Αποστολέας Θέμα: ΡΗΤΙΝΗ ΓΙΑ ΕΦΕ ΝΕΡΟΥ  (Αναγνώστηκε 4827 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kolovel

• Scale 1/144
  • *
ΡΗΤΙΝΗ ΓΙΑ ΕΦΕ ΝΕΡΟΥ
« στις: Οκτωβρίου 25, 2011, 02:30:04 μμ »
Εκανα μια μικρη ανακάλυψη για οικονομικό εφε νερου στις μακέτες μας.
Αγορασα απο ένα χαρτοπωλείο στο κεντρο (Βαφειαδάκης 210 3842757) μια εποξική ρητινη με 28.50 EUR /500ml η οποια ειναι τελειως διάφανη και ειναι ιδανικη για εφε νερου. Την χρησιμοποιουν για κατασκευη κοσμηματων και την ζητας ως υγρο γυαλί.
Θα την εφαρμοσω το απογευμα στο ποταμι και θα σας γραψω νεοτερα...
Το κοστος σε σχεση με τα κιτ για μακέτες ειναι απιστευτα χαμηλότερο.... 8) 8) 8)

Αποσυνδεδεμένος vmic

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Νέα Σμύρνη
Απ: ΡΗΤΙΝΗ ΓΙΑ ΕΦΕ ΝΕΡΟΥ
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 25, 2011, 02:53:30 μμ »
Καλησπέρα,
Θα με ενδιέφερε και μένα το συγκεκριμένο υλικό, αν και είμαι στην αρχή όσον αφορά την κατασκευή της μακέτας μου! Δοκίμασε και πές μας τα αποτελέσματα αν γίνεται και με φωτογραφίες! Σε ποιο σημείο βρίσκεται το συγκεκριμένο κατάστημα?
Σε ευχαριστώ.

Βασίλης.

Αποσυνδεδεμένος lord_dimos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
    • cafe racers
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 25, 2011, 03:58:01 μμ »
πολύ ενδιαφέρον ακούγεται,αναμένω & γω αποτελέσματα με ανυπομονησία,γιατί ίσως μου λύσει τα χέρια σε project (όχι μακέτα τρένου) που έχω στο μυαλό μου.με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η διαφάνεια του υλικού! :wink:

Αποσυνδεδεμένος kolovel

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 25, 2011, 06:40:36 μμ »
παιδια  να ρωτησω κατι... 
στο internet βλεπω οτι χρησιμοποιουν και ενα προιον που λεγεται water effects..  για να δωσουν αναγλυφη υφη στο ποταμι..
η ατλακολ που γινεται διαφανη οταν στεγνωσει κανει?

Αποσυνδεδεμένος kolovel

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 27, 2011, 03:32:35 μμ »
Αποτελεσμα δοκιμης τελειο!!!!
Δεν εχω να ποσταρω φωτογραφιες διοτι δεν το εφαρμοσα στη μακετα μου ακομα αλλα σε ενα πλαστικο ποτηρακι.
Το μιγμα βγαινει 99% διαφανο χωρις καθολου φυσαλιδες(πρεπει να φυσηξεις λιγο οταν ανεβουν οι φυσαλιδες στην επιφανεια και χοπ εξαφανιζονται!!! το CO2 τις διωχνει.)
Επισης δοκιμασα και εβαλα λιγο μελανι μεσα και πηρε ενα ωραιο γαλαζιο διαφανο χρωμα..
Μια χαρα παιδια και με 28 ευρω για 500 ml προιον, ουτε του παπα....
Αν καποιος ξερει αν μπορω να χρησιμοποιησω ατλακολ κρυσταλιζε για εφε νερου θα με βοηθουσε πολυ.......

Αποσυνδεδεμένος lord_dimos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
    • cafe racers
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 27, 2011, 10:23:28 μμ »
 ::salut::
+1000 φίλε!

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 27, 2011, 10:55:18 μμ »
Αποτελεσμα δοκιμης τελειο!!!!
Δεν εχω να ποσταρω φωτογραφιες διοτι δεν το εφαρμοσα στη μακετα μου ακομα αλλα σε ενα πλαστικο ποτηρακι.
Το μιγμα βγαινει 99% διαφανο χωρις καθολου φυσαλιδες(πρεπει να φυσηξεις λιγο οταν ανεβουν οι φυσαλιδες στην επιφανεια και χοπ εξαφανιζονται!!! το CO2 τις διωχνει.)
Επισης δοκιμασα και εβαλα λιγο μελανι μεσα και πηρε ενα ωραιο γαλαζιο διαφανο χρωμα..
Μια χαρα παιδια και με 28 ευρω για 500 ml προιον, ουτε του παπα....
Αν καποιος ξερει αν μπορω να χρησιμοποιησω ατλακολ κρυσταλιζε για εφε νερου θα με βοηθουσε πολυ.......

Έχεις "κίτρινη κάρτα" , διότι δεν διαβάζεις τα post για τις ρητίνες και τα νερά κλπ...::glossa::
Μην βάλεις ατλακόλ, διότι αφενός δεν κάνει "bond" και αφετέρου μπορεί να "ματάρει".
Να βάλεις εποξειδική ρητίνη δύο συστατικών (σε αμπούλες) και να κάνεις με αυτόν τον τρόπο τα εφέ.

Αποσυνδεδεμένος kolovel

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 28, 2011, 10:48:36 μμ »
Jimmako δεν δεχομαιο την κιτρινη καρτα!!! Σε παλιο σου Post γραφεις τα παρακατω:

Την επιφάνεια την επεξεργάζεσαι με δύο τρόπους.Ο ένας πριν στεγνώσει το υλικό (κυρίως σε εποξειδικά) "παίζεις" με μία οδοντογλυφίδα και κάνεις τις ρυτίδες επάνω στην επιφάνεια είτε με το -περιβόητο- πιστολάκι φυσάς υπό γωνία , ώστε να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα.
Ο άλλος όταν στεγνώσει το υλικό ρίχνεις ατλακόλ και με πινέλο κάνεις την κυματορροή.Εάν θέλεις μπορείς να κάνεις και στεγνό πινέλλο (λευκό) στις κορυφογραμμή των κυμάτων.

Τελικα η ατλακολ κανει δουλεια ή οχι?
thanx για την βοηθεια... ψαχνω πατεντες αφου αυτη ειναι η μιση ευχαριστηση στην κατασκευη μακετας για εμενα.. αλλιως τα αγοραζεις ολα ετοιμα και εχεις ενα συνηθισμενο αποτελεσμα.. που απλα σου τρωει χρονο και καθολου φαια ουσια!!!!!

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 29, 2011, 03:17:16 μμ »
Ισχύει η ατλακόλ, αλλά όπως είχα γράψει θέλει και "στεγνό πινέλλο" με λευκό, το οποίο αναδεικνύει τα "κύματα" αλλά καλύπτει και το ελαφρύ ματάρισμα.(Όταν λέω ελαφρύ ματάρισμα , εννοώ σε σχέση με την ρητίνη που είναι διαφανής).
Η επίτευξη της "ροής" με εποξειδική σε αμπούλες, δίνει διαφανές αποτέλεσμα, αλλά όπως σε ΟΛΑ τα πράγματα, απαιτείται εξάσκηση και επανάληψη.   

Tags: