Αποστολέας Θέμα: Θέλω να ξεκινήσω να ασχολούμαι/τρέχω με Slot Cars  (Αναγνώστηκε 3045 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος alexis in greece

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Θέλω να ξεκινήσω να ασχολούμαι/τρέχω με Slot Cars
« στις: Σεπτεμβρίου 22, 2011, 10:49:41 μμ »
Ενα μελος του forum με ρώτησε το εξης
"θα ηθελα να φτιαξω ενα slot car και απο εκει και περα για αρχη να το τρεχω σε καποια πιστα που ακουσα οτι υπαρχει στην πεντελη! και αργοτερα να παρω και εγω πιστα! ειναι εφικτο κατι τετοιο? ακουω την γνωμη σας!"

Επειδή φαντάζομαι οτι πιθανον και καποιος άλλος θα έχει τις ιδιες απορίες σκεφτηκα να δωσω την απάντηση εδώ
Θα αρχίσω αναποδα
Η πίστα στην Πεντέλη
Ιδιοκτητης-υπεύθυνος είναι ο Κος Χρήστος Νισκόπουλος,www.creativehobby.gr,2106135518.
Εκεί υπάρχουν μόνιμα εγκατεστημένες μια πίστα με 4 γραμμές Ninco που αλλάζει σχήμα 1 φορα τον χρόνο για αγώνες αυτοκινήτων πιστας,και 2 πίστες rally.Επίσης υπάρχει μια τέταρτη πίστα, rally που στήνεται μόνο όταν υπάρχει αγώνας.
Ο χώρος.Αριστερα μία από τις μονιμες πίστες rally δεξιά αυτή που ξεστήνεται στην μεση η μεγάλη

Η πίστα που ξεστήνεται

Η πίστα Νταβέλης

Η πίστα Πεντελικον

Τμήμα της μεγάλης πίστας

Το αυτοκινητο

Κατ'αρχην για να τρέχεις θα πρεπει να επιλέξεις κάποια κατηγορία ωστε να αγοράσεις το κατάλληλο αυτοκινητο.
Οι κατηγορίες που τρέχουμε συνήθως στην Πεντέλη είναι:
-Ιστορικά Le Mans
-Σύγχρονα LeMans
-Συγχρονα GT
-Group 2&5
-Rally 2WD & 4WD
-F1
-Group C
-Ενιαίο,όλοι τρέχουν με την ιδια μάρκα/μοντέλλο,φέτος ηταν Fiat 500,μενει ένας αγώνας αν δεν κάνω λάθος,για του χρονου μάλλον θα ειναι μεταξύ Porsche GT3 και Corvette.
Στον παρακατω σύνδεσμο μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από το πρόγραμμα του 2011 και τους κανονισμούς
http://www.creativehobby.gr/site/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=49&Itemid=61&vmcchk=1&Itemid=61
Φωτογραφίες από τον αγώνα του περασμενου Σαββατου,Rally 2WD

περισσότερες μπορείτε να δείτε εδώ
http://www.majhost.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=253693

Αφού λοιπόν διαλέξουμε κατηγορία και αυτοκινητο ,υποθέτω λοιπόν οτι ο φίλος με το να φτιάξει εννοεί να βελτιωσει,έχουμε αρκετή δουλειά.Στην Πεντέλη ολοι βοηθάμε τους νεοφερμένους να στήσουν σωστά το αυτοκινητό τους,και τους δινουμε συμβουλες τόσο για το στήσιμο οσο και για την οδήγηση.Ο Χρήστος έχει μεγάλο στοκ σε αυτοκίνητα και ανταλλακτικά που απαιτούνται για τις διαφορες βελτιώσεις/μετατροπές καθώς και σε σετ πίστας με αυτοκίνητα και είναι στην διαθεσή σας για πληροφορίες απ'το τηλεφωνο.

Επίσης για ότι απορίες έχετε μη διστάσετε να ρωτήσετε είτε εδώ είτε με προσωπικο μήνυμα.

• Scale 1/48
  • *
Απ: Θέλω να ξεκινήσω να ασχολούμαι/τρέχω με Slot Cars
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2011, 09:28:20 πμ »
Ενα μελος του forum με ρώτησε το εξης

"1 Σε τι κλιμακα ειναι συνηθως τα αυτοκινητα! εσεις ποια μου προτεινετε ως ποιο ωραια?
2 ειναι πολυ δυσκολο να μετατρεψω ενα στατικο μοντελο σε slot car?
3 θα μπορουσα καποια στιγμη να δω δικα σας μοντελα?"

1-Τα slot cars υπάρχουν στις εξής κλίμακες: 1/24 1/32 1/43 1/64 1/87
...α)Η πιο διαδεδομένη είναι η 1/32 γιατί προσφέρει δυνατότητα αρκετής λεπτομέρειας στα μοντέλλα ......χωρίς  να απαιτείται τεράστιος χώρος(που χρειάζεται για την 1/24) για πίστα ενώ οι τιμές ......παραμένουν σε λογικά πλαίσια(τα 1/24 κοστίζουν διπλάσια)
...β)Εδώ είναι τα δύσκολα,πιο ωραία(και πιο ακριβής αναπαράσταση-σωστή κλίμακα) η πιο γρήγορα?
......Σε αυτόν τον κόσμο δεν μπορεί να τα έχει κανείς όλα.Υπάρχουν μοντέλλα,όπως Racer,από ρητίνη
......εξαιρετικής λεπτομέρειας και φινιρίσματος αλλά φαρμακερής τιμής,και βαριά και ......δυσκολοοδήγητα,όπως Fly πλαστικά επίσης εξαιρετικής λεπτομέρειας και φινιρίσματος επίσης
......δυσκολοοδήγητα,και στο άλλο άκρο ταχύτατα όπως NSR η MSC αλλά που δεν αποτελούν ακριβή
......αναπαράσταση του 1/1 μοντέλλου.Οπως χαρακτηριστικά έγραψε ένας εγγλέζος σε άλλο forum
......συγκρίνοντας το FORD RS 200 των SCX,SCALEXTRIC, και MSC(αυτό είναι "ζουληγμένο")
......"βλέποντας το MSC να γυρίζει στην πίστα είναι σαν να γυρίζεις απο μήνα του μέλιτος και να βλέπεις ......την  Jenifer Lopez να κουνάει τα οπισθιά της και ξέρεις ότι δεν θάπρεπε να σ'αρέσει παρ'όλα αυτά..."
.......Προσωπική άποψη,τα αυτοκίνητα της Slot.it αποτελούν τον καλύτερο συμβιβασμό μεταξύ .......εμφάνισης-ταχύτητας

2-Εξαρτάται καθαρά από την δεξιοτεχνία του καθενός.Γενικά θεωρείται το πρώτο βήμα στην διαδικασία
του να αρχίσει να φτιάχνει κανείας αυτοκίνητα μόνος του.Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε μια τέτοια περιγραφή
http://modelclub.gr/forums/index.php/topic,12085.0.html

3-Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε την αποθήκη φωτογραφιών μου
http://www.majhost.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=172729
Εκεί υπάρχουν φωτό από την συλλογή του γιού μου.

Αποσυνδεδεμένος staikosn1

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 06, 2011, 07:24:52 μμ »
Καλησπερα και απο εμενα... Καινουριος ειμαι και ψαχνω να δω τι γινεται με τα slot
Θα ηθελα να ρωτησω τι κοστος χοντρικα εχει ενας αγωνας??
Τι χρειαζομαι απο εξοπλισμο? Τι κοστος εχει η αρχη του χομπυ αυτου???
Ευχαριστω και καλως σας βρηκα!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 06, 2011, 08:17:51 μμ »
Καλώς όρισες
Θα ηθελα να ρωτησω τι κοστος χοντρικα εχει ενας αγωνας??
Το κόστος συμμετοχής είναι της τάξεως των 10 ευρώ,απο εκεί και περα όμως μπορεί να χρειαστείς  και ενα σετ λαστιχα πάλι
της τάξεως των 10 ευρώ

Τι χρειαζομαι απο εξοπλισμο?

Κατ'αρχην αυτοκίνητα,δεν λεω αυτοκίνητο  γιατί καθώς πιθανόν θα πρόσεξες διαβάζοντας προηγούμενα post τρεχουμε διαφορες κατηγορίες.Κατά δεύτερον controller(γκάζι),φαντάζομαι οτι για να εισαι μοντελιστής εργαλεία(ψιλά κατσαβιδια,λιμες,κολλες κλπ) εχεις ήδη

κοστος εχει η αρχη του χομπυ αυτου???
Θα σου δώσω τάξη μεγεθους:
-Controller 120
-5-6 αυτοκίνητα από 70 ευρώ(σε αυτο περιλάμβάνω και έξτρα εξαρτήματα για πιθανές μετατροπές)
-Αν θέλεις πίστα στο σπίτι σου τα σετ αρχιζουν αν θυμαμαι καλά από 150 ευρώ και περιλαμβάνουν 2 αυτοκίνητα
Ομως καλυτερα να επικοινωνησεις με την Creative Hobby,Κος Χρήστος Νισκόπουλος,www.creativehobby.gr,2106135518.
γιατί στα γράφω από μνημης και μπορει να πεφτω εξω.

Αν θέλεις να πάρεις μια γεύση παντως μπορείς αν θελεις να συμμετασχεις στον επομενο αγώνα,όλοι μας εχουμε εφεδρικά αυτοκινητα
και το κλαμπ έχει πάντα να σου δανεισει έναν controller,ο επόμενος ειναι το ερχόμενο(12/11) Σάββατο,ιστορικά αυτοκινητα LeMans
(έως 1976).

Αποσυνδεδεμένος staikosn1

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 06, 2011, 09:05:12 μμ »
Ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου!
Ειμαι ηδη στον μηχανοκινητο μοντελισμο, τρεχω με 1/10 on road nitro!
H αληθεια ειναι ειχα υποτιμισει λιγο το χωρο του slot car αλλα διαβαζοντας διαφορα φορουμ
βλεπω οτι εχει αρκετο ενδιαφερων, μιας και λατρευω τον μοντελισμο, το φτιαξε-χαλασε κτλ..
Επιζω καποια στιγμη να τα πουμε απο κοντα!!
Σε ευχαριστω!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 06, 2011, 09:36:54 μμ »
Αν θεωρήσουμε ότι η λέξη μοντέλλο εκφραζει την ακρίβεια αναπαραγωγής υπό κλίμακα τότε τα σλοτ ειναι πολύ πιο κοντά στον μοντελισμό από τα RC.Επισης πιθάνον καποιοι από τους ανθρώπους που θα συναντήσεις στο κλάμπ να σου είναι ήδη γνωστοί από τα RC

Tags: