Το θέμα είναι τα μέταλλα...Ένας IWATA,REVELL,BADGER δεν θα πάθει τίποτα απο τα διαλυτικά (εξαιρώ τα τεφλόν,O-rings που είναι αναλώσιμα).Ένας όμως τέτοιος μπορεί με το που θα ρίξεις νίτρο να καθαρίσεις να γίνει το μάλε βράσε.
Επίσης μπορεί η βελόνα να μην είναι γυαλισμένη όπως πρέπει και να μην μπορείς να ψεκάσεις σωστά.
Υπάρχουν αρκετά μικρά πραγματάκια που κάνουν όμως την μεγάλη διαφορά.
Προσωπικά θεωρώ αυτές τις αγορές άσκοπες...προτιμότερο είναι να περιμένεις να μαζέψεις κάποια λεφτά και να "επενδύσεις" σε ένα εργαλείο παρά να προσπαθήσεις να βολευτείς με ημίμετρα.
Δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος να πάρεις κάποιον αμφιβόλου ποιότητας και προελεύσεως για να του πάρεις τον αερά.Μπορείς να πάρεις τον αέρα σε έναν IWATA και να είσαι σίγουρος οτι δεν θα πάθει τίποτα 
Γνώμη μου πάντα

Εγώ μια φορά πάντως, όπως έγραψα και παραπάνω, τον no-name κινέζικο αερογράφο μου, τον έχω κάνει κάτι τρελά μπάνια σε διαλυτικό νίτρου, αρκετές φορές και για αρκετές μέρες μάλιστα. Και μια χαρά έβαφε όσο τον χρησιμοποιούσα. Όλα τα μοντέλα που έχω ποστάρει εδώ κατά καιρούς, με αυτόν είναι βαμμένα (πλην 1-2 που είχα βάψει με τον badger πριν πάψω να τον χρησιμοποιώ παντελώς).
Απ' την άλλη, τον iwata μου τον πρόσεχα σαν κόρη οφθαλμού, γιατί κοστίζει σχεδόν μια περιουσία και δεν τον θεωρώ καθόλου αναλώσιμο. Αντίθετα, αν ο no-name μου πάθει κάτι, δεν θα χάσω και τον ύπνο μου.
Ο καθένας επιλέγει με τα δικά του κριτήρια. Αυτές οι συζητήσεις δεν οδηγούν ποτέ σε συγκεκριμένο "πόρισμα", είναι εντελώς υποκειμενικές. Υπάρχουν εργαλεία για κάθε πορτοφόλι και ο καθένας ψωνίζει ό,τι γουστάρει.
Το σημαντικό είναι να
ΥΠΑΡΧΟΥΝ όλες οι επιλογές. Και προσωπικά το θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό που υπάρχουν και πάμφθηνοι αερογράφοι.
Στα 15 μου που πήρα τον πρώτο μου αερογράφο (grapho-tech GH-135A), τον είχα πληρώσει αν θυμάμαι καλά 100-κάτι χιλιάδες δραχμές. Τα χρήματα αυτά θα τα μάζευα κάτι μήνες, μαζί με δώρα χριστουγέννων κτλ. Αν τότε είχα τη δυνατότητα να πάρω αερογράφο με 5 χιλιάδες δραχμές, θα ήταν κάτι απίστευτα ευχάριστο, δεδομένου ότι έτσι κι αλλιώς, ο αερογράφος εκείνος καταστράφηκε, όπως θα καταστρεφόταν και ο κινέζικος πάμφθηνος. Ας σκεφτόμαστε όλες τις κατηγορίες μοντελιστών ή γενικά χρηστών κάποιας κατηγορίας προϊόντων. Δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να πληρώσουν iwata, ενώ κάποιοι βολεύονται κάλλιστα και με τους κινέζικους, με χειρότερη ποιότητα φινιρίσματος.
Και τονίζω ξανά, για να μην κατηγορηθώ για οτιδήποτε (όποιος καεί στην κολοκύθα...) ότι έχω ΚΑΙ iwata KAI κινέζικο. Δεν ισχυρίζομαι ότι ο κινέζικος έχει την ποιότητα του iwata, αλλά ακόμα και μετά την αγορά του τελευταίου, επιμένω ότι ο κινέζικος θα συνεχίσει να έχει πολύ σημαντική θέση στον μοντελιστικό μου πάγκο.