"Το 1701, ο λόρδος Asano διατάχθηκε από τον Σογκούν Tokugawa να αυτοκτονήσει, καθώς τράβηξε το σπαθί του εναντίον του λόρδου Kira στο κάστρο Edo. Και αυτό γιατί δεν μπορούσε να αντέξει τις προσβολές του Kira εναντίον του. Τον επόμενο χρόνο, 47 σαμουράι, πήραν εκδήκηση για τον πρώην αφέντη τους κόβοντας το κεφάλι του Kira........"
Προσπαθείς να πλάσεις εσύ μια ιστορία και φυσικά συμπαιραίνεις ότι η αληθινή ιστορία είναι πάντα η καλύτερη! Ο λόγος για το κίτ της Tamiya με τους 4 σαμουράι στην 1:35
To κίτ αυτό βρέθηκε είς διπλούν στα χέρια μου πρίν 3 χρόνια, σε μια περίοδο που οι "cult" ασπρόμαυρες ιαπωνικές ταινίες εποχής με σαμουράι ήταν στο φόρτε τους...(δεν ξέρω τι είχε πάθει η Νετ και το κανάλι της Βουλής

), και επίσης μία ακόμη φορά πέρυσι ως δώρο από ένα φίλο! Θα έλεγε κανείς ότι δεν είχε ελπίδες να φτιαχτεί ποτέ... όλα άλλαξαν όμως πρίν 2 βδομάδες!

Πιάνωντας λοιπόν τις φιγούρες μετά από καιρό (εξαιρετική ποιότητα)...αλλά είχαν ανοιχτεί, και τα δύο κίτ ήταν σαν να τα χτύπησε τσουνάμι...το τρίτο άθιχτο στο κουτί του, σκέφτηκα διάφορα σενάρια για να τους κάνω ένα διοράματάκι... Τελικά κατέληξα στη πραγματική ιστορία που περιγράφει το κίτ η οποία είναι ιδιαίτερα ωραία και περιγράφει γλαφυρά και σύντομα όλη τη κουλτούρα των Ιαπώνων και ιδιαίτερα αυτή των σαμουράι, ενός δηλαδή πολεμιστή - ποιητή.
Το διόραμα θα αναπαριστά την ώρα της συμπλοκής στο υποστατικό του λόρδου Kira. Τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα, οι σαμουράι του Kira και οι πρώην πολεμιστές του λόρδου Asano χτυπιούνται με μένος. Στα ακόλουθά μου πόστ θα περιγράψω και τους ήρωες καθώς και όλη την πραγματική ιστορία όπως περιγράφετε στις οδηγίες του κουτιού (οι οποίες είναι εξαιρετικές και αποτελούν εγκυκλοπέδεια).
Επίσης συμμετέχει και αυτή η φιγούρα, αρκετά απλή αλλά για ιαπωνικό άγαλμα εποχής πάει γάντι!

Επί του θέματος λοιπόν....ορίστε μερικές φώτο από τις πρώτες φιγούρες που είναι μάλλον τελειωμένες...

Στη πρώτη φώτο άς πούμε ότι είναι ο Kira και δίπλα ο πρώτος πιστός του σαμουράι. Στη δέυτερη φώτο μεταξύ τους είναι ένας από τους πρώην πολεμιστές του Asano. Στη τελευταία είναι ο πρώτος μας τραυματίας - νεκρός(από βέλος, θα μπεί). Το βάψιμο συνεχίζεται λοιπόν με τις υπόλοιπες φιγούρες!
Σχόλια ευπρόσδεκτα!

(Ο τίτλος αποτελεί επιθανάτιο στοίχο Ιάπωνα καμικάζι-πιλότου, οι οποίοι συνήθιζαν να χαιρετούν το κόσμο με το ίδιο τρόπο που το έκαναν οι πρόγονοι τους σαμουράι πολεμιστές.)