Αποστολέας Θέμα: Αγορά αερογράφου και κομπρέσερ.  (Αναγνώστηκε 5710 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Vagelio7

• Scale 1/144
  • *
Αγορά αερογράφου και κομπρέσερ.
« στις: Αυγούστου 17, 2011, 01:06:29 μμ »
Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα.

Είμαι νέος συνάδελφος ο οποίος ασχολιόταν με το άθλημα 15 χρόνια πριν. Τότε, είχα αγοράσει ένα υποτυπώδες αερογράφο και έκανα την δουλειά μου με μπουκάλες συμπιεσμένου αέρα (λόγω οικονομικής στενότητας).

Τώρα που πλέον είμαι οικονομικά ανεξάρτητος και μπορώ να αγοράσω κάτι πιο αξιοπρεπές, ψάχνω για την αγορά αερογράφου και κομπρεσέρ. Τα εργαλεία αυτά τα θέλω αποκλειστικά για στατικό μοντελισμό.

Παρότι διάβασα αρκετα θέματα, οι απορίες μου παραμένουν:
  • Για έναν μοντελιστή του δικού μου επιπέδου είναι καλύτερος ένας αερογράφος μονής ή διπλής λειτουργίας?
  • Με δοχείο χρώματος από κάτω ή από επάνω?
  • Εσωτερικής ή εξωτερικής ανάμιξης?
  • Οι αερογράφοι είναι συμβατοί με ορισμένα κομπρεσέρ? Π.χ. οι badger με συγκεκριμένες μάρκες?
  • Το κομπρεσέρ διάβασα ότι θα πρέπει να παράγει τουλάχιστον 18lt/min. Αληθεύει?
  • Θα μπορούσατε με βάση την δική σας εμπειρία να προτείνετε αερογράφους (από 80EUR έως 150EUR) και κομπρεσσερ (έως 200EUR)?
  • Τέλος, τις αγορές σας (είτε είναι σε εργαλεία, είτε είναι σε μοντέλα) τις κάνετε από Ελλάδα ή από εξωτερικό?

Ελπίζω να μην σας κούρασα.

Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
Απ: Αγορά αερογράφου και κομπρέσερ.
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2011, 02:11:00 πμ »
Βαγγελη οχι απλως μας κουρασες αλλα μας ::brancard::ΟΚ πλακα κανω!! :lol: :lol:Χαρα μου να απανταω σε αποριες συναδερφων.Επειδη φανταζομαι πως δε θα μεινεις για παντα στο ιδιο επιπεδο θα σου προτεινα εναν αερογραφο διπλης λειτουργιας για να εχεις ταυτοχρονα τον ελεγχο του αερα και της δεσμης του χρωματος,με δοχειο απο πανω(βαρυτητας)εσωτερικης αναμειξης,επειδη οπως βλεπω σκεφτεσαι να ξαναρχισεις σοβαρα.Το σημειο στο οποιο ενωνεται ο σωληνας με το κομπρεσερ η διασταση (πασα)ειναι η ιδια αλλα και να μην ειναι, κυκλοφορουν στο εμποριο παρα πολλα ειδη συνδεσμων οποτε δεν εχεις προβλημα.Το ιδιο ισχυει και για το σημειο που ενωνεται με τον αερογραφο με εξαιρεση τους Badger και τους Pashee που βιδωνουν μονο με το δικο τους παξιμαδι.Το κομπρεσερ δεν ξερω αν παραγει 18lt τολεπτο.Αυτο που ξερω ειναι οτι παιρνεις ενα με μοτερ ψυγειου και σου παει για μια ζωη.Τωρα οσον αφορα την αγορα αερογραφου και κομπρεσερ δεν μπορω να σου προτεινω κατι συγκεκριμενο για ευνοητους λογους.Με τις προδιαγραφες που σου εδωσα και αναλογως ποσο αντεχει η τσεπη σου κανεις μια ερευνα αγορας και παιρνεις οτι σου ταιριαζει καλυτερα.Εγω προσωπικα εχω ενα werther silair 15D και απο αερογραφους(επειδη εχω κι'ενα ψιλοφετιχ)iwata,badger,pashee,focus(oxi ford) :mrgreen:Καταλαβαινεις λοιπον πως ειναι τα επομενα σταδια της αρρωστιας!!!!Τελος τις αγορες μου κατα κυριο λογο τις κανω απο Ελλαδα και οταν δε βρισκω κατι τοτε κοιταω εξω.Νομιζω οτι δεν αξιζει να αγνοουμε τους συντοπιτες μας για δυο και τρια ευρω, που σε πολλες περιπτωσεις ειναι πιο φθηνοι!Α...ναμην το ξεχασω.Ο αερογραφος να εχει μπεκ 0,3mm ετσι ωστε να τραβαει λεπτες γραμμες,αλλα και να μπορει να βαφει ανετα μεγαλες επιφανιες χωρις να μπουκωνει.
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος BadKarma

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2011, 09:48:35 πμ »
Μια που τέθηκε το θέμα...Ποιά η διαφορά μεταξύ των αερογράφων αναρρόφησης από τους βαρύτητας (διαφορά στη χρήση και όχι στον τρόπο λειτουργίας εννοώ)? Επίσης...στην 2η περίπτωση υπάρχουν αερογράφοι με το δοχείο στη ράχη τους και άλλοι με το δοχείο στο πλάι που παίρνουν και δοχείο αναρρόφησης.

Ρωτάω γιατί είναι να αγοράσω κι εγώ σχετικά άμεσα και είμαι μεταξύ αυτού:

http://www.airbrushesukonline.com/Product-41/

και αυτού:

http://www.airbrushesukonline.com/Product-43/

Τι άλλο πρέπει να προσέξω?

Υπάρχει κάποιο σχετικό άρθρο στο forum να διαβάσω για να μην κουράζω?
The road to success is always under construction.

Αποσυνδεδεμένος FISHER

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2011, 09:54:39 πμ »
Γενικα οι αερογραφοι με το κυπελακι απο πανω μπορουν να πετυχουν ευκολοτερα ψιλες δεσμες γιατι μπορουν να δουλεψουν με χαμηλοτερη πιεση αερα

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2011, 10:31:14 πμ »
Επίσης καθαρίζονται πολύ ποιο εύκολα και μπορείς να εκμεταλευτείς όλο το χρώμα ποιο εύκολα ακόμα και αν είναι μικρή ποσότητα Πολύ βολικό για εμένα όταν βάφω λεπτομέρειες) ::salut::

Αποσυνδεδεμένος BadKarma

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2011, 11:27:47 πμ »
ΟΚ...Ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

Δοχείο στο πλάι ή στη ράχη και γιατί?

Έχω την εντύπωση ότι στο πλάι ενδέχεται να έχεις καλύτερη ορατότητα (??????)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2011, 11:52:42 πμ »
Εχεις δικιο για το θεμα της ορατοτητας.ΠΧ με τον iwata HP-C που εχω κρυβονται καποιες λεπτομεριες την ωρα του βαψιματος γιατι εχει μεγαλο κυπελο επανω στο σω μα του αερογραφου (0,3 μπεκ).Ολοι σχεδον οι αερογραφοι με 0,2 μπεκ εχουν μικρο κυπελο οποτε δεν υπαρχει τετοιο προβλημα.Τωρα οσον αφορα αυτους με το κυπελο στο πλαι (iwata SB,Badger 100)χρειαζονται υψηλοτερη πιεση για να δουλεψουν σωστα(περιπου 2ατμ)αλλα με καλα αραιωμενο χρωμα κανουν 'παπαδες'!!

ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος BadKarma

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2011, 12:08:06 μμ »
Μάλιστα...

Σε αυτόν  ::arrowred::

http://www.airbrushesukonline.com/Product-41/

η βίδα στο πίσω μέρος είναι για να ρυθμίζεις το πόσο πίσω θα πάει η σκανδάλη/βελόνα ώστε να κρατάς σταθερή δέσμη?

Εάν ναι πόσο χρήσιμη είναι αυτή η επιλογή στην πράξη?

Αποσυνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2011, 12:17:29 μμ »
όταν θες να κάνεις λεπτή δέσμη το ρυθμίζεις από εκεί έτσι ώστε να το τραβάς μέχρι εκεί που θέλεις και όχι τέρμα πίσω που θα φεύγει το χρώμα με τα κυβικά είναι σαν ασφάλεια..
21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2011, 03:18:37 μμ »
Ακριβως!Η προρυθμιση της δεσμης σε βοηθαει να κρατας το ιδιο πλατος στη δεσμη πχ ''φιδακια'' σε γερμανικο καμουφλαζ.
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Tags: