Αποστολέας Θέμα: Βoeing B757-200 NASA Langley Research Center (Minicraft 1/144)  (Αναγνώστηκε 11127 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Απ: Βoeing B757-200 Britannia (Minicraft 1/144)
« Απάντηση #25 στις: Δεκεμβρίου 14, 2011, 12:40:26 μμ »
Και προχωρώντας στο σύστημα προσγείωσης η Minicraft μας έχει μια ακόμα "ωραία" έκπληξη...
Τώρα δηλαδή αυτό σας φαίνεται ίσιο ;;;;!!!
Click to see the original size.
Ο οδηγός του συστήματος ανάσυρσης του ρηναίου είναι σε εντελώς λάθος θέση με αποτέλεσμα να σπρώχνει τον ρηναίο προς τα πίσω.
Θα πρέπει λοιπόν να αγνοηθεί και να κολληθεί πιο μπροστά χωρίς οδηγό για να δείχνει σωστά.
Όχι ότι και τα κυρίως σκέλη είναι τίποτα σπουδαίο.
Εδώ ακόμα και η Revell θα τα κατάφερνε πολύ καλύτερα.  Τα σκέλη των Α320 και 737 της Revell είναι άκρως ανώτερα αν και μικρότερα σε μέγεθος.

Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #26 στις: Δεκεμβρίου 14, 2011, 12:52:38 μμ »
Γιατί; Τι έχει το κάθετο; Τι είδες; Τι ξέρεις; Που είναι; Ποιος είμαι;

Aκυρο ακυρο...  Αμα γερασει κανείς....
Καλη συνεχεια..

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #27 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 12:53:45 μμ »
Aκυρο ακυρο...  Αμα γερασει κανείς....
Καλη συνεχεια..
Καθόλου άκυρο τελικά!... Μάλλον το πρόσεξες αλλά μετά σου ξέφυγε.
Το πάνω μέρος της ουράς δεν είναι παράλληλο προς την άτρακτο/έδαφος. Κάνει ελαφριά γωνία προς τα μπρος.
Οπότε θα πρέπει να γίνει επέμβαση.  Ευτυχώς μου έχει περισσέψει λίγο υγρό πλαστικό να βάλω μετά το κόψιμο...

Ξεκίνησα και το τρίψιμο στις ρίζες των φτερών.  Μια χαρά τρίβεται και δεν φεύγουν και κομμάτια όπως γίνεται πολλές φορές με τον στόκο.  Προς το παρόν το έχω περάσει με βρεγμένο αλλά και στεγνό ντουκόχαρτο 280 βαθμών για να φύγουν τα πολλά.  Ακολουθεί τρίψιμο με ντουκόχαρτο περισσότερων βαθμών.
Το αποτέλεσμα μετά τους 280 βαθμούς είναι αυτό:
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Νομίζω ότι θα πρέπει να τρυπήσω στις ρίζες για τα φώτα προσγείωσης... Πρέπει να το ψάξω... Θα επανέλθω...
Συνεχίζεται...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Δεκεμβρίου 17, 2011, 08:06:03 μμ »
Πως γίνεται αυτό το χείριστο μοντέλο να με έχει κρατήσει και όχι μόνο να μην το πετάω από το παράθυρο αλλά να το βελτιώνω κιόλας ενώ στην πραγματικότητα δεν το αξίζει;!  :roll:
Το τι αλχημείες έχω δοκιμάσει πάνω του, δε λέγεται.  Μάλλον επειδή το έχω του πεταμού και δεν φοβάμαι αν θα χαλάσει είμαι πιο χαλαρός και αποφασιστικός οπότε και πιάνουν τα διάφορα μερεμέτια.  8) :o
Καταρχάς το ουραίο τρίφτηκε και ήρθε στα ίσα σου.  8)
Κατόπιν ασχολήθηκα με τους κινητήρες/χρέπια.  Τέτοιο πράγμα...  :evil:
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Από αριστερά προς τα δεξιά πως ήταν και πως έγιναν μετά το κόλλημα και επιπλέον χρήση του "υγρού πλαστικού".
Δεν σας φαίνονται στραβοί... ΕΙΝΑΙ, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα.  Θα τρίψω το χείλος να το στρογγυλέψω και ελπίζω
να μην φαίνεται τόσο χάλια.  :oops:

Μια άλλη μικρή επέμβαση έγινε στον ριναίο καθώς ήταν ολίγον λάθος (σώωωωπααα... τι είναι σωστό σε αυτό το κιτ για να είναι αυτό;!)  Τίποτα σπουδαίο.  Τρυπήθηκαν 2 τρυπούλες 1.5mm στην θέση των προβολέων και μετά το βάψιμο θα στάξω από μια σταγόνα Crystal Clear και θα γίνει το τζάμι. Στο 757 τα taxi lights είναι χωμένα σε κουτί πάνω από τον μηχανισμό στριψίματος.
Στην πραγματικότητα υπάρχουν άλλα δύο ακόμα φώτα υπό γωνία πάνω από τους κυρίως προβολείς αλλά δεν ξέρω αν θα τους βάλω αυτούς καθώς είναι εκτεθειμένοι και άλλα λίγο δύσκολο να τους φτιάξω με ΖΤΠ...

Συνεχίζεται...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 03:54:06 μμ »
Ταλαιπωρίας συνέχεια με έλεγχο αν επιτέλους μετά από 4 φορές στοκάρισμα έκλεισαν τα κενά...
Κάτω : Click to see the original size.  :arrow: Ναι...
Πάνω : Click to see the original size.  :arrow: Όχι ακόμα!!!
Τουλάχιστον το υγρό πλαστικό έκανε καλή δουλειά, τρίφτηκε μια χαρά και έδωσε ωραίο αποτέλεσμα (αν και λίγο λάθος αλλά όλο το κιτ λάθος είναι, δεν θα κολλήσουμε εκεί...)
Click to see the original size. Click to see the original size.
Ενώ εκεί που είχα βάλει στόκο... ιδού το αποτέλεσμα : Click to see the original size.  :arrow: Τα νεύρα μουυυυυυ!!!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Δεκεμβρίου 24, 2011, 07:18:21 μμ »
Όχι, τώρα πείτε μου ειλικρινά...
Αυτός που σχεδίασε το καλούπι τι μπορεί να έπινε;  Ή μήπως κάπνιζε τίποτα;

Ανέφερα επίσης ότι η άτρακτος είναι στραβή και το ένα φτερό πιο ψηλά από το άλλο;

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ σε όλους!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #31 στις: Δεκεμβρίου 24, 2011, 07:27:54 μμ »
Πω πω πω... Γιώργο πραγματικά είναι άθλος που το συνεχίζεις. Οσο για το σχεδιαστή του καλουπιού και έπινε και κάπνιζε αλλά δε φταίει αυτός, εμείς φταίμε που πάμε και τα αγοράζουμε ::eusa_wall:: Τέλος πάντων...

Στην τελευταία φωτογραφία αυτά που δείχνεις είναι τα καλύμματα του ΣΠ; Τι να λέμε... Πάντως σε σχέση με τα άλλα συμμαζέματα που έχεις καταφέρει, αυτά δείχνουν απλά, με λίγο φύλλο πλαστικού συνέρχονται. Οσο για το εμπρόσθιο σκέλος προσγείωσης τι να πω, έτσι και το τελειώσεις το ρημάδι κανείς δε θα σε πιστεύει πως είναι το μοντέλο της Minicraft!

Καλά Χριστούγεννα και καλή συνέχεια!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Δεκεμβρίου 25, 2011, 10:47:38 μμ »
Και καθόσον οι οικογένεια το πρωί ήταν απασχολημένοι με τα δικά τους... Βρήκα λίγο χρόνο για να ηρεμήσω (;!) με το χρέπι μου...
Έκοψα τα καλύμματα του κυρίως συστήματος προσγείωσης στο σωστό (;! δε νομίζω, αλλά τουλάχιστον να ταιριάζει) μέγεθος για την τρύπα στο φτερό και επίσης κουτσούρεψα το κινούμενο κομμάτι του καλύμματος του flap actuator στο σωστό μήκος.
Στην φωτογραφία φαίνεται το μήκος που έδινε το κιτ μιας και δεν το έχω στοκάρει ακόμα.

Επίσης, βάφτηκαν τα σκέλη και κολλήθηκαν οι τροχοί.  Εδώ σήκωνε αρκετές βελτιώσεις αλλά η ποιότητα του κιτ δεν αφήνει όρεξη να της κάνω.  Αν το κιτ τις άξιζε πραγματικά θα τις έκανα.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 08:51:26 μμ »
Και φτάσαμε στου κινητήρες... Ο Θεός να τους κάνει δηλαδή γιατί εμένα αυτά τα εκτρώματα δεν μου θυμίζουν σε τίποτα την όμορφη σιλουέτα των Rolls Royce...  Το κενό μεταξύ των πυλώνων και του κινητήρα ξεπερνούσε και το Grand Canyon οπότε επιστρατεύτηκε για άλλη μια φορά υγρό πλαστικό.  Σιγά μη χαλάσω Milliput για αυτά τα ... τα... τα... άστο...
Όταν στεγνώσει με το καλό θα πέσει τρίψιμο μπας και έρθει στα ίσα του... Λέμε τώρα...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 11:54:41 μμ »
Απορώ... Σε όλα σχεδόν τα sites και φόρουμ του εξωτερικού, όσοι έχουν φτιάξει αυτό το μοντέλο αναφέρουν τα λάθη του αλλά δεν έχω δει πουθενά κάποιον να αναφέρει ότι τα έχει διορθώσει και πως...
Τι διάολο; Ο πρώτος είμαι που ασχολούμαι τόσο πολύ με αυτό το μοντέλο ή του έχω δώσει παραπάνω σημασία;  Ή μήπως τελικά είμαι υπερβολικά (κρυφό)μαζόχας;

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
Απ: Βoeing B757-200 ?@#$%@#$%? (Minicraft 1/144)
« Απάντηση #35 στις: Ιανουαρίου 06, 2012, 01:04:50 μμ »
Αργία σήμερα, και είπα μήπως και με Φωτίσει ο Θεός να τελειώνω κάνα μοντέλο.
Είπα λοιπόν να  συνεχίσω το 757 μπας και τελειώσει καμιά φορά.
Τρίφτηκαν μέχρι να βαρεθώ οι κινητήρες και κολλήθηκαν στα φτερά.
Click to see the original size. Click to see the original size.
Ο σκοπός ήταν το πάνω μέρος των πυλώνων να είναι οριζόντιο και παράλληλο προς το έδαφος.
Καθώς κοιτάω το αεροπλάνο από μπροστά και το επεξεργάζομαι για να βεβαιωθώ ότι οι κινητήρες κόλλησαν ίδια και συμμετρικά ( :lol: ), κάτι δεν μου άρεσε... Click to see the original size.
Και είχα δίκιο.  Τοποθέτησα, χωρίς κόλλα το σύστημα προσγείωσης και δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι για κλάματα:
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Τι να σχολιάσω τώρα; Το πόσο στραβό είναι το κιτ;  Μήπως δεν φαίνεται;  Και δεν είναι το ΣΠ να μην ακουμπάει σωστά ή που είναι λίγο στραβό... Είναι το ίδιο το κιτ.
Ειλικρινά... Δεν ξέρω τι να κάνω. Να το συνεχίσω και ότι βγει μιας και έχω δώσει λεφτά για τις χαλκομανίες;
Να το φτιάξω τελικά NASA για να μην χαλάσω τις πληρωμένες χαλκομανίες ελπίζοντας κάποια εταιρία κάποτε να βγάλει σωστό 757;
Ή να το πετάξω από τον 3ο να δω τις πτητικές του ιδιότητες;
ʼμα έχετε καμιά άλλη ιδέα (εκτός από το τζάκι γιατί βρωμάει το πλαστικό όταν καίγεται), είτε για την διόρθωση του, είτε για την εγκατάλειψη του, ευχαρίστως να την ακούσω.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Papadopoulos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Σουτιέν.
« Απάντηση #36 στις: Ιανουαρίου 06, 2012, 01:27:41 μμ »
κράτα το για πειραματισμούς στο βάψιμο ή τελείωσέ το με το ΣΠ μαζεμένο, εν πτήσει
γουρουμουστρουφούρδουφλουκ

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Ιανουαρίου 06, 2012, 01:36:46 μμ »
κράτα το για πειραματισμούς στο βάψιμο ή τελείωσέ το με το ΣΠ μαζεμένο, εν πτήσει
Χμμμ.. Δεν είναι άσχημη ιδέα.  Αν και έχω βάλει βάρος μπροστά.  Αρκεί να βρω μια βάση που θα το αντέξει.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #38 στις: Ιανουαρίου 06, 2012, 02:18:09 μμ »
Σιγά το πρόβλημα. Βάλτο σε βάση και ύψωσε λίγο το σημείο που θα πατάνε οι ρόδες από τη μεριά που γέρνει.. Βάλτο σε βάση, λίμαρε flat τα λάστιχα από τη μεριά που γέρνει, βάλε και 1-2 οχήματα και καλά πως του σκάσανε στην προσγείωση και παλεύουν να το μαζέψουμε. Κάντο με κλειστές τις ρόδες. Βάλτο σε χιονισμένη βάση και καλά να το αποπαγώνουν, στοίβαξε χιόνι στο ΣΠ και σήκωσέ το από τη μεριά που γέρνει. Χιόνι κάνεις με μαγειρική σόδα, ακόμα και εγώ ο παραδοσιακά κουλός το καταφέρνω.

Αν δεν πιάσουν αυτά, ριχτου μία MIF και θα στρώσει!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #39 στις: Ιανουαρίου 06, 2012, 02:27:36 μμ »
Γιώργο μπορείς να το βγάλει μια φωτογραφία από επάνω κι από κάτω... Έπίσης μέτρα τα φτερά στο σημείο ενώσεως της ατράκτου αν έχουν και τα δύο την σωστή κλίση ως προς το διάμηκες
Έχω την εντύπωση ότι η άτρακτός σου είναι στραβή...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Ιανουαρίου 06, 2012, 03:08:16 μμ »
Μην μένεις στην εντύπωση... Να είσαι σίγουρος!!!
Και δεν είναι η συγκεκριμένη... Απ' ότι διαβάζω είναι στο καλούπι.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #41 στις: Ιανουαρίου 06, 2012, 03:18:39 μμ »
Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι μόλις απέκτησες μοντέλο δοκιμών και πειραμάτων....  ::eusa_wall:: ::eusa_wall::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #42 στις: Ιανουαρίου 18, 2012, 10:23:10 μμ »
Δεν θα το πιστέψετε... Ακόμα τρίβω!...  Το έχω βάψει και ξεβάψει 3 φορές μέχρι τώρα και εκεί που νομίζω ότι έχουν κλείσει οι χαραμάδες μόλις πέσει η μπογιά βγάζουν μάτι.  Τι υγρό στόκο, τι κανονικό στόκο... τίποτα δεν πιάνει... Ήρθε η ώρα για σκληρά μέτρα...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #43 στις: Ιανουαρίου 19, 2012, 01:18:06 μμ »
Δεν θα το πιστέψετε... Ακόμα τρίβω!...  Το έχω βάψει και ξεβάψει 3 φορές μέχρι τώρα και εκεί που νομίζω ότι έχουν κλείσει οι χαραμάδες μόλις πέσει η μπογιά βγάζουν μάτι.  Τι υγρό στόκο, τι κανονικό στόκο... τίποτα δεν πιάνει... Ήρθε η ώρα για σκληρά μέτρα...
Οταν λες σκληρά μέτρα εννοείς καλούπωμα και τσιμέντο; ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος southman

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Kalamata
« Απάντηση #44 στις: Ιανουαρίου 19, 2012, 01:58:13 μμ »
Πω , πω, δεν εχω ξαναδει τετοιο τριψιμο, χαρας το κουραγιο σου!
Θα του επαναχαραξεις την γραμμωση?
Στην φωτο που ειναι en face μου φαινεται οτι εχει "στραβομουτσουνιασει".
Ελπιζω να το επαναφερεις. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #45 στις: Ιανουαρίου 19, 2012, 03:55:16 μμ »
Όχι, δεν θα επαναχαράξω.  Δεν θέλω να μπω σε τόσο κόπο για αυτό το κιτ. Δεν τα αξίζει.
Και, ναι, είναι ολίγον στραβό... Ότι βγει.  Δεν θα σκάσω.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #46 στις: Ιανουαρίου 19, 2012, 03:55:56 μμ »
Οταν λες σκληρά μέτρα εννοείς καλούπωμα και τσιμέντο; ::glossa::
Περίπου... ΚΟΛΛΑ να λιώσει το πλαστικό και άπλωμα...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #47 στις: Ιανουαρίου 19, 2012, 04:07:24 μμ »
Περίπου... ΚΟΛΛΑ να λιώσει το πλαστικό και άπλωμα...
::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
Σε βλέπω να καταλήγεις με πρασόπιτα. Μάλλον Βoeingόπιτα ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #48 στις: Ιανουαρίου 19, 2012, 04:08:37 μμ »
Μωρέ και Hot Dog να βγει!... Θα του βάλω και σως να γλιστράει... στον αέρα!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #49 στις: Ιανουαρίου 28, 2012, 11:53:47 πμ »
Τριψίματος τέλος (ελπίζω!)...
Τελικά ο καλύτερος στόκος είναι το υγρό πλαστικό που φτιάχνεις μόνος σου.  Αργεί λίγο να γίνει και να στεγνώσει αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο από οποιονδήποτε στόκο.
Το 757 βρίσκεται ένα βήμα πριν το βάψιμο πλέον...
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Συνεχίζεται...