Αποστολέας Θέμα: Σχετικά με το GB: Pacific War  (Αναγνώστηκε 37067 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Karl-Heinz

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
Απ: Σχετικά με το GB: Pacific War
« Απάντηση #75 στις: Οκτωβρίου 26, 2011, 08:14:40 μμ »
Η δικη μου συμμετοχη θα ειναι το Curtiss Hawk III της MPM στην 1/72 (ενα μικρο διαλλειμα απο τις ερπυστριες... :))

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
Απ: Σχετικά με το GB: Pacific war
« Απάντηση #76 στις: Οκτωβρίου 26, 2011, 09:39:33 μμ »
Αυτό το B-25J ήταν στην Αλάσκα το 1944

Click to see the original size.
Αν όντως πολέμησε στην Μαντσουρία ή κάπου αλλού στον Ειρηνικό, τότε θα φτιάξω και αυτό.

Tazman, το Σοβιετικό B-25J δε νομίζω ότι είχε ποτε ευκαιρία να πολεμήσει εναντίον των Ιαπώνων. Εάν μπορείς διάβασε ενδιαφέροντα άρθρα για τη δράση των Σοβιετικών Lend Lease εναντίον των Γερμανών εδώ:
http://lend-lease.airforce.ru/english/articles/index.htm

Τα συγκεκριμένα άρθρα για B-25 εδώ:
http://lend-lease.airforce.ru/english/articles/dudakov/dudakov.htm
http://lend-lease.airforce.ru/english/articles/ratkin/index.htm
http://lend-lease.airforce.ru/english/articles/akvilyanov/index.htm
http://lend-lease.airforce.ru/english/articles/freydson/index.htm
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

tazman

• Επισκέπτης
Απ: Σχετικά με το GB: Pacific war
« Απάντηση #77 στις: Οκτωβρίου 27, 2011, 01:04:19 πμ »
Tazman, το Σοβιετικό B-25J δε νομίζω ότι είχε ποτε ευκαιρία να πολεμήσει εναντίον των Ιαπώνων. Εάν μπορείς διάβασε ενδιαφέροντα άρθρα για τη δράση των Σοβιετικών Lend Lease εναντίον των Γερμανών εδώ:
http://lend-lease.airforce.ru/english/articles/index.htm

Τα συγκεκριμένα άρθρα για B-25 εδώ:
http://lend-lease.airforce.ru/english/articles/dudakov/dudakov.htm
http://lend-lease.airforce.ru/english/articles/ratkin/index.htm
http://lend-lease.airforce.ru/english/articles/akvilyanov/index.htm
http://lend-lease.airforce.ru/english/articles/freydson/index.htm

Σνιφ, κλαψ...  ::cry2:: Την τρέλα μου.... Και μου άρεσε πολύ αυτή η παραλλαγή....

Δεν πειράζει, θα μείνω με το A-20G με αμερικάνικα σήματα, για το οποίο έψαχνα μήπως το χρησιμοποίησαν οι Ρώσοι στη Μαντσουρία, αλλά ατύχησα κι εκεί...

Ευχαριστώ  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #78 στις: Οκτωβρίου 27, 2011, 01:12:55 πμ »
Ξεφεύγοντας απο τα συνηθισμένα (άλλη μια φορά  ::glossa::) θα ασχοληθώ με ένα CAC-12 Boomerang της Special Hobby στην 1/48 φυσικά.

::salut::

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Λαμπράκης

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/48
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτης
« Απάντηση #79 στις: Οκτωβρίου 27, 2011, 01:41:45 πμ »
Καλησπέρα!

Η δική μου συμμετοχή θα είναι με το P-61B Black Widow της Dragon στην 1/72

Καλές κατασκευές σε όλους!!!

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #80 στις: Οκτωβρίου 27, 2011, 01:46:09 πμ »
Eπειδη δεν βρηκα καποιο αρματικο στο στοκ μου,που να κανει  για Pacific ,θα συμμετασχω με ενα Ζero Α6Μ2 της ΤΑΜΙΥΑ που μου το ειχε παραχωρησει ο jogiav.
Θα ειναι το δευτερο αεροπλανο που φτιαχνω μετα απο περιπου 3 χρονια ,πιστευω να βγει καλο

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #81 στις: Οκτωβρίου 27, 2011, 04:59:48 μμ »
Αν και ήθελα να λάβω μέρος με το F14A από μοίρα του USS Nimitz, συνειδητοποίησα ότι αυτό που είχα δει ήταν ταινία επιστημονικής φαντασίας και όχι ντοκιμαντέρ οπότε...

Κατέληξα να συμμετάσχω για πρώτη φορά σε Group Build με αυτό :
Το Aichi D3A1 Type 99 "Val".
Περισσότερα μόλις μαζέψω πληροφορίες.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #82 στις: Οκτωβρίου 27, 2011, 06:12:23 μμ »
Αν και ήθελα να λάβω μέρος με το F14A από μοίρα του USS Nimitz, συνειδητοποίησα ότι αυτό που είχα δει ήταν ταινία επιστημονικής φαντασίας και όχι ντοκιμαντέρ οπότε...

Κατέληξα να συμμετάσχω για πρώτη φορά σε Group Build με αυτό :
Το Aichi D3A1 Type 99 "Val".
Περισσότερα μόλις μαζέψω πληροφορίες.
Πολύ καλή επιλογή! ΠΡΟΣΟΧΗ, αν θυμάμαι καλά η Hasegawa ΚΑΙ σε αυτό το κιτ ιαπωνικού αεροσκάφους προτείνει χρώμα ασημί (Gunze H8). Καμμία σχέση... ρώτα όταν φτάσεις στο βάψιμο.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #83 στις: Οκτωβρίου 27, 2011, 06:25:55 μμ »
Σνιφ, κλαψ...  ::cry2:: Την τρέλα μου.... Και μου άρεσε πολύ αυτή η παραλλαγή....
Μπορείς να το κάνεις αμερικανικό!

Η δική μου συμμετοχή θα είναι με το P-61B Black Widow της Dragon στην 1/72
Τέλεια, Lady in the dark, με την τελευταία κατάρριψη του ΒΠΠ (ίσως...). Οπότε εγώ να πιάσω το P-61A, και πάλι της Dragon, βρώμικο και ξεφτισμένο olive drab...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #84 στις: Οκτωβρίου 27, 2011, 10:18:46 μμ »
Πολύ καλή επιλογή! ΠΡΟΣΟΧΗ, αν θυμάμαι καλά η Hasegawa ΚΑΙ σε αυτό το κιτ ιαπωνικού αεροσκάφους προτείνει χρώμα ασημί (Gunze H8). Καμμία σχέση... ρώτα όταν φτάσεις στο βάψιμο.
Ευχαριστώ για την επισήμανση!
Φυσικά έχουν περισσέψει όλα τα χρώματα από την κατασκευή του Zero οπότε και Aotake έχω και Interior green και απ' όλα.
Αν και φαντάζομαι ότι όλο και κάπου θα έχει διαφορά και θα πρέπει να κάνω έφοδο σε μερικά White Ensign...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Giannis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αλμυρός
  • Γιαννακοπουλος Ιωαννης
« Απάντηση #85 στις: Οκτωβρίου 27, 2011, 10:58:02 μμ »
Η δικη μου συμμετοχη θα ειναι το Β-25 της Italeri και το P-61B της Monogram στην 1/48 και τα δυο.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #86 στις: Οκτωβρίου 28, 2011, 12:26:55 πμ »
Η αλήθεια είναι πως ένα Ρ61 με ψήνει πολύ άσχημα, αλλά τα χρονικά περιθώρια του GB, σε συνδυασμό με το κιτ της Monogram και την δουλειά που θέλω να κάνω (τρομάρα μου) δεν θα με αφήσουν να τελειώσω στην ώρα μου, οπότε ένα LVT 72άρι και ίσως και ένα Corsair 48άρι θα είναι οι δικές μου συμμετοχές!

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #87 στις: Οκτωβρίου 28, 2011, 11:22:31 πμ »
Ερώτηση....βινιετούλες ή μικρά διοράματα μπορούν να συμμετάσχουν  :?: :?:

Αποσυνδεδεμένος Yankee

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #88 στις: Οκτωβρίου 28, 2011, 11:32:25 πμ »
Μιας και είναι το αγαπημένο μου θέμα το PTO θα συμμετέχω ελπίζω με ένα F4U-1D που έχω στα στοκαρίσματα. Έχω και ένα Β-25C (την επόμενη φορά θα ψάξω να το βρώ σε βακ για πιο εύκολα  :mrgreen:) αλλά είναι σε προχωρημένο στάδιο βαψίματος οπότε εκτός...

-> ʼλεξ καλύτερα (αν το οικονομικό δεν είναι θέμα) πάρε το greatwall p-61.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #89 στις: Οκτωβρίου 28, 2011, 11:33:56 πμ »
Ερώτηση....βινιετούλες ή μικρά διοράματα μπορούν να συμμετάσχουν  :?: :?:
Βεβαίως αγαπητέ. Τι ακριβώς έχετε στο υπέροχα βρώμικο μυαλό σας;

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #90 στις: Οκτωβρίου 28, 2011, 03:25:32 μμ »
Βεβαίως αγαπητέ. Τι ακριβώς έχετε στο υπέροχα βρώμικο μυαλό σας;

ΟΧΧΧΧΧΧ θα μας πεταξει κανενα εξωτικο παλι ο Παν.και θα τριβουμε τα ματακια.
Αχ και ελεγα μολις φτασω πισω Νυρεμβεργη να τελειωσο τα αλλλααααα μισααααααα,τελικα ομως θα σας κανω παρεα.Τωρα με πιο θεμα,απο την Κυριακη και μετα γιατι αυριο ξεκιναω την επιστροφη για Γερμανια και δεν θυμαμε τι εχω στο αρχειο ::dontknow:: ::dontknow:: ::dontknow::
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος karolos h.

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Σ.Σ.Μ.Η)
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
  • ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΠΑΤΡΙΣ
« Απάντηση #91 στις: Οκτωβρίου 28, 2011, 08:37:04 μμ »
Kαλησπερα παρεα!!!Η συμμετοχη μου λεω να ειναι αυτο στην 1/48  ::arrowred::

Αν κανω λαθος ως προς την εκδοση του αεροσκαφους ας με διορθωσει καποιος.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #92 στις: Οκτωβρίου 28, 2011, 08:39:41 μμ »
Kαλησπερα παρεα!!!Η συμμετοχη μου λεω να ειναι αυτο στην 1/48  ::arrowred::

Αν κανω λαθος ως προς την εκδοση του αεροσκαφους ας με διορθωσει καποιος.
Μια χαρά είναι η έκδοση, καλό αρχή!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #93 στις: Οκτωβρίου 28, 2011, 10:02:47 μμ »
Θα ήθελα να θέσω ένα θέμα, σχετικά με τις ημερομηνίες... Κοπιάρω λίγο από τον κο gkontog:

-   Μοντέλα αρμάτων-αεροπλάνων-πλοίων-ότι άλλο βάλει ο νους σας που έλαβαν μέρος σε μάχες στη γεωγραφική περιοχή η οποία κατά τον Β ΠΠ ονομάστηκε PTO (Pacific Theater of Operations) από τις 18/09/1931 μέχρι και την παράδοση της Ιαπωνίας πάνω στο USS Missouri στις 02/09/1945. Η περιοχή του PTO φαίνεται στον σχετικό χάρτη.
-   Μοντέλα ήδη συναρμολογημένα αλλά όχι βαμμένα μπορούν να λάβουν μέρος.
-   Τα μοντέλα πρέπει να φέρουν τα σήματα-παραλλαγή-ρουχισμό που έφεραν και τα πραγματικά κατά την ανωτέρω χρονική περίοδο.

Οι Αμερικάνοι "μπήκαν" στον πόλεμο το '41, μετά την επίθεση στο Περλ. Κυκλοφορούν αρκετά κιτ που αναπαριστούν πλοία τους στα μέσα και προς το τέλος της δεκαετίας του '30. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το USS Saratoga CV-3 Trumpeter (http://www.trumpeter-china.com/a/en/product/ship/1_350_Series/2010/1127/1732.html). Αν το πάρουμε αυστηρά με ημερομηνίες το κιτ μπορεί να πάρει μέρος στην ομαδική κατασκευή. Το πλοίο όμωε δεν συμμετείχε έτσι στον πόλεμο. Προτείνω για τις αμερικάνικες κατασκευές να θεωρείται ημερομηνία η 7/12/1941.

Συνεχίζοντας, για να καταλάβετε τον προβληματισμό μου, το πώς ήταν βαμμένο το Αριζόνα όταν έγινε η επίθεση στο Περλ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μοντελιστικούς γρίφους. Χιλιάδες φωτογραφίες έχουν αναλυθεί και ασφαλές συμπέρασμα δεν έχει βγει. Επίσης ουσιαστικά το Αριζόνα δεν έλαβε μέρος στον πόλεμο, αποτέλεσε μόνο την αφορμή που μανιωδώς έψαχναν οι Αμερικάνοι. ʼρα ένα Αριζόνα απλά συναρμολογημένο και βαμμένο δεν ανταποκρίνεται (με αυστηρά rivetcounterιστικά κριτήρια) στο θέμα της ομαδικής κατασκευής.

Στην αντίπερα όχθη τώρα, οι Ιάπωνες μέσα στην δεκαετία του 1930 εκσυγχρόνισαν εκτεταμένα τον στόλο τους, κάνοντας πάρα πολλές μετατροπές και προσθήκες, από τα ύφαλα ενός σκάφους μέχρι και τον αντιαεροπορικό οπλισμό, ελαφρύ και βαρύ. Παράδειγμα το Kongo, κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1910 στην Αγλλία, αλλά πέρασε από τρεις εκσυγχρονισμούς μέχρι το 1942, με τον τελευταίο να γίνεται τότε. Τα Ιαπωνικά πλοία δεν είχαν εκτεταμένη συμμετοχή στην Ιαπωνική επέκταση, ειδικά στις αρχές. ʼρα κι εκεί πρέπει να δωθεί προσοχή στην διαμόρφωση και το κιτ του πλοίου που θα συμμετάσχει.

Θεωρώ ότι πρέπει να διευκρινίζουμε, ειδικά στο θέμα των πλοίων την χρονολογία στην οποία θα αναπαραστίσουμε το πλοίο για να είμαστε σχετικά ακριβείς. Εκτός εαν πούμε ότι απλά το κάνουμε για να δώσουμε έξτρα κίνητρα για μοντελάρισμα οπότε αγνοήστε τα πιο πάνω γραφόμενά μου.

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #94 στις: Οκτωβρίου 29, 2011, 04:35:21 μμ »
Θα ήθελα να θέσω ένα θέμα, σχετικά με τις ημερομηνίες... Κοπιάρω λίγο από τον κο gkontog:

-   Μοντέλα αρμάτων-αεροπλάνων-πλοίων-ότι άλλο βάλει ο νους σας που έλαβαν μέρος σε μάχες στη γεωγραφική περιοχή η οποία κατά τον Β ΠΠ ονομάστηκε PTO (Pacific Theater of Operations) από τις 18/09/1931 μέχρι και την παράδοση της Ιαπωνίας πάνω στο USS Missouri στις 02/09/1945. Η περιοχή του PTO φαίνεται στον σχετικό χάρτη.
-   Μοντέλα ήδη συναρμολογημένα αλλά όχι βαμμένα μπορούν να λάβουν μέρος.
-   Τα μοντέλα πρέπει να φέρουν τα σήματα-παραλλαγή-ρουχισμό που έφεραν και τα πραγματικά κατά την ανωτέρω χρονική περίοδο.

Οι Αμερικάνοι "μπήκαν" στον πόλεμο το '41, μετά την επίθεση στο Περλ. Κυκλοφορούν αρκετά κιτ που αναπαριστούν πλοία τους στα μέσα και προς το τέλος της δεκαετίας του '30. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το USS Saratoga CV-3 Trumpeter (http://www.trumpeter-china.com/a/en/product/ship/1_350_Series/2010/1127/1732.html). Αν το πάρουμε αυστηρά με ημερομηνίες το κιτ μπορεί να πάρει μέρος στην ομαδική κατασκευή. Το πλοίο όμωε δεν συμμετείχε έτσι στον πόλεμο. Προτείνω για τις αμερικάνικες κατασκευές να θεωρείται ημερομηνία η 7/12/1941.

Συνεχίζοντας, για να καταλάβετε τον προβληματισμό μου, το πώς ήταν βαμμένο το Αριζόνα όταν έγινε η επίθεση στο Περλ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μοντελιστικούς γρίφους. Χιλιάδες φωτογραφίες έχουν αναλυθεί και ασφαλές συμπέρασμα δεν έχει βγει. Επίσης ουσιαστικά το Αριζόνα δεν έλαβε μέρος στον πόλεμο, αποτέλεσε μόνο την αφορμή που μανιωδώς έψαχναν οι Αμερικάνοι. ʼρα ένα Αριζόνα απλά συναρμολογημένο και βαμμένο δεν ανταποκρίνεται (με αυστηρά rivetcounterιστικά κριτήρια) στο θέμα της ομαδικής κατασκευής.

Στην αντίπερα όχθη τώρα, οι Ιάπωνες μέσα στην δεκαετία του 1930 εκσυγχρόνισαν εκτεταμένα τον στόλο τους, κάνοντας πάρα πολλές μετατροπές και προσθήκες, από τα ύφαλα ενός σκάφους μέχρι και τον αντιαεροπορικό οπλισμό, ελαφρύ και βαρύ. Παράδειγμα το Kongo, κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1910 στην Αγλλία, αλλά πέρασε από τρεις εκσυγχρονισμούς μέχρι το 1942, με τον τελευταίο να γίνεται τότε. Τα Ιαπωνικά πλοία δεν είχαν εκτεταμένη συμμετοχή στην Ιαπωνική επέκταση, ειδικά στις αρχές. ʼρα κι εκεί πρέπει να δωθεί προσοχή στην διαμόρφωση και το κιτ του πλοίου που θα συμμετάσχει.

Θεωρώ ότι πρέπει να διευκρινίζουμε, ειδικά στο θέμα των πλοίων την χρονολογία στην οποία θα αναπαραστίσουμε το πλοίο για να είμαστε σχετικά ακριβείς. Εκτός εαν πούμε ότι απλά το κάνουμε για να δώσουμε έξτρα κίνητρα για μοντελάρισμα οπότε αγνοήστε τα πιο πάνω γραφόμενά μου.
Ο Νίκος νομίζω οτι έχει δίκιο γιατι υπάρχουν κυρίως Αμερικανικά πλοία τα οποία δν πολέμισαν(η βυθίστηκαν Στην επίθεση των Ιαπώνων) αλλά βρίσκονταν στον χώρο του Ειρηνικού/....
Αυτά μπορούν να θεωρηθούν κομμάτια του GB.???
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #95 στις: Οκτωβρίου 29, 2011, 04:51:19 μμ »
Η προκύρηξη αναφέρει:

Μοντέλα αρμάτων-αεροπλάνων-πλοίων-ότι άλλο βάλει ο νους σας που έλαβαν μέρος σε μάχες

Αρα ένα μοντέλο του USS Arizona το 1932 δε λαμβάνει μέρος όπως επίσης το ίδιο πλοίο με το 1941 κουστούμι του λαμβάνει μέρος. Το ίδιο ισχύει και για το USS Saratoga που αναφέρθηκε. Δε νομίζω να χρειάζεται να ορίσουμε ημερομηνία για τα αμερικανικά πλοία μιας και βάση του ανωτέρω ορισμού μόνο με το κουστούμι που φορούσαν από 07/12/1941 μπορούν να λάβουν μέρος και το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα βρετανικά και ιαπωνικά.

Ελπίζω να σας κάλυψα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #96 στις: Οκτωβρίου 29, 2011, 04:56:12 μμ »
Ο Νίκος νομίζω οτι έχει δίκιο γιατι υπάρχουν κυρίως Αμερικανικά πλοία τα οποία δν πολέμισαν(η βυθίστηκαν Στην επίθεση των Ιαπώνων) αλλά βρίσκονταν στον χώρο του Ειρηνικού/....
Αυτά μπορούν να θεωρηθούν κομμάτια του GB.???
Εννοείς πλοία που βυθίστηκαν κατά την επίθεση στο Pearl Harbour; Σαφώς και μπορούν να λαβουν μέρος, βυθίστηκαν σε μάχη και είναι σύμφωνα με τον ορισμό. Ετσι πχ τα USS Oklahoma (BB-37) και USS Utah (BB-31) παίρνουν κανονικά μέρος παρά το οτι βυθίστηκαν την πρώτη μέρα του πολέμου για τις ΗΠΑ.

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #97 στις: Οκτωβρίου 29, 2011, 04:59:13 μμ »
Εννοείς πλοία που βυθίστηκαν κατά την επίθεση στο Pearl Harbour; Σαφώς και μπορούν να λαβουν μέρος, βυθίστηκαν σε μάχη και είναι σύμφωνα με τον ορισμό. Ετσι πχ τα USS Oklahoma (BB-37) και USS Utah (BB-31) παίρνουν κανονικά μέρος παρά το οτι βυθίστηκαν την πρώτη μέρα του πολέμου για τις ΗΠΑ.
Ναι~!!!Δν το ανέφερα αλλά αυτό εννοούσα!!
Thank u!!!..ωπππ συγγνώμη Danke..!!
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #98 στις: Οκτωβρίου 29, 2011, 05:12:26 μμ »
Δράτομμαι της ευκαιρίας να ρωτήσω για ένα συγκεκριμένο αμερικάνικο πλοίο που η ιστορία του τονίζει αυτό  που λέει ο Νικος. Ο Alex Cruse (ξέρετε ποιον λέω) είχε ανεβάσει φωτογραφία του παρακάτω U.S.S. Currituck από τα κατορθωματά του στο ....Βιετνάμ. Το εν λόγω πλοίο έχει υπηρετήσει στο Λέιτε, στην Κινα μεταπολεμικά, στον Ατλαντικό, στην Μεσόγειο με βολτίτσα στην Κρήτη, στην Ανταρκτική και μετά πήγε Βιετναμ μεχρι που το βαρεθήκανε. Μήπως μπορείτε παρακαλώ να μου εξηγήσετε τι είναι και από ποιά χρώματα κανουμε το Measure 32/15x camouflage scheme :?: :?: Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #99 στις: Οκτωβρίου 29, 2011, 05:17:51 μμ »
Γιάννη δες εδώ: http://www.shipcamouflage.com/measures.htm

Τα χρώματα τα έχει η White ensign models, αλλά από Δευτέρα μπορώ να σου βρω κι αντιστοιχίες.... ::salut::

Tags: