Καλημέρα σε όλους τους φίλους του forum.Μετά από κάμποσο καιρό μοντελιστικής απραξίας,είπα να ξαναπιάσω τα εργαλεία μου και να επιστρέψω στον πάγκο εργασίας.Αρχικά σκόπευα να φτιάξω ένα Flamingo με τα τουρκικά εθνόσημα αφού είχα στο stock μου το μοντέλο της PM model στην 1/48.Όσοι έχουν κιτ της συγκεκριμένης εταιρίας θα γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται για την επιτομή της λεπτομέρειας,υπερυψωμένη ή καθόλου γράμμωση και για να μην κουράζω σε γενικές γραμμές πρόκειται για πολύ μέτριο κιτ.Δεν το ήξερα ότι το ίδιο αεροπλάνο το βγάζει και η Revell,μέχρι που είδα αγγελία στο forum από το φίλο Απόστολο ο οποίος και μου το έστειλε.Ομολογώ ότι περίμενα το κιτ της Revell να ήταν πολύ καλύτερο και να με βοηθούσε και στην κατασκευή του PM.Προς δυσάρεστη έκπληξη μου ανοίγοντας το κουτί της Revell,διαπίστωσα ότι πρόκειται ακριβώς για το ίδιο άθλιο καλούπι με αυτό της PM model με μόνη διαφορά της χαλκομανίες.
Μετά το αρχικό σοκ,είπα κομμάτια να γίνει,πάμε για Flamingo x 2.Θα κάνω προσπάθεια να σουλουπώσω τα κιτ και είναι ευκαιρία να δοκιμασω τεχνικές που εφαρμόζω για 1η φορά,όπως επαναχάραξη γραμμώσεων,riveting,κόψιμο και αλλαγή θέσης σε rudder-flaps κ.ό.κ.
Το δεύτερο πάει μάλλον για Συριακό,αν και οι χαλκομανίες που αντιστοιχούν σε αυτό ανήκουν στην καρτέλα της PM που είναι κιτρινισμένες και παρά την παραμονή τους στον ήλιο όλο το καλοκαίρι δεν επανήλθαν σε επιθυμητό επίπεδο.Θα δούμε στην πορεία που θα καταλήξω.
Ξεκινάμε λοιπόν,τα εν λόγω κιτ:

Κόψιμο rudder,flaps,pitch elevator,καλύπτρας (εδώ έγινε ζημιά,θα δω πως και αν μπορώ να τη διορθώσω αργότερα)

ʼνοιγμα της εξάτμισης και του ψυγείου στον κινητήρα,αν τα λέω καλά,μιάς και οι γνώσεις μου γύρω από τα μέρη ενός αεροπλάνου είναι περιορισμένες.

Κόψιμο του πίσω μέρους του cockpit και του ταμπλό με τον πίνακα οργάνων που θα κατασκευαστεί από το μηδέν.Τα κιτ δίνουν χαλκομανία για την αναπαράσταση του που δεν μου αρέσει.

Επαναχάραξη γράμμωσης

Και ξεκινάμε το riveting

Αυτά έως τώρα,δεκτό οποιοδήποτε σχόλιο,παρατήρηση.