Αποστολέας Θέμα: Tη βοήθειά σας για ιδιοκατασκευή kompressor  (Αναγνώστηκε 2019 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Tη βοήθειά σας για ιδιοκατασκευή kompressor
« στις: Σεπτεμβρίου 30, 2011, 02:29:52 μμ »
Αγαπητοί συνάδελφοι έχω στα χέρια μου τα εξής: (1) Ψυκτικό μηχάνημα 3/8hp
Το οποίο το χρησιμοποιούσα για παροχή φρέον με σκοπό την ψύξη νερού! Από αυτό θα χρειαστώ μόνο το κομπρεσέρ ή βοηθάνε σε κάτι και τα υπόλοιπα?
(2) Υδατοπαγίδα και ρυθμιστή πίεσης 1/8''. (3) όσον αφορά φιάλη σκέφτομαι ή από πυροσβεστήρα ή τον εξής συλλέκτη ψυκτικών μηχανημάτων:. Τι μου προτείνετε και από άποψης αντοχής και κυρίως χωρητικότητας (1.5lt, 3lt, 4,4lt ή 8,2lt)? Επίσης έχω ένα πιεσοστάτη, ένα μανόμετρο για την πίεση της φιάλης. Τι άλλα θα χρειαστώ για την κατασκευή ενός κομπρεσέρ? Και το κυριότερο σε ποιον μπορώ να απευθυνθώ για να αναλάβει την συναρμολόγηση και κατασκευή του? Υδραυλικό ή ψυκτικό? Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων για τις καλοδεχούμενες συμβουλές και ιδέες σας! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος billtsig

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: athina
Απ: Tη βοήθειά σας για ιδιοκατασκευή kompressor
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 07:03:51 μμ »
καλησπέρα φιλε εγώ στο δικό μου έχω χρησιμοποιήσει "πυροσβεστήρα" 6 λίτρα την άλλη μπουκάλα δεν την ξέρω ας απαντήσει κάποιος πιο έμπειρος θα χρειαστείς βαλβίδα ανακουφίσεως και ανεπίστροφης πολύ πιθανό γωνιές μούφες κτλ ίσος και μια κολλα σπειρωμάτων καλο είναι να βάλεις και μια βαλβίδα αποστράγγισης για να αδειάζεις τα νερά που δημιουργούνται από την συμπίεση (εγώ στο δικό μου δεν είχα αλλά τελικά έβαλα!) τα εξαρτήματα μπορείς να τα προμηθευτής από καταστήματα με αεροσυμπιεστές νομίζω υπάρχουν και στην σπύρου πάτσι (αθηνα) τέλος αν δεν κάνω λάθος πρέπει να απευθυνθείς σ ψυκτικό για την κατασκευή αν κάνω λάθος diorthoste me .σου προτείνω αν δεις να φτύνει λάδια το μοτέρ στη φιάλη να τοποθετήσεις  μια υδατοπαγίδα μετάξι έξοδο μοτέρ - είσοδο μπουκάλας όπως θα κάνω εγώ

φιλικά βασίλης ότι άλλο χρειαστείς εδώ είμαστε

ορίστε και η "κατασκεβημου" αν σε βοηθάει κάπου : http://modelclub.gr/forums/index.php/topic,16948.msg355615.html#msg355615

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 08:14:16 μμ »
Φίλε Βασίλη σε ευχαριστώ πολύ! Την έχω δεί την κατασκευή σου στο παρελθόν! Πολύ καλή! Θα ήθελα να σε ρωτήσω πόση ώρα κάνει να αδειάσει η μπουκάλα στα 5 bar ώστε να αρχίσει το κομπρεσέρ να λειτουργεί και σε πόση ώρα γεμίζει ξανά 7.5 bar?  Το κατασκεύασες μόνος ή πήγες σε κάποιον ειδικό ψυκτικό? Γιατί τα ανταλλακτικά όλα τα έχω βρεί αλλά δεν ξέρω τι να προτιμήσω: υδραυλικό ή ψυκτικό?

Αποσυνδεδεμένος billtsig

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 02, 2011, 12:07:03 πμ »
λοιπόν έχουμε και λέμε έβαλα το κομπρεσέρ για εξετάσεις k χρονομέτρησα με το κινητό μου

το κομπρεσέρ συνδεμένο με τον αερογράφο μου http://pla.gr/catalog/product_info.php?cPath=23_76&products_id=1753 με mpek 0.3

ο ρυθμιστής πίεσης στα 50 psi πάτησα κάτω την σκανδάλη μέχρι να πάρει μπροστά και χρονομέτρησα μετά χρονομέτρησα posh ώρα κάνει να γεμίσει από όταν πήρε μπροστά αποτελέσματα: 7bar - 5bar 30defterolepta k 8 δέκατα   

5bar - 7bar 1 λεπτό 47 δευτερόλεπτα k 8 δέκατα 

pos sou fenonte ?

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 02, 2011, 12:46:42 πμ »
Το ότι γεμίζει σε τόσο χρόνο από 5 σε 7 bar είναι συνδυασμός με των 6lt της φιάλης και της απόδοσης του κομπρεσέρ. Ας με διορθώσουν οι πιο έμπειροι σε αυτά. Υποθέτω πάντως ότι είναι καλά! Το θέμα όμως είναι πόσο συχνά δουλεύει το μοτέρ-πόσο δηλαδή καταπονείται-ζεσταίνεται κατά τη διάρκεια του βαψίματος ενός μοντέλου. Πόσες φορές θα σου λειτουργήσει βάφοντας ένα μοντέλο παράδειγμα 1/48 με μία σταθερή πίεση στα 1.5 με 2 bar στον ρυθμιστή? Και επίσης ψυκτικός την έκανε την κατασκευή?

Αποσυνδεδεμένος billtsig

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 02, 2011, 12:09:09 μμ »
στην μια ώρα συνεχόμενα το μοτέρ ζεσταίνεται αλλα όχι σε σημείο να πετάει την θερμική ασφάλεια ,όχι την κατασκευή την έκανα εγώ με τον πατέρα μου

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 02, 2011, 07:29:57 μμ »
Συγχαρητήρια Βασίλη! άντε και καλά βαψίματα! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος billtsig

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 02, 2011, 08:11:12 μμ »
ευχαριστώ πολύ φιλε με το καλο η φτιάξεις και το δικό σου ότι άλλο θες εδώ είμαστε ! :D