Αποστολέας Θέμα: HMS Endeavour 1/100 - ανακατασκευη  (Αναγνώστηκε 1601 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος darpomorza

• Scale 1/144
  • *
HMS Endeavour 1/100 - ανακατασκευη
« στις: Σεπτεμβρίου 21, 2011, 03:32:34 πμ »
καλημερα φιλοι συνχομπιστες  ::salut::, λοιπον εδω εχω το endeavour 1/100 το οποιο το ειχα κατασκευαση σχετικα σε μικρη ηλικια και ειπα να το σενιαρω λιγακι γιατι δεν ητανε και σε πολυ καλη κατασταση μιας και δεν το ειχα κατασκευαση σωστα (οχι οτι τωρα ειναι και πιστο αντιγραφο του endeavour αλλα δε βαριεσε, δειχνει καλυτερο  :)). Λοιπον το κιτ ειναι της aeropiccola, οχι και τοσο καλο κιτ μιας και τα σχεδια δεν ηταν κατατοπιστικα και δεν υπηρχαν πολλα απο τα fittings του καραβιου οπως dead eyes και single blocks τα οποια παρηγγειλα απο αγγλια . Για να μη πολυλογο το ξηλωσα και το ξαναρχισα και μαζι με μπαλσα και φαντασια το σουλοπωσα καπως. Μιας και στην ουσια αυτο ειναι το δευτερο μοντελο που κατασκευαζω και δεν εχω την απαραιτητη εμπειρια πανω σε αυτα, παρακαλω οποιαδηποτε παρατηρηση δεκτη.

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
Απ: HMS Endeavour 1/100 - ανακατασκευη
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2011, 02:01:32 μμ »
Καλώς ήρθες στο...κύκλωμα.
Βρίσκομαι κι εγώ στο 2ο πλοίο μου το οποίο προχωρώ με ρυθμό χελώνας.
Κατά τη γνώμη μου το πιο σημαντικό είναι αν μπορείς να ελαττώσεις/καταργήσεις τη γυαλάδα του βερνικιού και να τελειοποιήσεις τη λευκή γραμμή (δε μου έρχεται τώρα το όνομα της   :evil: :evil:) που διαχωρίζει την καρίνα από τις κουπαστές....
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2011, 02:44:20 μμ »
   Καλημέρα darpomorza  καλώς ήρθες στην παρέα μας  ::hi::. Δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολία ότι η δεύτερη προσπάθεια είναι πολύ καλύτερη από την πρώτη . Έχει και αυτό όμως κάποια θεματάκια , η γυαλάδα που λέει και ο trap μοιάζει σαν να το έχεις περάσει λαδομπογιά , επίσης οι περίδεσμοι των ιστών είναι πολύ χοντροί καλύτερα να βάλεις ένα πιο λεπτό σχοινάκι , νομίζω ότι δεν έχει  πηδάλιο , τα deadeyes των επιστηλίων έπρεπε να είναι πιο μικρά σε μέγεθος . Όλα αυτά είναι προσωπική μου εκτίμηση . Καλή συνέχεια . ::salut::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2011, 04:48:50 μμ »
καλησπερα και ευχαριστω για τις παρατηρησεις σας. Λοιπον οσον αφορα επειδη ειμαι και λιγο ασχετος απο χρωματα το καταστρωμα ειναι οντως λαδομπογια, ισως να το εβαφα με κανενα ματ χρωμα καλυτερα αλλα ουτος η αλλως δεν ειχα ξυλεια για πετσωμα καταστρωματος μιας και η μπαλσα δεν ενδεικνυται. Οσων αφορα για την λευκη γραμμη που λεει ο τραπ ισως η χαρτοταινια να μην ειναι η καταλληλη μιας και αποροφαει το χρωμα με αποτελεσμα να μην αφηνει καθαρη ευθεια γραμμη. Στα  dead eyes των επιστηλιων οπως πολυ σωστα ανεφερες ειναι μεγαλυτερα απο οσο πρεπει εγω τα παραγγειλα ολα καπου στα 3.5mm αφου δεν ειχα τπτ σχεδια και βασιζομουν σε φωτογραφιες αλλων μοντελων. Το πηδαλιο βρισκεται αναμεσα στο μεσαιο και το πισω καταρτι. Τωρα για τα σχοινια ξερεις που μπορω να βρω σε ολα τα μεγεθη μιας και χρησιμοποιησα κλωστη ραπτικης η οποια ισα ισα μου φαινεται  πολυ λεπτη και δεν φαινεται απο μακρια η δουλεια με τα σχοινια? ::salut::

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2011, 07:42:09 μμ »
  Καλησπέρα darpomorza , κλωστές νομίζω μπορείς να βρεις σε μαγαζί με είδη ραπτικής , κλωστή για βελονάκι νομίζω , επίσης αν θυμάμαι καλά  ο Vasbot είχε αναφέρει σε ένα άλλο φίλο ένα link για κλωστές αν το βρεις θα βοηθηθείς ( και όντως ή κλωστή ραπτικής είναι πολύ λεπτή γι αυτό το μέγεθος ) καλή συνέχεια . ::salut::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2011, 08:29:47 μμ »
ευχαριστω πολυ repetan καπου οντος εχει ξανα αναφερθει ως θεμα στο φορουμ, θα το κοιταξω. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2011, 03:46:42 μμ »
Κλωστές μπορείς να βρεις και έτοιμες για καράβια από πολλές εταιρείες με διάμετρο από 0,10 μέχρι και 2,5 χιλιοστά.
Μειονέκτημα είναι ότι είναι πιο ακριβές από το αν χρησιμοποιήσεις του εμπορίου.
Κάποτε είχαμε αγοράσει του εμπορίου για βελονάκι αλλά τις έχουμε στην αποθήκη προτιμώντας τα νήματα που πουλάνε αποκλειστικά για καράβια.
Μπορείς να βρεις τέτοια νήματα εδώ http://www.cornwallmodelboats.co.uk/acatalog/caldercraft_thread.html  και αν ψάξεις στο site υπάρχουν και από άλλες εταιρείες.
Για βελονάκι ψάξε στα μαγαζιά με τις κλωστές για να δεις και επιτόπου τα χρώματα.
Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα

Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2011, 10:02:03 μμ »
Ευχαριστω πολυ Βασιλη και Μαρια, θα το εχω υποψιν.

Tags: