Αρχικά θα ζητήσω συγνώμη για την καθυστέρηση μου... αλλά έφυγα εκτάκτως για τις τελευταίες μου διακοπές ( και πολύ το χάρηκα).
Πρώτα απ΄όλα σας ευχαριστώ όλους θερμά , για οποιαδήποτε πληροφορία μου έχετε παραθέσει.
Επιτρέψτε μου τώρα να σχολιάσω μερικές από τις απαντήσεις σας.
Αρχικά δεν ξέρω εάν θα είναι ένοπλος ή όχι. Το θέμα της φιγούρας , μου γεννήθηκε πιο πολύ με σκοπό να δείξω το μέγεθος του πλοίου σε σχέση με τον άνθρωπο.
Χρονικά θα συμφωνήσω με τον mastora, μιας και οι διάφορες ιστορικές αναφορές , τοποθετούν την Αργοναυτική εκστρατεία κάπου στο 1400πχ.
Ο μύθος όμως , πάντα έχει μια δόση αλήθειας.
Το 2001 συμμετείχα σε πρόγραμμα αναβίωσης του μύθου, και κατασκευής πλοίου που να αναπαριστούσε την Αργώ , μέσα από μελέτη και έρευνα ομάδας επιστημόνων με την ονομασία ΝΑΥΔΟΜΟΣ . Η δική μου δουλειά ήταν να φτιάξω , ένα κατασκευαστικό μοντέλο- οδηγό για το πλοίο που θα ακολουθούσε.
Μερικά στοιχεία μπορείτε να δείτε στο
http://www.naftotopos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=263%3A2010-07-16-20-05-08&catid=31&Itemid=64&lang=elʼρα δεν νομίζω ότι μπορεί να οργιάσει η φαντασία μου , γιατί ιστορικοί ,αρχαιολόγοι και άλλοι επιστήμονες οδηγήθηκαν σε αυτό το αποτέλεσμα.άλλωστε είναι και η μοναδική επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη που υπάρχει για τα πλοία εκείνης της εποχής.
Τώρα όσο για το εάν έβαλα την δρυ? ...εννοείται πως ναι . Όταν θα ποστάρω το θέμα , αγαπητέ phantomakia , θα παρουσιαστούν τα υλικά όλα!!!
Όμως επιστρέφοντας στην φιγούρα και επειδή είμαι εντελώς άσχετος με το θέμα( εγώ καράβια φτιάχνω), θα χαρώ να βρούμε και μια φιγούρα εμπορίου σε κλίμακα 1/25 για να την μετατρέψει ο καλός μου φίλος Κυριάκος...(ελπίζω να το έπιασε το υπονοούμενο).
Και πάλι σας ευχαριστώ για την βοήθεια σας και για να ικανοποιήσω τον repetan, μια φωτογραφία με το μοντέλο.
Μπάμπης Καρκατσούλης