Αποστολέας Θέμα: For reconstruction 1/87  (Αναγνώστηκε 6585 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

tazman

• Επισκέπτης
Απ: For reconstruction 1/87
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 08:38:40 μμ »
Πολύ ωραία προσπάθεια!

Θα ήθελα να μου πεις λίγα λόγια για τα φώτα. Πού βρήκες αυτές τις ίνες και πώς τα φτιάχνεις να δουλεύουν;

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 08:55:54 μμ »
Πολύ ωραία προσπάθεια!

Θα ήθελα να μου πεις λίγα λόγια για τα φώτα. Πού βρήκες αυτές τις ίνες και πώς τα φτιάχνεις να δουλεύουν;
Φιλέ μου να είσαι καλά!! Λοιπόν δεν ξέρω αν την ονομάζουν, έτσι, οπτική ίνα για μεταφορά φωτός!!!  Τις βάζεις πάνω σε μια λάμπα και μεταφέρεις το φως εκεί που θες απλά θέλει με λίγη μονωτική να κλείσεις την λάμπα γύρω γύρω ώστε το φως να πέφτει πάνω στις ίνες και να μην διαχέεται!!!!! Ξέρω ότι είναι σε καρούλια με το μετρό, εγώ τις πήρα απο φωτιστικό!!!! :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 09:02:17 μμ »
Φιλέ μου να είσαι καλά!! Λοιπόν δεν ξέρω αν την ονομάζουν, έτσι, οπτική ίνα για μεταφορά φωτός!!!  Τις βάζεις πάνω σε μια λάμπα και μεταφέρεις το φως εκεί που θες απλά θέλει με λίγη μονωτική να κλείσεις την λάμπα γύρω γύρω ώστε το φως να πέφτει πάνω στις ίνες και να μην διαχέεται!!!!! Ξέρω ότι είναι σε καρούλια με το μετρό, εγώ τις πήρα απο φωτιστικό!!!! :wink: ::salut::

Ευχαριστώ! Σκεφτόμουν να δοκιμάσω να βάλω φώτα σε αεροπλάνο, αλλά μάλλον δεν θα τα καταφέρω...

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Οκτωβρίου 16, 2011, 05:38:17 μμ »
Ευχαριστώ! Σκεφτόμουν να δοκιμάσω να βάλω φώτα σε αεροπλάνο, αλλά μάλλον δεν θα τα καταφέρω...
Αγαπητέ μου ποτέ μην προδιαθέσεις κάτι πριν το δοκιμάσεις!!! :wink:
Λοιπόν συνέχεια με την βάση, που με προβληματίζει είναι η αλήθεια! Η ατμομηχανή δεν θα είναι πάνω σε ραγές, χύμα στο κύμα, δυο ζευγάρια ράγες η μια διπλά στην μηχανή παρατημένη η άλλη θα υποτίθεται οτι δουλεύει!! Το φορτηγό διπλά να το ετοιμάζουν την καρότσα για την μεταφορά!

Γερανός δεν θα μπει, η αγορά του αυτή την στιγμή κρίνεται απαγορευτική!! Αν και θα μου άρεσε να είχα την μηχανή στο αέρα κρεμασμένη!!!
Κάτι δεν μου κάθεται καλά παντός!!!
Σχόλια, προτάσεις, διαφωνίες , κρίσεις και επικρίσεις όλα δεκτά προς συζήτηση!
Θα επανερθω Δημήτριος! :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 16, 2011, 06:51:45 μμ »
Η σκουρια μου αρεσει Μητσο νομιζω ,ομως οτι ειναι πολυ "ατοφιο " δομικα, για τοση πολυ σκουρια και ισως να ειναι αυτο που δεν σου καθεται......σε καθε περιπτωση εσυ ξερεις κανε το οπως σου αρεσει που λεει και καποιος και ασε μας να λεμε το μακρυ και το κοντο μας :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 16, 2011, 08:47:34 μμ »
 Καλησπέρα dmoshid το έργο σου προχωράει καλά η σκουριά είναι καλή , αν και αργά σου παραθέτω δύο φωτό που μάλλον θα τις έχεις δει για να πάρεις ιδέες

Να σημειώσω ότι η μηχανή αυτή με την ανοιχτή πόρτα να το πώ μάλλον έχει υποστεί κάποια επεξεργασία χρωματική .  Ίσως στη πλατφόρμα της νταλίκας έπρεπε να βάλεις τίποτα δοκάρια ( ξύλινα ) για να καθήσει η μαχανή  ::dontknow::. Καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #31 στις: Οκτωβρίου 16, 2011, 11:18:19 μμ »
Δημήτρη δεν ξέρω αν είναι αυτό το "ατόφιο" όπως αναφέρεις η κάτι άλλο, η αλήθεια είναι ότι έχω βρει φώτο από σάπια εντελώς έως σε καλή κατάσταση με παρά πολύ σκουριά!!!! Η αλήθεια είναι ότι φοβήθηκα αυτό το κομμάτι της δουλειάς!!! Θα δείξει η συνέχεια!!!
repetan η αλήθεια είναι ότι δεν τις έχω αυτές τις φώτο αλλά έχω δει άλλες παρόμοιες!!!! Η ιδέα της πόρτας με γαργαλούσε αλλά δεν βασίστηκα να την ανοίξω!!! Όπως δεν βασίστηκα να φάω και τις λαμαρίνες όπως αναφέρω και παραπάνω!! Τα δοκάρια ετοιμάζονται άλλωστε είναι νωρίς ακόμα, δεν έφτασε η ώρα τους!! :lol: :lol: Για τον σκοπό αυτό ετοιμάζω σε έναν τρακτορα να βάλω ένα παπαγαλάκι

για να κάνει αυτήν την εργασία!!! Τώρα αν δεν το πετύχω θα στηθούν μια χαρά στην καρότσα και θα φύγει και ο παπαγάλος απο την βάση όπως και η ιδέα του προηγούμενού γερανού!!! :oops: :oops:
Θα επανερθω Δημήτριος!  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος papaxrist

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς-Κορυδαλλός
« Απάντηση #32 στις: Οκτωβρίου 17, 2011, 11:44:24 μμ »
Ομορφη προσπαθεια κ ωραια μετατροπη ...παραμενω στην οθονη να το δω τεελιωμενο... :!: :!: :!:  8) 8) 8)

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Οκτωβρίου 20, 2011, 01:36:05 πμ »
Ομορφη προσπαθεια κ ωραια μετατροπη ...παραμενω στην οθονη να το δω τεελιωμενο... :!: :!: :!:  8) 8) 8)
Φίλε μου να είσαι καλά!!!
Λοιπόν γίνεται μια προσπάθεια για να κατασκευαστεί ο "παπαγάλος"!! :? :?
Έχω φτάσει κάπου εδώ και κολαω με το θέμα των μπουκαλών στο άνοιγμα της μπούμας !!! Δεν θυμάμαι καθόλου πως συνδέονται θα βγάλω φωτογραφίες αύριο από πραγματικό φορτηγό!! Και συνεχίζω......

Αποσυνδεδεμένος vassilios

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #34 στις: Οκτωβρίου 21, 2011, 01:27:12 πμ »
Μπράβο Δημήτρη,
αλλά ως τραινάς ήρθε η ώρα να διαφωνίσω και έχει να κάνει με τη ρεαλιστικότητα. :?  Για τις ικανότητες ούτε λόγος ..., αφού δεν έχω ούτε τις μισές.-
Κατ' αρχήν μην το ψάχνεις για την μπούμα, αυτή είτε έχει εσωτερική μπουκάλα, είτε την έχει τηλεσκοπική στη μία πλευρά.
Και τώρα η ένσταση μου, για μια τέτοιου μεγέθους ατμομηχανή απαιτείται πολύ μεγαλύτερης ανυψωτικής ικανότητας γερανός (και όχι παπαγαλάκι), αυτός φαίνεται παχνιδάκι δίπλα της.  ʼλλον είχες στο μυαλό σου και έψαχνες θυμάμαι και σε άλλον κατέληξες.  Είναι δύσκολη (οικονομικά) εποχή, αλλά όχι και τέτοιες εκπτώσεις ρε φίλε.  Για να μην σου πω ότι κανονικά, σαν μηχανικός, δεν θα επιχειρούσα καν ανύψωση με έναν, αλλά με δύο γερανούς για λόγους ασφάλειας & σταθερότητας.  :oops:  Τέλος όσο απλώνει η μπούμα τόσο μικραίνει η ανυψωτική ικανότητα.

και μερικά video για ιδέες:

Προς συζήτηση και επ' ωφελεία... :oops:
 ::avgreekflag5pn:: ::cyprusflag::
Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες.
Διώξτε τους πολιτικούς.
ΓΟΥΔΙ - ΓΟΥΔΙ - ΓΟΥΔΙ
Η δημοκρατία πηγάζει από το λαό και όχι από τους έμμισθους πολιτικούς και τα φερέφωνα τους.

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #35 στις: Οκτωβρίου 21, 2011, 06:56:48 μμ »
  Φίλε dmoshid καλησπέρα , θα συμφωνήσω με το vassilio , δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση τέτοιου είδους γερανός να σηκώσει την ατμομηχανή ακόμα και με κλειστά τα βελόνια . Πιστεύω ότι θέλει τηλεσκοπικό γερανό σαν αυτόν που είχες ποστάρει στην αρχή . Επειδή έχω δει πολλούς σαν αυτό που δείχνεις , με ανοιχτά τα βελόνια ζήτημα είναι να σηκώνουν μια παλέτα τσιμέντα ~1500Kgr σε πλήρη έκταση , επίσης ο ....αφαλός του γερανού δεν πακτώνεται στην καρότσα της νταλίκας , αλλά σε ένα δοκό ικανού πάχους και μεγέθους που περιέχει το ένα ζευγάρι των  πτυσσόμενων ποδαρικών . Καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Οκτωβρίου 22, 2011, 12:05:28 πμ »
Βασίλη  και repetan καλησπέρα!! Να είστε καλά! Λοιπόν πρώτα από όλα θα συμφωνήσω με όλα όσα αναφέρεις Βασίλη και κατά επέκταση και repetan παραπάνω, μιας και εγώ μηχανικός και αυτοαπασχολουμένος με πραγματικές κατασκευές (Βλέπε μεταλλικές κατασκευές από υπόστεγα μέχρι κάγκελα)
Ο παπαγάλος λοιπόν έχει σκοπό να μπει εκεί για την προετοιμασία των ξύλινων βάσεων πάνω στην καρότσα οπού θα φορτωθεί η ατμομηχανή και οχι για να φορτώσει την ιδία ατμομηχανή!!! Είπαμε κάνουμε παραδοχές αλλά μην τρελαθούμε κιολλας!!! :lol: :lol: :lol:
Τα βίντεο εξαιρετικού ενδιαφέροντος τα οποία και θα μελετήσω!!
repetan φυσικά και θα μπουν και τα ποδαρικά ακόμα είμαι στην αρχή!!!

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #37 στις: Οκτωβρίου 22, 2011, 06:08:39 μμ »
 Σωστοοοός , οπότε αναμένουμε . Καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #38 στις: Οκτωβρίου 23, 2011, 02:17:00 μμ »
repetan  ::salut::
Και ήρθε η καταστροφή καθότι ξέχασα ότι η καμπίνα μεταλλική και σηκώνεται σούζα στους μπροστινούς τροχούς..... :evil: :evil:

Βεβαία με ενα βαριδιο 10γρ έρχεται στα ίσια του, αλλά πως να μπει εκεί ώστε να μην φαίνεται πολύ πολύ? :? :roll:

Συνεχίζω λοιπόν τις προσθήκες των μπουκαλων στα βελονιά οι οποίες είναι εξωτερικές, σωληνώσεις, λάστιχα, δεξαμενή λαδιού......... :roll: :roll:
Μου αρέσει που ήθελα να είναι και σύντομο!!!! :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος papaxrist

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς-Κορυδαλλός
« Απάντηση #39 στις: Οκτωβρίου 23, 2011, 04:19:43 μμ »
Μ'αρεσει πολυ!!!!!  για προχωρα ...για προχωρα... :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 12:37:32 πμ »
Χρήστο να είσαι καλά!! Και εμένα μου αρέσει,το ομολογώ!! Νομίζω ότι κάτι γίνεται, έφτασε στο τέλος του και ο παπαγάλος, κάποιες λεπτομέρειες, βάψιμο φώτα και διορθώσεις αλλά μιας και με κούρασε αφάνταστα σήμερα ως εδώ!!! Σταματώ και συνεχίζω με φώτο........
http://i1217.photobucket.com/albums/dd389/dmoshid/for%20reconstraction/IMG_1766.jpg
http://i1217.photobucket.com/albums/dd389/dmoshid/for%20reconstraction/IMG_1765.jpg
http://i1217.photobucket.com/albums/dd389/dmoshid/for%20reconstraction/IMG_1767.jpg
http://i1217.photobucket.com/albums/dd389/dmoshid/for%20reconstraction/IMG_1768.jpg
http://i1217.photobucket.com/albums/dd389/dmoshid/for%20reconstraction/IMG_1769.jpg
http://i1217.photobucket.com/albums/dd389/dmoshid/for%20reconstraction/IMG_1770.jpg
http://i1217.photobucket.com/albums/dd389/dmoshid/for%20reconstraction/IMG_1771.jpg
http://i1217.photobucket.com/albums/dd389/dmoshid/for%20reconstraction/IMG_1772.jpg
http://i1217.photobucket.com/albums/dd389/dmoshid/for%20reconstraction/IMG_1773.jpg
http://i1217.photobucket.com/albums/dd389/dmoshid/for%20reconstraction/IMG_1774.jpg
http://i1217.photobucket.com/albums/dd389/dmoshid/for%20reconstraction/IMG_1775.jpg
http://i1217.photobucket.com/albums/dd389/dmoshid/for%20reconstraction/IMG_1776.jpg
http://i1217.photobucket.com/albums/dd389/dmoshid/for%20reconstraction/IMG_1777.jpg
Και όπως θα στηθούν.....

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #41 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 10:05:15 πμ »
Πολύ ωραία δουλειά στην ατμομηχανή.
Είχα δει πρόσφατα ένα ντοκιμαντέρ (Big Movers) ακριβώς για την μεταφορά μιας ατμομηχανής από την Ν.Αφρική στην Αγγλία όπου θα έμπαινε σε κάποιο μουσείο.
Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ με τίποτα απλός γερανός δεν θα μπορούσε να σηκώσει τέτοιο βάρος. Φέρανε ειδικό γερανό πιστοποιημένο για 150+ τόνους.  Ακόμα και χωρίς το νερό μιας και θεωρούμε ότι το καζάνι είναι άδειο καθώς μετά από τόσο καιρό είτε θα έχει εξατμιστεί είτε θα έχει διαρρεύσει από τη σκουριά, σίγουρα θα ζυγίζει πάνω από 100 τόνους. Υποθέτω, δεν ξέρω.
Μήπως να το ξανασκεφτόσουν για τον γερανό;
Καλοπροαίρετα όλα αυτά έτσι...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #42 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 10:22:51 πμ »
Πολύ ωραία δουλειά στην ατμομηχανή.
Είχα δει πρόσφατα ένα ντοκιμαντέρ (Big Movers) ακριβώς για την μεταφορά μιας ατμομηχανής από την Ν.Αφρική στην Αγγλία όπου θα έμπαινε σε κάποιο μουσείο.
Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ με τίποτα απλός γερανός δεν θα μπορούσε να σηκώσει τέτοιο βάρος. Φέρανε ειδικό γερανό πιστοποιημένο για 150+ τόνους.  Ακόμα και χωρίς το νερό μιας και θεωρούμε ότι το καζάνι είναι άδειο καθώς μετά από τόσο καιρό είτε θα έχει εξατμιστεί είτε θα έχει διαρρεύσει από τη σκουριά, σίγουρα θα ζυγίζει πάνω από 100 τόνους. Υποθέτω, δεν ξέρω.
Μήπως να το ξανασκεφτόσουν για τον γερανό;
Καλοπροαίρετα όλα αυτά έτσι...
Γιώργο σύμφωνο απολυτά μα αυτά που λες, δύστυχος το ντοκιμαντέρ, μάλλον αυτό το επεισόδιο δεν το έχω δει!!! Πρέπει να είχε αρκετό ενδιαφέρων!!! παραθέτω λοιπόν την απάντηση που έδωσα και παραπάνω σχετικά με τον γερανό:
Ο παπαγάλος λοιπόν έχει σκοπό να μπει εκεί για την προετοιμασία των ξύλινων βάσεων πάνω στην καρότσα οπού θα φορτωθεί η ατμομηχανή και οχι για να φορτώσει την ιδία ατμομηχανή!!! Είπαμε κάνουμε παραδοχές αλλά μην τρελαθούμε κιολλας!!! :lol: :lol: :lol:
Να είσαι καλά φιλέ μου!!! :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #43 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 10:30:00 πμ »
ΟΚ... προφανώς και χρειάζομαι καινούργια γυαλιά για κοντά καθώς η πρεσβυωπία ανεβαίνει και δεν πρόσεξα στα προηγούμενα post αυτή τη λεπτομέρεια.
Καλή συνέχεια.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Tags: