Κάμποσο καιρο πριν, σερφάροντας στο διαδίκτυο, ανακάλυψα τον κοσμο των φιγουρων της κλιμακας 1/16 (απόγονοι των θρυλικών GI JOE). Στην αρχη, κι εγω οπως και τοσοι αλλοι, ειπα απο μεσα μου μόλις τις πρωτοείδα ....: "Πφφφ....σιγα...απλες κουκλες ειναι"!

Με τον καιρο ομως ανακαλυψα πως το φινιρισμα τους, οπως και τα διαφορα υλικα τους, δεν φειδολουσαν καθολου των ομολόγων τους σε αλλες κλιμακες, ενω στην περιπτωση τους, ο οποιοσδήποτε μοντελιστης μπορει κυριολεκτικα να... "ζωγραφίσει" μιας και οι εν λογο φιγουρες εχουν μεγαλη ποικιλία υλικων και αξεσουαρ, με αποτελεσμα να μπορουν να τροποποιηθούν κυριολεκτικά σε οτιδήποτε. Επιπρόσθετα, οι διαφορες εταιριες αρχισαν να καταπιάνονται και με θεματολογια την οποια δεν έβρισκες σε αλλες κλιμακες (πχ Κινεζικος στρατος του Β'.Π.Π., κινηματογραφικοι ηρωες, κτλ) και τις οποιες ο υποφαινομενος αγαπαει ιδιαιτερα, μιας και δεν θελει να πηγαίνει με το "κοπαδι" και με τα τετριμμένα. Ενα μαλιστα απ' τα χαρακτηριστικα που μου εκαναν μεγαλη εντυπωση επάνω σ' αυτες τις φιγουρες ειναι τα πρόσωπα τους, τα οποια ειναι φοβερα ρεαλιστικα. Υπηρχαν όντως περιπτωσεις που εβελεπα εντελώς τυχαια στο διαδίκτυο μπούστα τετοιων φιγουρων (χωρις να ξερω πως προκειται γαι φιγουρες στην 1/16) και που προς στιγμή νομιζα οτι επρόκειτο για πραγματικες φωτογραφιες ανθρωπων!!! Το μονο αρνητικο σε αυτες ειναι οτι θελουν μεγαλο χωρο, αλλα απ' την αλλη πλευρα, η κατασκευη τους απαιτει λιγοτερο χρονο απο αυτο των... "συμβατικων" μοντελων, χωρις ομως να χανουν τιποτα απο μερακι και ομορφια. Για καποιον σαν τον υποφαινομενο, ο οποιος ουτε χαίρει τον συνηθισμενων "προνομίων" που χαιρουν οι περισσοτεροι οικογενιαρχες (παπουδες & γιαγιαδες να κρατουν τα παιδια), ουτε εχει ιδιαιτερους χωρους (εργαστηρια /αποθηκακια) για να φτιαχνει με την ησυχια του τα μοντελα του, κι οταν εχει δυο τρισχαριτωμένα "διαολακια" να τον "σταυρώνουν" νυχθημερόν, αυτο ειναι σημαντικο Γι'' αυτον και το χομπι του.
Πριν απο αρκετους μηνες, περνοντας απο το μαγαζι στρ. ειδων, του φιλου μου, του Μανωλη, ειδα οτι καποιος του ειχε κανει δωρο μια τετοια παλια και αχαρη κουκλα GI JOE. Δεν ειπα τιποτα στον ιδιο, αλλα τοτε ηταν που μπηκε ο "διαολος" μεσα μου!

Ε...μολις που ειχα αγορασει τις πρωτες μου κουκλες μαζι με διαφορα αξεσουαρ, και ηταν καλη ευκαιρια να βαλω τα "γραναζια" σε κινηση!