αετος

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #140 στις: Νοεμβρίου 18, 2011, 12:33:35 μμ »
Χρώματα.
Στην αρχή, δεκαετία του 20 και λίγο μετά, τα χρώματα καμουφλάζ που χρησιμοποιούσαν ήτανε παρόμοια με τα Αγγλικά και Γαλλικά. Τότε χρησιμοποιούσαν τρία χρώματα. Dark Green (anryokushoku) , Yellow (kiiro) και Dark Brown (ankashoku). Το Dark Brown ήτανε περισσότερο κοκκινωπό της σκουριάς.

Το 1931 ο Ιαπωνικός στρατός έβγαλε στάνταρτς για το καμουφλάζ. Σύμφωνα με τις οδηγίες στα οχήματα έπρεπε να χρησιμοποιούν χρώματα και σχέδια ώστε να μπορούν να ταιριάζουν με το περιβάλουν. Τα χρώματα που πρότειναν οι οδηγίες ήταν Green (midori), brown (kashoku), black (kuro), yellow (kiiro), cream, redish purple (aka murasaki) τα οποία τα έβαφαν δύο άνδρες με πινέλα.
Το μπροστινό μέρος του τεθωρακισμένου που περιελάμβανε τ πυροβόλο έπρεπε να φένετε σαν να διαχωρίζετε από το υπόλοιπο μέρος του τανξ με γραμμές είτε άσπρες είτε κίτρινες που γύρω τους είχαν μαύρες γραμμές περίπου 3εκατοστά.
Τα σχέδια του κάθε χρώματος έπρεπε να είναι είτε σαν σύννεφα (kumo) είτε βούλες (madara) και δεν έπρεπε να έχουν ίσιες γραμμές ή κύκλους. Το αποτέλεσμα έπρεπε να είναι τέτοιο ώστε όταν πέφτει ο ήλιος να σπάει τελείως η σιλουέτα το οχήματος και τα χρώμματα να είναι ματ, όχι φανταχτερά.

Παρ όλο που οι οδηγίες μιλούσαν για έξι χρώματα, στην πραγματικότητα το καμουφλάζ είχε 3 ή 4 χρώματα.

Το 1942 ο Ιαπωνικός στρατός άλλαξε τις οδηγίες και περιώρισε τον αριθμό των χρωμάτων σε 4, τα εξής:
1. tsuchikusa iro (Earth Green Mr. Color 132)
2. tochi iro (earth) (Mr Color 133) TC13
3. karekusa iro (hay) TC15
4. kusa iro (Grass Green Mr. Color 134) TC14

Στην πραγματικότητα χρησιμοποιούσαν 3 χρώματα και σπάνια 4.

Το 1944 καινούριες οδηγίες του Στρατού ανέφεραν συγκεκριμένα για το καμουφλάζ την περίοδο του χειμώνα σε περιβάλλον χιωνισμένο. Σε τέτοια περίπτωση έπρεπε να χρησιμοποιούν άσπρη μπογιά ή σε άλλη περίπτωση γκρι. Όταν ένα όχημα έμενε ακίνητο άκόμα κι αν ήταν βαμένο άσπρο, φαίνετε η σκιά του. Σε τέτοια περίπτωση έπρεπε να σπάνε τη σκιά χρησιμοποιώντας χιόνι.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει άσπρη μπογιά εύκαιρη, το όχημα καμουφλαρίζετε με άσπρο χαρτί ή ασβέστη.

Στους τελευταίους μήνες του πολέμου χρησιμοποιούσαν μόνο ένα χρώμα αλλά όχι ακριβώς για καμουφλάζ. Τα οχήματα ήταν περασμένα με αστάρι για να μη σκουριάζουνε και πάνω από αυτό περνούσαν τσάτρα πάτρα ένα χέρι με ό,τι χρώμα ήταν εύκαιρο. Πολλά οχήματα έφτασαν στο μέτωπο χωρίς καμουφλάζ, κατευθείαν από το εργοστάσιο.

Τα παραπάνω για τα οχήματα που πολεμούσαν εκτός Ιαπωνίας. Τα οχήματα που βρίσκονταν εντός είχαν γενικά τελείως διαφορετικά χρώματα.

Ένα κύριο μειονέκτημα των τεθωρακισμένων ήταν ότι τα ματ χρώματα δεν ήταν πολύ καλής ποιότητας και επειδή τα οχήματα είχαν πολλές γωνίες και ευθείες γραμμές λαμπυρίζανε με τον ήλιο και από ψυλά φαινόταν κάτασπρα. Έτσι τα Αμερικάνικα αναγνωριστικά μπορούσαν να τα εντωπίσουν πολύ εύκολα. 

• Scale 1/35
  • *
  • Klein Mein
« Απάντηση #141 στις: Νοεμβρίου 18, 2011, 01:22:07 μμ »
Κατατοπιστικότατος φίλτατε!!!!Το μίνιο των ιαπωνικών αρμάτων είχε την γνωστή red oxide απόχρωση ή ήταν κάτι άλλο? ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
  • Klein Mein
« Απάντηση #142 στις: Νοεμβρίου 18, 2011, 01:26:37 μμ »
Και τώρα η ερώτηση. Στην παρακάτω φωτογραφία οχήματα και άρματα του 6th Guards Tank Army περνούν τα όρη Khingan διαλύοντας κάθε ιαπωνική αντίσταση στο δρόμο τους. Στη λεζάντα της φωτογραφίας αναφέρεται πως τα περισσότερα φορτηγά είναι γερμανικά λάφηρα!!! Είναι κάποιο από αυτά Open Blitz; Αναγνωρίζεται κάποια από αυτά; Υπάρχουν σε μοντέλο; Ειδικά αυτό το παρδαλό με την άσπρη ρίγα με έχει κολάσει :twisted:

Πηγή:
Armour of the Pacific war, Steven j. Zaloga, Oprey Publishing, London, σελ. 39.
Γιώργο gkontog-hotdog το πρώτο φαίνεται κατά 90% να είναι Opel Blitz (αν δεν δούμε τη μούρη άκρη δεν βγαίνει αλλά από το πίσω ζαντικό κάτι γίνεται) και το δεύτερο που φαίνεται είναι σοβιετικό Gaz A??? Το κακό σε αυτό είναι πώς δεν φαίνονται πόσοι άξονες είναι για αν σου πώ και ποιό Α είναι.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #143 στις: Νοεμβρίου 18, 2011, 01:41:55 μμ »
Εμένα το 1ο φορτηγό από όσο μπορώ να καταλάβω από την καρότσα, τους δυο πίσω άξονες και την ζάντα που φαίνεται πολύ καθαρά, μάλλον κάτι σε Henschel 33D μου κάνει.  :roll:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #144 στις: Νοεμβρίου 18, 2011, 01:58:37 μμ »
Το ζητούμενο είναι πως σε εκείνη τη σύρραξη είναι πολύ πιθανό να πήραν μέρος και κάποια Blitz μαζύ με όλα τα υπόλοιπα. Τα λέω καλά;

Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες!

• Scale 1/35
  • *
  • Klein Mein
« Απάντηση #145 στις: Νοεμβρίου 18, 2011, 02:00:21 μμ »
Ο νίνο έχει δίκιο είναι Henschell 33 άνοιξα και εγώ τα κιτάπια μου και από την θέση του πίσω κουτιού, και από τη ζάντα, και από τον αριθμό των ξύλων στην καρότσα, και από την τέντα δείχνει για 33.Για αυτό είπα πρίν 90% για να έχω και μια πισινή ::glossa:: :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
  • Klein Mein
« Απάντηση #146 στις: Νοεμβρίου 18, 2011, 02:02:44 μμ »
Gkontog δεν υπάρχει τίποτα απίθανο σε αυτόν τον αχταρμά του ΒΠΠ :mrgreen: :mrgreen: :wink: Αν βάλεις Blitz διάλεξε ένα τελευταίου τύπου που είναι και πιό πιθανό να υπήρχε από το 44 και μετά εν ζωή και κίνηση!!! ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #147 στις: Νοεμβρίου 18, 2011, 02:09:37 μμ »
Καλώς! Ευχαριστώ και πάλι όλους για τις κατατοπιστικότατες πληροφορίες.

Και για να γίνω και πιο συγκεκριμένος, για το Blitz ρωτάει ο Sotiris, φυσικά με pm και εγώ όπως καταλαβαίνεις δε θέλω να τον εκθέσω... ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Αγριος Αετος

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #148 στις: Νοεμβρίου 18, 2011, 02:26:01 μμ »
?

• Scale 1/35
  • *
  • Klein Mein
« Απάντηση #149 στις: Νοεμβρίου 18, 2011, 02:35:23 μμ »
Ωραία συλλογή έχετε κύριέ μου!!! ::salut::
Spoiler (hover to show)

Το Ft είναι Μαντζουρία να υποθέσω?

Tags: