Εκπληκτική φωτογραφία Γιώργο αλλά και δύσκολη προσγείωση, ίσως σε κάποιο δευτερεύων αεροδρόμιο. Βέβαια οι σχεδιαστές του Β-52 σκέφτηκαν σοφά, μοιράζοντας το βάρος του αεροσκάφους σε σκέλη στην άτρακτο, διαφορετικά αυτά τα "τέρατα" που έχει το αεροπλάνο στην κοιλιά του θα τα είχε στην μεγάλου διατάματος πτέρυγα, με όλα αρνητικά παρελκόμενα (βάρος, απαιτήσεις αντοχής, χώρος, πολύπλοκα συστήματα αναδίπλωσης κ.λ.π.
Το αλεξίπτωτο είναι απαραίτητο σε αεροσκάφη μεγάλου βάρους για να μειωθεί η απόσταση ακινητοποίησης, μειώνοντας αντίστοιχα το βάρος και τη φθορά των συγκροτημάτων φρένων-τροχών. Για το Phantom αποτελεί κανονική διαδικασία για προσγείωση στη στεριά. Χωρίς αλεξίπτωτο τα φρένα γίνονται πολύ ευάλωτα στην υπερθέρμανση, που μπορεί με τη σειρά της να οδηγήσει σε θραύση ελαστικού, ακόμα και αρκετά λεπτά μετά την προσγείωση. Η οπισθέλκουσα που παράγει είναι τεράστια, 208 φορές μεγαλύτερη από μια κοινή εξωτερική δεξαμενή καυσίμου των πτερύγων.
Πάντως τα σύγχρονα πολιτικά αεροσκάφη (και όχι μόνο) έχουν λύσει το πρόβλημα με τους αναστροφείς ώσεις και προκειμένου για τα ελικοφόρα με turboshaft μέσω διαχείρισης του βήματος της έλικας.