Αποστολέας Θέμα: GAZ-M415  (Αναγνώστηκε 949 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
GAZ-M415
« στις: Σεπτεμβρίου 26, 2011, 12:09:05 πμ »
 Φίλοι μου, καλησπέρα σας  ::salut::
Την τελευταία εβδομάδα έχω καταπιαστεί μ' αυτό το κιτ, που ειλικρινά ούτε θυμόμουν οτι υπάρχει στο στόκ μου  :oops:
 Η απεικόνιση στο κουτί μου κίνησε το ενδιαφέρον να το ανοίξω έστω (πιστεύω και ενας λόγος για τον οποίο και το αγόρασα).......Το κιτ, "κακά τα ψέμματα", υποφέρει σε πολλά σημεία. Κυριότερο όσα είναι χυτευμένα στο πλαίσιο (πλαστικά). Μερικά ειλικρινά έκανα ισα με 30' να τα βρώ λόγω ενσωμάτωσης τους με το πλαίσιο (π.χ. εμπρός φλάς).
 Και ενώ αρχικά απογοητεύτηκα, "έπεσα" επάνω σε μια φώτο εποχής,

(πηγή http://beute.narod.ru/Beutepanzer/su/truck_car/light/light.htm)
στην οποία αναφέρεται ως αιχμαλωτισμένο απο τους γερμανούς και ειδικότερα απο την "II/Mountain Artillery Regiment" εν' έτη 4 October 1941. Αυτή στάθηκε και η αφορμή να "πάει πάγκο"  :D
 Δυστυχώς όπως βλέπετε δεν γίνεται αναφορά σε μονάδα και περιοχή, έτσι άρχισα να ψάχνω στο net πληροφορίες. Εκείνη την περίοδο η 5η Gebirgs-Division ήταν Ελλάδα, η 188η Gebirgs-Division ήταν Γιουγκοσλαβία ενώ οι 8η - 9η και 175η οργανώθηκαν πολύ αργότερα (1945). Οι 2η - 3η και 6η ήταν κοντά σε σοβιετικό έδαφος (Φινλαδία - Murmansk) αλλά εφόσον γίνεται αναφορά πέρι Οκτωβρίου του '41, σ' εκείνα τα μέρη αν μη τι άλλο κάποιο "χοντρό" πανωφόρι θα φορούσαν τ' άτομα στην φώτο (+ πολύ χιόνι στην φώτο).
 ʼρα μας μένουν η 1η και η 4η που σύμφωνα με τα εξής sites ( http://www.feldgrau.com/4hg.html  http://www.feldgrau.com/1hg.html ) βρισκόντουσαν στο Mius στα νότια της Σοβιετικής Ενώσεως. Εδώ απο μόνος μου αποφάσισα να "το εντάξω" στην 1η Gebirgs-Division.
 Τέλος μετά απο επικοινωνία με το site που βρήκα την φώτο, μου είπαν οτι πιστεύουν γενικά οτι διατηρούσε τις αρχικές πινακίδες του Ερυθρού Στρατού, ενώ μπροστά απλά τοποθετήθηκε το μεραρχιόσημο της 1ης Gebirgs-Division.
 Κατα την κατασκευή ορισμένα κομμάτια του κιτ, αντικαταστάθηκαν απο άλλα υλικά

Σαν βασικό χρώμα, έκανα μια μίξη 50-50 απο H-303 (Green FS34102) και Η-81 (Khaki). Έτσι το GAZ βρίσκεται σ' αυτό το στάδιο

Στη συνέχεια θα σκονιστεί ελάχιστα στο κάτω μέρος και θα τοποθετηθεί ο τρίποδας με το οπτικό σώμα στην καρότσα και η θήκη ώμου (Tristar)....

ευχαριστώ για τον χρόνο σας  :wink:

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Απ: GAZ-M415
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2011, 12:17:24 πμ »
Θεμα μοναδικο και ιδαιτερο
Οτι πρεπει για σενα,μαλλον εισαι απο τους λιγους που θα μπορουσαν να το αξιοποιησουν.
Εξαιρετικο βαψιμο,αναμενουμε τη συνεχεια
 ::salut::
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2011, 12:23:41 πμ »
Πάνο, όντως περίτεχνο βάψιμο στο ρωσικό TILLY!!!  :mrgreen: :mrgreen:  ::salut::

Επίσης η υλοποίηση της φωτό έχει ενδιαφέρον!

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2011, 12:28:37 πμ »
Πολύ όμορφο ρητινάνθρωπε!
Φέρ' το αύριο να το δούμε από κοντά...
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2011, 12:29:03 πμ »
Παναγιώτη ωραίο το σοβιετικό...   pickup :mrgreen:
Και ακόμα πιο ωραίο το βάψιμο φίλε :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2011, 08:54:38 πμ »
Υπέροχο βάψιμο σε ένα φαντιαστικό θέμα!!!!
Έυγε Παναγιώτη!!!!
Περιμένουμε την συνέχεια (αν και μου φαίνεται ότι θα πιαστεί η καρδιά μου βλέποντας το Γερμανικό)!!!!

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2011, 11:33:20 πμ »
Χμμμμμ ::glossa::καθολου παραξενο Παν.με τετοιο τεραστειο στοκ.Παντος κουκλα εγινε.Ομορφες φοτοσκιασεις.
Τασος ::salut::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2011, 12:20:19 μμ »
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια  :wink:
 Φίλιππε πράγματι τώρα που το λές Tilly-φέρνει λίγο  :D  Χμμμμμ λές να κάνω και 'γώ κανα Tilly τώρα που μ' άρεσε το σχήμα του  :?: :?:  Γιάννη ετοίμασε καφέεεεεε και έρχεται για ανάκριση εεεεεε επιθεώρηση  8) Ορέστη έχει ήδη "μεταλλαχθεί"  :D Τάσο άστα φίλε το στόκ αυξάνεται οσαν το εθνικό μας χρέος.....κάποια στiγμή βλέπω να με πετάνε απο το σπίτι  ::sprint:: Περικλή θέλει λίγη δουλίτσα, οχι τόσο οι ρητίνες αλλά τα πλαστικά μέρη (πολύυυυ τρίψιμο  ::cry2:: ). Μάνο τώρα τελευταία μ' έχει πιάσει μια μανία με τα τύπου pick-up, να φανταστείς έχω άλλα 2 στον πάγκο (άσε που μ' έβαλε ιδέες τώρα και ο Φίλιππος με το Tilly  :D )

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 02, 2011, 10:15:27 πμ »
Τα βαψιματα σου εχουν ξεφυγει τελειως Πανοοοο!!!.Μπραβο ρε φιλαρακι ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 04, 2011, 01:12:50 πμ »
Σ' ευχαριστώ Γιώργο  :wink:
 Ηδη έχει σκονιστεί και έχουν φτιαχτεί τρίποδας με οπτικό και λοιπά καλούδια/φορτώματα. Παραμένει ο "σωλήνας" μεταφοράς του τρίποδου που θα γίνει όμως με την βοήθεια του Θανάση (Hummel Moss), μιας και στην χρήση των p.e. είμαι ολίγον άμπαλος  :oops: :D
 Λογικά οι επόμενες φώτο  θα είναι και οι τελικές  :wink:

Tags: