ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > Pre-45 Armor: Γενική συζήτηση-Reference
Ιαπωνικά τεθωρακισμένα και οχήματα Β΄ΠΠ και προγενέστερα...
Αγριος Αετος:
Γεια,
παρ όλο που είμαι αεροπετούμενος, έχω μεγάλο αριθμό φωτογραφιών Ιαπωνικών αρμάτων και οχημάτων είτε από περιοδικά εκείνης της εποχής είτε από αυθεντικές φωτογραφίες στη συλλογή μου.
Αν υπάρχει ενδιαφέρον θα ανεβάζω σιγά σιγά με τη προυπόθεση να υπάρχει συμμετοχή και σχόλια.
Ξεκινάω με μια φωτογραφία από περιοδικό εποχής, Φεβρ 1940.
Βλέπουμε ένα Type 95 Ha-Go (με διορθώνετε αν κάνω λάθος) με ασυνήθιστες κεραίες ασυρμάτου.
Σύμφωνα με τις λεζάντες η μονάδα αυτή (ποια ακριβώς;) έλαβε μέρος στην κατάλειψη της πόλης Baotou στην Εσωτερική Μογγολία επιχειρώντας σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και θερμοκρασίες που έφταναν και τα -40. Εκείνη την εποχή δυνάμεις Μογγόλων με επικεφαλής τον Πρίγκιπα Ντε έκαναν προσπάθειες με την υποστήριξη Ιαπωνικών τεθωρακισμένων και αεροπλάνων για να καταλάβουν περιοχές της Εσ. Μογγολίας για να τις "απελευθερώσουν" από το Κινεζικό κράτος. Αυτές οι προσπάθειες κατέλυξαν στην δημιουργία του ψευδοκράτους του "Mengjiang" (http://en.wikipedia.org/wiki/Mengjiang).
gkontog:
Μα, αυτά είναι καλάμια!!! Εχεις παραπάνω πληροφόρηση; Θα μου στρίψει...
Stavros:
πολύ ενδιαφέρον, εν όψει και του GB που θα τρέξει απο μεθαύριο.
αναμένω με ενδιαφέρον τη συνέχεια
::salut::
Σ.Σ.
Αγριος Αετος:
--- Παράθεση από: gkontog στις Οκτωβρίου 30, 2011, 07:39:14 πμ ---Μα, αυτά είναι καλάμια!!! Εχεις παραπάνω πληροφόρηση; Θα μου στρίψει...
--- Τέλος παράθεσης ---
Στός! Καλάμια. Αλλά γιατί; Και τι ήτανε λογικά εκεί πριν τα βάλουνε; Σημαία της μονάδας;
Ή μήπως για να φτιάξουνε τέντα;
Ernst Barkman:
Παρατηρειστε επισης τα καλυματα των φτερων!Δεν θυμαμαι να εχω ξαναδει τετοια σε Ηa-Go :roll: Δωσε πραμα φιλε μου. :wink:
::salut:: ::salut:: ::salut::
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση