Αποστολέας Θέμα: Βρώμισμα αεροσκαφών...  (Αναγνώστηκε 2150 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Βρώμισμα αεροσκαφών...
« στις: Μαρτίου 11, 2012, 12:43:15 μμ »
Καλησπέρα στη παρέα.
Το MD80 τελείωσε αλλά θέλω να το βρωμίσω λίγο καθώς είναι από τα χαρακτηριστικά του.
Κάπως έτσι:
http://www.airliners.net/photo/Alitalia/McDonnell-Douglas-MD-82/1962316/L/

Καμιά συμβουλή πως θα πετύχω αυτό το είδος της βρωμιάς;

Ευχαριστώ.
Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
Απ: Βρώμισμα αεροσκαφών...
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 11, 2012, 01:15:45 μμ »
Αυτο που κανω προσωπικα ειναι το εξης:
Παιρνω λαδι ζωργαφικης(μαυρο και καφε),ακουμπαω τη μυτη του πινελου στο λαδι και μετα κανω καποιες τελειες στα σημεια που θελω.Το αφηνω κανα 10λεπτο και μετα με ενα φαρδυ πινελο που το εχω βουτηξει στο διαλυτικο και το εχω σκουπισει καλα τραβαω το λαδι προς τα πισω.Το αποτελεσμα ειναι αυτο:

Τωρα το ποσο εντονο θες να φαινεται το βρωμισμα εξαρτατε απο το ποσο λαδι θα βαλεις και ποσο πολυ θα το σκουπισεις.Σιγουρα θα υπαχουν κι αλλοι τροποι αλλα αυτος με βολευει πολυ. :wink:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 11, 2012, 01:17:05 μμ »
Λάδια! Μαύρο και καφέ (raw ή burned umber), βάζεις πάνω στο μοντέλο λεπτές γραμμές με πχ μία οδοντογλυφίδα. Μετά με πινέλα, ένα με λεπτή και ένα με πλατιά μύτη, ελαφρά νοτισμένα στο διαλυτικό, απλώνεις και στρώνεις. Δεν είμαι και ο πλέον ειδικός για την τεχνική αυτή, οι αρματάδες κάνουν θαύματα με το κόλπο, πάντως στο Α-1Η κάτι κατάφερα στο σπλάτς από λάδια που είχαν πάντα οι κεντρικές εξωτερικές δεξαμενές καυσίμου. Πιστεύω πως και εσύ θες κάτι ανάλογο, μόνο που τα τρεξίματα θα είναι πολύ πιο "μακρουλά". Κάνε μερικές δοκιμές πάνω σε ένα βαμμένο φύλλο πλαστικού και πολύ γρήγορα θα έχεις την απαιτούμενη εμπειρία για να περάσεις στο μοντέλο. Αν δεν έχεις λάδια μπορείς να δοκιμάσις και με enamel, μόνο που ο χρόνος που έχεις για να τα δουλέξεις είναι πολύ πιο περιορισμένο. Φυσικά πρέπει να υπάρχει ένα βερνίκι, κατά προτίμιση gloss, ανάμεσα στο υποκείμενο χρώμα και την "επίθεση".

Τα παραπάνω είναι αυστηρά προσωπική άποψη μέσω εμπειρίας. Και επειδή ισχύει πως καλό είναι ότι μας βολεύει, μάζεψε γνώμες και κάνε δοκιμές, που θα πάει, θα το βρεις Τέλος να πω πως για πολιτικό αεροσκάφος, το συγκεκριμένο είναι σκανδαλωδώς βρώμικο!

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 11, 2012, 02:35:34 μμ »
Καταρχήν πριν δοκιμάσεις κάτι,να ξέρεις ότι προτείνεται ματ ή σατέν επιφάνεια και όχι γυαλιστερή όπως ενός πολιτικού...
Εγώ κάνω τελείες και τραβάω αμέσως με ένα στεγνό λεπτό πινέλο,ή ακόμη και μικρές γραμμές που σβήνω με το πινέλο.
Με διαλυτικό σβήνω και λεπταίνω τυχόν απροσεξίες και κάνω πιο κοφτές τις πλευρές του τρεξίματος!
Σε μερικά σημεία περνάω λεπτότερη γραμμή με σκέτο μαύρο,αλλά τα τρεξίματα τα κάνω με μίξη Burnt Umber και μαύρο.
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 11, 2012, 03:17:11 μμ »
Και με αερογράφο γίνετε μασκαροντας δεξιά αριστερά και ψεκάζεις πιο αχνά στο τέλος της γραμμής

Αποσυνδεδεμένος Cpt.Morgan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • "Only the dead have seen the end of the war"
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 11, 2012, 03:27:15 μμ »
Το πινελο το νοτισζουμε με διαλυτικο απο λαδι ζωγραφικης η με κατι αλλο??? Γτι το διαλυτικο του λαδιου μου φενεται αρκετα λιπαρο και φοβαμαι μην μου αφησει χοντρο στρωμα μπογιας στην επιφανεια....

Αποσυνδεδεμένος mksstratos

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 11, 2012, 07:17:13 μμ »
Παίρνω κι εγώ το θάρρος να σας πω τι κάνω:Για αεροσκάφη στην 1/72 που παίζω κυρίως έχω δύο-τρία καπάκια απο βάζα μαρμελάδας ή κάτι αντίστοιχο (μεταλλικό χοντρό να είναι) και με ένα ρεσό αναμμένο ''καίω'' τις δύο επιφάνειες.Βέβαια το κρατάω με ένα μυτοτσίμηδο εκείνη την ώρα ή καλύτερα με κροκοδειλάκι (αυτό με τη βάση).Στη συνέχεια αυτό δημιουργεί μια κάπνα παχιά όπου πάω και την τσιμπάω με λεπτό ή χοντρό -αναλόγως την περίπτωση- πινέλο και μετά με απαλές κινήσεις ακολουθώ τη φορά του ανέμου.

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 11, 2012, 07:36:20 μμ »
Παίρνω κι εγώ το θάρρος να σας πω τι κάνω:Για αεροσκάφη στην 1/72 που παίζω κυρίως έχω δύο-τρία καπάκια απο βάζα μαρμελάδας ή κάτι αντίστοιχο (μεταλλικό χοντρό να είναι) και με ένα ρεσό αναμμένο ''καίω'' τις δύο επιφάνειες.Βέβαια το κρατάω με ένα μυτοτσίμηδο εκείνη την ώρα ή καλύτερα με κροκοδειλάκι (αυτό με τη βάση).Στη συνέχεια αυτό δημιουργεί μια κάπνα παχιά όπου πάω και την τσιμπάω με λεπτό ή χοντρό -αναλόγως την περίπτωση- πινέλο και μετά με απαλές κινήσεις ακολουθώ τη φορά του ανέμου.

πολύ καλό το έκανα και εγώ παλαιότερα αλλά για καπνιές. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 11, 2012, 10:47:46 μμ »
Πολλές, διαφορετικές και ενδιαφέρουσες απόψεις!
Σίγουρα θα χρησιμοποιηθούν λάδια.  Αυτό το έχω δεδομένο.  Και επειδή είναι βρώμα που θα μείνει και όχι απλό wash ίσως δοκιμάσω και τέμπερες που ξεβάφουν εύκολα σε περίπτωση λάθους.
Σε ένα άλλο, άβαφο, αεροπλάνο που δοκίμασα το καλύτερο αποτέλεσμα μου το έδωσε το... δάκτυλο μου!  Σταγόνα με πινέλο στο σημείο και τράβηγμα με το δάκτυλο.  Μάλλον επειδή το πινέλο απλώνει τη μπογιά, ενώ το δάκτυλο κρατάει και αρκετή αυτό το έκανε τη διαφορά.
Θα περιμένω να διαβάσω και άλλες τεχνικές. ʼλλωστε έχει μέλλον ακόμα το αεροπλάνο. Θα πάει στο ράφι και όταν είναι ξανά κατεβαίνει για τις βρωμιές.
Σας ευχαριστώ για την συμμετοχή.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Tags: