Αποστολέας Θέμα: Pz IV with 8,8 Flak  (Αναγνώστηκε 6765 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
Pz IV with 8,8 Flak
« στις: Αυγούστου 28, 2011, 08:43:44 πμ »
 Το Pz IV ηταν ενα αρμα που υπεστει πολλες αλλαγες και απετελεσε τον κορμο των γερμανικων αρματων. Πολλες οι μετατροπες  που υπεστει και μαζι με τον αξιο συμπαραστατη του Pz III ηταν τα αρματα που μετατραπηκαν σχεδον στα παντα.

Μια πολυ ενδιαφερουσα μετατροπη ηταν και αυτη που εφερε το 88αρι. Δυστηχως δεν υπαρχουν πολλες φωτο απο το θεμα αυτο αλλα σιγουρα βαση φωτο 2 απο αυτα τα αρματα βρεθηκαν και αποθανατιστηκαν. Εχοντας δει πολλες προσπαθειες διαφορων μοντελιστων να κανουν αυτην την εκδοση, προσπαθησα να κανω και εγω το ιδιο με οτι στοιχεια μαζεψα. Το προβλημα ειναι οτι δεν υπαρχουν φωτο που να δειχνουν πως ηταν το πατωμα και ο τροπος στηριξης του οπλου. Γιατι το 88αρι  δεν ειναι οτι κι οτι.... Δεν κρατιεται αυτο το πραμα οταν ριχνει...
Παρακολουθοντας τα μοντελα διαφορων που εκαναν αυτην την μετατροπη διαπιστωσα οτι εκαναν ενα βασικο λαθος.
Και στα δυο αρματα το 88αρι που υπαρχει επανω σε αυτα δεν ειναι με τον κιλιβαντα που ειχαν αυτοι.
Αυτο με παραξενεψε παρα πολυ και εψαξα το θεμα κι αλλο. Δεν βρηκα φωτο που να υπαρχει κατι τετοιο.
Τωρα μπορει να  μου πει καποιος, ελα  μωρε.... ποιος νοιαζεται....Καλα βαμμενο ναναι και κανε οτι θελεις.  Εχω διαφορετικη αποψη και ευτυχως την ιδια αποψη εχουν και  αλλοι αλλιως θα ξεχνουσαμε και αυτα τα λιγα που ξερουμε.
Ολη την κατασκευη μπορειται να την δειτε οσοι τυχον ενδιαφερονται εδω.
http://www.migproductionsforums.com/phpBB3/viewtopic.php?f=9&t=8294
Μια και λαθη υπαρχουν αρκετα  :mrgreen: θα δανειστω και εγω με την σειρα μου το σλογκαν του Σωτηρη, Απολαυστε υπευθυνα την κριτικη μια και δεν ειναι κλειδωμενο το θεμα μην τυχον και μας πουμε τα ανεφικτα κατασκευαστικα  και ανιστορητα λαθη που υπαρχουν.

Κακα τα ψεμματα... αμα θελεις να κανεις τετοιες μετατροπες πρεπει να αρχισεις απο το σκαφος και να το κανεις να με σωστες διαστασεις και μετα να προχωρησεις παρακατω...θελει χρονο το πραγμα  :mrgreen:
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: Pz IV with 8,8 Flak
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 28, 2011, 10:24:31 πμ »
καλό ΦΑΙΝΕΤΑΙ, άρα ΕΙΝΑΙ Ο.Κ.
ευγε για την προσπάθεια
βασιζόμενος στις φωτό, έκανες απ' ότι καταλαβαίνω τα αυτονόητα ή τα λογικά.
τα λάθη των πρηγούμενων οφείλονται στο οτι δεν είχαν (τότε) τη συγκεκριμένη έκδοση του πυροβόλου απο τη Dragon.
όσο για τις περιορισμένες φωτό,
ο Νομος του Μερφυ για το μοντελισμό λέει ότι θα ανακαλυφτούν ΤΩΡΑ που τελειώσες το μοντέλο σου και θα ...δείχνουν τα όποια λάθη εχεις κάνει
θα το δούμε απο κοντά σε καμια έκθεση ?
 ::salut::
Σ.Σ.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 28, 2011, 12:20:09 μμ »
Παντα επικαιρη η γνωμη σου Σταυρο. Ευχαριστω για τα καλα σου λογια  :oops:.
Αν μου επιτρεπεις να πω για τις φωτο, σιγουρα ερχονται συνεχως στο φως νεες φωτο και ανατρεπουν δεδομενα και αποψεις [ και κατασκευες ] ομως αυτες οι φωτο απο το αεροδρομιο του Bory στην Τσεχοσλοβακια κυκλοφορουν εδω και αρκετα  χρονια και απο οτι εχω υπ οψιν μου τουλαχιστον εγω δεν εχει αλλες απο αλλα αρματα τετοια. Και οταν εμπειροι μοντελιστες παραθετουν καποιες απο τις υπαρχουσες φωτο στα σαιτ τους για να δειξουν οτι αυτο που κανανε ο.κ,  υπαρχει, δεν ειναι what if, για μενα κανανε κατι στο περιπου αλλα οχι το σωστο απο ιστορικης αλλα και μηχανολογικης αποψης. Απλα δεν ειχε καποιος τις γνωσεις για να κανει κριτικη η δεν ηθελε. Εδω παιζονται και αλλα παιχνιδια μια και καποιοι πουλανε μοντελα, οντας επαγγελματιες.

Ομοιως και αν καποιος κανει ενα τετοιο μοντελο θα ειναι εκτος πραγματικοτητος [ ιστορικα, μηχανολογικα και εργονομικα ] ομως θα ειναι ενα ομορφο μοντελο στο ματι.

Πιστευω οτι για εναν εμπειρο μοντελιστη το να κανει τον κιλλιβαντα που πρεπει, ειναι μαλλον μια απλη διαδικασια. Ομοιως και να βαλει τους κινητηριους τροχους.  Το οτι η Dragon κυκλοφορει πλεον και αυτην την εκδοση του κιλλιβαντα απλα κερδισα χρονο και εχασα χρημα μια και εχω ηδη 2 αλλα 88αρια.
Παντως μια και εψαξα το θεμα με τις ταπεινες μου μηχανολογικες γνωσεις καταλαβα γιατι οι γερμανοι εβαλαν αυτον τον κιλλιβαντα. Οχι γιατι αυτος μονο ηταν διαθεσιμος [ που ειναι η ευκολη απαντηση ] αλλα γιατι αυτον μπορουσαν να τον στηριξουν στο σκαφος του pz IV ευκολα και απλα με τα μεσα που διαθεταν. Δεν ειναι εργοστασιακη κατασκευη οποτε δεν ειχαν στην διαθεση τους μια μεταλλικη πλακα που να ειχε το παχος και τις διαστασεις που επρεπε για να καλυψει το σκαφος και ταυτοχρονα να αντεχει το βαρος και να εχει την δυναμη να κρατησει τον κιλλιβαντα. Μια τετοια πλακα μονο κατα παραγγελια θα κατασκευαζοταν και μαλλον απιθανο να βρισκοταν κατι τετοιο
απο καπου αλλου. Επισης ειναι και το θεμα πυρομαχικων οσο και τις προσβασης στα μερη κατω απο τις λαμαρινες. Πως θα εβγαινε π.χ το σασμαν οταν εχεις κολλησει ολοκληρη πλακα.  Ξερω, ξερω, το παω μακρια αλλα θελει και στοιχειωδη λογικη  με αυτα που βλεπεις....

Για καποια εκθεση, ισως στο μελλον. 
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος Κωστας Τσιγαριδας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: farwest
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 28, 2011, 04:28:43 μμ »
  Δημητρη ωραιο και σπανιο θεμα που μ'αρεσει , αν και εχω καποιες απιφυλαξεις απο τα λιγα που ξερω. Οσ'αφορα το κατασκευστικο εχω την εντυπωση οτι εχεις χρησιμοποιηση αρκετα μεταγενεστερο τυπο της εκδοσης Η .....εκτος και εαν υπηρχε τετοιο και δεν το εχω δει οποτε ειμαι ακυρος . Απο την φωτο (με οτι αυτο σημαινει) διακρινω οτι στα λασπωματα θα μπορουσες να τα εκανες πιο ομαλα....δλδ στην εμπρος καθετη θωρακιση....να μην σβηνει αποτομα η λασπη απο το χρωμα του αρματος. Μια προεργασια με φιλτρα - ουος - σκονες σε διαφορους τονους νομιζω οτι θα βοηθουσε. 
  Τελος να σου απευθηνω ενα μεγαλο ευγε για τον κοπο και την δισκεδαση που αποκομισες απο αυτο το δυσκολο προτζεκτ .... ελπιζω να συνεχισεις να μας δειχνεις κομματια απο την δουλειασου .

Καλη συνεχεια φιλε.  ::salut::

Κωστας.

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 28, 2011, 06:14:47 μμ »
Δημήτρη καλησπέρα.Παρακολούθησα τη κατασκευή σου σε ξένο φόρουμ.
Έχεις κάνει πολύ ωραία προσπάθεια φίλε.
Παρακάτω σου παραθέτω 3 φωτό που ίσως ελάχιστα φανούν χρήσιμες.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 28, 2011, 06:18:21 μμ »
Και για ξενέρωμα δές αυτό:

Well, it seems Dragon and cyber-hobby.com working together can still manage to spring a surprise on us.  We weren't expecting this one, though clearly they had kits of the 2 main elements so perhaps some might have already imagined it.  If someone had asked just a year or two ago, I don't think we'd have expected this one soon.  We have a Pz IV Ausf H hull, and a pedestal mounted 88mm Flak 37.  Another of those late war expedients that made use of what was on hand.  There are a few photos showing a couple of these among a collection of captured equipment at the end of the war in the most recent edition of Panzerwrecks, volume X.

It certainly looks to be a real eye-catcher, and even though it is unusual, I bet this one will be popular for that very reason.  

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 28, 2011, 07:05:13 μμ »
Κωστα ευχαριστω για τα σχολια.  Δεν ξερω ομως  τι ενοοεις με μεταγενεστερο τυπο Η.
Τα αρματα που υπαρχουν φωτο ειναι δυο. Ενα με βαση στηριξης για την καννη και ενα χωρις. Αυτο με το στηριγμα εχει τροχους στηριξης ερπυστριας steel, late πισω τροχο [ τεμεπελη ] και κινητηριο απο G η early Η.

Εγω εκανα το παραπανω με το στηριγμα. Το αλλο εχει λαστιχενιους τροχους στηριξης οχι late πισω τροχο, και αυτο επισης εχει κινητηριο απο G η early H O  λογος που το προτιμησα ειναι γιατι ειναι το μονο που ειχα φωτο απο μπροστα και με βοηθουσε να καταλαβω καποια πραγματα.

Τα early H ειχαν [συνηθως ] μαζι με τους κινητηριους του G και την εξτρα θωρακιση στο σκαφος και στην μετωπικη οδηγου-ασυρματιστη  οπως αυτο.

Τωρα αναφορικα με την λασπη, η σκεψη μου ηταν να ειναι πιστιλιες . Γιαυτο αφησα να φαινεται διακριτικα και η γωνια που σχηματιζεται απο τα δυο μερη στο μπροστινο τμημα. Το κατω μερος ειναι λασπωμενο τινγκα.
Υποτιθεται οτι το αρμα ειναι ακομη υπηρεσιακο [ γιαυτο και εχει τα πυρομαχικα του πληρως ] και ειναι χειμωνας-ανοιξη 45.
Μια λασπουρια που πεφτει πανω στο αρμα και μενει ξεραμενη εχει επαρκη ποσοτητα για να μεινει κολλημενη .Καπου θα εχει αρχη και τελος. Και αν ειναι ξεραμενη δεν μπορει ναχει διαφορες αποχρωσεις [ λεω ].  Απο την φωτο δεν μπορεις αληθεια να προσδιορισεις την ποσοτητα και το παχος. Ειναι σκονη MiG αν αυτο σε βοηθαει σε κατι.
Τι να πω, ρωτα τον guderian [τον  Δημητρη, οχι τον αλλον ] που τοδε απο κοντα.

Καθε σχολιο  πολυτιμο φιλε μου ::salut::

Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 28, 2011, 07:09:48 μμ »
Spoiler (hover to show)

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 28, 2011, 07:12:37 μμ »
Ευχαριστω για τις φωτο φιλε ::salut:: , εχω φυσικα το τευχος που εχει τις φωτο και τις  εχω ποσταρει στο Mig  καθως  και απαντηση στο Mig αναφορικα με το μοντελο της dragon.

Kαι παλι ευχαριστω  :wink:
Πραβινος Δημητριος

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 28, 2011, 07:13:54 μμ »
Σωστος ο προεδρος  ::salut::
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 28, 2011, 07:52:25 μμ »
Ρε παιδιά, αυτό το πράγμα έριχνε; Σίγουρα όχι κάθετα στο όχημα και σε οριζόντια θέση το πυροβόλο γιατί μάλλον θα το έφερνε τούμπα!

Για τη λάσπη δε μπορώ να πω μιας και δεν είμαι της λάσπης, πάντως το σύνολο μου αρέσει πάρα πολύ.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Κωστας Τσιγαριδας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: farwest
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 28, 2011, 09:19:23 μμ »
Κωστα ευχαριστω για τα σχολια.  Δεν ξερω ομως  τι ενοοεις με μεταγενεστερο τυπο Η.
Τα αρματα που υπαρχουν φωτο ειναι δυο. Ενα με βαση στηριξης για την καννη και ενα χωρις. Αυτο με το στηριγμα εχει τροχους στηριξης ερπυστριας steel, late πισω τροχο [ τεμεπελη ] και κινητηριο απο G η early Η.

Εγω εκανα το παραπανω με το στηριγμα. Το αλλο εχει λαστιχενιους τροχους στηριξης οχι late πισω τροχο, και αυτο επισης εχει κινητηριο απο G η early H O  λογος που το προτιμησα ειναι γιατι ειναι το μονο που ειχα φωτο απο μπροστα και με βοηθουσε να καταλαβω καποια πραγματα.
Τα early H ειχαν [συνηθως ] μαζι με τους κινητηριους του G και την εξτρα θωρακιση στο σκαφος και στην μετωπικη οδηγου-ασυρματιστη  οπως αυτο.

Τωρα αναφορικα με την λασπη, η σκεψη μου ηταν να ειναι πιστιλιες . Γιαυτο αφησα να φαινεται διακριτικα και η γωνια που σχηματιζεται απο τα δυο μερη στο μπροστινο τμημα. Το κατω μερος ειναι λασπωμενο τινγκα.
Υποτιθεται οτι το αρμα ειναι ακομη υπηρεσιακο [ γιαυτο και εχει τα πυρομαχικα του πληρως ] και ειναι χειμωνας-ανοιξη 45.
Μια λασπουρια που πεφτει πανω στο αρμα και μενει ξεραμενη εχει επαρκη ποσοτητα για να μεινει κολλημενη .Καπου θα εχει αρχη και τελος. Και αν ειναι ξεραμενη δεν μπορει ναχει διαφορες αποχρωσεις [ λεω ].  Απο την φωτο δεν μπορεις αληθεια να προσδιορισεις την ποσοτητα και το παχος. Ειναι σκονη MiG αν αυτο σε βοηθαει σε κατι.
Τι να πω, ρωτα τον guderian [τον  Δημητρη, οχι τον αλλον ] που τοδε απο κοντα.

Καθε σχολιο  πολυτιμο φιλε μου ::salut::

Υπηρχαν δυο διαφορετικων τυπων ...!!!!! δλδ ....επειδη προσεξα εκεινο με τα παλια καπακια , τους λαστιχενιους ανω τροχους υποστιριξης και τον πισω απο την εκδοση G-Η(αρχικου τυπου) ... οκ ευχαριστω για την διευκρινηση.

Τωρα παμε παρακατω  ΛΑΣΠΕΣ ..... και φυσικα και δεν εχουν ενα χρωμα. Η φριεσκια λασπη εχει πιο σκουρα τονικοτητα απο την ξεραμενη....

να βαλω και φωτο ???
        οπαααααααα λαθος προσπαθησα να εντριφισω στα μιστικα τις λασπις............. ασε που ειμαι και σκραπας με τα Πισια 

... θελω να σου δειξω αυτο

να βαλω και αλλες ???? ...

Υ.Γ ...περα απο την πλακα ομως ...δεν το κατεχω το ΠΙΣΟαθλημα ...του ανεβο-κατεβασματος ασε που εχω εκτεθι αρκετα ... οσο δεν παι δλδ με την ορθορτκια μου .... γκαριζει και ο σκληρος  ο δυσκολος .....  :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 28, 2011, 09:39:21 μμ »
Ρε παιδιά, αυτό το πράγμα έριχνε; Σίγουρα όχι κάθετα στο όχημα και σε οριζόντια θέση το πυροβόλο γιατί μάλλον θα το έφερνε τούμπα!

Μακάρι να ξέραμε, δεν θα κάναμε υποθέσεις.

Αναφορικά με το μοντέλο προσωπικά μου αρέσει πολύ. Εκτιμώ μάλιστα ότι καθώς  από ότι φαίνεται, μάλλον δεν πολέμησε, η λάσπη που έχει βάλει ο Δημήτρης είναι ικανοποιητική και ρεαλιστική για το συγκεκριμένο όχημα. Σίγουρα ένα μάχιμο, σήκωνε πολύ παραπάνω (άλλωστε ποτέ δεν είναι αρκετή!!!! :mrgreen:)

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 29, 2011, 10:02:46 μμ »

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 29, 2011, 11:07:22 μμ »
Κωστα θα ακολουθησω την συμβουλη σου αλλα πανω σε ζωντανο μοντελο  :mrgreen: [ και επειδη δεν μου αρεσουν οι ηττημενοι, θα παρω την νικητρια ]

Για την ιστορια, η λασπη στα πανω ακρα των φτερων ειναι γιατι τα φτερα απο το συνκεκριμενο αρμα δεν ειναι του Pz IV [ μαλλον απο pz III μου φανηκαν ] και ειναι ανοικτα οποτε η λασπη απο τις ερπυστριες συσσωρευτηκε εκει. Για το πανω μερος του σκαφους ενεκα οτι σχηματιζει γωνια δεν μπορει να παει ευκολα εκει λασπη γιαυτο και εκανα σχετικα λιγο λερωμα.
Παντως ο Δημητρης εχει δικιο [ ευχαριστω για τα καλα σου λογια   :oops: ] Ποτε δεν ειναι αρκετη.

Σχετικα με το αν ηταν πρακτικο στην βολη [ δηλαδη εριχνε σε 360ο ] θα πω την γνωμη μου μια και το σκεφτηκα αρκετα το ολο θεμα.  Κατ αρχας, στο τελος του πολεμου τα 88αρια ηταν κατι παραπανω απο πολυτιμα μια και ηταν τα μονα σιγουρα οπλα που σταματουσαν τα παντα. [ για το JS -3 συζητιεται ]
Οποτε ποιος ο λογος εφ οσον ηταν ρυμουλκουμενα να γινει μια τετοια μετατροπη?  Εαν για καποιο λογο χαλασει το αρμα χανεται και το 88αρι.
Ο λογος ηταν οτι δεν ειχαν χρονο να ταξουν το οπλο και μετα να το αποσυρουν μια και ηταν σε συνεχη υποχωρηση.  Απο την αλλη, δεν χανανε τιποτα μια και ενα αεροπλανο κατεστρεφε το  Marder η ενα Nashorn με την ιδια ευκολια  που θα κατεστρεφε αυτο.
H δυνατοτητα λογο ισχυως και μεγαλου βελενικους να πληττει στοχους και μετα να απεμπλεκεται γιατι ακομη και μια ριπη ηταν θανασιμη ενεκα μη στοιχειωδους θωρακισης ηταν πιστευω ο λογος που προχωρησαν σε αυτην την μετατροπη.  Στην τακτικη λοιπον χτυπα και φευγα η βολη στον αξονα του αρματος δεν νομιζω να διμιουργουσε προβλημα. Λογο Αποστασεως που θα εριχνε, μια σχετικα μικρη κλιση παλι δεν θα διμιουργουσε προβλημα. Αλλωστε η στηριξη μεσα στο σκαφος εγγυατο για την μαξιμουμ σταθεροτητα μια και κατεβαζε το κεντρο βαρους.[ αλλος ενας λογος που επιλεχθηκε ο συνκεκριμενος κιλλιβαντας ] Το αρμα δεν ηταν ελαφρυ. Ακομα και χωρις τον πυργο ειχε αρκετους τοννους βαρος. Και παντα δεν ηταν απολυτο να εριχνε στο πλαι, απλα εστριβε'' αλλα'' stug.
Σιγουρα οι ανθρωποι που το εκαναν αυτο δεν ηταν βλακες, υπολογησαν ολες  τις παραπανω παραμετρους πριν κατσουν να κανουν τετοια μετατροπη.Ουτε χρονο ειχαν, ουτε πολυτελεια σπαταλης. Και πιστευω οτι πρωτα κανανε το ενα, το δοκιμασανε, ειδαν οτι ειναι οκ και μετα κανανε και αλλο.

Επειτα ειναι και η εργονομια του οπλου κατα τον χειρισμο. Βλεπωντας πως το ειχαν τοποθετησει, μονο απο μπροστα ειχαν οι χειριστες ανεση να εχουν ρυθμο βολης καλο. Οποτε εβαλλε με την καννη πισω.  Και την ωρα της μαχης σιγουρα δεν θελανε μες τα ποδια τους να σκονταφτουν σε οτιδηποτε.  Και βεβαια ελαβαν υπ οψιν τους και να ειναι ενταξει με το θεμα συντηρησης.

μοντελα οπως αυτο που εχει περισκοπιο στην θεση του οδηγου μονο γελια μπορουν να προκαλεσουν γιατι μονο νανος  θα καθοταν θα οδηγουσε  και θα εβλεπε [ και μικρος νανος  :mrgreen: ] Ειπαμε ειχαν ελλειψη ανδρων οι γερμανοι, αλλα οχι και ετσι....

Ομοιως και μοντελα οπως το παρακατω, σε προβληματιζουν σχετικα με το πως θα αλλαζαν σασμαν η πως θα ειχαν προσβαση γενικα σε οτιδηποτε κατω απο τα κολλημενα σιδερα. Και οσο για τα καπακια σαν τι να χρησιμευαν πλεον? εφ οσον δεν μπορουσαν να ειναι κλειστα και το πληρωμα να ειναι μεσα. [ νανοι κλπ ] Μονο για σκονταφτουν  οι χειριστες.

Και βεβαια κατω απο τα καπακια στο πισω μερος ειναι η δεξαμενη καυσιμων. ] Δεν χωραει να αποθηκευσεις  πυρομαχικα. Ασε που στο ενα τουλαχιστον αρμα βαση φωτο ο αμερικανος που καθεται στην θεση του χειριστη εχει το ποδι μεσα στο σκαφος πραγμα που σημαινει οτι εκει δεν ειχε τιποτα σαν αυτο που εχει το μοντελο Και δεν νομιζω και στο αλλο να ειχε.

Αν πολεμησε η οχι μαλλον δεν θα το μαθουμε ποτε. Φτιαχτηκε ομως για να πολεμησει και δεν βλεπω τον λογο γιατι οχι. Το οτι επεζησε και δεν εγινε παλιοσιδερα  με τοσο αντιξοες συνθηκες εμενα κατι μου λεει.
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 29, 2011, 11:39:12 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 30, 2011, 12:06:42 πμ »
ποια ειναι η συζητηση τώρα ρε παιδιά ?

εντάξει το έκανε όπως νόμιζε ή όπως του ήρθε
εξάλλου ο συγκεκριμένος (ο Ριναλντι δεν είναι)
σαφώς δηλώνει ότι δίνει περισσότερο βάρος στο βάψιμο στα μοντέλα του
γι αυτό πληρωνεται άλλωστε
παρά για τις λεπτομέρειες

μη το γυρνάτε στις ...μοντελιστικές κατινιές

θα που επιτρέψετε αυτη την παρέμβαση έτσι    :?: :lol:

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 30, 2011, 12:54:03 πμ »

θα που επιτρέψετε αυτη την παρέμβαση έτσι    :?: :lol:

Σ.Σ.

τον λόγο της παρέμβασης σου και το ύφος σου δεν αντιλαμβάνομαι  :roll: :roll: :roll: :roll:

έχεις να προσθέσεις κάτι που γνωρίζεις επί της ουσίας καλύτερα;;;;;;;  υποθέτω όχι

και ποιός σου είπε ὀτι ο συγκεκριμένος (ο Ριναλντι δεν είναι)
σαφώς δηλώνει ότι δίνει περισσότερο βάρος στο βάψιμο στα μοντέλα του;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 30, 2011, 01:21:55 πμ »
ΟΚ
ανακαλώ και εξέρχομαι της συζητησης
καλό βράδυ
Σ.Σ.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 30, 2011, 02:37:35 μμ »
ποια ειναι η συζητηση τώρα ρε παιδιά ?
εντάξει το έκανε όπως νόμιζε ή όπως του ήρθε
εξάλλου ο συγκεκριμένος (ο Ριναλντι δεν είναι)
σαφώς δηλώνει ότι δίνει περισσότερο βάρος στο βάψιμο στα μοντέλα του
γι αυτό πληρωνεται άλλωστε
παρά για τις λεπτομέρειες

Σ.Σ.
κουβέντα να γίνεται...άλλωστε πιστεύω αν κάποιος δεν επιθυμεί να σπαταλήσει φαιά ουσία διαβάζοντας τις "άχρηστες πληροφορίες" της ημέρας για τα καπάκια,μπορεί να πατήσει το κουμπί ΑΡΧΙΚΗ και να μεταβεί σε άλλα πιο ενδιαφέροντα γι'αυτόν θέματα.Γιατί να το υποστεί καλκαιριάτικα.ʼσε αυτούς που ενδιαφέρονται να το διαβάσουν :wink:

Εγώ κατά την ταπεινή 2 cents worthy γνώμη μου πάντα,νομίζω πώς μοντελισμός δεν είναι μόνο "μπογιάτισμα".
Θα πρέπει το μοντέλο να είναι σωστό τεχνικά/ιστορικά και άρτιο κατασκευαστικά για να στεφθεί δάφνες όπως κάποια από αυτά που "χαζεύουμε" στα ξένα sites.
Εκτός εάν ο δημιουργός επικαλεσθεί  what if θέμα,όπου εκεί δε μπορείς να παρέμβεις.(Βλέπε τον πάνθηρα του mig που έγινε ντόρος με τη βαφή του.)
Διαφορετικά,ίδια λάθη και ανακρίβειες διαδίδονται και επαναλαμβάνονται σε πολλά κατά τα άλλα εξαιρετικά κατασκευασμένα μοντέλα.
Στον αντίποδα ένας φίλος είχε πεί,άν η υπερλεπτομέρεια γίνει αυτοσκοπός,χάνεις το νόημα του μοντελισμού.
Ο καθένας με τα..."βίτσια" του.
Εγώ πάντως δηλώνω λεπτομερειομαζοχιστής.Γι'αυτό το λόγο και ο πάγκος μου έχει ένα...βουνό από ημιτελή project :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 30, 2011, 04:09:13 μμ »

απλά ρώτησα αν ένα συγκεκριμμένο μοντέλο είναι σωστό ή λάθος - μια και δεν έχω προσωπική άποψη

τα του ΣΣ και pink panze που κολλάνε αναρωτιέμαι  :roll: :roll: :roll: :roll: 

άμα είναι να γίνεται κουβέντα , πέστε το να το καταλάβω,  να αρχίσω να γράφω για τον ....Αστερίξ :evil:

ΥΓ Δημήτρη, σόρρυ για το σπάμ

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 30, 2011, 11:02:56 μμ »
Πετρο δεν το παιρνω ως σπαμ γιατι εξεφρασες μια απορια, καποιος ειπε μια γνωμη, καποιος μια αλλη,  μια και ο καθενας λεει την αποψη του. Σεβαστο εφ οσον λεει απλα την γνωμη του για το θεμα και δεν προχωραει σε ψυχολογικες αναλυσεις σε προσωπικο επιπεδο.

Αν πω την γνωμη μου για τον Ριναλτι, επι του συγκεκριμενου μοντελου το βαψιμο ειναι ανταξιο της φημης του. Ομως το μοντελο του ειναι για μενα what if. Και γιατι.

Εφ οσον παρουσιαζει 2 φωτο απο τα 2 αρματα που βρεθηκαν με το 88αρι πανω πρεπει να κανει το ενα απο τα δυο αν θελει να υπαρχει ιστορικη ακριβεια. Μου ειναι πολυ δυσκολο να πιστεψω οτι δεν ειδε αλλες φωτο [ που ειναι αλλες 3-4 ακομη ευρεως γνωστες ] και να κανει κατι που να ειναι το ιδιο με τις φωτο. Αν δεν τις παρουσιαζε, θα ελεγα ενταξει κανει οτι θελει.
Ποια η δυσκολια για εναν τοσο εμπειρο ανθρωπο  να διαλεξει το αρμα που φαινεται χωρις το στηριγμα της καννης  το pz IV G η early H που ειναι σιγουρη επιλογη και που δεν εχει φωτο απο μπροστα για να χρειαστει να αλλαξει φτερα κλπ Απλα κανει τον κιλιβαντα σωστο. τον τοποθετει μεσα στο αρμα με καποιες λαμαρινες απο πανω που ειχε γιατι δεν μπορουσε να εχει τιποτε αλλο, χωρις να χρειαστει να δειξει εσωτερικο, μια φιγουρα [ αν θελει ] οποιαδηποτε και σε οποιαδηποτε σταση και το βαψιμο του τα σκεπαζει ολα.

Το τελειο μοντελο και κανεις δεν μπορει να πει κιχ. Παρα ταυτα δεν εκανε αυτο παρα εκανε κατι παρα πολυ απλο και λαθος βαση φωτο και λογικης.
Το εκανε αυτος? η το εκανε κανας βοηθος του? Κανεις δεν ξερει. Το θεμα κατ εμε ειναι γιατι δεν ειπε καποιος αυτα που λεμε καλη ωρα εμεις οταν παρουσιαστηκε το μοντελο.
Κακα τα ψεμματα κυριοι....αμα παιζονται λεφτα αλλαζουν τα παντα. Καποιοι βγαζουν λεφτα απο το χομπυ μας. Καλα κανουν, δεν τα κλεβουν εφ οσον υπαρχουν καποιοι που αγοραζουν τα μοντελα που πουλανε οι διαφοροι master. Ομως υποτιθεται οτι το μοντελο η το διοραμα η, η φιγουρα ειναι ιστορικα και κατασκευαστικα σωστη. Εμπιστευεσαι τον κατασκευαστη και δεν τρεχεις να ανοιγεις βιβλια. Απλα σου αρεσει η τεχνοτροπια του στο βαψιμο.
Αλλα με αφορμη τετοιες συζητησεις θα ελεγα οτι και οι master κανουν λαθη.
Πρεπει να τα λεμε? ΝΑΙ κατα την ταπεινη μου αποψη  γιατι αμα βλεπουμε οτι ναναι και λεμε Α, πολυ ωραιο, καλες δουλειες θελω να βλεπω, τοτε το χομπυ θα χασει το νοημα του, γιατι ειναι συνηφασμενο με την ιστορια.
Και δεν θα χτυπιοταν τοτε οι εταιριες πια θα παρουσιασει το ακριβεστερο μοντελο. Γιατι πλεον με το ιντερνετ το επιπεδο γνωσεων ανεβηκε αρα ανεβηκαν και οι απαιτησεις του κοινου. Τωρα η Dragon που εφτιαξε ενα μοντελο τετοιο.....δεν ξερω τι στοιχεια ειχε, αλλα δεν το βλεπω να κυκλοφορει πλεον στην αγορα.

Spoiler (hover to show)

Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 30, 2011, 11:50:57 μμ »
Τα εχω πει κατ ιδίαν τα γραφω και δημοσίως. Το μοντέλο είναι από τα καλύτερα που εχω δει, τόσο σε επιπεδο εργασίας  όσο και ακρίβειας.

Ζήση (pink panzer) η Cyber Hobby πήγε να βγάλει όντως το συγκεκριμένο μοντέλο (πριν από κανα χρόνο αν δεν με γελά η μνημη μου). Ομως μάλλον πρέπει να έκανε πίσω τελικά. Δεν χρειάζεται πολλά. Απλά να ρίξουμε μια ματιά στις φωτό που υπάρχουν και στο Profile στο box art . Η μέρα με την νύχτα. Και μιας και η Dragon (Cyber Hobby) δεν είχε και την καλύτερη φήμη σε ότι αφορά την ακρίβεια των (παλαιότερων) μοντέλων της, πιθανώς να μην ήθελε να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος.

Υποθέτω ότι έπαιξε ρόλο και ο δικός μας Δημήτρης με την όλη παρουσίαση που ξεκινήσε από το φόρουμ του Mig....

Τώρα στο δια ταύτα. Πραβινέ θα πάρεις άδεια τέλη Οκτωβρίου για να κάνεις ένα ταξιδάκι με το μοντέλο σου στην Αθήνα. Σε περιμένουμε στην έκθεση της IPMS. Πιστεύω ότι αξίζει να το δει ο κόσμος από κοντά. :wink:

type less model more

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Professional Lego builder !!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
  • aka Παναγιώτης Ζαρκάδης
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 31, 2011, 12:12:44 πμ »
... Σπαμαρω και εγω ο ασχετος "αεροπλανας", λοιπον παρακολουθω το θεμα με ενδιαφερον γιατι ιστορικα ειναι ενδιαφερον αλλά και γιατι στη συζητηση παιρνουν μερος πολλοι και αξιοι μοντελιστες. Οι δικες μου παρατηρησεις ... Γιατι δεν ρωταται τον κ. Ριναλντι (σιγουρα υπαρχει τροπος) γιατι , ετσι, πως και ποπος??? θα ηθελα παρα πολυ να ακουσω τη γνωμη του εφ΄οσον θεωρειται απο τους "μοντελισταραδες". Τωρα για τη συζητηση του "τελειου" μοντελου, σαν τελικο αποτελεσμα, το ξερουμε ολοι δεν υπαρχει, απλως προσπαθουμε να πλησιασουμε το "τελειο", αλλοι μοντελιστες με πολλους και αλλοι με λιγοτερους συμβιβασμους.

Θα ηθελα να τελειωσω με κατι που "τυρραναει" το μυαλο μου αρκετο καιρο τωρα... ενας φιλος απο τα παλια, αξιος μοντελιστης με μονη διεξοδο στη ζωη του το μοντελλισμο εχει παρκισον στα τελευταια σταδια. Εγω και ενας φιλος αναλαβαμε να "καθαρισουμε" το σπιτι που εμενε απο τα "μοντελιστικα" του βαρη, μιας και ο φιλος μας ειναι σε ιδιωτικη κλινικη επι 24αρου βασεως. Η στενοχωρια μας... απλα απεριγραπτη... και λεω εγω τωρα ... ψαχνουμε για το τελειο μοντελο και ξεχναμε την ουσια του μοντελισμου ή η ουσια του μοντελισμου ειναι το τελειο μοντελο?... ειμαι σιγουρος οτι ο φιλος μας θα εδινε τα παντα να μπορουσε εστω να ανοιξει ενα  "κουτι" μοντελλου και να χαιδεψει τα κομματια και να "ονειρευτει" οπως αλλωστε ολοι μας το τελικο αποτελεσμα ... οχι  οχι δεν στοχευω ατομα που κανουν κριτικη σε μοντελα, καλως γινεται η κριιτικη, καλως ή κακως κατι μαθαινουμε, αλλά στους καθε επιπεδου μοντελιστες να μαθουν να αγαπανε τα "μοντελα" τους , να βρισκουν ικανοποιηση στο χομπυ τους και να μην αναλωνωνται στο ποσο "τελειο" ειναι το μοντελο τους ... υπαρχουν και χειροτερα...

ελπιζω να μην σας κουρασα...συνεχειστε ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 31, 2011, 05:27:44 μμ »
Να συμφωνησω κι εγω πως ο Δημητρης εχει κανει εξαιρετικη δουλεια αξιοποιοντας τοσο την εμπειρια του οσο και τις αστειρευτες ιστορικες του γνωσεις.Επειδη στο γνωστο ξενο forum που δημοσιευσε τις φωτο του,απεσπασε κολακευτικες κριτικες και η χρονικη στιγμη συνεπεσε με την εξαγγελια της κυκλοφοριας του συγγεκριμενου μοντελου απο την Cyber Hobby δεν ειναι καθολου απιθανο η εταιρια να το απεσυρε εξαιτιας του και επειδη διαπιστωσε τις ανακριβειες του δικου της  :roll: Κατα την γνωμη μου το πραγματικο οπλο πρεπει να ηταν λειτουργικο διοτι την εποχη που μετατραπηκε οι Γερμανοι δεν ειχαν ουτε τον χρονο,ουτε τα υλικα για να ασχολουνται με ατυχεις πειραματισμους...Δημητρη θα συμφωνησω κι εγω με τα παιδια πως τον Οκτωβρη θα πρεπει να το κατεβασεις στην εκθεση  :wink:  ::salut::

Tags: