Αποστολέας Θέμα: Hafcphotos.cs.net  (Αναγνώστηκε 20910 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
Απ: Hafcphotos.cs.net
« Απάντηση #100 στις: Φεβρουαρίου 07, 2011, 09:35:00 πμ »
Ευχαριστούμε και ως μοντελιστές για το ξεσήκωμα και τις φυτιλιές που μας έβαζαν οι φωτό και ιδιαίτερα τα καταπληκτικά profiles. Κρίμα που κατέβηκε, πάντως την δουλειά του την έκανε και με το παραπάνω!

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #101 στις: Μαρτίου 19, 2012, 12:47:25 μμ »
Κωνσταντίνε,
Με αφορμή το ερώτημά σου, οφείλω με ιδιαίτερη λύπη, έστω και καθυστερημένα, να ανακοινώσω ότι δυστυχώς το hafcphotos δεν υπάρχει πια. Δεν πληρώθηκε η εταιρεία και κατέβασε το site.
Όπως θα είχες διαπιστώσει, οι ανανεώσεις είχαν πάψει να υφίστανται από καιρό. Χρονικά, πάνω κάτω την ίδια εποχή που ήρθε στη ζωή μου η μπέμπα. Δεν είναι δίκαιο να ρίχνω τις ευθύνες στη μικρή, αφού είναι ίσως το μόνο αρνητικό που μπορώ να της προσάψω, αλλά δυστυχώς η έλλειψη χρόνου δεν μου επέτρεπε όλο αυτό το διάστημα να ασχοληθώ με τη σελίδα.
Από την άλλη, προσωπικά θεωρώ ότι απλά το site έκλεισε τον κύκλο του και ομολογώ ότι δεν μου προσέφερε το ίδιο κίνητρο με το παρελθόν για να ασχοληθώ με την ανανέωσή του. Την εποχή που βγήκε στον αέρα δεν υπήρχαν τα σημερινά φόρουμ, blogs ή ιστοσελίδες εκδοτικών οίκων που ανανεώνονται συνεχώς με όλα τα τελευταία νέα, η σελίδα της ΠΑ ήταν ακόμη σε φάση που το οπτικό υλικό είχε να ανανεωθεί από την εποχή δημιουργίας της, οι ψηφιακές μηχανές δεν ήταν τόσο διαδεδομένες και οι επισκέψεις σε αεροπορικές βάσεις από Έλληνες και ξένους ερασιτέχνες λάτρεις της αεροπορίας ήταν σπάνιες, οπότε δεν καλυπτόταν αναλόγως ούτε η επικαιρότητα, ούτε οποιαδήποτε από τα άλλα θέματα που κάλυπτε το gallery του hafcphotos. Κοινώς λοιπόν, την εποχή εκείνη είχε πράγματα να προσφέρει και για τον λόγο αυτό πιστεύω ότι αγαπήθηκε από το κοινό.
Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Όπως είπα και πριν, η έλλειψη χρόνου θα μου επέτρεπε για παράδειγμα να κάνω το update για τη Γιορτή της ΠΑ 2010 γύρω στα Χριστούγεννα. Παλιά αυτό δεν ήταν μεγάλο πρόβλημα γιατί οι φωτό που θα ανέβαζα από τις 3-4 βάσεις που επισκεπτόμαστε εγώ, ο Νίκος και κάποιοι άλλοι καλοί φίλοι κάθε χρόνο θα ήταν το πιο ολοκληρωμένο φωτο-ρεπορτάζ που θα κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο. Σήμερα όμως θα ήταν απλά ένα πολύ μικρότερο μέρος από το πλούσιο υλικό που υπάρχει για παράδειγμα στο αντίστοιχο θέμα του modelclub, το οποίο θα έβγαινε μάλιστα στον αέρα με σχεδόν 2 μήνες καθυστέρηση.
Με αυτό το σύντομο λοιπόν μύνημα, πέφτουν οι τίτλοι τέλους για το hafcphotos. Εκ μέρους και του Νίκου θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους μας πρόσφεραν υλικό όλα αυτά τα χρόνια για να συντηρούμε το site, αλλά και όλους όσους με τα μυνήματά τους ενθάρρυναν την προσπάθειά μας.
Θεωρητικά πάντως, η σελίδα θα μπορούσε να επανέλθει στον αέρα αν πάρουμε οποιαδήποτε στιγμή την απόφαση να πληρώσουμε την εταιρεία που μας φιλοξενεί. Απλά προσωπικά πιστεύω ότι εφόσον δεν βλέπω να υπάρχει προς το παρόν η δυνατότητα συνεχούς ανανέωσης, δεν υπάρχει λόγος να γίνει, πέρα από τη διατήρηση στον αέρα των χιλιάδων φωτογραφιών που υπήρχαν, ως reference material. Επίσης, θεωρητικά πάντα, υπάρχει το ενδεχόμενο να φιλοξενηθεί όλο αυτό το υλικό σε μια νέα σελίδα η οποία θα υποστηρίζεται από μια ανανεωμένη ομάδα ανθρώπων και θα έχει και μια πιο σύγχρονη εμφάνιση από την απαρχαιωμένη για τα σημερινά δεδομένα εμφάνιση του hafcphotos. Αλλά αυτά είναι απλά ιδέες αυτή τη στιγμή και πιο πολύ έχουν να κάνουν με το ότι μας είναι δύσκολο να κλείσουμε έτσι εύκολα το συγκεκριμένο κεφάλαιο, παρά με το ότι υπάρχει πραγματικά κάτι χειροπιαστό και ανακοινώσιμο.

Να πω κι εγώ με τη σειρά μου ένα μεγάλο μπράβο για όσα κάνατε μέχρι τώρα. Το να γυρίζεις από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο, σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολο. Χρειάζεται υπομονή, χρόνο και φυσικά χρήματα για τις μετακινήσεις.
Αν δεν γίνομαι αδιάκριτος, θα ήθελα να μας πείτε το ποσό που χρειάζεται η εταιρεία. Πληρώνατε κάποια ετήσια συνδρομή;
Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας φέρνω σε δύσκολη θέση.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Fantasma337

• ACIG Team Member
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • http://acig.org
« Απάντηση #102 στις: Απριλίου 01, 2012, 01:15:11 πμ »
Δεν είναι θέμα ποσού. Εδώ και δύο χρόνια όλα τα εμαιλ προς την εταιρία που φιλοξενούσε τις φωτογραφίες - oι οποίες βγήκαν εκτός χωρίς καμμία προειδοποίηση - τα γυρνάει πίσω ο Δαίμων του Ταχυδρομείου (Mailer Daemon).
ACIG Team Member
http://hafcphotos.cs.net/

ΜΑΧΙΜΩΤΑΤΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ (Αριστοτέλης)

Tags: