Αποστολέας Θέμα: HH/MH-60G PAVE HAWK 1/35 ACADEMY  (Αναγνώστηκε 10261 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
HH/MH-60G PAVE HAWK 1/35 ACADEMY
« στις: Σεπτεμβρίου 01, 2011, 01:49:23 πμ »
Δεν ήξερα πως να το ξεκινήσω! Θα έγραφα λόγια δακρύβρεχτα απ'' την συγκίνηση που θα συμμετάσχω στο φόρουμ με μια κατασκευή, μετά από χρόνια απραξίας, που παίδευε το μυαλό μου όμως επίσης για χρόνια! Αλλά δεν...

Λοιπόν, το kit, τα βελτιωτικά και το πλήρωμα είναι αυτά...

Για το μοντέλο τι να πω... θα ήταν ένα τέλειο 72αρι, ένα πολύ καλό 48αρι, αλλά για 35αρι... μετριότατο! Λάθη, παραλείψεις και μια γράμμωση, ειδικά στο κάτω μέρος... κάτι δεν πάει καλά με το καλούπι μάλλον! Όλα αυτά θα προσπαθήσω να διορθώσω!

Για τα βελτιωτικά... εντάξει τι να πω... τέλεια! Είναι πολλά τα λεφτά όμως!!! Ειδικά αν τα πάρεις κατευθείαν από εξωτερικό. Κλείνουν αρκετές «τρύπες», μένουν όμως άλλες τόσες... οκ οκ θα φτιάξω και μόνος μου! :mrgreen:

Ομοίως και για τις φιγούρες. Δεν είχα ξανά πιάσει τέτοιο πράγμα στα χέρια και έμεινα με το στόμα ανοιχτό!

Τι άλλο, τι άλλο... α ναι, το τελειωμένο μοντέλο (ελπίζω να μην με τελειώσει πρώτο) θα τοποθετηθεί σε διόραμα με επιπλέον φιγούρες και το κατάλληλο σκηνικό! Όλα αυτά σε βαααάθος χρόνου! Θα πάει πολύ αργά! Οπότε οι βιαστικοί του φόρουμ δεν θα εισακουστούν! ::glossa:: Θα εισακουστούν όμως οι παρατηρήσεις, τα σχόλια, οι συμβουλές που θα ζητήσω ούτως ή άλλως καθώς τα πράγματα θα είναι δύσκολα (δεν διαθέτω μεγάλη εμπειρία)... αλλά γουστάρω!!!

Για το τέλος δεν ξέρω αν είναι σωστό... οι διαχειριστές ας με διορθώσουν αλλά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γρηγόρη από το GE HOBBIES που μου έστειλε πολύ γρήγορα αυτά που του ζήτησα! Επίσης ευχαριστώ το διαχειριστή μας Αrcadio για την βοήθεια του στην αναζήτηση ενός απ' τα βελτιωτικά!

Προς το παρόν καληνύχτα σας... και καλό μηνά!

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
Απ: HH/MH-60G PAVE HAWK 1/35 ACADEMY
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2011, 03:07:31 μμ »
Καλή σας μέρα! Οι πρώτες φωτογραφίες απ'' την κατασκευή που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό. Ξεκίνησα με κάποιες διορθώσεις στο κιτ που έχουν να κάνουν με το σημείο κάτω και πίσω απ' τις εξαγωγές των κινητήρων. Γέμισμα με πλαστικό από τα πλαίσια του κιτ, μπόλικη υγρή κόλλα εσωτερικά τον σημείων που αφαιρέθηκαν, με ταχυτροχό για τα χοντρά και μπόλικο τρίψιμο μετέπειτα!

Απ'' ότι μπορείτε να διακρίνεται έχει ξυθεί όλο το μοντέλο για να αφαιρεθούν οι οποίες γραμμώσεις και τα πριτσίνια. Πρώτα όμως στοκαρίστηκαν με ακριλικό οικοδομικό στόκο (πολύ καλό). Σε άλλα σημεία κλείστηκαν με logo στιγμής (επίσης πολύ καλό) και σε άλλα με ένα θανατηφόρο μείγμα πλαστικού και υγρής κολλάς (ότι χειρότερο). Έπεσε μπόλικος πειραματισμός με συμβουλές από συμφουρμίτες στο ανάλογο θέμα. Σκοπός να πριτσινωθεί εκ νέου όλο το ελικόπτερα... μιας και αποτελεί χαρακτηριστικό του τύπου!

Αυτά τα ολίγα!

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2011, 07:32:55 μμ »
Καλη συνεχεια πατριδα! :D
Βλεπω μπηκες πολυ δυνατα και με ωραια καλουδια. :wink:
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2011, 07:50:42 μμ »
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ Λάμπρο! :D Ελπίζω να τα καταφέρω στο τέλος! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2011, 09:27:50 μμ »
Καλή αρχή και από εμένα σου εύχομαι. Βλέπω πας να μπεις σε μπελάδες με το πριτσίνωμα οπότε καλό κουράγιο. :wink:

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 11:37:53 μμ »
Φίλοι μου καλησπέρα σας! Δεν άντεξα άλλο! Ξεθάβω το θέμα και επιτέλους θα ποστάρω κι εγώ τη συνέχεια της κατασκευής μου. Όλον αυτόν τον καιρό βέβαια δεν σταμάτησα... απλά χρόνος μηδέν. Η δουλειά και η καθημερινότητα μου δεν μου αφήνουν κανένα περιθώριο για πιο εντατική ενασχόληση με το αγαπημένο μας χόμπι.

Στο θέμα μας τώρα... ουφ... από πού να ξεκινήσω. Κατέβαλα φιλότιμες προσπάθειες να αντιγράψω κάθε λεπτομέρεια του πραγματικού. Πολύτιμος βοηθός πολλές φωτογραφίες, σκαναρισμένα σχεδιάκια και... AutoCAD! Σε γενικές γραμμές έγινε σφαγή, μονό και μονό για να πιάσω τις γραμμές του πραγματικού! Θέλω να δώσω όλες τις λεπτομέρειες της μέχρι τώρα κατασκευής αλλά είμαι ήδη κομμάτια! Θα χαιρόμουν πολύ να απαντήσω σε όλες σας τις απορίες.

Αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι οι δομικές ενισχύσεις του ελικοπτέρου, μαζί με κάποιες θυρίδες πρόσβασης για πλήρωσης καυσίμου (φωτ.2), που κατασκευάστηκαν με αλουμινοταινία. Στην φωτ.3 φαίνονται οι βάσεις για τους εκτοξευτές αεροφύλλων - φωτοβολίδων του συστήματος αυτοπροστασίας καθώς και ένα  φωτοχαραγμένο κομμάτι από το σετ τις Eduard. Να σημειώσω εδώ πως ενισχύσεις αυτές διαφέρουν από τις απλές εκδόσεις του UH-60. Για να τοποθετηθούν σωστά όλα αυτά έπρεπε να πριτσινωθεί το μοντέλο και να χαραχτεί η γράμμωση όπου χρειαζόταν. Για να βγουν με τη σειρά τους σωστά κι αυτά έπρεπε να διορθωθεί το μοντέλο. Αυτό συνέβη στα σημεία α) πίσω από τις εξαγωγές των κινητήρων (η πρώτη απόπειρα ήταν λάθος, βλέπε παλιότερο πόστ), β) τα καλύμματα πρόσβασης στον άξονα που μεταδίδει την κίνηση στο πίσω στροφείο. Πρέπει να έχει το ίδιο σχήμα όλο το μήκος του. Στο μοντέλο στενεύει όσο προχωρά προς τα πίσω. Στην πραγματικότητα στενεύει η άτρακτος μέχρι το σημείο που η ούρα σπάει και διπλώνει, γ) το χαρακτηριστικό αυγό στο πίσω στροφείο. Κομμάτια πλαστικό και χτίσιμο με logo άλλαξαν το σχήμα του.

ʼντε τα λέμε σε κανά εξάμηνο πάλι! ::glossa::
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 13, 2012, 04:12:25 μμ »
Καλή σας μέρα! Τις συμβουλές σας παρακαλώ! Για να ''σφραγίσω '' οτι έχω φτιάξει σκέφτομαι ν' ασταρώσω το μοντέλο με ένα λεπτό στρώμα με Mr. Surfacer 1000. Ετσι θα αναδειχτούν και οι οποίες ατέλειες. Για ψεκασμό με αερογράφο μου έστειλαν το lacquer thinner της pactra, σε τη αναλογία γίνετε η αραίωση; Υπάρχει περίπτωση να σηκώσει την αλουμινοταινία; :roll:

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 13, 2012, 09:12:43 μμ »
Κατάρχην να σου πω ότι μου αρέσει πολύ η δουλειά σου ως τώρα. Για αναλογία θα σου πρότεινα 2 μέρη primer και 1 μέρος διαλυτικό (φυσικά δεν τον έχω χρησιμοποιήσει και πολύ αλλά χθες που έβαψα με αυτόν τον τρόπο μου πήγε καλά. Την αλουμινοταινία δεν θα σου την σηκώσει το αντίθετο θα έλεγα :wink:

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 13, 2012, 10:16:21 μμ »
Σ΄ ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ φίλε μου!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 17, 2012, 01:17:55 πμ »
Νάσο μπορείς να το αραιώσεις κ με leveling thinner (της Mr. Hobby)

Spoiler (hover to show)

::salut::

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 18, 2012, 07:44:46 μμ »
Πολύ καλή δουλειά ως τώρα και αναμένουμε την συνέχεια για να το θαυμάσουμε τελειωμένο Νάσο.
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 12:21:59 μμ »
Πολυ καλη δουλεια!! Μου αρεσαν ιδιαιτερα οι προσθηκες του αλουμινοφυλου!!!
Καλη συνεχεια!! :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος stavros F-5

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: αθηνα-αγρινιο
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 08:40:06 μμ »
αν και δεν ειμαι σχετικος με τα ελικοπτερα πρεπει να πω οτι το μεχρι τωρα αποτελεσμα μου αρεσει παρα πολυ8 :wink:προβλεπω στην συνεχεια να τρυβουμε τα ματια μας :roll:

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 25, 2012, 09:32:47 μμ »
Γεια σας και πάλι!
stavros F-5, dmoshid, jim-eta, Θάνος_79 σας ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά! ::salut::

Μικρό update.
Οι αλλαγές αφορούν τις κάτω ράγες των συρόμενων πορτών. Όσοι τυχαίνει να έχουν το εν λόγω κιτ τις academy, italeri θα καταλάβουν τις διαφορές. Η δε σύγκριση με το πραγματικό είναι απογοητευτική.

Φωτογραφίες παρακαλώ...

Το κακό με αυτή την ιστορία που έχω ξεκινήσει, είναι ότι πολλά από αυτά που κάνω και θα κάνω, πρέπει να γίνουν διπλά!

Μικροπροσθήκες στην ουρά.

Η ώρα της βοήθειας...
Στη φωτο με την ουρά, ψηλά φαίνονται μολυβιές, εκεί πρέπει να μπει σίτα. Προσοχή όχι πλεχτή. Το βελτιωτικό της Eduard δεν δίνει για το συγκεκριμένο σημείο. Πρέπει να αγοράσω ξεχωριστά, μέσω internet όμως. Πως θα καταλάβω το μέγεθος που χρειάζομαι. Να γίνω πιο σαφής... η Eduard για παράδειγμα λέει αυτή είναι 2x2, 4x4 κλπ. Τι σημαίνει αυτό?

Αυτό που με καίει πραγματικά όμως είναι αυτό.

Υπάρχει κάποιος που να είναι μέλος στο airliners.net και να θέλει να βοηθήσει? θα ήθελα να κατεβάσει την συγκεκριμένη φωτο σε μεγάλο μέγεθος και να μου την στείλει!

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 25, 2012, 10:32:20 μμ »
Νάσο καλησπέρα και καλή συνέχεια με το επιχείρημά σου! Σε αυτή την ιστοσελίδα, εκτός από τη φωτο που χρειάζεσαι σε λίγο μεγαλύτερη ανάλυση (μέχρι να βοηθήσει κάποιος φίλος που είναι μέλος στο Airliners), έχει και άλλη μία από την "κοιλιά" του Ε/Π που ελπίζω να σου είναι χρήσιμη.
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 25, 2012, 10:47:49 μμ »
Αν και τις έχω αυτές τις εικόνες, σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες και για το ενδιαφέρον σου! ::thanks_smilie:: ::thanks_smilie:: ::thanks_smilie:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 25, 2012, 11:54:09 μμ »
Πολυ ομορφη δουλεια πατριδα!Καλη συνεχεια! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 16, 2012, 08:24:24 μμ »
Καλησπέρα σας! Πιστός στο «αραιά και πού ραντεβού μας», ποστάρω τη συνέχεια της κατασκευής. Έγιναν κάποια πραγματάκια, λίγα σε σχέση με το χρόνο που πέρασε. (Ακόμα προσπαθώ να συμφιλιωθώ με το γεγονός ότι αυτός είναι ο χρόνος που διαθέτω!). Ξεκίνησα την άλλη πλευρά κολλώντας αλουμινοταινίες και πριτσινώνοντας.

Λίγο πριν την τελειώσω όμως πέφτω πάνω σ' αυτό:

http://s362974870.onlinehome.us/forums/air/index.php?showtopic=117822&hl=uh-60%20medevac&st=100

Νόμιζα πως είχα ξεμπερδέψει με το σημείο των εξαγωγών ή είχα βρει τρόπο να ξεμπερδέψω και να δείξει το μοντέλο πιο κοντά στο πραγματικό... αλλά δεν! Με μπούσουλα λοιπόν την δουλειά του αλλοδαπού συναδέλφου, νέες φωτο, σχέδια τριών όψεων του ελικοπτέρου και διαφορετικό τρόπο προσέγγισης ξεκίνησα το «σφάξιμο». Σχεδίαση στον υπολογιστή, εκτύπωση σε χαρτί, μεταφορά σε φύλλο πλαστικού και έχουμε το αρχικό σχήμα του αναθεματισμένου HIRSS (αναθεματισμένο Hover Infrared Suppressor System). :evil:

Ουσιαστικά όμως είχα μόνο το κάλυμμα κι αυτό μισοτελειωμένο. Το καθεαυτό HIRSS κρυβόταν μέσα του. Το σκέφτηκα αρκετά και λέω δεν γ@#$% δεν έχω τίποτα να χάσω (εκτός από την ψυχική μου ισορροπία) και αποφασίζω να το φτιάξω κι αυτό απ' το μηδέν. Από τι υλικό όμως? Μόνο με φύλλο πλαστικό δεν γινόταν, είναι αρκετά παχύ και δύσκολα έπαιρνε το σχήμα που ήθελα. Μια ήταν η λύση, που στο άκουσμα της και μονό με έκοβε κρύος ιδρώτας, καθώς δεν το είχα ξαναπιάσει στα χέρια μου, αλλά πολλοί μοντελιστές μεγαλουργούν μ' αυτό. Φύλλο χαλκού! (ωχ παναγίτσα μου!) Τελικά προς μεγάλη μου έκπληξη μου βγήκε με την πρώτη φορά αλλά με έτρωγε λίγο... έκανα και κάτι πειράματα...! Στις φωτο είναι η δεύτερη προσπάθεια.Λίγες λεπτομέρειες θέλουν ακόμα και κλείνουν!

Dry fit:

Σκοπός να αναπαραστήσω αυτό:

Με την ευκαιρία ανεβάζω και λίγες φωτο του πραγματικού για να γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις με παλιότερα στάδια της κατασκευής:

Αυτά τα ολίγα! ::glossa:: :mrgreen:
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 16, 2012, 09:20:42 μμ »
Το εχεις παρει παριωτικα το θεμα ε?
Σε παιδευει αλλα δεν το βαζεις κατω!Πολυ καλη δουλεια στις σκρατσιες σου Νασο!
Καλη συνεχεια! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 16, 2012, 10:41:09 μμ »
Φίλε Νάσο πολύ καλη δουλειά και καλή συνεχεια!Παπάδες κανεις, εχω πάθει πλάκα με τον χαλκό! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 16, 2012, 10:54:45 μμ »
Λοιπόν!! Τι να πει κανείς; παρακολουθώ με ενδιαφέρον την αναβάθμιση!!!
Καλή συνέχεια!!! :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 17, 2012, 05:37:02 μμ »
Φίλε dmoshid, alex83, σας ευχαριστώ πάρα πολύ!
Φίλε labros87 Πες μου σε πιο θέμα σου να πάω να σχολιάσω... έχω χάσει τη μπάλα ::glossa::
Σ΄ευχαριστω πολυ!

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 17, 2012, 06:46:25 μμ »
Φίλε labros87 Πες μου σε πιο θέμα σου να πάω να σχολιάσω... έχω χάσει τη μπάλα ::glossa::
Σ΄ευχαριστω πολυ!
Νασο δεν τα χορταινω με τιποτα και ανοιγω πολλα θεματα μαζι! ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 19, 2012, 11:25:53 πμ »
Φοβερα πραγματα δημιουργεις...πολλα μπραβο  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ΖΑΦ

• ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΑΤΡΙΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΧΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ