Αποστολέας Θέμα: Tι υλικο χρειαζομαι για επισκευη πλαστικου?  (Αναγνώστηκε 6011 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Neskio

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Tι υλικο χρειαζομαι για επισκευη πλαστικου?
« στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 05:48:31 μμ »
Καλησπερα! :D Η αληθεια ειναι οτι δεν ασχολουμαι καθολου με μοντελισμο, αλλα δεν ηξερα που αλλου να απευθυνθω!

Εχω το εξης προβλημα: θελω να επιδιορθωσω το πλαστικο πλαισιο ενος κινητου.

Για την ακριβεια, χρειαζομαι ενα υλικο με το οποιο θα επιδιορθωσω καποια χτυπημενα 'νευρα' πανω στο πλαισιο, καποια βαθουλωματα και σπασιματα, καθως και ενα σπασιμο γωνιας μηκους 1cm, το οποιο θα πρεπει και να τρυπησω καθως η περιοχη αυτη φιλοξενει την υποδοχη ενος κουμπιου.

Καποιες φωτογραφιες του πλαισιου του κινητου. Τα σημεια για τα οποια μιλαω ειναι μεσα στους κοκκινους κυκλους. Μην δινετε σημασια στα ασημι καπακια.

Στην αρχη νομιζα οτι χρειαζομουν καποιο ειδος στοκου, αλλα διαβασα καποια θεματα και νομιζω οτι αυτο που χρειαζομαι ειναι filler ή ρητινη? :?
Οπως βλεπετε οι ατελειες ειναι πολυ μικρες...

Θα ηθελα λοιπων να μαθω τι ακριβως υλικο χρειαζομαι.
Ευχαριστω!

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Απ: Tι υλικο χρειαζομαι για επισκευη πλαστικου?
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 06:08:01 μμ »
Ήρθες στο σωστό μέρος.  :lol: :lol: :lol:
Μια καλή λύση είναι το Milliput, ένας εποξικός στόκος υψηλής ποιότητας. Μπορείς να πάρεις κατευθείαν τον μαύρο για να σε διευκολύνει.
Θα τον βρεις, για παράδειγμα, εδώ (ρώτα αν έχουν φέρει τον μαύρο) ή μπορείς απλώς να googlάρεις "Milliput". Είναι πολύ ευκολοδούλευτος. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε εποξικό στόκο δύο συστατικών ή και απλά εποξική κόλλα δύο συστατικών αλλά πιστεύω ότι με το Milliput θα έχεις πιο εύκολα καλύτερο αποτέλεσμα αν δεν έχεις εμπειρία σε τέτοιες μαστοριές.

Αποσυνδεδεμένος Neskio

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 07:58:26 μμ »
 :D
Μαλιστα. Εποξικος στοκος λοιπον.
Αποριες:

Ολα τα milliput ειναι και αυτα 2 συστατικων, σωστα?

Το χρωμα δεν με απασχολει, γιατι εχω σκοπο μετα να βαψω το αντικειμενο. Παιζει ομως καποιο ρολο? Θελω να πω, κυκλοφορουν white, yellow, black, white κτλ, εχουν καποια διαφορα? Ή απλα πηγαινω για οποιο βρω πιο φθηνο?

Πληροφοριακα, υπαρχουν και αλλα παρομοια υλικα που κανουν την ιδια δουλεια?

Ευχαριστω!

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 11:29:04 μμ »
Ναι, είναι δύο συστατικών και κάνουν για όλα τα υλικά. Είναι κάπως πιο ευκολοδούλευτος από άλλους στόκους δύο συστατικών όπως της Loctite κλπ, που τον βρίσκεις στα περισσότερα χρωματοπωλεία.
Ο Standard είναι ο πιο φτηνός. Ο Silver Grey και ο White Superfine είναι πιο λεπτόκοκκοι (ο δεύτερος λόγω χρώματος ενδείκνυται για πορσελάνες), άρα δίνουν καλύτερη λεπτομέρεια. O terracotta έχει απλώς το χρώμα του πηλού για αντίστοιχες επιδιορθώσεις και ο μαύρος απλώς μαύρο χρώμα.
Υπάρχουν διάφορα τέτοια υλικά (π.χ. το magic sculp), όρεξη να έχεις να ψάχνεις. Αλλά και οι απλές εποξικές κόλλες δύο συστατικών μπορούν να δώσουν αποτέλεσμα. Υπάρχουν και στόκοι μοντελισμού αλλά είναι κατάλληλοι μόνο για πολυστερίνη (ένα είδος πλαστικού), οπότε δεν είναι βέβαιο ότι θα κάνεις δουλειά με τη συσκευή σου.
Πάρε τον Standard που είναι φτηνός και κάνεις τη δουλειά σου.

Αποσυνδεδεμένος Neskio

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 10:07:53 μμ »
Για να ειμαι ειλικρινης, απο τοτε που το ανεφερες, αναρωτιεμαι αν καποιος απο τους λεπτοκοκκους μου κανει περισσοτερο, δεδομενου οτι οσο να'ναι, ειναι μικρο-δουλεια αυτο που θελω να κανω? :? Η οχι?

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 10:19:42 μμ »
Δεν έχω χρησιμοποιήσει τον λεπτόκοκκο, αλλά ίσως αξίζει τον κόπο. Πάντως ο Standard μου φαίνεται μια χαρά και έχει τη μισή τιμή.
Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα είναι να κολλήσει καλά ο στόκος στο πλαστικό. Συνεπώς πρέπει να είναι καθαρο το πλαίσιο από λίπη κλπ. (δηλαδή από δαχτυλιές).

Αποσυνδεδεμένος Neskio

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 05:40:59 μμ »
Nαι, παντα καθαριζω καλα τις επιφανειες αν εχω σκοπο να κανω κατι (την εχω πατησει με κολλες κτλ).

Βρηκα ενα καταστημα Θεσσαλονικη που λεει οτι εχει τον κλασσικο στοκο, θα ρωτησω αν εχουν και τον ασπρο, αν οχι, θα παρω τον standard.

Ευχαριστω για την βοηθεια! ::salut::

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 06:06:03 μμ »
Καλή επιτυχία, όταν πετύχει η επέμβαση θα ήταν καλό να μας ενημερώσεις για το αποτέλεσμα.

Αποσυνδεδεμένος Kouratoras Antonis

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/72
  • Τόπος: Χανιά
  • Κουράτορας Αντώνης http://modelhania.gr/
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 06:58:29 μμ »
Με τι έχεις σκοπό να το βάψεις;
Υπό Κατασκευή:
Subaru Impreza WRC 2001 [Heller 1/24]
http://modelclub.gr/forums/index.php/topic,19715.msg409527.html#msg409527

Αποσυνδεδεμένος Neskio

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 08:17:09 μμ »
Eυχαριστω. Αν θελετε μπορω να ανεβασω φωτογραφιες οταν με το καλο τελειωσω.

Για βαψιμο δεν εχω ιδεα, θελω παντως να γινει ματ/σατεν, ΟΧΙ γυαλιστερο. Λογικα θα το ασταρωσω κιολας για καλυτερο αποτελεσμα. Δεν γνωριζω απο υλικα, οποτε οταν φτασω στο βαψιμο θα σας ξανασυμβουλευτω  ::glossa::

Tags: