Αποστολέας Θέμα: Sd.Kfz 252 leichter gepanzerter Munitionstransportkraftwagen  (Αναγνώστηκε 6886 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
Απ: Sd.Kfz 252 leichter gepanzerter Munitionstransportkraftwagen
« Απάντηση #50 στις: Οκτωβρίου 02, 2011, 08:12:55 μμ »
χαίρομαι πολύ και για  αυτούς που μέχρι αυτό το στάδιο τους άρεσε αλλά και για αυτούς που δεν τους άρεσε ή ακόμη και για αυτούς που τους προβλημάτισε για να απαντήσουν!...όπως το ανέφερε ήδη ο Πέτρος πρόκειται για δοκιμές τεχνικών (παλαιών μάλιστα) με enamels και όχι με την πρόσφατα διαδεδομένη τεχνική της λάκ.
Αν δεν ψάξω κάτι στην πράξη , όσο και να το ακούω στην θεωρία, δεν μπορώ να το εμπεδώσω.
Γιαυτό και δοκιμάζω συνέχεια  διάφορες τεχνοτροπίες που βλέπω στο διαδίκτυο  επειδή μου άρεσε το τελικό αποτέλεσμα όπως σε αυτή την περίπτωση μια παλιά δουλειά  του Μουράτ Οζγκουλ ,απ'όπου και "δανείστηκα"  την τεχνοτροπία για το εν λογω όχημα και απ'όπου "δανείστηκε" με την σειρά του απο τον joaquin garcia gazquez... :

Click to see the original size.

........αλλά και με απώτερο σκοπό να αποκομίσω οφέλη απ'όλα αυτά τα υλικά που χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη τεχνική (μου προκαλεί την περιέργεια όταν βλέπω μοντελιστές να κάνουν weathering με enamel ή φιγουράδες να βάφουν με αυτά ...).
Τώρα αν με ρωτήσετε το "γιατί διάλεξες να το δοκιμάσεις σε ένα κιτ που χρειάστηκε 4 μήνες να συναρμολογηθεί -με χαλαρό ρυθμό-  και όχι σε ένα OOB ;!" , θα τους παραπέμψω στην λέξη "μαζοχισμός" στο λεξικό του Μπαμπινιώτη !! :twisted: ::glossa::....

και πάλι ευχαριστώ!.... :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #51 στις: Οκτωβρίου 02, 2011, 09:01:10 μμ »
Καταρχάς....το 1ο σέτ των φώτο που ανέβασες έχουν τελείως λάθος ρύθμιση (μην πειράζεις βρε το contrast ( ::punch:: ::eusa_naughty:: :D ) To 2o είναι το σωστό (δλδ όπως το βλέπει κανείς δια ζώσης).
 Κατα δεύτερον, εμένα προσωπικά μ' αρέσει. Ok υπήρχαν και πολύ φθαρμένα αλλά και λιγότερο (χρονικά το τοποθετώ λίγο μετά την λευκή ταβανόβουρτσα), απλά ίσως οπτικά είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε πολύ φθαρμένα....είναι σαν να βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο  8)  Σου 'χω πεί και απο κοντά, οτι η "πλάτη" του και το έμπροσθεν μέρος (ειδικά στην μετοπική θωράκιση + "παραθυράκια" οδηγού/συνοδηγού) η δουλειά είναι καταπληκτική (chipping + wash). Ενα περαιτέρω pin wash ίσως να θέλει, γενικά, αλλά με πολύ προσοχή (ένεκα λευκού).....
Ξέρω οτι το έκανες ήδη 4-5 reset αλλά πιστεύω οτι είσαι πλέον ok και με λίιιιιγη ακόμα δουλίτσα θα έχεις το 100% αυτού που ζητάς και θέλεις  :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #52 στις: Οκτωβρίου 02, 2011, 09:50:08 μμ »
καλή συνέχεια Θανάση, μου αρέσει η ανομοιογένεια που έχεις πετύχει στα λευκά σου και θα δουλευτεί αρκετά ακόμη απ' ότι ξέρω!
Γιάννης Γιαβάσης

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #53 στις: Οκτωβρίου 02, 2011, 11:04:38 μμ »
ευχαριστώ παίδες για τις γνώμες και τις υποδείξεις!.... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #54 στις: Οκτωβρίου 03, 2011, 01:12:44 πμ »
...Γιαυτό και δοκιμάζω συνέχεια  διάφορες τεχνοτροπίες που βλέπω στο διαδίκτυο  επειδή μου άρεσε το τελικό αποτέλεσμα όπως σε αυτή την περίπτωση μια παλιά δουλειά  του Μουράτ Οζγκουλ ,απ'όπου και "δανείστηκα"  την τεχνοτροπία για το εν λογω όχημα και απ'όπου "δανείστηκε" με την σειρά του απο τον joaquin garcia gazquez... :

Θανάση πολύ καλό μέχρι εδώ. Με το που είδα της πρώτες φωτό είπα Murat και Eens μαζί!!! Αυτό είναι καλό και κακό. Καλό γιατί δείχνεις ότι το έχεις (πράγμα που το ξέραμε) κακό γιατί μάλλον εδώ έχουν λίγο μπλεχτεί.

Στα δικά μου μάτια το mapping που έχεις πετύχει είναι για σεμινάριο αλλά το συνολικό fading πάσχει. Νομίζω ότι λείπει το κοντράστ γιατί υπάρχει έστω και λίγο λευκό παντού. Μάλλον θα πρέπει σε κάποιες επιφάνειες (κυρίως στης οριζόντιες) να τονιστούν περισσότερο οι φθαρμένες περιοχές με το βασικό panzer grey ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερο κοντράστ. Παράδειγμα φυσικά είναι τα μοντέλα με whitewash του Murat αλλά και το 1500αρι του Pineiro.

Βλέποντας της φωτό ξανά και ξανά διαπιστώνω ότι η τεχνική που έχεις χρησιμοποιήσει (εκτός από το mapping) ίσως να ήταν η ιδανική για ένα όχημα στη Βόρια Αφρική (με τα αντίστοιχα χρώματα φυσικά panzer gray-desert yellow) όπου οι συνθήκες κάτω από της οποίες ξεθώριαζε το πρόσθετο χρώμα (πχ αμμοθύελλες, υψηλές θερμοκρασίες) ήταν τελείως διαφορετικές από του χειμώνα. Το συνολικό fading έτσι όπως έχει αποδοθεί μου θύμισε έντονα το Pz1 του Mario Eens που ήταν ακριβός με τον ίδιο τρόπο ξεθωριασμένο (με τα χρώματα της Αφρικής φυσικά)

Περιμένω την συνέχεια....

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #55 στις: Οκτωβρίου 03, 2011, 01:19:54 πμ »
Θανάση πολύ καλό μέχρι εδώ. Με το που είδα της πρώτες φωτό είπα Murat και Eens μαζί!!! Αυτό είναι καλό και κακό. Καλό γιατί δείχνεις ότι το έχεις (πράγμα που το ξέραμε) κακό γιατί μάλλον εδώ έχουν λίγο μπλεχτεί.

Στα δικά μου μάτια το mapping που έχεις πετύχει είναι για σεμινάριο αλλά το συνολικό fading πάσχει. Νομίζω ότι λείπει το κοντράστ γιατί υπάρχει έστω και λίγο λευκό παντού. Μάλλον θα πρέπει σε κάποιες επιφάνειες (κυρίως στης οριζόντιες) να τονιστούν περισσότερο οι φθαρμένες περιοχές με το βασικό panzer grey ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερο κοντράστ. Παράδειγμα φυσικά είναι τα μοντέλα με whitewash του Murat αλλά και το 1500αρι του Pineiro.

Βλέποντας της φωτό ξανά και ξανά διαπιστώνω ότι η τεχνική που έχεις χρησιμοποιήσει (εκτός από το mapping) ίσως να ήταν η ιδανική για ένα όχημα στη Βόρια Αφρική (με τα αντίστοιχα χρώματα φυσικά panzer gray-desert yellow) όπου οι συνθήκες κάτω από της οποίες ξεθώριαζε το πρόσθετο χρώμα (πχ αμμοθύελλες, υψηλές θερμοκρασίες) ήταν τελείως διαφορετικές από του χειμώνα. Το συνολικό fading έτσι όπως έχει αποδοθεί μου θύμισε έντονα το Pz1 του Mario Eens που ήταν ακριβός με τον ίδιο τρόπο ξεθωριασμένο (με τα χρώματα της Αφρικής φυσικά)

Περιμένω την συνέχεια....

ευχαριστώ Νικόλα για τις συμβουλές!  ::salut::   ...θα πράξω ανάλογα!.... :wink:

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #56 στις: Οκτωβρίου 03, 2011, 01:44:40 μμ »
Oυφ μπερδευτηκα με τοσες τεχνοτροπιες και τωρα δεν ξερω τι να πω
αν πω οτι μου αρεσει μηπως θυμωσει ο μουρατ? αν πω οτι δεν μου αρεσει μηπως φανω ασχετος απο μαπινγκ?
εκεινο που ξερω ειναι οτι αυτα ειναι τα αποτελεσματα πειραματισμων ,αντι του τυφλοσουρτη
και η μαγκια θα ειναι και ειμαι σιγουρος ,πως οτι χρειαστει θα γινει,ωστε στο τελος το αποτελεσμα να ειναι αυτο που πρεπει και που εχει στο μυαλό του ο δημιουργος
καλη συνεχεια με πολυ θανασινγκ :mrgreen: ::salut::

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #57 στις: Οκτωβρίου 03, 2011, 09:26:50 μμ »
Oυφ μπερδευτηκα με τοσες τεχνοτροπιες και τωρα δεν ξερω τι να πω
αν πω οτι μου αρεσει μηπως θυμωσει ο μουρατ? αν πω οτι δεν μου αρεσει μηπως φανω ασχετος απο μαπινγκ?
εκεινο που ξερω ειναι οτι αυτα ειναι τα αποτελεσματα πειραματισμων ,αντι του τυφλοσουρτη
και η μαγκια θα ειναι και ειμαι σιγουρος ,πως οτι χρειαστει θα γινει,ωστε στο τελος το αποτελεσμα να ειναι αυτο που πρεπει και που εχει στο μυαλό του ο δημιουργος
καλη συνεχεια με πολυ θανασινγκ :mrgreen: ::salut::

Μήτσε σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου φίλε!.... ::salut::

με την ευκαιρία και μερικές με γκρί φόντο       (δύσκολο να βγάλεις θέμα βαμένο με λευκό και να πετύχεις ακριβώς το πραγματικό του κόντραστ!  ::icon_hang::)......:

Click to see the original size. Click to see the original size.

έχει γίνει και λίγο pinwash με πιο σκούρα λάδια.....

ενώ το τρέιλερ βάφτηκε με αλλη τεχνοτροπία....πρίν:

...και μετά :

θέλει λίγη δουλίτσα κι αυτό!...

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #58 στις: Οκτωβρίου 04, 2011, 01:07:26 πμ »
Είδες λοιπόν που απο μια φώτο δεν μπορείς να καταλάβεις και πολλά  :?: :?: ʼλλο φόντο -> άλλη όπτική....Πάντως τώρα μοιάζει πολύ μ' αυτό που είδα live στο εργαστήρι σου. Τέλος πάντων, όπως σου έχω πεί επαναλλημένα, εμένα μου αρέσει  :wink: Προχώρα σε σκονίσματα/λασπώματα (μέ μέτρο  ::eusa_whistle:: ). Το τρέηλορ θέλει δουλίτσα  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #59 στις: Οκτωβρίου 04, 2011, 01:17:13 πμ »
οκ

πολύ καλά τα πειράματα για περαιτέρω εξέλιξη στο weathering

το τελικό αποτέλεσμα  :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #60 στις: Οκτωβρίου 04, 2011, 01:20:51 πμ »
οκ

μην βιάζεσαι !...θα γεράσεις γρήγορα!.... ::glossa::  :mrgreen:

Πάνο thanx για το tip!...

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #61 στις: Οκτωβρίου 04, 2011, 01:23:28 πμ »
μεσήλικας είμαι ΗΔΗ  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #62 στις: Οκτωβρίου 04, 2011, 08:13:17 πμ »
Πάρα πολυ ωραίο.  Αυτές οι φωτό ειναι πολύ καλυτερες.  ::salut::
Καλή συνεχεια Θαναση.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος leon g

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #63 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 03:37:47 μμ »
οκ

αυτό ειναι νομίζω τό βασικό
πειραματισμός νεες τεχνικές και διαφοροποιήσεις,ειδάλως ,θά βλέπουμε τα ιδια και τα ιδια
καί αν το αποτέλεσμα ειναι ισως οχι τόσο καλό θα εχει τη σφραγίδα  ομως του δημιουργού του και μόνο

Ωραία πράγματα φίλε   Hummel Moss ::salut::

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #64 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 07:43:34 μμ »
Γιώργο, Leon g , ευχαριστώ για την γνώμη σας!... ::salut::

κοντεύει να τελειώσει η πορδή (μένουν κάποια διορθώματα στα σκονίσματα, μερικά φορτώματα , μερικές μικρές παρεμβάσεις και τέλος!)...:

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #65 στις: Οκτωβρίου 10, 2011, 08:06:09 μμ »
Eμενα Θαναση μ'αρεσει.Ισως το αποτελεσμα ξενιζει λιγο γιατι δεν ειναι μια ιδαιτερα διαδεδομενη τεχνικη αλλα θα συμφωνησω με τους φιλους πως με τους πειραματισμους εξελισσεται το χομπι...  :roll: Το βρωμισμα-λασπωμα παρα πολυ καλο.Καλα τελειωματα φιλε  :wink:  ::salut::  ::salut::  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #66 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 09:45:59 πμ »
Παρ΄όλες τις σχετικές "διαβουλεύσεις" περι του βαψίματος, βλέπω ότι η "πορδή" καταλήγει τουλάχιστον εντυπωσιακή. Μ΄αρέσει πολύ μεσιέ Thanassen. Το σκόνισμα και οι φθορές στις ρόδες  παίρνουν άριστα για μένα.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #67 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 12:16:16 μμ »
Τελικά είναι όντως υπέροχο!!!!!
Και τώρα δικαιολογείται το πολύ σκούρο γκρι-μπλέ που χρησιμοποίησες!!!!
Αν το γκρί, ήταν "φυσιολογικό", τώρα δεν θα φαινόταν σχεδόν καθόλου!!!!
Εύγε Θανάση!!!!

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #68 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 01:19:35 μμ »
Θανάση περιμένω να το δώ από κοντά για να σου πώ την άποψή μου!Από τις μέχρι τώρα φωτό θα σου έλεγα ότι θα ήθελε μερικά ψύγματα καθαρού λευκού ακόμα.Σε καλό δρόμο είσαι!! :mrgreen: ::salut:: Χρήστος aka Φού
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #69 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 02:20:07 μμ »
πιστεύω ότι στις φωτο δεν φαίνονται τα άσπρα τσιπς και έτσι μερικές επιφάνειες μοιάζουν σκέτες γαλάζιες

η σκόνη - ε, από τον μιστερσκονά τι περιμένατε ; να μη είναι άψογη;;

αναρωτιέμαι αν και εποχή άνοιξης -κρίνοντας από το ξεθωριασμένο ἀσπρο -λίγη λάσπη δεν χρειάζεται;;

• Scale 1/35
  • *
  • Klein Mein
« Απάντηση #70 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 02:26:48 μμ »
ʼν πρόκειται για εποχή άνοιξης δεν θα έπρεπε το άσπρο να έχει φύγει σε πολύ μεγάλο βαθμό από ότι είναι τώρα?Τώρα για το θέμα της λάσπης όλα είναι σχετικά δηλ. αν το παρακάνεις ίσως είναι ρεαλιστικό όπως έχουμε δει σε εκατοντάδες φωτό αλλά αισθητικά θα είναι όμορφο ή θα δείχνει  σαν χαλασμένος κουραμπιές πάνω σε χαλασμένη τούρτα σοκολατίνα?Παν μέτρον άριστον  :mrgreen: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #71 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 02:37:55 μμ »
Παίδες, από κοντά είναι πάρα πολύ καλύτερο και πολύ κοντά, αν όχι ακριβώς, σε αυτό που πιστεύω θα θέλατε να δείτε (με την έννοια ότι από αρματικά είμαι εντελώς άσχετος, αλλά χρωματικά πιστεύω ότι κατάλαβα ποιός είναι ο στόχος).

Spoiler (hover to show)
Γιάννης Γιαβάσης

• Scale 1/35
  • *
  • Klein Mein
« Απάντηση #72 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 02:47:11 μμ »
Σε καμία περίπτωση Γιάννη  δεν αναφέρομαι αρνητικά στην δουλειά του Θανάση αντιθέτως μου αρέσει πάρα πολύ.Ο χρονικός προσδιορισμός σύμφωνα με τα λεγόμενα του θείου(Πέτρου) με προβλημάτισαν όσον αφορά την έκταση της φθοράς.Μπορώ να καταλάβω και με αυτές τις φωτό την πολύ και καλή δουλειά!!! :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #73 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 03:25:01 μμ »
Σε καμία περίπτωση Γιάννη  δεν αναφέρομαι αρνητικά στην δουλειά του Θανάση αντιθέτως μου αρέσει πάρα πολύ.Ο χρονικός προσδιορισμός σύμφωνα με τα λεγόμενα του θείου(Πέτρου) με προβλημάτισαν όσον αφορά την έκταση της φθοράς.Μπορώ να καταλάβω και με αυτές τις φωτό την πολύ και καλή δουλειά!!! :wink: ::salut::

Βρε αλοίμονο, δεν θεώρησα ποτέ ότι αναφέρεσαι αρνητικά, ούτε προσπαθώ να υπερασπιστώ τον Θανάση, αν και βέβαια έχεις κάθε δικαίωμα να το κάνεις, όπως και όλοι βέβαια, άλλωστε γι' αυτό ανεβάζουμε τις φωτογραφίες εδώ! (εμείς ν΄ακούσεις τι του λέμε του ανθρώπου, θα φρίξεις... και άλλωστε δεν απέκτησε άδικα και το παρατσούκλι Mr. Reset   ::glossa::   ).
Απλά, επειδή διακρίνω κάποιον σκεπτικισμό και ορθώς, και παρ' όλο που επαναλαμβάνω είμαι άσχετος μεν αλλά έχω την τύχη να το βλέπω "ζωντανά" θεώρησα σωστό να γράψω ότι αυτό που εγώ βλέπω δεν αποδίδεται σωστά στις φωτογραφίες...
Γιάννης Γιαβάσης

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #74 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 04:59:51 μμ »
αχά!...βλέπω εδώ στήθηκε κουβέντα! ::glossa::

όντως όσο και να προσπαθώ δεν μπορώ να καταφέρω να εμφανίσω στις φωτό το πραγματικό κοντραστ και αποχρώσεις!...τι άλλαξα φόντο , τι έβαλα 4 λάμπες αντί για 2, τι το whitebalance σε auto και manual.......τίποτα! ::mpr::...θα πάω γιαιδιαίτερα στου Γιαβάση το μαγαζί!!! :(

αν και το χωμάτιασμα θέλει κι άλλη δουλειά, παραθέτω μια ακόμη που φαίνεται καλύτερα το τι έχει γίνει πίσω απο τον εκτεθειμένο μπροστινό τροχό:

...και πάλι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας!...λίγο υπομονή μόνο και θα το δείτε απο κοντά στην IPMS.

8 μείνανε που λέει και ο πρόεδρος!... :twisted:

Tags: