Αποστολέας Θέμα: Airbrush  (Αναγνώστηκε 8440 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος trelomontelakias

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Σαλαμινα
Airbrush
« στις: Σεπτεμβρίου 17, 2011, 02:44:21 μμ »
Συγνωμη που σας ενοχλώ ξανά με αυτό το θέμα αλλά με βαση παρατηρησεις που εκανα στο τελευταίο μου μοντέλο(U-99) kατέληξα στο συμπερασμα ότι ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΓΡΑΦΟ το χόμπι δεν προχωράει.Διοτι στα μοντελα μου(ο θεος να τα κανει μοντελα ::pop::) φαινονται πινελιες και η βαφη δεν ειναι ομοιομορφη.Αερογράφο τωρα βρηκα ενα πολυ φθηνο 20 ευρω περιπου αλλα το προβλημα μου ειναι ηταν και θα ειναι ο ΑΕΡΑΣ.Οπως ηδη μου απαντησατε τη προηγουμενη φορα υπαρχουν 2 λυσεις 1η το κομπρεσερ και 2η η φιαλες.Κομπρεσερ εχω βρει ενα στο plasticomodelismo με 70 γιουρος και για φιαλη εχω βρει στο plaisio 430 μλ με 7 γιουρος.Τα αρνητικα τωρα 70+20=90=παρα πολυ δυσκολο.ΑΛΛΑ 7+20=27 αρα πιθανοτερο αλλα 10χ7=70 οποτε τι ειχες γιαννη τι ειχα παντα.ΑΛΛα υπαρχει και η εκδοχη της μεγαλυτερης φιαλης που ομως μπορει να ξαναγεμησει μειωνοντας ετσι το κοστος της καινουργιας αλλα επειδη ειμαι ασχετος ρωταω εσας τους επαγκελματιες ::salut:: ::salut:: 
Κατά φαντασίαν επιδέξιος!!!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: Airbrush.
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2011, 03:52:32 μμ »
κατηγορηματικά

οικονομίες για μερικες εβδομάδες, 70 γιούρος στην άκρη και κομπρεσεράκι

μην το συζητάς καν

::salut::
Σ.Σ.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2011, 04:13:23 μμ »
Φιλε μου ευχαριστω πολυ για την γνωμη σου και εγω προς τα εκει γέρνω οσο για τα λεφτα εχω αρκετα να παρω 2 κομπρεσερ οχι ενα οπως καταλαβενεις εχω τα λεφτα να παρω και ενα πιο ακριβο/καλο αλλα μιας και ειμαι καπως ανηλικος :evil: ο γονεας/κηδεμονας/συγκενης δεν θα με αφηνε πο τε να ξοδεψω πανω απο 100 ευρω.Η φιαλη οντως δεν μου ακουγεται και πολυ ''ενταξει''.

to κομπρεσερ ειναι αυτο

Παντως ψαχνω και εναλακτικα-αυτοσχεδια κομπρεσερ αυτο με το ψυγειο ειναι καλο.Επισης στο σπιτι το 2 εχουμε ενα παλιο ενυδρειο και θα δω αν μπορω να του παρω καμια φιαλη η καμια αντλια Συμφωνεις/ειται?

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2011, 04:25:38 μμ »
Δε νομίζω πως μπορείς να κάνεις δουλειά με τις αντλίες αέρα των ενυδρίων, δεν είναι φτιαγμένες για να παράγουν υψηλή πίεση, δεν χρειάζεται άλλωστε. Συμφωνώ και εγώ με τον Σταύρο, η μόνη πρακτική και τελικά οικονομική λύση είναι το κομπρεσέρ.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2011, 04:27:37 μμ »
Το κομπρεσερακι αυτο θα σε απογοητεψει γρηγορα , με λιγα παραπανω ευρω περνεις ενα με ρυθμιση πιεσης αερα , υδατοπαγιδα και αυτοματο on-off , αλλα δυστυχως παντα με λιγα παραπανω ευρω ολο κατι καλητερο θα βρικεις οποτε βαλε ενα ταβανι στο ποσα θελεις να ξοδεψεις και παρε το καλητερο με αυτα τα χρηματα.
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2011, 04:53:07 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους παρα πολύ.Οσο για το κομπρεσερ γιατι λετε οτι δεν θα βγει καλο?Αν έχετε να μου προτείνεται ενα καλυτερο κομπρεσερ ελέυθερα ο αερογραφος ειναι αυτος

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2011, 05:04:02 μμ »
αυτος ειναι ο απλούστερος αερογραφος που υπάρχει.
με τα ιδια λεφτά πέρνεις ένα λιγο καλύτερο, ψάξε στην αγορά.
το ίδιο και για το κομπρεσερ.
στα μοντελομαγαζα συνηθως οτι έχουν ειναι για τη δικη μας δουλειά
μη ζητας να σου προτεινουμε κατι συγκεκριμενο, ιδιως αμα εχεις τους περιορισμούς που ανεφερες παραπάνω.
διοτι για να πάρεις κάτι πραγματικά καλό που θα το εχεις σχεδόν για πάντα  θέλεις περι τα 100-150 ευρω μονο για αερογράφο και 200-250 για κομπρεσέρ.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2011, 07:35:51 μμ »
Εγω φιλε μου θα σου προτεινα για αρχη να παρεις εναν αερογραφο διπλης λειτουργιας ο οποιος ειναι αντιγραφο αλλων επωνυμων μοντελων και ειναι σχετικα φθηνος.Μπορει να μην εχει την αποδοση του original αλλα εχει μεγαλες δυνατοτητες για τα δικα σου δεδομενα και θα τον εχεις για πολυ καιρο.Μπορεις να κανεις δοκιμες εστω και με τη μποτιλια για αρχη για να εξοικειωθεις .Νομιζω οτι με κατι παραπανω απο 100 ευρω θα εχεις ενα καλο συνολο για ξεκινημα μαζι με ενα κομπρεσερ σαν αυτο που λες.Αργοτερα βλεποντας και κανοντας. ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2011, 08:41:43 μμ »
Εννοείται πως θα πάρεις διπλής λειτουργίας από την αρχή....

Αυτός εδώ με 35 έουρος και 0.2 mm μύτη
http://www.hobbygallery.gr/product_info.php?cPath=9_71&products_id=8603

Αυτός εδώ 50 έουρος και 0.3 mm μύτη απλά έχει και έξτρα κουβαδάκια για χρώμα διαφορετικού μεγέθους
http://www.hobbygallery.gr/product_info.php?cPath=9_71&products_id=8360

Κομπρεσέρ Κινέζος με 110 έουρος, μανόμετρα, υδατοπαγίδες και όλα αυτά
http://www.hobbygallery.gr/product_info.php?cPath=9_72&products_id=6815

με 145-160 είσαι πάρα πολύ καλά δεν θες κάτι άλλο ε και ένα καλώδιο 5-6 έουρος ξέρω γω, σε λέω..
21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2011, 11:02:05 μμ »
Σας ευχαριστω ολους πολυ ο 35 γιουρος αερογραφος ειναι και βαρυτητας οποτε μου ψιλοκανει :lol:.Sτο κομπρεσερ θα επιμηνω στο φθηνο αλλα θελω να δω αν μου κανει για αυτο και ζηταω τη γνωμη σας η μεγιστη πιεση του ειναι 55 πσι μιας και ο αερογραφος ειναι βαρυτητας μηπως θα εκανε αρκετη δουλεια.Η ιδεα μου με το ενυδρειο ακυρη αυτη με το ψυγειο την εξεταζω ακομα.Για να καταλαβετε ποσο ψαχνω ::cofee_proi::.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2011, 11:06:30 μμ »
Το κομπρεσέρ που θες να αγοράσεις πιθανότατα δουλεύει με διάφραγμα, ακριβώς όπως και οι φτηνές τρόμπες των ενυδρίων. Τα προβλήματά του είναι δύο. Πρώτον δε δίνει συνεχή ροή αέρα αλλά παλμική, κάτι που μπορεί να γίνει πολύ σπαστικό στο βάψιμο και δεύτερον, τα κομπρεσέρ αυτού του τύπου μετά από 20-30min λειτουργίας ανεβάζουν θερμοκρασία και πρέπει να σβήσουν για να ψυχθούν αλλιώς η ζημιά παραμονεύει.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2011, 12:22:55 πμ »
Απλά και ξεκάθαρα πράγματα, πάρε ένα ψιλοκαλό κομπρεσέρ με 100+ έουρος γιατί πιο κάτω είσαι σφιχτός, θα το μετανιώσεις αργότερα δηλ. και θα πεις γιατί δεν έδωσα 40 έξτρα έουρος τότε πχ ξέρω γω κτλ.. Οπότε κάνε καλή αγορά στο κομπρεσέρι.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2011, 10:09:34 πμ »
Oποτε για ανα κεφαλεωσουμε παιρνοντας ενα 100 κομππρεσερ θα το εχω και μου κρατησει πιο πολυ απο το πιο φθηνο.Και παιρνοντας ενα καλο αερογραφο(35 γιουρος για εμενα καλος θεωρειται) Θα τα εχω και τα δυο για να κανω καλα τη δουλεια μου.Με λιγα λογια πρεπει να κανω οικονομιες και τα χριστουγενα βλεπουμε.(βεβαια πλησιαζει και η γιορτη μου Δημητρη με λενε οποτε κατι γινεται :twisted:).Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2011, 11:19:48 πμ »
O Γονεας/Κηδεμονας/Συγκενης μου ειπε να ψαξω μπας και βρω κανενα μεταχειρισμενο για αυτο ρωταω εδω αν εχει κανεις τπτ προς προσφορα.Σας ευχαριστω ολους πολυ.Τελικα κατεληξηα λογω περιορισμων 35 γιουρος αερογραφος βαρυτητας και κομπρεσερακι 70.Επειδη απο οτι βλεπω δεν εχει ρυθμιστη πιεσης και υδατοπαγιδα μηπως θα μπορουσα να του τα προσθεσω αργοτερα?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2011, 11:27:37 πμ »
Το συγκεκριμενο κομπρεσερ δεν επιδεχεται τετοιες προσθηκες.Οσο για το μεταχειρισμενο που ψαχνεις βαλε μια αγγελια στο θεμα Ζητηση ειδων μοντελισμου.
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2011, 12:12:16 μμ »
Εμένα άποψή μου είναι να περιμένεις,να βάζεις στην άκρη κάποια χρήματα και κάποια στιγμή μελλοντικά να πάρεις καλά εργαλεία (αερογράφο,κομπρεσέρ).Μή βιαστείς και πάρεις μούφες.Ξαναλέω αυτή είναι η δική μου άποψη  ::salut::

Κι όσο γι'αυτό που γράφεις ότι χωρίς αερογράφο το χόμπι δε προχωράει,απλά τσέκαρε δουλειές παιδιών που βάφουν με πινέλο  ::salut::
IPMS 1188

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2011, 12:28:06 μμ »
Εμένα άποψή μου είναι να περιμένεις,να βάζεις στην άκρη κάποια χρήματα και κάποια στιγμή μελλοντικά να πάρεις καλά εργαλεία (αερογράφο,κομπρεσέρ).Μή βιαστείς και πάρεις μούφες.Ξαναλέω αυτή είναι η δική μου άποψη  ::salut::

Κι όσο γι'αυτό που γράφεις ότι χωρίς αερογράφο το χόμπι δε προχωράει,απλά τσέκαρε δουλειές παιδιών που βάφουν με πινέλο  ::salut::

ισχύει.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2011, 01:05:56 μμ »
Λοιπον ενταξει σας ευχαριστω ολους τωρα μπορει να παρω το κομπρεσερ με 110 γιουρος που μου προτεινατε και τον αερογραφο με τα 35 γιουρο αλλα στο μακρινο μελλον.Εχω βαλει και μια συντομη αγγελια για κομπρεσερακι σας ευχαριστω ολους.Λοιπον εχουμε και λεμε 110+35=145γιουρος μισα μισα με το πατερασ μου =75-15της μανας μου=60-10 απο τη γιαγια μου=50γιουρος-20 απο συγκενεις=30 :twisted: :twisted:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2011, 03:09:40 μμ »
Μου θυμησες τα νιατα μου!Τι νοσταλγικα χρονια ::sofos11::Μαζευα λεφτα ενα χρονο για να παρω αερογραφο :mrgreen:
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2011, 03:52:58 μμ »
Xρομαι που σου ξυπνησα αναμνησεις(ελπιζω να μην κανω και εγω τοσο μεχρι να το παρω).Και παλι σας ευχαριστω πολυ ολους σας.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2011, 04:29:26 μμ »
Kυριες και Κυριοι ιδου η τελικη μου απορια απανω στο θεμα με τον αερογραφο(τουλαχιστον προσωρινα :mrgreen:).Αυτος ο αερογραφος

κανει με αυτο το κομπρεσερ

ΚΑΙ τι αλλο χρειαζονται για να δουλεψουν.Επισης στην περιπτωση αγορας αυτου του συνολου θα ηθελα να μου πει καποιος τι συντηρηση χρειαζονται αυτα τα 2 και ποσο ζωη μπορει να φτασουνε.Επειδη οι εποχες ειναι δυσκολες θα ηθελα να ξερω.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2011, 04:39:01 μμ »
ενα σωλήνα παροχής αέρα, εαν δεν δίνει το κομπρεσέρ και πιθανόν μια μούφα για να ταιριάξει στον αερογράφο. συνηθως τα καταστηματα στην Αθηνα, έχουν ακριβςω το σωληνα που χρειάζεσαι και δεν απαιτείται το 2ο.
θεωρητικά, εαν τα προσέχεις (σχολαστικό καθάρισμα στον αερογράφο, συντήρηση στο κομπρεσέρ συμφωνα με τον κατασκευαστή) θα τα έχεις ...για πάντα ή τουλάχιστον μεχρι να θελήσεις να αγοράσεις κατι καλύτερο, όταν αυξηθούν οι απαιτήσεις σου.
μια τελευταία συμβουλή, διάλεξε να τα αγοράσεις απο κατάστημα που εκτός απο καλή τιμή θα σου εξασφαλίσουν τεχνική υποστήριξη και ανταλλακτικά.

Σ.Σ.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2011, 04:46:37 μμ »
Φιλε μου καταρχας σε ευχαριστω για την υπομονη σου.

1 θα ηθελα να μου εξηγησεις τι ενοεις σερβις του κομπρεσερ?
2 Το καθαρισμα καθε ποτε ενοεις?
3 Τα βρηκα και τα 2 στο plastimodelismo το οποιο ξερω που βρισκετε αυτο παρεχει σερβις και τεχνικη υοποστηριξη?
4 Η συνολικη τους τιμη ειναι 145 ευρω.Τι θεωρεις καλη?
5 Για καλυτερο αερογραφο στο μελλον μπορω να παω αλλα το μοτερ πιστευω οτι θα μεινει.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2011, 04:55:21 μμ »
Φιλε μου καταρχας σε ευχαριστω για την υπομονη σου.

1 θα ηθελα να μου εξηγησεις τι ενοεις σερβις του κομπρεσερ?
2 Το καθαρισμα καθε ποτε ενοεις?
3 Τα βρηκα και τα 2 στο plastimodelismo το οποιο ξερω που βρισκετε αυτο παρεχει σερβις και τεχνικη υοποστηριξη?
4 Η συνολικη τους τιμη ειναι 145 ευρω.Τι θεωρεις καλη?
5 Για καλυτερο αερογραφο στο μελλον μπορω να παω αλλα το μοτερ πιστευω οτι θα μεινει.

1. γενικά, κάποια μοντέλα θέλουν λαδάκι κλπ. ότι σου γράφει το βιβλιαρακι του κατασκευαστή.
2. καθάρισμα,αμέσως μετά απο κάθε βάψιμο.
3. λογική επιλογή. απ'όσο γνωρίζω σε καλύπτει
4. η τιμή είναι πολύ καλή
5. οταν θελησεις πιο καλό αερογράφο ίσως θελήσεις και καλύτερο κομπρεσέρ. όχι υποχρεωτικά

Σ.Σ.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2011, 04:58:04 μμ »
Κατι τετοιο εννοουσα κι'εγω. :wink:Τον αερογραφο πρεπει να τον ανοιγεις και να τον καθαριζεις με προσοχη μετα απο 5-6 βαψιματα.Καθε φορα που βαφεις στο τελος, θα ψεκαζεις διαλυτικο αναλογα με το χρωμα που χρησιμοποιεις.Αυτος ο τυπος κομπρεσερ δεν χρειαζεται καμμια συντηρηση.Επισης χρειαζεται ενας σωληνας.Λεπτομερειες θα σου πουν απ'το καταστημα που θα το παρεις.Οσο για το χρονο ζωης αν τα προσεχης θα σου πανε για πολλα χρονια.
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Tags: