Αποστολέας Θέμα: Ενημερωση για την Ενοτητα "Μοντελιστικη Ελλαδα"  (Αναγνώστηκε 13358 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Απ: Ενημερωση για την Ενοτητα "Μοντελιστικη Ελλαδα"
« Απάντηση #100 στις: Οκτωβρίου 05, 2011, 11:03:00 μμ »
Λυπάμαι, έφταιγε η πείνα, δύο μέρες πάνω πάλευα με την υπογλυκαιμία, που μυαλό για δολιοφθορές... ::glossa::

ψεύτη...... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

είχες συνεχή διοικητική μέριμνα για την υπογλυκαιμία, δεν άφησες προφυτερόλ για προφυτερόλ, κουλουράκια, πτιφτούρ κλπ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #101 στις: Οκτωβρίου 05, 2011, 11:07:40 μμ »
ψεύτη...... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

είχες συνεχή διοικητικά μέριμνα, δεν άφησες προφυτερόλ για προφυτερόλ, κουλουράκια, πτιφτούρ κλπ
Νάτες και οι συκοφαντίες... τι να πω, επειδή έτυχε εκείνο το μεσημέρι και έπαθε θλάση το γκαρσόνι κουβαλώντας τις μερίδες, το πήρατε και το κάνατε θέμα τεράστιο. Οποιος με ξέρει μπορεί αμέσως να καταλάβει πως τρώω σαν πουλάκι. Του ιουρασικού αλλά και πάλι πουλάκι!

Τσίου! ::glossa::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #102 στις: Οκτωβρίου 05, 2011, 11:24:07 μμ »
Νάτες και οι συκοφαντίες... τι να πω, επειδή έτυχε εκείνο το μεσημέρι και έπαθε θλάση το γκαρσόνι κουβαλώντας τις μερίδες, το πήρατε και το κάνατε θέμα τεράστιο. Οποιος με ξέρει μπορεί αμέσως να καταλάβει πως τρώω σαν πουλάκι. Του ιουρασικού αλλά και πάλι πουλάκι!

ΑΜ ΤΟ ΒΡΑΔΥ  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #103 στις: Οκτωβρίου 06, 2011, 02:45:29 πμ »
ΑΜ ΤΟ ΒΡΑΔΥ  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

(Image removed from quote.)

Αυτά είναι τα ορεκτικά φαντάζομαι, έτσι?
Το πτιφτούρ τι είναι????

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #104 στις: Οκτωβρίου 06, 2011, 02:52:49 πμ »

Και μην ξεχασουμε βεβαια την παραγγελια του gkontog με απειλητικο υφος προς το γκαρσονι
-Και που σαι παιδι μια μεριδα πατατες ..........αντρικη
Για να μην πω για  το βραδυ του Σαββατου ,για την επιδρομη που εγινε σε παρακειμενη ταβερνα,που μονο με της επιδρομες του Τζενγκις Χαν μπορουν να συγκριθουν

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #105 στις: Οκτωβρίου 06, 2011, 08:28:00 πμ »
Ολα καλα κυριοι αλλα υπαρχει και κοσμος που εχει την ιδια απορια και δεν μας απανταει κανεις:
Το πτιφτουρ τι ειναι?

Εγω κι ο Αλεξ απαιτουμε μια απαντηση και ελπιζουμε πως δεν υπαρχει καποιος σκοτεινος λογος που το αποσιωπατε :mrgreen: :mrgreen:
Και οχι επιγραμματικα.Τη συνταγη θελουμε :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #106 στις: Οκτωβρίου 06, 2011, 08:41:53 πμ »
Ολα καλα κυριοι αλλα υπαρχει και κοσμος που εχει την ιδια απορια και δεν μας απανταει κανεις:
Το πτιφτουρ τι ειναι?

Εγω κι ο Αλεξ απαιτουμε μια απαντηση και ελπιζουμε πως δεν υπαρχει καποιος σκοτεινος λογος που το αποσιωπατε :mrgreen: :mrgreen:
Και οχι επιγραμματικα.Τη συνταγη θελουμε :mrgreen:

Θα έλεγα,το πρώτο σοβαρό ερώτημα που τίθεται σε αυτό το τόπικ.
Ας μας το απαντήσει κάποιος και πάμε να το...μοντελάρουμε μετά. ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #107 στις: Οκτωβρίου 06, 2011, 08:55:11 πμ »
Θα έλεγα,το πρώτο σοβαρό ερώτημα που τίθεται σε αυτό το τόπικ.
Ας μας το απαντήσει κάποιος και πάμε να το...μοντελάρουμε μετά. ::glossa::
Αυτά είναι τα πτιφούρ:

Αποσυνδεδεμένος lewton

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Πειραιας - Κορυδαλλος
« Απάντηση #108 στις: Οκτωβρίου 06, 2011, 10:40:26 πμ »
 En francais: petit four... Δηλαδη μικρος φουρνος  :mrgreen:  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #109 στις: Οκτωβρίου 06, 2011, 10:52:01 πμ »
Πφφφ!!!Σιγα.Γεματος ο κοσμος τετοια ειναι :mrgreen:.Δεν ειναι κι ασχημα ομως.Ξερουμε αν κυκλοφορουν απο καμμια εταιρεια και σε τι κλιμακα? :mrgreen:(Ελπιζω 3/1,4/1 τουλαχιστον)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #110 στις: Οκτωβρίου 06, 2011, 10:54:03 πμ »
Πεινάλες ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #111 στις: Οκτωβρίου 06, 2011, 12:10:20 μμ »
Πφφφ!!!Σιγα.Γεματος ο κοσμος τετοια ειναι :mrgreen:.Δεν ειναι κι ασχημα ομως.Ξερουμε αν κυκλοφορουν απο καμμια εταιρεια και σε τι κλιμακα? :mrgreen:(Ελπιζω 3/1,4/1 τουλαχιστον)
σε πακετά των 12 και των 24αρων τεμαχιων..... :wink:
παμε για group buy???  :mrgreen:

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #112 στις: Οκτωβρίου 06, 2011, 04:00:39 μμ »
Εμένα όμως όποτε ρωτάω για την IPMS, ΚΑΝΕΙΣ δε μου απαντάει.
 ::cry2:: ::cry2:: ::cry2::

Με τόσο δηλητήριο που πέφτει όλο και κάποιος θα είχε στοιχεία για αυτά που κατηγορούν την ένωση, εδώ αλλάζει δομή το mc και σαφώς λένε πως έβαλε το μακρύ της χέρι η IPMS. Τίποτα όμως... Δώστε μου ρε παιδιά κάτι και σας υπόσχομαι πως στο επόμενο ΔΣ θα το κάνω Khe Sanh το μαγαζί. Αλλά φρέσκο πράμα, μη μου αρχίσετε πως το 1981 έγινε έτσι και αλλιώς, φρέσκα νέα, ποιος, που, πότε, τι, και να δείτε τι έχει να γίνει!

Εδώ να τονίσω πως παλαιότερα ο γράφων είχε τύχει κάκιστης αντιμετώπισης από την IPMS. Εντάξει, θα μπορούσα να φορέσω πλερέζες και να κλαίγομαι μια ζωή για τις χαμένες ευκαιρίες του μοντελισμού. Δεν το έκανα, περιμενα υπομονετικά ως όφης (Boa constrictor) και την κατάλληλη στιγμή επανατοποθετήθηκα. Αυτό με αρκετούς που έχουν μείνει σε αυτά που έγιναν εδώ και μια δεκαετία τώρα (και βάλε!)  δεν το καταλαβαίνω... δεν ξέρω αν έχετε διαβάσει το "Αστερίξ στην Κορσική", κάτι παρόμοιο μου θυμίζει.

Τέλος πάντων, περιμένω, κάποιος, κάποια στιγμή θα με διαφωτίσει. Ελπίζω. Αλλιώς, τι να λέμε, παραείναι πολλοί οι φαντασιόπληκτοι. Ή οι ψεύτες, που είνει πολύ πιο λυπηρό :(

Αποσυνδεδεμένος Κ. Καριωτέλλης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #113 στις: Οκτωβρίου 06, 2011, 07:59:52 μμ »
μπραβο παιδια, μια χαρα το λυσατε το θεμα. εχω αποριες και μια προταση.  για να μη σας σκοτισω με τις αποριες μου, θα σας πω τη προταση που εχω.

ελατε να κατσουμε σ ενα τραπεζι ολοι οι συλλογοι και να κανουμε εναν συλλογο, πραγματικα πανελληνιο. θα επιλεξουμε, ολα τα μελη ολων των συλλογων, 5 χρειαζονται, 7, δε ξερω, ανθρωπους  που μας εμπνεουν εμπιστοσυνη και για αρχη θα στρωσουμε κωλο να στησουμε δυο εκθεσεις. μια στην αθηνα και μια περιφερομενη, του ιδιου βεληνεκους και οι δυο.και πολλα αλλα.

και επειδη διαβαζω εδω και τρεις μερες, για συλλογους του κωλου, ανακοινωσεις με αρχιδια, για βλαχοδημαρχους, για καρεκλες, μεχρι συνταγες ειδα. ελατε λοιπον να το συζητησουμε και να το ΚΑΝΟΥΜΕ. να δουμε επιτελους, ποιοι ειναι αγκαλια με τις καρεκλες τους και δε τις αφηνουν, ποιοι ειναι συνδικαλιστες οι παραγοντες και πολλα αλλα.

αυτα προς το παρρον. να ξεκαθαρισω μονο οτι προσωπικα δεν θελω να ειμαι ουτε στους 5 ουτε στους 7 ουτε στους 107. δεσμευομαι ομως να κανω και να προσφερω οτι μου ζητηθει, αρκει να αφορα το μοντελισμο.
εδω ειναι η πραγματικη προκληση η πηδημα, και για να μη το ξεχασω απαραιτητα σ αυτη τη προσπαθεια ειναι καποιος να εχει αυτα που λεει η ανακοινωση...

κκ

ΥΓ
εννοειται και το mc μεσα

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #114 στις: Οκτωβρίου 06, 2011, 09:13:36 μμ »
μπραβο παιδια, μια χαρα το λυσατε το θεμα. εχω αποριες και μια προταση.  για να μη σας σκοτισω με τις αποριες μου, θα σας πω τη προταση που εχω.

ελατε να κατσουμε σ ενα τραπεζι ολοι οι συλλογοι και να κανουμε εναν συλλογο, πραγματικα πανελληνιο. θα επιλεξουμε, ολα τα μελη ολων των συλλογων, 5 χρειαζονται, 7, δε ξερω, ανθρωπους  που μας εμπνεουν εμπιστοσυνη και για αρχη θα στρωσουμε κωλο να στησουμε δυο εκθεσεις. μια στην αθηνα και μια περιφερομενη, του ιδιου βεληνεκους και οι δυο.και πολλα αλλα.

και επειδη διαβαζω εδω και τρεις μερες, για συλλογους του κωλου, ανακοινωσεις με αρχιδια, για βλαχοδημαρχους, για καρεκλες, μεχρι συνταγες ειδα. ελατε λοιπον να το συζητησουμε και να το ΚΑΝΟΥΜΕ. να δουμε επιτελους, ποιοι ειναι αγκαλια με τις καρεκλες τους και δε τις αφηνουν, ποιοι ειναι συνδικαλιστες οι παραγοντες και πολλα αλλα.

αυτα προς το παρρον. να ξεκαθαρισω μονο οτι προσωπικα δεν θελω να ειμαι ουτε στους 5 ουτε στους 7 ουτε στους 107. δεσμευομαι ομως να κανω και να προσφερω οτι μου ζητηθει, αρκει να αφορα το μοντελισμο.
εδω ειναι η πραγματικη προκληση η πηδημα, και για να μη το ξεχασω απαραιτητα σ αυτη τη προσπαθεια ειναι καποιος να εχει αυτα που λεει η ανακοινωση...

κκ

ΥΓ
εννοειται και το mc μεσα

Κώστα, η πρόταση είναι πολύ καλή και σίγουρα αξίζει να τύχει επεξεργασίας και συζήτησης.
Θα σημειώσω - υπενθυμίσω βέβαια, ότι σε περίπτωση που υλοποιηθεί αυτό που προτείνεις,
πρακτικά θα είναι σα να ξαναγυρνάμε στο "καθεστώς" που υπήρχε στην Ελλάδα, πριν απο 15 περίπου χρόνια, όταν υπήρχε ένας μόνο σύλλογος, με μέλη απο όλη την χώρα, με παραρτήματα σε διάφορες πόλεις της "περιφέρειας" , με ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος κ.ο.κ. αλλά μόνο μια κεντρική εκδήλωση (ετήσιος διαγωνισμός) και ελάχιστη αποκέντρωση των δραστηριοτήτων.
Τα παραρτήματα δεν υπάρχουν πλέον αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία τους, τα πρώην μέλη αυτών δραστηριοποιούνται στους νεους τοπικούς συλλόγους που υπάρχουν στις ίδιες πόλεις.
Οι τοπικοί αυτοί σύλλογοι, προφανώς ικανοποιούν τις ανάγκες των τοπικών μοντελιστών, που δεν μπορούσε προηγούμενα να καλύψει ο "κεντρικός" σύλλογος.
Αυτά ως τροφή για τη συζήτηση που επαναλαμβάνω, συμφωνώ ότι πρέπει κάποια στιγμή να γίνει για να φανεί  επιτέλους ποιοι κυνηγανε καρέκλες, ταμπέλες, τίτλους αλλά και ....επιχορηγήσεις (περασμένα μεγαλεία λόγω ΔΝΤ πλέον...)
 ::salut::
Σ.Σ.

ΥΓ. την "πρόταση" στο MC την έχω κάνει κι εγώ πριν 2-3 χρόνια, μεταξύ αστείου και σοβαρού. θυμάσαι Λάμπρε ?

ΥΓ2. τα παραπανω είναι προσωπικές μου απόψεις και όχι ως προς τον "θεσμικό ρόλο" που κατέχω τα τελευταία 3 χρόνια.

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
« Απάντηση #115 στις: Οκτωβρίου 06, 2011, 09:36:41 μμ »
Σταυρο, μια απορία για την IPMS στην Ελλάδα σε σχέση με την Αμερική/Ευρώπη όσων αφορά τη περιφέρεια. Δε θα μπορούσε και στην Ελλάδα να έχουμε τοπικές εκθέσεις IPMS της περιφέρειας και επίσης μια ετήσια National έκθεση; Στη γενική περιοχή του San Francisco έχουμε 4 περιφέρειες με τις εκθέσεις τους και μετά όλοι μπορούμε να πάμε και στη Παναμερικανική.

Ίσως και να ήταν έτσι ήταν παλιά στην Ελλάδα, δε το γνωρίζω... :oops:
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
« Απάντηση #116 στις: Οκτωβρίου 06, 2011, 09:41:55 μμ »
Σταυρο, μια απορία για την IPMS στην Ελλάδα σε σχέση με την Αμερική/Ευρώπη όσων αφορά τη περιφέρεια. Δε θα μπορούσε και στην Ελλάδα να έχουμε τοπικές εκθέσεις IPMS της περιφέρειας και επίσης μια ετήσια National έκθεση; Στη γενική περιοχή του San Francisco έχουμε 4 περιφέρειες με τις εκθέσεις τους και μετά όλοι μπορούμε να πάμε και στη Παναμερικανική.

Ίσως και να ήταν έτσι ήταν παλιά στην Ελλάδα, δε το γνωρίζω... :oops:

Γιάννη,
περιπου ετσι γινόταν.
τα μεγέθη είναι διαφορετικά,
πέρα απο την νοοτροπία μας.

πόσο κοσμο έχουν εκεί  τα τοπικά παραρτήματα ?
και τι βοήθεια απαιτουν - δικαιούνται, από την "κεντρική" IPMS ?

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος mikegr_F.T.T

• IPMS 1185
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΛΕΣΒΟΣ-ΑΘΗΝΑ
  • CARPE DIEM!!!
« Απάντηση #117 στις: Οκτωβρίου 06, 2011, 09:42:16 μμ »

κκ

ΥΓ
εννοειται και το mc μεσα

Πολύ καλό μου ακούγεται αλλά έχω μια παρατήρηση-απορία...
Το MC σαν τι θα είναι σ' αυτόν τον σύλλογο ?? Γιατί απ' όσο ξέρω, και το ξέρω καλά όντας ένα από τα παλιά μέλη του, το ΜC όπως πολλάκις έχει αναφερθεί σ' αυτό το τόσο κουραστικό θέμα που έχει ανοίξει εδώ και καιρό, είναι ένα club, ένα" ϊντερνετικό"(ας μου επιτραπεί η έκφραση) στέκι στο οποίο ανταλλάσσουμε απόψεις για τεχνικές, για κιτ τα οποία βγαίνουν στην αγορά κτλ κτλ κτλ... (Δεν θέλω να γίνομαι κουραστικός έχουν γραφτεί αυτά). Έτσι ξεκίνησε τότε, που δεν υπήρχε ΤΙΠΟΤΑ!!! αντίστοιχο από κανέναν σύλλογο πλην IPMS,  και έτσι θέλω να πιστεύω θα συνεχίσει να υπάρχει στα μοντελιστικά δρώμενα προσελκύοντας νέους στον χώρο, πράγμα που κανένας σύλλογος, απ' όσους γνωρίζω εγώ 20 χρόνια περίπου που ασχολούμαι (σιωπηρά) με το χόμπι δεν κατάφερε σε τόσο μεγάλο βαθμό.
Και θα ήθελα να κάνω και κάποιο σχόλιο στα όσα γράφονται τόσο καιρό εδώ... Κύριοι γιατί δεν βλέπουμε την πραγματικότητα?? Δεν είναι σύλλογος το MC, δεν εκλέγει ΔΣ δεν έχει καταστατικό...Είναι μια "τρέλα" μερικών παιδιών οι οποίοι καταναλώνουν πολύτιμο  χρόνο και ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ!!! και στο φινάλε είναι δικό τους ρε αδερφέ... Όλοι εμείς είμαστε φιλοξενούμενοι εδώ μήπως δεν το έχουμε καταλάβει μερικοί??? . Διαβάζω από προχτές τα όσα γράφονται και τις "επιθέσεις" ως προς την διαχειριστική ομάδα και έχω φρίξει... ΓΙΑ ΌΝΟΜΑ ΠΙΑ!!! Ας πούμε και ένα ευχαριστώ σ' αυτούς που το κρατάνε το club. Σκεφτήκατε κύριοι αν "ΤΑ ΠʼΡΟΥΝ ΚΡΑΝΊΟ" που απορώ πώς δεν το έχουν κάνει ακόμα, και πούν τέρμα ως εδώ... και το κλείσουν, κύριοι των συλλόγων δεν θα έχετε ούτε την μία ενότητα, που σας παραχωρούν απλόχερα... Και καλά εσείς που το ξεκινήσατε όλο αυτό εμείς που τόσα χρόνια έχουμε το MC στο πλευρό μας γιατί να το χάσουμε?  Δεν θέλω να φορτίσω άλλο το κλίμα και πολλά είπα πιστεύω, πράγμα που δεν το κάνω συχνά αλλά κάπου το έχουμε παρακάνει. Εγώ το λέω το ευχαριστώ στα παιδιά που διαχειρίζονται το MC και το εννοώ και στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου προσπαθώ να βοηθώ όπου μπορώ, ίσως θα έπρεπε να το κάνουν κι άλλοι γιατί δεν σας κρύβω οτι περίμενα από περισσότερα παλιά τουλάχιστον μέλη να βγουν να κατακρίνουν την άδικη επίθεση που έγινε ειδικά στον Αρκά (Σαν admin όχι προσωπικά).     

Αποσυνδεδεμένος Κ. Καριωτέλλης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #118 στις: Οκτωβρίου 06, 2011, 10:08:05 μμ »
καλησπερα Σταυρο, ελπιζω ολα καλα.

ειμαι σιγουρος οτι γνωριζεις καλυτερα απο μενα τις αντιληψεις απο το εκαστοτε καθεστως, πριν απο 15 χρονια. εγω πραγματικα ελαχιστα πραγματα ειχα ακουσει τα οποια στη καλυτερη περιπτωση με αφηναν αδιαφορο. αλλα και ο μοντελισμος εχει αλλαξει, τα τελευταια 10-12 χρονια υπαρχει τρομερη εξελιξη. και στην ελλαδα συμβαινει αυτο, υπαρχουν πολλα ταλεντα, εκπληκτικοι μοντελιστες και πολλα παιδια που θελουν να μαθουν πραγματικα. και πολλοι αλλοι.
αλλο σοβιετικη ενωση και αλλο σοβιετικη ενωση με πουτιν.
 ειπα για αρχη δυο εκθεσεις, αλλα μεγαλες, πανελληνιου χαρακτηρα. μακαρι ο ιδιος ο χωρος να ''ζηταει'' κι αλλες. απο ιδεες και μαλιστα ευκολα υλοποιησιμες για να γεμισεις μια μοντελιστικη χρονια,απειρες. και μερη να τις κανεις,πολλα, κρητη, καβαλα ,συρο, πατρα οπου υπαρχει μοντελοπαρεα και ενδιαφερον.

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
« Απάντηση #119 στις: Οκτωβρίου 06, 2011, 10:33:19 μμ »
Γιάννη,
περιπου ετσι γινόταν.
τα μεγέθη είναι διαφορετικά,
πέρα απο την νοοτροπία μας.

πόσο κοσμο έχουν εκεί  τα τοπικά παραρτήματα ?
και τι βοήθεια απαιτουν - δικαιούνται, από την "κεντρική" IPMS ?

Σ.Σ.

Περίπου 25-35 άτομα το κάθε ένα. Η κυρίως βοήθεια που λαμβάνει ο κάθε περιφερειακός σύλλογος έχει να κάνει με την ασφάλιση (insurance policy) την εκάστοτε τοπικής έκθεσης. Οι περιφειακή σύλλογοι πληρώνουν 10 δολάρια για να ενταχθούν υπό την αιγίδα της IPMS USA. Μετά τα υπόλοιπα έξοδα εξαρτώνται από τα μέλη των περιφερειακών συλλόγων. Για παράδειγμα πληρώνω 25 δολάρια ετησίως για την IPMS USA και 10 για το τοπικό μας club. Οι χώροι για τις εκθέσεις/συναντήσεις γίνονται σε δημοτικά κτήρια όπως ανοικτοί χώροι βιβλιοθηκών ώστε τα έξοδα ενοικιασμου να είναι πολύ μικρά έως δωρεάν.

Αυτός ο χάρτης δείχνει τις μεγάλες περιφέρειες τις κάθε πολιτείας:
http://www.ipmsusa.org/ChapterDirectory/locator_main.asp
Κι εδώ τους περιφερειακούς συλλόγους της Bόρειας Καλιφόρνιας:
http://www.ipmsusa.org/ChapterDirectory/region_select.asp?RGN=9
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
« Απάντηση #120 στις: Οκτωβρίου 07, 2011, 03:24:15 μμ »
Το παρακουράσατε παιδιά!
Εδώ για ένα χόμπυ και μαλώνουμε, απειλούμε με εξώδικα, διασπώνται παρέες, παρεξηγούνται κάποιοι γιατί οι άλλοι δε τους κάλεσαν εκεί! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Η ΧΩΡΑ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ.
ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΝΤΕ -ΧΟΜΠΥ ΚΑΝΟΥΜΕ! Πράγμα που σημαίνει ότι κανουμε κατι με το οποίο περνάμε καλά και μεσω του φόρου μοιραζόμαστε πληροφορίες τεχνικές δείχνουμε τη δουλειά μας κλπ.
Και αυτό το χόμπυ το έχετε καταντήσει πανάκριβο: πρέπει καθε μοντέλο να είναι υπερβελτιωμένο και να έχει ξοδέψει ο μοντελιστής σε προσθήκες +100% πάνω από την αξία του μοντέλου για να μπορεί να παει σε μια έκθεση και να μην ακούσει σχόλια του τύπου "κοίτα ρε τι έκανε ο μ@#..", "δεν έβαλε το βελτιωτικό της τάδε" (ναι κυριοι, οταν σχολιάζετε να ξέρετε ότι δίπλα σας μπορεί να είναι ο κατασκευαστής ή φίλος του).
Και στο τελος των εκθέσεων 2 ώρες οιλία λες και είναι πολιτικοί!  Σε έκθεση βρισκόταν μαζί μας φίλος μη μοντελιστής. Κάποια στιγμή αρκετοί βαρεθήκαμε από το μπλα-μπλα και βγήκαμε έξω για τσιγάρο και ο φίλος (ο μη μοντελιστής) ρώτησε : "καλά χόμπυ κάνουν αυτοί ή πολιτική;"
Εντάξει για κάποιους λόγους αποφάσισε η διαχείριση να ενοποιήσει τα σαμπφορουμς των συλλόγων. και τι έγινε φίλοι μου; Θίχτηκε η προσωπικότητα κάποιων. Αυτά είναι τα θέματα που απασχολούν το μέσο Έλληνα μοντελιστή;
Ε λοιπόν διαμαρτύρομαι κι εγώ γιατί στην ενότητα Sci-Fi δεν υπάρχει "γενική συζήτηση" και "Σόου Ρουμ" :mrgreen:
Δεν είμαι μέλος κανενός συλλόγου, αισθάνομαι μέλος του MODELCLUΒ.

ΥΓ: δεν αμφιβάλλω για τη σημαντική προσφορά των τοπικών συλλόγων στη διάδοση του μοντελισμου.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
« Απάντηση #121 στις: Οκτωβρίου 07, 2011, 03:51:42 μμ »
Τουλάχιστον, για τα δυο πρώτα που στηλιτευεις, εγώ συμπεραίνω ότι έχεις να έρθεις στην έκθεση της IPMS Ελλάδος, περισσότερα απο τρία χρόνια καθώς τα εν λόγω φαινόμενα έχουν πλεόν ¨κοπεί" σχεδόν "δια ροπάλου".
Υπάρχουν και ...ντοκουμέντα
Με αφορμή αυτό λοιπόν, να πω ότι ένα απο τα πολύ άσχημα στην Ελληνική μοντελιστική κοινότητα, είναι η εμμονή μας σε άσχημα πράγματα, καταστάσεις, γεγονότα που συνέβησαν ή συνέβαιναν πριν απο πολλά χρόνια κια αυτή η εμμονή δεν μας βοηθάει να βελτιωθούμε.

Σ.Σ. 

Αποσυνδεδεμένος SMARTY

• Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/144
« Απάντηση #122 στις: Οκτωβρίου 07, 2011, 05:08:47 μμ »
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του μοντελισμού

μετά από αρκετό ξενύχτι και μερικά (υπολογίσιμα λόγω κρίσης) επιπλέον megabyte χρεωμένα στο λογαριασμό μου, αυτό που απομένει είναι μια πικρή γεύση.
Σκέφτομαι ότι δεν μπορεί να είναι αλήθεια αυτό που συμβαίνει.
Δενπρόκειται να εκφράσω κρίσεις, επικρίσεις ούτε να κάνω συγκρίσεις.
Αυτά εκτιμώ ότι πρέπει να γίνονται στα εκθετήρια των κατασκευών μας.
Για την βοήθεια που έχει παράσχει το Model Club - στο επίπεδο που κάθε μοντελιστής έχει ταξινομήσει - θεωρώ υποχρέωσή μου να εκφράσω τις πιο θερμές ευχαριστίες στους ανθρώπους που σκέφτηκαν και δημιούργησαν αυτό τον χώρο.
Σαν μοντελιστής για ότι χρειάστηκα βρήκα φιλοξενία.
Με τον ένα η τον άλλο τρόπο πιστεύω ότι θα εξακολουθήσει να μου παρέχεται αυτή η φιλοξενία.
Ατυχώς σε έναν χώρο που παραχωρείται ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν και διαφορετικοί τρόποι έκφρασης, οι δε φιλοξενούμενοι ατυχώς  έχουν την υποχρέωση να συνυπάρχουν ανεχόμενοι ο ένας τον άλλον.
Νομίζω ότι καθένας μας εκπροσωπείται λίγο-πολύ από την συμπεριφορά και τα πεπραγμένα του, χαρακτηριστικά που τον κάνουν αγαπητό η τον απομονώνουν και μάλιστα χωρίς άλλη παρέμβαση.
Συμπεριφορές που αποπνέουν σκαιότητα, λασπολογίες, ύβρεις, έμμεσες αιχμές... εκτιμώ πως δεν θα έπρεπε να έχουν θέση σε έναν χώρο συνάντησης ανθρώπων με κοινό χόμπυ.
Από την άλλη, αφού τέτοια φαινόμενα δεν θα έπρεπε  να αποτελούν μόνιμη κατάσταση, νομίζω, ότι μια προειδοποίηση σαν αρχική ενέργεια θα ήταν μια αιτιολογημένη αντίδραση πριν την επιβολή δραστικών μέτρων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, προκειμένου να αποφευχθεί η καταδίκη στην πυρά "των χλωρών μαζί με τα ξερά".
Ζητώ συγγνώμη για τον χρόνο που αφιερώσατε στην άποψη του Πανευβοϊκού Συλλόγου Μοντελιστών που με τη σύμφωνη γνώμη των μελών του εκφράζω παραπάνω.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Τάκης Αποστολόπουλος
Εκπρόσωπος του
ΠΑΝΕΥΒΟΪΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
« Απάντηση #123 στις: Οκτωβρίου 07, 2011, 05:33:37 μμ »
Στην  IPMS δεν έχω κατέβει ποτέ! Αναφέρομαι σε άλλες εκθέσεις και μάλιστα τα τελευταία χρόνια. Εκείνο που θέλω να τονίσω πάντως είναι ότι κάνουμε χόμπυ - είμαστε χομπίστες. Ούτε πολιτική, ούτε επιστήμη ούτε φιλοσοφία ασκούμε εδώ και μη καβαλάμε το καλάμι νομίζοντας ότι θα σώσουμε τον κόσμο.

Αποσυνδεδεμένος dsamba

• d-ημήτρης samba-νης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πεύκη
  • NH-90 TGRA
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (ανεπίσημη ιστοδελίδα)
« Απάντηση #124 στις: Οκτωβρίου 07, 2011, 09:51:45 μμ »
Τι, τελειώσαμε κιόλας?

Πάνω που μου ανοιξε η όρεξη... Καλά τα πήγατε με δυναμικές εκφράσεις πανελλαδικής προέλευσης...

Καλά μοντέλα και τώρα ....... βουρ για την TV . Η Ελλάδα μας, χρειάζεται την υποστήριξή μας.  ::avgreekflag5pn::

Καλό βράδυ και με την Νίκη

::salut:: ::salut:: ::salut::

ΤΟ ΙΠΤΑΣΘΑΙ ΤΟΛΜΗΡΟΝ
 http://armyaviation.wordpress.com

Tags: