Δεν μου άρεσε καθόλου που στη φετινή έκθεση δεν υπήρχαν αρκετά πολιτικά αεροσκάφη (μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού ήταν!), και αποφάσισα να το διορθώσω αυτό για του χρόνου.

Οπότε άλλο ένα πολιτικό αεροπλάνο μπαίνει στη γραμμή παραγωγής. Και θα ακολουθήσουν κι' άλλα. Για του χρόνου θα χρειαστεί περισσότερος χώρος στους πάγκους...

Το
θύμα, εεε... μοντέλο δεν είναι άλλο από το θρυλικό Concorde στην 1/144 από το κιτ της Revell και στα χρώματα τις British Airways, όπως ήταν βαμμένο όταν αποσύρθηκε.

Σε αυτή την κλίμακα δεν μπορώ να κάνω και πολλές βελτιώσεις. Θα γίνουν όμως μερικές. Ζαχάρωνα το 1/72 της Airfix αλλά θα χρειαζόμουν επιπλέον δωμάτιο!
Το πλαστικό είναι το γνωστό της Revell. Το κιτ που έχω στα χέρια μου είχε αρκετό flash όπως φαίνεται και την φωτογραφία των sprues αλλά τίποτα φοβερό ή που να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί. Η εφαρμογή είναι μέτρια. Ενώ η άτρακτος έχει γενικά καλή εφαρμογή η σχεδίαση των φτερών και ο τρόπος συναρμολόγησης προκαλεί πονοκέφαλο και είναι προβληματικός.
Περισσότερα όσο προχωράει η κατασκευή.
Για τους λάτρεις του Concorde βρήκα και αυτό το site με walkaround :
http://www.primeportal.net/hangar/howard_mason/concorde/Long live the princess (Concorde, queen είναι το 747)!
Γιώργος