Αποστολέας Θέμα: WIP Tyrrell P34 1/12 Tamiya  (Αναγνώστηκε 15164 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ελλαδιστάν
Απ: WIP Tyrrell P34 1/12 Tamiya
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 10:55:57 μμ »
Καλησπέρα Σταύρο,

Εντυπωσιακό θέμα και φυσικά ακόμη πιο εντυπωσιακή η δουλειά σου (αναμενόμενο...).  :mrgreen:

Η κλίμακα είναι χορταστικότατη, και αναδεικνύει τη λεπτομέρεια.  :wink: Απλά χάρμα οφθαλμών!!!

Καλή συνέχεια.

Απόστολος  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 01:34:57 μμ »
 :arrow: Chris_SD
 :arrow: alex78
 :arrow:ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Ευχαριστώ παίδες. Και δεν έχω φτάσει στο κινητήρα που είναι το ...φαί μου και αποφάσισα να ασελγήσω πάνω του :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 13, 2011, 02:00:39 μμ »
Μια παρένθεση διότι κάποιοι με ρώτησαν γιατί έγραψα ότι όλοι οι άλλοι 6τροχοι πειραματισμοί ήταν για γέλια και για τα σκουπίδια.

March 2-4-0

Τέτοιο βάρος πίσω το μονοθέσιο έκανε μόνο για drift car :!:

Williams FW07d

And, Ladies & Gentlemen, last but not least, Ferrari 312 T6.

Εκτός προδιαγραφών πλάτους βάσει κανονισμών FIA :mrgreen:

Αυτή η φωτό ελέγχεται ως προϊόν κακοήθειας

Αυτά :!:

Αποσυνδεδεμένος Soul Slayer

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Πολίτης Αθανάσιος
« Απάντηση #28 στις: Νοεμβρίου 14, 2011, 12:54:05 πμ »
Όταν έλεγα ότι τέτοιες δουλειές αποτελούν πηγή έμπνευσης το εννοούσα...Σύντομα θα έχετε νέα.
Η δουλειά είναι εξαιρετική όπως πάντα και το μάθημα μηχανολογίας φοβερά ενδιαφέρον!
Καλή συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #29 στις: Νοεμβρίου 14, 2011, 02:34:03 πμ »
Φίλε Σταύρο ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ η δουλειά σου μέχρι στιγμής  ::salut:: ::salut:: Τα μεταλλικά μέρη είναι απίστευτα  :wink:
 Αν κατάλαβα καλά οι μπροστινοί τροχοί έστριβαν χάρη σε μεταβλητής γωνίας "ψαλίδια"  :!: :!: Πωπω ριψοκίνδυνο για τέτοιου τύπου όχημα...εννοώ πολύ πολύπλοκο και ίσως ευαίσθητο σύστημα για όχημα υψηλών ταχυτήτων και γενικά επιδόσεων....Κάτι αντίστοιχο (μ' αντίθετης βέβαια χρήσης) είχε το Honda μου και έμπλεκα συνέχεια με τα συνεργεία  :(
 Οσο για την τελευταία φώτο......Ferrari τριαξονικό ανατροπή πρώτη φορά βλέπω  :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος ΣΠΥΡΙΔΩΝ

• IPMS 709
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ ΒΥΡΩΝΑΣ
  • Αλεξανδρής Σπύρος
« Απάντηση #30 στις: Νοεμβρίου 15, 2011, 07:30:50 μμ »
Ενα ακόμη έργο τέχνης, θα πάρει τη θέση του, απο τα χέρια του Σταύρου. ::salut::

Μην ντραπείς και δεν βάλεις μπόλικες φωτό.

περιμένουμε με αγωνία

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #31 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 09:33:51 πμ »
Όταν έλεγα ότι τέτοιες δουλειές αποτελούν πηγή έμπνευσης το εννοούσα...Σύντομα θα έχετε νέα.
Η δουλειά είναι εξαιρετική όπως πάντα και το μάθημα μηχανολογίας φοβερά ενδιαφέρον!
Καλή συνέχεια!

Ευχαριστώ Θάνε.
Τα μαθήματα (δεν θέλω υπερβολές ::glossa::) θα συνεχιστούν στον κινητήρα και τη πίσω ανάρτηση :!:

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #32 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 09:39:59 πμ »
Φίλε Σταύρο ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ η δουλειά σου μέχρι στιγμής  ::salut:: ::salut:: Τα μεταλλικά μέρη είναι απίστευτα  :wink:
 Αν κατάλαβα καλά οι μπροστινοί τροχοί έστριβαν χάρη σε μεταβλητής γωνίας "ψαλίδια"  :!: :!: Πωπω ριψοκίνδυνο για τέτοιου τύπου όχημα...εννοώ πολύ πολύπλοκο και ίσως ευαίσθητο σύστημα για όχημα υψηλών ταχυτήτων και γενικά επιδόσεων....Κάτι αντίστοιχο (μ' αντίθετης βέβαια χρήσης) είχε το Honda μου και έμπλεκα συνέχεια με τα συνεργεία  :(
 Οσο για την τελευταία φώτο......Ferrari τριαξονικό ανατροπή πρώτη φορά βλέπω  :lol: :lol:

Παναγιώτη  ::thanks_smilie::
Να σου θυμίσω ότι δουλεύω μόνο σπρέυ :lol:
Τα ψαλίδια είχαν σταθερή περιεχόμενη γωνία, η αγκύστρωσή στο ένα άκρο τους άλλαζε θέση.
Τετραξονική η τελευταία φωτό θέλεις να πεις.

ΥΓ. Συγνώμη για την αργοπορία στις απαντήσεις μου

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #33 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 09:42:16 πμ »
Ενα ακόμη έργο τέχνης, θα πάρει τη θέση του, απο τα χέρια του Σταύρου. ::salut::

Μην ντραπείς και δεν βάλεις μπόλικες φωτό.

περιμένουμε με αγωνία

Σπύρο σε ευχαριστώ. Εχω μεγάλο δρόμο μπροστά μου.
Από φωτό δεν έχεις παράπονο μέχρι τώρα ελπίζω :!:

Αποσυνδεδεμένος geokat

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΞΑΝΘΗ-ΝΑΥΠΛΙΟ
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 04, 2011, 07:54:28 μμ »
κυριε Σταυρο ακομα ενα μοντελο με απιστευτη λεπτομερια στα μηχανικα μερη!!!!
περιμενω τη συνεχεια και κυριως τον κινητηρα!!!!!
καλη συνεχεια και καλο κουραγιο ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 05, 2011, 08:04:43 πμ »
Κύριε Γιώργο

Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.

Όντως θα γίνει έξτρα περιποίηση στον Cosworth αλλά με λίγη καθυστέρηση.
Έχω μπλέξει με το ταμπλώ και τα καλώδιά του, την κολώνα του τιμονιού, καθώς και με διάφορα παρελκόμενα και σωληνάκια πίσω από τη πλάτη του οδηγού.
Ελπίζω μέσα στο Σ/Κ να μπορέσω να ποστάρω τη Ρ34 πριν από το μοντάρισμα του κινητήρα.

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 11, 2011, 01:12:31 μμ »
Καλημέρα σε όλους τους συμφορουμίτες

Πάμε για το τρίτο επεισόδιο της κατασκευής του εξάτροχου μονοθεσίου.
Στη προηγούμενη φάση είχε τελειώσει η συναρμολόγηση των 6 μπροστινών αναρτήσεων πάνω στα δύο υποπλαίσιά τους.

Ήρθε το επόμενο βήμα και κολλήθηκαν στη θέση τους δεξιά και αριστερά του κυρίως σασί.
Απροβλημάτιστη συναρμολόγηση αν και απαιτεί μέγιστη προσοχή τόσο στα σημεία όπου περνάνε οι μπαρες της κρεμαγιέρας (αναμένουν από τη φάση 1) αλλά προπάντων στο να βρίσκονται τα δυο υποπλαίσια σε απόλυτη ευθυγράμμιση με το πάτωμα του σασί στον διαμήκη άξονα (αλλιώς οι 4 μπροστινοί τροχοί όταν τοποθετηθούν δεν θα ορίζουν ένα επίπεδο).

Εγινε επίσης η συνδεσμολογία του κυκλώματος φρένων και των μπαταριών.

Στη συνέχεια έχουμε τις μπάρες του συστήματος διεύθυνσης και την ράβδο εξισορρόπησης

Στις μπάρες έπεσαν κάτι βαριές εκφράσεις με αναφορά στους συγγενείς των Ιαπώνων διότι δεν υπήρχε χώρος να κινηθώ για να τις κουμπώσω - εστω και με μυτοτσίμπιδο - στις αναμονές της κρεμαγιέρας. Με τα πολλά έγινε και αυτό, αφού μου έβγαλε το λάδι κυριολεκτικά μισό πρωϊνό.
Η ράβδος κούμπωσε άνετα στο σασί και επίσης οι μπάρες των ψαλιδιών επάνω της.

Πάμε παρακάτω.
Το ταμπλώ βάφτηκε στο περίγραμμά του με το μπλε του αμαξώματος, το στροφόμετρο με Chrome Silver και τα άλλα δυο όργανα Semi Gloss Black. Τοποθετήθηκαν οι χαλκομανίες (το στροφόμετρο ελάφρά υπό γωνία) και ανοιξα τρύπες πίσω από τα όργανα για τη καλωδίωση.
Η βάση στήριξης του ταμπλώ όπως και η στήριξη ...της βάσης βάφτηκαν με Gloss Aluminium και απέκτησαν απόχρωση Copper.
Και εδώ άνοιξα τρύπες αναμονών πίσω από τους διακόπτες.
Κολλήθηκαν ανάλογα καλώδια (κυρίως ...τηλεφωνικά) πίσω από ταμπλώ, καθώς και πίσω από τους διακόπτες της βάσης στήριξής του. Κατόπιν κολλήθηκε ο οδηγός της κολώνας τιμονιού.

Τα δυο επιμέρους κομμάτια στερεώθηκαν στις αναμονές τους στο κόκπιτ σχηματίζοντας ένα διπλό λάμδα (Λ). Συναρμολογήθηκε η κολώνα τιμονιού (3 κομμάτια) και πήρε τη θέση της κάτω από το ταμπλό αφενός (ελεύθερη κίνηση) και κολλήθηκε στην αναμονή της κρεμαγιέρας στην άλλη άκρη της.
Βρέθηκε μπρούτζινο δακτυλίδι (μάλλον από ...παιδικό κολλιέ) και με αυτό καλύφθηκε η ένωση.

Και ήρθε η σειρά του πρώτου πονοκέφαλου (...για εσάς όχι για εμένα!).

Τα δευτερεύοντα συστήματα κυκλοφορίας λαδιού, ασφάλειας τροφοδοσίας, εξαέρωσης, ψύξης, οξυγόνωσης κλπ που βρίσκονται πίσω από το κεφάλι του οδηγού.

Όλοι οι σύνδεσμοι έχουν περαστεί με Chrome Silver και Clear Blue ή Red από πάνω αναλόγως. Όλες οι αναμονές απέκτησαν σωληνώσεις (δεν δίνει τίποτα η Ταμίγια) και αναμένουν ...εναγωνίως τον κινητήρα για να συνδεθούν.

Ξέρω ότι η εικόνα είναι εικόνα μπάχαλου. Ψυχραιμία παίδες. Όλα θα έλθουν στη θέση τους και η κατάσταση θα βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό μόλις στερεωθεί ο Cosworth πίσω από το σασί. Κάθε αναμονή σωλήνα που φαίνεται στις φωτό κάταλήγει στο συγκρότημα του κινητήρα, του κιβωτίου ή των συστημάτων ψύξης.
Αυτά είχα να παρουσιάσω προς το πάρόν.

Ηλθαν από Indycals οι χαλκομανίες που είχα παραγγείλει (είπαμε ότι αυτές του Τζαπανιού δεν είχαν τα σήματα της Goodyear) αλλά 1) Δεν περιέχουν χαλκομανίες για τα όργανα του ταμπλώ!!! 2) Μεσα στον φάκελλο υπήρχαν και ένα σετ με σήματα για την 1/20 Wolf WR1 του Jody Scheckter. Ο αμερικάνος μου απάντησε «χάρισμά σου». Όποιος ενδιαφέρεται μου στέλνει pm.

Σειρα έχει ο Cosworth. Το υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα τον περιποιηθώ όσο καλύτερα μπορώ. Είναι άλλωστε από τους αγαπημένους μου.
Καποιος με ρώτησε πόσα κομμάτια είναι αυτός ο κινητήρας στα κιτ της Tamiya.

Η φωτό δείχνει τα κομμάτια του γυμνού κινητήρα δηλ. το κάρτερ, το μπλοκ και τα καπάκια των εκκεντροφόρων. Αρκεί νομίζω.

Ευχαριστώ όλους για την υπομονή και το χρόνο σας.

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστερι<-->Λαρισα
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #37 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 12:38:27 μμ »
Εξαιρετικη δουλεια Σταυρο!!!
Τα σωληνακια ειναι απλα "all the money"!!
Καλη συνεχεια!

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #38 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 01:28:56 μμ »
Εξαιρετικη δουλεια Σταυρο!!!
Τα σωληνακια ειναι απλα "all the money"!!
Καλη συνεχεια!

Χρηστάρα  ::thanks_smilie::

Όλα θα πάρουν τη θέση τους μόλις δέσει ο κινητήρας στο σασί.

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #39 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 02:00:03 μμ »
Σταύρο δεν μπορώ να πω τίποτ'άλλο παρά μόνο ΟΥΑΑΑΑΑΑΑΑΑΟΟΟΟ!!!!!

Καλή συνέχεια εύχομαι  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #40 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 02:13:52 μμ »
Σταύρο καλησπέρα

Κρίνοντας από τις τρομερές φώτο που βλέπω και βλέποντας την ταχύτητα με την οποία προχωράει αυτό το μοντέλο καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η Renault τελικά ήταν πολύ μεγάλο πακέτο γιατί εμένα η Tyrell μου φαίνεται πολύ δυσκολότερη. Υποδειγματική, για μια ακόμα φορά, δουλειά. Καλή συνέχεια.

Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #41 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 02:19:19 μμ »
Σταύρο δεν μπορώ να πω τίποτ'άλλο παρά μόνο ΟΥΑΑΑΑΑΑΑΑΑΟΟΟΟ!!!!!

Καλή συνέχεια εύχομαι  ::salut::

Φίλε  ::thanx::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #42 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 02:26:43 μμ »
Σταύρο καλησπέρα

Κρίνοντας από τις τρομερές φώτο που βλέπω και βλέποντας την ταχύτητα με την οποία προχωράει αυτό το μοντέλο καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η Renault τελικά ήταν πολύ μεγάλο πακέτο γιατί εμένα η Tyrell μου φαίνεται πολύ δυσκολότερη. Υποδειγματική, για μια ακόμα φορά, δουλειά. Καλή συνέχεια.

Γιάννης

Γιάννη η ταχύτητα θα μπορούσε να είναι και κάπως μεγαλύτερη αν δεν μου έλειπε ένα υλικό που με πήγε πίσω 5 μέρες τουλάχιστον.
Ναι και 100 φορές ναι, η Renault ήταν σαφώς πιο δύσκολη. Εδώ πάω πολύ πιο χαλαρά. Η Tyrrell απαιτεί διαφορετική οργάνωση της δουλειάς από τη Γαλλίδα.

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τις ευχές.

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #43 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 02:31:21 μμ »
ʼρα έχουν δίκιο αυτοί που λένε οτι οι Γαλλιδες είναι δύσκολες ενώ οι Αγγλίδες είναι εύκολες !!! :oops: :oops: :lol: :lol: :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #44 στις: Δεκεμβρίου 27, 2011, 01:01:29 μμ »
Καλημέρα σε όλους τους συμφορουμίτες με τις εγκάρδιες ευχές μου για τον Νέο Χρόνο.

Μπαίνω στη 5η συνέχεια της κατασκευής της Ρ34. Αφιερωμένη αποκλειστικά στον αγαπημένο μου Cosworth (το ξαναείπα ε;)!!

Είχα δείξει στο προηγούμενο ...επεισόδιο τα βασικά κομμάτια του:

Το μπλοκ κολλήθηκε και βάφτηκε με Gloss Aluminium στη κάτω πλευρά και Matt Black μπρος-πίσω ψηλά στους εκκεντροφόρους. Όταν στέγνωσε καλά το μαύρο περάστηκε με Weathering της Tamiya (Light Gun Metal). Το καπάκι προστασίας του ιμάντα κίνησης των αντλιών, μπροστά, βάφτηκε με Silver.

Τα δυο καπάκια των εκκεντροφόρων περάστηκαν με βαριά χέρια Matt Black. Κολλήθηκαν τα ΡΕ στις άκρες τους και βάφτηκαν ορισμένες βίδες με Brass & Silver. Στη περίπτωση αυτού του μονοθεσίου το λογότυπο της Ford ήταν μεν ανάγλυφο άλλα ιδίου χρώματος με το υπόλοιπο καπάκι.

Σειρά είχαν οι αντλίες λαδιού, νερού και καυσίμου δεξιά και αριστερά από το κάρτερ, χαμηλά στο μπλόκ. Βάφτηκαν με Matt Aluminium και Silver όπου έπρεπε και περάστηκαν με Weathering (Titanium) στο κέλυφός τους.

Αντλία ψεκασμού, μπεκ και οι βάσεις τους, διανομέας, πολλαπλασιαστής σωληνάκια καυσίμου και μπουζοκαλώδια.

Η αντλία ψεκασμού βάφτηκε Gloss Aluminium και οι κεφαλές Gold, τα μπεκ Silver και οι ρυθμιστές τους Gold, οι δε βάσεις τους Semi Gloss Black, το σώμα του διανομέα Semi Gloss Black και το καπάκι του French Blue, το καπάκι του πολλαπλασιαστή (ο ίδιος κρύβεται) Silver και άνοιξα τρύπες για επιπλέον καλώδια. Βρέθηκε και χαλκομανία της Lucas στο spare box μου και φυσικά δεν έχασα την ευκαιρία!!

Οι χοάνες εισαγωγής αέρα έμειναν με το χρώμα του κιτ αλλά ο ...πάτος τους βάφτηκε Brass για να αναπαραστήσει τις πεταλούδες.

Όλα τα περιφερειακά συστήματα δέσανε σιγά σιγά πάνω στο μπλόκ και κατά σειρά: οι άντλίες χαμηλά στο κάρτερ, ο ψεκασμός με τα σωληνάκια βενζίνης και τα ηλεκτρικά με τα μπουζοκαλώδια στο κέντρο του V του κινητήρα.

Τα μπεκ ψεκασμού κολλήθηκαν στις βάσεις τους (η ευθυγράμμισή τους ως προς τους 2 άξονες είναι ένα ...θέμα βέβαια!!) αφού &#8211;με σκρατσιά&#8211; τοποθετήθηκαν τα σωληνάκια κυκλοφορίας καυσίμου μεταξύ των δυο σειρών. Από πάνω κολλήθηκαν οι χοάνες αέρα (η ευθυγράμμισή τους ..ακόμα ένα θέμα!!). Τοποθετήθηκαν στο μπλοκ και πάνω στα μπεκ προσαρμόστηκαν τα σωληνάκια βενζίνης που ήταν σε αναμονή από την αντλία ψεκασμού (υπάρχει σειρά στη συνδεσμολογία τους, δεν είναι όπως μας λάχει!!).

Κολλήθηκαν τα καπάκια των εκκεντροφόρων και προσαρμόστηκαν τα μπουζοκαλώδια, τα οποία απέκτησαν αρίθμηση.
Τέλος με σκρατσιά κατασκευάστηκε ο άξονας κίνησης γκαζιού-πεταλούδων με συρματόσχοινο σε αναμονή για τη σύνδεσή του όταν θα έλθει η ώρα να τοποθετηθεί ο κινητήρας πίσω από το σασί.

Είμαι γνωστός γκρινιάρης και στριμμένο άντερο αλλά &#8211;σπάνιο αυτό!!&#8211; είμαι ευχαριστημένος από το όλο απότέλεσμα (χάλασε ο κόσμος πια!!).

Σας έπιασε πονοκέφαλος? Καλά να πάθετε αφού επιμένετε να διαβάζετε τα posts μου!!!!!!

Με συνφορομιτικούς χαιρετισμούς

Σταύρος

Αποσυνδεδεμένος alex78

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ....περιπλανώμενος κάπου στο Αιγαίο....
  • Βαρυ(ΠΝ)οίτηs 7
« Απάντηση #45 στις: Δεκεμβρίου 27, 2011, 04:33:09 μμ »
Σταύρο μου φαίνεται μας ''δουλεύεις'' χρονιάρες μέρες περι ''πατατών'' που αναφέρεις...άντε βάλτον μπροστά να τον ακούσουμε κιόλας... :mrgreen: ::salut::
βαρυ(ΠΝ)οίτης 7

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #46 στις: Δεκεμβρίου 27, 2011, 06:32:03 μμ »
...άντε βάλτον μπροστά να τον ακούσουμε κιόλας... :mrgreen: ::salut::

Μάλιστα κύριε ʼλεξ. Ορίστε:

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστερι<-->Λαρισα
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #47 στις: Δεκεμβρίου 31, 2011, 05:53:23 μμ »
Σταυρο ολα πολυ ομορφα κ ο κινητηρας στολιδι!!
Δεν διακρινω καποια πατατα, ισα ισα!!
Καλη συνεχεια!!

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #48 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 01:00:11 μμ »
Και επειδή αναρωτιόσασταν που να είναι αυτό το παιδί, πάρτε μια δόση να πορεύεστε!!

Η ώρα του κιβωτίου (Hewland 5άρι) έφτασε.
Αυτό το κιβώτιο είχε -κατά τη διαφήμιση ...- τη μάνα του και τον πατέρα του επάνω.
Πεσαμε και στην εποχή που ήταν must τα inboard φρένα για να παιδεύουν τους μοντελιστές.

Η χελώνα βάφτηκε με Semi Gloss Black της Tamiya και ελαφρό weathering.
Οι κυρίως δίσκοι απαλλάχθηκαν από την αηδία χρώμιο του κιτ με χλωρίνη και το πάχος τους περάστηκε με Metalcote Polished Steel. Κολλήθηκαν τέλος τα ΡΕ.
Οι έξοδοι του διαφορικού, οι βάσεις στήριξης των δίσκων και οι ίδιοι οι δίσκοι εσωτερικά βάφτηκαν με Silver και οι βίδες τονίστηκαν με Gold. Συναρμολογήθηκαν και τα τρία μαζί.

Οι σιαγόνες ήταν 2 κομμάτια η καθεμία με τη κόλλησή τους στο πιο εμφανές σημείο τους. Έπρεπε να κολληθούν με μεγάλη προσοχή (δεν έχουν σημεία κουμπώματος αρσενικό-θηλυκό) με CA (θα εξηγήσω γιατί), ώστε να δημιουργήσουν όσον το δυνατόν μικρότερο σκαλοπάτι  στις ενώσεις τους. Το CA εδώ χρειάζεται για να αντέξει τη σκληρή μεταχείρηση στοκαρίσματος και τριψίματος για να ισιώσουν οι κολλήσεις τόσο από την έξω όσο και από τη μέσα πλευρά  (οι δίσκοι κινούνται ελεύθερα χωρίς πετσικάρισμα). Στις σιαγόνες άνοιξα τέλος από δυο τρύπες σε κάθε μια για τα σωληνάκια των υγρών.
Το παίδεμα σε αυτό το σημείο είναι να κολλήσουν οι σιαγόνες με τους συναρμολογημένους δίσκους μέσα τους στις αναμονές της χελώνας και ταυτόχρονα να κουμπώσουν μέσα στη χελώνα (τυφλά) οι προεκτάσεις των δίσκων με τέτοιο τρόπο ώστε να κινούνται ταυτόχρονα.
Εντάξει, με ...αναφορές σε σόγια Ιαπώνων το θέμα έληξε ...αναίμακτα.
Οι βίδες της χελώνας και της πλατφόρμας στερέωσης των κάτω μπράτσων τονίστηκαν με Silver. Η πλατφόρμα κολλήθηκε και αναμένει τη φάση της πίσω ανάρτησης.
Κολλήθηκε και βάφτηκε με Αλουμίνιο το τέλος της μπάρας τοο μοχλού ταχυτήτων (διατρέχει όλο το μήκος του κινητήρα και του κιβωτίου περνώντας μέσα από τις κούρμπες του δεξιού χταποδιού).
Στο αριστερό πίσω άκρο της χελώνας κολλήθηκε η μίζα (διπλή: τόσο εξωτερική όσο και με ρεύμα από τις μπαταρίες) αφού βάφτηκε με Αλουμίνιο και Semi Gloss Black και τονίστηκαν η άκρη της και το σπείρωμά της με Gold. Τρυπήθηκε στο σώμα της και τοποθετήθηκε κόκκινο καλώδιο που θα ενωθεί (υποθετικά) με τις μπαταρίες.
Το ψυγείο βαλβολίνης βάφτηκε στις κυψέλες του με Semi Gloss Black, τοποθετήθηκαν τα ΡΕ, ασταρώθηκε πάλι και το σύνολο ξαναβάφτηκε με  Semi Gloss Black.

Συνέχεια είχαν οι αεραγωγοί, η πάνω βάση στήριξης της πίσω ανάρτησης, ο αποστάτης κιβωτίου-κινητήρα που κρύβει τον συμπλέκτη, η βάση στήριξης της αεροτομής και οι στηρίξεις της τελικής των εξατμίσεων.

Οι αεραγωγοί βάφτηκαν με Gloss Black.
Η πάνω βάση στήριξης της πίσω ανάρτησης (και των αμορτισέρ) και η βάση στήριξης της αεροτομής με Silver, ο αποστάτης κιβωτίου-κινητήρα με Αλουμίνιο και οι στηρίξεις της τελικής των εξατμίσεων με Metalcote Polished Steel.
Όλα πήραν τη θέση τους χωρίς στραβές και δράματα!!!
Τοποθετήθηκαν τα σωληνάκια του κυκλώματος φρένων, ένα που συνδέει τις σιαγόνες μεταξύ τους και ένα ακόμα σε κάθε σιαγόνα για σύνδεση με το κεντρικό κύκλωμα. Δυο βαλβίδες διαχείρησης μπήκαν τελευταίες και ..........

Κιβώτιο τέλος.

Next step αυτό ..... (γκρρρρρρρρρ!!)

Εδώ θα έχουμε γλέντια διότι αποφάσισα να διορθώσω ένα σημείο που σε προηγούμενους DFV που έκανα με ενοχλούσε οπτικά.

Συνεχίζεται.

Με συνφορουμιτικούς χαιρετισμούς.

Σταύρος

Αποσυνδεδεμένος geokat

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΞΑΝΘΗ-ΝΑΥΠΛΙΟ
« Απάντηση #49 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 01:30:16 μμ »
εχω μεινει με το  στομα ανοιχτο εδω και ποση ωρα!!!τι ειναι αυτα πρωι πρωι ???προειδοποιηστε μας απο εχτες να εχουμε το νου μας!!!!
πεντακαθαρη και λεπτομερεστατη η δουλεια σας δεν νομιζω οτι εχω κατι αλλο να πω ::salut:: ::salut::