Αποστολέας Θέμα: Ιαπωνικά τεθωρακισμένα και οχήματα Β΄ΠΠ και προγενέστερα...  (Αναγνώστηκε 54636 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Αγριος Αετος

• Scale 1/72
  • *
Γεια,
παρ όλο που είμαι αεροπετούμενος, έχω μεγάλο αριθμό φωτογραφιών Ιαπωνικών αρμάτων και οχημάτων είτε από περιοδικά εκείνης της εποχής είτε από αυθεντικές φωτογραφίες στη συλλογή μου.
Αν υπάρχει ενδιαφέρον θα ανεβάζω σιγά σιγά με τη προυπόθεση να υπάρχει συμμετοχή και σχόλια.

Ξεκινάω με μια φωτογραφία από περιοδικό εποχής, Φεβρ 1940.
Βλέπουμε ένα Type 95 Ha-Go (με διορθώνετε αν κάνω λάθος) με ασυνήθιστες κεραίες ασυρμάτου.
Σύμφωνα με τις λεζάντες η μονάδα αυτή (ποια ακριβώς;) έλαβε μέρος στην κατάλειψη της πόλης Baotou στην Εσωτερική Μογγολία επιχειρώντας σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και θερμοκρασίες που έφταναν και τα -40. Εκείνη την εποχή δυνάμεις Μογγόλων με επικεφαλής τον Πρίγκιπα Ντε έκαναν προσπάθειες με την υποστήριξη Ιαπωνικών τεθωρακισμένων και αεροπλάνων για να καταλάβουν περιοχές της Εσ. Μογγολίας για να τις "απελευθερώσουν" από το Κινεζικό κράτος. Αυτές οι προσπάθειες κατέλυξαν στην δημιουργία του ψευδοκράτους του "Mengjiang" (http://en.wikipedia.org/wiki/Mengjiang).

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Ιαπωνικά τεθωρακισμένα και οχημάτα Β΄ΠΠ και πριν
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 30, 2011, 07:39:14 πμ »
Μα, αυτά είναι καλάμια!!! Εχεις παραπάνω πληροφόρηση; Θα μου στρίψει...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 30, 2011, 07:50:51 πμ »
πολύ ενδιαφέρον, εν όψει και του GB που θα τρέξει απο μεθαύριο.
αναμένω με ενδιαφέρον τη συνέχεια
 ::salut::
Σ.Σ.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 30, 2011, 09:01:20 πμ »
Μα, αυτά είναι καλάμια!!! Εχεις παραπάνω πληροφόρηση; Θα μου στρίψει...

Στός! Καλάμια. Αλλά γιατί; Και τι ήτανε λογικά εκεί πριν τα βάλουνε; Σημαία της μονάδας;
Ή μήπως για να φτιάξουνε τέντα;

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 30, 2011, 01:38:06 μμ »
Παρατηρειστε επισης τα καλυματα των φτερων!Δεν θυμαμαι να εχω ξαναδει τετοια σε Ηa-Go  :roll:  Δωσε πραμα φιλε μου.  :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 06:27:23 πμ »
Φωτογραφία επίσης από περιοδικό εποχής με ένα Type 94 tankette ΤΚ κατά την απόβαση του Ιαπωνικού στρατού στο Κινεζικό νησί Hainan (http://en.wikipedia.org/wiki/Hainan) τον Φεβρουάριο του 1939.
Τον πυργίσκο τον έχουνε στρίψει αριστερά για ν ανοίξει ο οδηγός τη θυρίδα πρόσβασης.
Ό,τι άλλο ενδιαφέρον βλέπετε, σχολιάζετε ελεύθερα.

Και μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα φωτό από Wikipedia

A captured Type 94 Tankette on the engine deck of a USMC M4 Sherman tank at Kwajalein.
Το όλο σκηνικό γίνετε διωραματάρα νομίζω.

Μοντέλο βγάζει η Fine Molds:

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 10:34:34 πμ »
Αγαπητέ ʼγριε Αετέ (Γιώργαρε) θα ήθελα παρακαλώ αν είναι δυνατόν
1. φωτό από σοβιετικά οχήματα-άρματα σε ιαπωνική χρήση ή και το ανάποδο στην ευρύτερη σύρραξη στην Ματζουρία.
2.Κάποιο ντοκουμέντο (ή φωτό-βαγγό)που να αποδυκνύει την χρήση πρόχειρου λευκού υδατοδιαλυτού χρώματος στα ιαπωνικά τεθωρακισμένα κατά την δειάρκεια των χειμερινών μηνών στα αντίστοιχα μέρη.
 Όχι τίποτα άλλο μην φτιάξω τίποτα κουλό και κοπείς με την κατάνα στο ξύρισμα και έχουμε άλλα :mrgreen: ::glossa::
Να είσαι καλά και ευχαριστώ εκ των προτέρων ::salut:: Φού

Υ.Γ. Το μόνο που έχω βρεί μέχρι στιγμής είναι ένα ΒΑ-6 τροχοφόρο σοβιετικό σε αιχμαλωσία και σε φάση ρυμούλκησης και όχι δράσης(Ματζουνία....εεεε Μαντζουρία ήθελα να πω :mrgreen:)Η φωτό με το HA-GO τα σπάει.
I ride my fate with all my hate!!!

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 03:45:32 μμ »
Φου,
1. Πιστεύω ότι τουλάχιστον κάποια θωρακισμένα οχήματα που πιάσανε στο Νομόνχαν οι Ιάπωνες τα κάνανε πάσα στο στρατό του Μαντσουκουό. Και αυτοί τα χρησιμοποιήσανε για να κυνηγήσουνε αντάρτες. Έχω σίγουρα κάπου φωτογραφία ΒΑ-10 με το πεντόχρωμο αστέρι. Πες μου αν σ ενδιαφέρει γιατί θέλει χρόνο για να τη βρω.

2. Να με συμπαθάς αλλά αεροπλανάς είμαι και δε ξέρω πολλά από άρματα. Δεν ξέρω καμιά φωτό από αυτό που ζητάς αλλά δεν πιστεύω ότι είναι απίθανο.  Gomen nasai.

Αποσυνδεδεμένος ΑρηςΚ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 07:48:02 μμ »
Ντόμο αριγκάτο!
Το Ha-Go έχει και την ειδική ανάρτηση τύπου Μαντζουρίας. Με τα πληρώματα έτσι κουκουλωμένα, και το προστατευτικό του πυροβόλου, αναρωτιέμαι αν τα καλάμια είναι κάποιο είδος μόνωσης ενάντια στο ψοφόκρυο.
φιλικά,
ʼρης Λ.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 12:27:24 πμ »
Οντως έχει ανάρτηση Manchuco (με τον 3ο τροχό)  :wink: Σύμφωνα με το Tank Power Vol 1. πολλά ιαπωνικά άρματα έφεραν αυτοσχέδιες κατασκευές (απο μήκη καλαμιών μέχρι και ηλεκτροκολλητό κοτετσόσυρμα) για την πρόσδεση φύλλων κτλ υλικών ως καμουφλάζ......Βασικά σκεφτείτε κάτι σαν "απλώστρες"  :wink:
 "Φού" παρόλλες τις +1000 φώτο απο ιαπωνικά άρματα σε pdf βιβλία που ψάχνω εδώ και ώρες, δεν έχω βρεί τπτ σε λευκό υδρόχρωμμα  :(  Κάτι σε λευκό στρώμα σε άρμα τύπου "Type 89" έχω άλλα μάλλον είναι χιόνι (λεπτό στρώμα) μιας και δεν υπάρχει στις κάθετες επιφάνειες  :roll: :roll:

• Scale 1/35
  • *
  • Klein Mein
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 12:39:47 πμ »
Όντως  Παναγιώτη και εγώ έφαγα τον τόπο :mrgreen: αλλά άσπρο δεν βρήκα!Ψάχνοντας όμως σε ένα τόπικ του χαμένου λύγκα ο Akira Takizawa γκουρού των ιαπωνικών Τ/Θ αναφέρει πώς σε μια συνέντευξη με έναν βετεράνο τανκίστα αυτός του αποκάλυψε πως χρησιμοποιήθηκε το  λευκό χρώμα αλλά όχι τόσο ευρέως γιατί είχε πρόβλημα στο να ξεβάψει  ::shower::μετά το πέρας της χειμερινής περιόδου και έτσι πολλά πληρώματα προτιμούσαν σεντόνια ή άλλα άσπρα υφάσματα!!!!!

Αν βρεί την φωτό του ΒΑ-10 ο ʼγριος Αετός τη θέλουμε!!!! :twisted:

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 04:20:08 πμ »
Λοιπόν επιτέλους τη βρήκα.
Προσέχτε το πεντάχρωμο αστέρι στη πόρτα. Που σημαίνει στρατός του Μαντσουκουό.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 04:22:39 πμ »
Κι άλλη μια για σήμερα.
Type 89A I-Go Kō που ανήκε στον 2nd Independent Tank Company εισβάλει στο υποδρόμιο της Σανχάι κατά την διάρκεια του Shanghai Incident (http://en.wikipedia.org/wiki/Shanghai_Incident), 20 Φεβρουαρίου 1932.
Ποια εταιρία βγάζει κιτ;

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 10:25:00 πμ »
Εάν δεν κάνω λάθος, τα βγάζουν οι fine molds και η Pit road
http://www.1999.co.jp/eng/list/616/0/1

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 10:40:46 πμ »
Απ' οσο ξέρω το "89" δεν το βγάζει καμμιά εταιρεία...."πάω πάσο" για καμμιά σπάνια με ρητίνες  :roll:   

Αποσυνδεδεμένος ΑρηςΚ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 01:20:56 μμ »
Σούπερ ευχαριστίες για το ΒΑ-10!
Όσο για το άσπρο...ό,τι έχω δει από ιαπωνικό όχημα, ακόμα και μέσα σε πολύ χιόνι, φαίνεται να μην "φοράει" χειμερινό χρώμα. Μία πιθανή εξαίρεση (με πολλά ίσως) ο τράκτορας εδώ:

Ίσως αυτό που φαίνεται είναι υπολείματα ενός άσπρου whitewash και όχι συσσωρευμένο χιόνι ή πάγος. Αλλά ακόμα και έτσι, μέσα σε όλη την ασπρίλα, με το πλήρωμα ντυμένο χιονάνθρωπο, το όχημα και το πυροβόλο είναι κατά σχεδόν 90% σκούρο.
φιλικά,
ʼρης

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 02:45:39 μμ »
Απ' οσο ξέρω το "89" δεν το βγάζει καμμιά εταιρεία...."πάω πάσο" για καμμιά σπάνια με ρητίνες  :roll:
Κι όμως έχω λάθος  :oops: :oops: :oops: Σωστά έγραψε ο φίλος OANNHSEA, βγήκε απο την Fine Molds αλλά σαν special issue σε συνεργασία με το "Armour Modelling" στα τεύχη Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2010 - Ιανουαρίου 2011. Έκτοτε μπορεί κάποιος να το βρεί μόνο σε ελάχιστα κομμάτια μιας και δεν κυκλοφορεί κανονικά (λένε οτι κυκλοφορούν ώς special item κάθε 4μηνο  :roll: :roll: )

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 03:48:43 μμ »
Κι όμως έχω λάθος  :oops: :oops: :oops: Σωστά έγραψε ο φίλος OANNHSEA, βγήκε απο την Fine Molds αλλά σαν special issue σε συνεργασία με το "Armour Modelling" στα τεύχη Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2010 - Ιανουαρίου 2011. Έκτοτε μπορεί κάποιος να το βρεί μόνο σε ελάχιστα κομμάτια μιας και δεν κυκλοφορεί κανονικά (λένε οτι κυκλοφορούν ώς special item κάθε 4μηνο  :roll: :roll: )

Aκριβως!Προσπαθησα να αποκτησω ενα την ανοιξη αλλα οι τιμες ηταν εξωφρενικες!  :evil:

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 04:11:24 μμ »
ʼλλη μια φωτογραφία σήμερα από περιοδικό εποχής.
Type 97 Chi-Ha κατά τη διάρκεια ασκήσεων στη σχολή τεθωρακισμένων στη Chiba, Ιούλιος 1941.

• Scale 1/35
  • *
  • Klein Mein
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 05:42:47 μμ »
Domo arigato gozaimashita  Arawasi-san ::salut::
Eυχαριστώ ʼρη επίσης για τις φωτό.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 04:15:55 πμ »
ʼλλη μια φωτογραφία Type 94 tankette ΤΚ από περιοδικό εποχής κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Ιαπωνικού στρατού στην Κινεζική επαρχία Jiangxi τον Οκτώβριο του 1938 στα πλαίσια του Σινο-Ιαπωνικού πόλεμου.
Υποθέτω ότι στην αριστερή μεριά έχουν φορτώσει ερπύστριες ρεζέρβες, έτσι;

Από το ίδιο περιοδικό, άλλη μια φωτογραφία αυτή τη φορά ενός Type 92 Prime Mover "I-Ke" των 5 τόνων που σέρνει Type 96 15 cm Howitzer. (Με διορθώνεται αν κάνω λάθος).

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 07:27:56 πμ »
εξαιρετικές οι φωτογραφίες σου Αγριε Αετέ.
εάν  στο ψάξιμο βρεις και κανένα Type 95 Kurogane, μην το αγνοήσεις και ανέβασε το.
ευχαριστώ εκ των προτέρων
 ::salut::
Σ.Σ.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 02:56:25 μμ »
Ευχαριστώ για τα σχόλια και το ενδιαφέρον.
Σήμερα βάζω φωτογραφίες που είμαι σίγουρος ότι τις περισσότερες τις ξέρετε αλλά είπα να τις βάλω καλού κακού. Ελπίζω να μη σας χαλάνε 8).
Όλες είναι από την ίδια εικονογραφημένη έκδοση εποχής αφιερωμένη στην αρχή του πολέμου στον Ειρηνικό και την εκστρατεία του Ιαπωνικού στρατού στη Μαλαισία.

Type 94 tankette ΤΚ
Photo #1:

Photo #2:  Η Γουικιπέδια λέει σ αυτή τη φωτό ότι το άρμα είναι Type 97 Te-Ke.
Μου φαίνετε πολύ μικρό για Te-Ke και έχει μόνο πολυβόλο στον πυργίσκο. Εσείς τι λέτε;

Type 97 Te-Ke
Photo #3:

Photo #4: Κι αυτό μάλλον για Te-Ke μου μοιάζει.

Type 95 Ha-Go
Photo #5: Σύμφωνα με τον Taki τουλάχιστον το πρώτο άρμα ανήκει 3rd Company, 1st Tank Regiment. Το δεύτερο μου φαίνετε κι αυτό για Ha-Go αλλά το τρίτο τι είναι;

Type 97 Chi-Ha
Photo #6: Και μη ξεχάσετε να πείνετε την Οβαλτίνη σας.

Photo #7: Επίσης 3rd Company, 1st Tank Regiment.

Type 89 Yi-Go
Photo #8: Το μπροστά είναι early model και το πίσω late. Η μονάδα είναι: 3rd Company, 7th Tank Regiment;

Photo #9:

Και, τέλος, τι άρμα είναι αυτό στη φωτογραφία;
Photo #10:

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 03:30:16 μμ »
Αυτό που φαίνεται στη δεύτερη φωτό, μάλλον είναι Chi-Ha, και ο διοικητής, κοιτάζει προς τα πίσω (το όπλο που φαίνεται, μου μοιάζει πολύ με το πολυβόλο που είχαν τα Chi-Ha στο πίσω μέρος του πύργου). Η θυρίδα ωστόσο παραπέμπει σε Shinhoto Chi-Ha

Μάλλον Chi-Ha είναι και αυτό στην πέμπτη φωτογραφία: Έχει 6 εδαφιαίους και την περίεργη αντένα γύρω από τον πύργο, ενώ και ο πύργος είναι offset προς τα δεξιά

Τα ίδια ισχύουν και για το τελευταίο (αυτό που παίρνει το μπάνιο του  :mrgreen:)

Όλα τα παραπάνω πάντως, είναι προσωπική γνώμη και τη γράφω με κάθε επιφύλαξη, καθώς, με τίποτα δεν με λες ειδικό στο γιαπωνέζικα άρματα ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 03, 2011, 02:06:24 πμ »
Επανερχόμενος στο θέμα του λευκού υδατοδιάλυτου χρώματος σε ιαπωνικά άρματα, στο Japanese Armor - Tank Power 10 της AJ Press υπάρχει ένα έγχρωμο προφίλ που απεικονίζει -σύμφωνα με τη λεζάντα- ένα Chi-Ha Type 97 με χειμερινό καμουφλάζ όπως εφαρμοζόταν το 1942 στην Μαντζουρία, ενώ παρόμοια παραλλαγή αναφέρει ότι εφαρμοζόταν και στην Βόρειο Κίνα.

Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Tags: