Αποστολέας Θέμα: "Buffel" Ε.Σ. 1/35  (Αναγνώστηκε 2662 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
"Buffel" Ε.Σ. 1/35
« στις: Αυγούστου 04, 2011, 10:37:52 μμ »
Πρίν αρκετό καιρό, αγόρασα το εν λόγω κιτ της Perfect Scale Modellbau με την ελπίδα κάποια στιγμή να καταπιαστώ μαζί του και να προσπαθήσω να το κάνω ελληνικό....Λόγω έλλειψης ελληνικών σημάτων και αξιοπρεπούς ερπύστριας, έμενε στο ράφι να σκονίζεται
 Πρόσφατα προμηθεύτηκα τα σήματα της Echelon Decals που περιέχει σήματα για ελληνικές λεοπαρδάλεις καθώς και τις ερπύστιες απο Bronco και έτσι πλέον θα προσπαθήσω να το φτιάξω ελληνικό.....
 Τώρα θα χρειαστώ την βοήθεια σας (δλδ θα σας πρήξω στις ερωτήσεις  :D ), αρχικά γίνεται κατευθείαν ελληνικό ή χρειάζονται μετατροπές  :?: Και αν "ναί", πού  :?:

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
Απ: "Buffel" Ε.Σ. 1/35
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 04, 2011, 11:25:41 μμ »
Νομίζω ότι γίνεται απευθείας από το κουτί ελληνικό.
Καλή αρχή Παναγιώτη.

Αποσυνδεδεμένος teoprot

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 17, 2012, 09:18:15 μμ »
Πρίν αρκετό καιρό, αγόρασα το εν λόγω κιτ της Perfect Scale Modellbau με την ελπίδα κάποια στιγμή να καταπιαστώ μαζί του και να προσπαθήσω να το κάνω ελληνικό....Λόγω έλλειψης ελληνικών σημάτων και αξιοπρεπούς ερπύστριας, έμενε στο ράφι να σκονίζεται
 Πρόσφατα προμηθεύτηκα τα σήματα της Echelon Decals που περιέχει σήματα για ελληνικές λεοπαρδάλεις καθώς και τις ερπύστιες απο Bronco και έτσι πλέον θα προσπαθήσω να το φτιάξω ελληνικό.....
 Τώρα θα χρειαστώ την βοήθεια σας (δλδ θα σας πρήξω στις ερωτήσεις  :D ), αρχικά γίνεται κατευθείαν ελληνικό ή χρειάζονται μετατροπές  :?: Και αν "ναί", πού  :?:
Πολύ ενδιαφέρουσα η επιλογή σου Παναγιώτη. Που το βρήκες αυτό το εργαλείο; όταν το είδα έμεινα άφωνος.
Θα το φτιάξω κι εγώ.
Φιλικά
Θόδωρος

Αποσυνδεδεμένος Menelaos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: HAMBURG-DEUTSCHLAND
  • largescaleplanes.com
    • Largescaleplanes
AIEN YΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος teoprot

• Scale 1/144
  • *

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 18, 2012, 02:22:44 πμ »
Δες το παλιό scratch του Δημήτρη!
http://www.trackhead.gr/04_construction_BergeLeopard.html
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 18, 2012, 03:31:59 πμ »
Παναγιώτη, καλή αρχή με αυτό το...  αντικείμενο του πόθου :mrgreen:
Θα παρακολουθούμε ανελειπώς :!:

Αν και δε το έχω μελετήσει το θέμα ενδελεχώς, νομίζω πως γίνεται Ελληνικό από το κουτί, δεδομένου ότι τα οχήματα που έχουμε προμηθευτεί, σαν πρώην γερμανικά είναι αυτό που λέμε "of the shelf" άρα όπως απεικονίζονται και στο κίτ :wink:

Δες το παλιό scratch του Δημήτρη!
http://www.trackhead.gr/04_construction_BergeLeopard.html
Γιώργο το παραπάνω scratch μοντέλο είναι το Buffel II (BPzII) που προέρχεται από το Leopard 1, ενώ το μοντέλο του Παναγιώτη αναπαριστά το Buffel III (BPzIII) που προέρχεται από το Leopard 2.

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Λοχίας (ΤΘ)

• XXIV ΤΘΤ 26 EMA IΔ/Σ
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Επί των ίππων
  • IPMS 916
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 18, 2012, 08:52:26 πμ »
Για να ξεπετάξουμε τα trivia μέχρι να ξεκινήσει ο συνάδελφος τη δουλειά, η Γερμανική ονοματολογία έχει ως εξής:

Bergepanzer 1 - έτσι αποκαλούσαν οι Γερμανοί το Μ-88
Bergepanzer 2 Standard (=τυποποιημένο άρμα περισυλλογής) είναι το βασιζόμενο στο Leopard 1
Bergepanzer 3 Buffel (=βουβάλι) είναι το βασιζόμενο στο Leopard 2

H Perfect Scale Modellbau έχει βγάλει και το Standard (=Leo 1) σε ρητίνη, αλλά και το Μ-74 που έσερνε τα Μ-47, όλα έξοχα ελληνικά θέματα

( :mrgreen: τι γίνεται το άρμα, άρχισε? γιατί μου τέλειωσαν οι ασημαντολογίες!) ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 18, 2012, 10:18:21 πμ »
Φίλοι μου καλημέρα σας και πάλι μετά απο αρκετό καιρό......το κιτ πράγματι - απ' οσο έχω ψάξει - γίνεται ελληνικό απ' ευθείας απο το κουτί, μόνο σήματα θέλει και είναι ok.
 Τώρα η κατασκευή έχει προχωρήσει μέχρι την κατασκευή του σκάφους και έτσι έχει παραμείνει, σχεδόν απο τότε (2011). Δυστυχώς κάποια issues (που λένε και στο χωριό μου) μ' έχουν "κρατήσει" μακριά απο τον μοντελιστικό πάγκο, εδώ και μήνες  :(  Ελπίζω κάποια στιγμή να ξαναπιαστώ με κιτ και τα συναφή....

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 18, 2012, 06:21:58 μμ »
Φίλοι μου καλημέρα σας και πάλι μετά απο αρκετό καιρό......το κιτ πράγματι - απ' οσο έχω ψάξει - γίνεται ελληνικό απ' ευθείας απο το κουτί, μόνο σήματα θέλει και είναι ok.
 Τώρα η κατασκευή έχει προχωρήσει μέχρι την κατασκευή του σκάφους και έτσι έχει παραμείνει, σχεδόν απο τότε (2011). Δυστυχώς κάποια issues (που λένε και στο χωριό μου) μ' έχουν "κρατήσει" μακριά απο τον μοντελιστικό πάγκο, εδώ και μήνες  :(  Ελπίζω κάποια στιγμή να ξαναπιαστώ με κιτ και τα συναφή....

AKAMATηηηηηηηηη!!!!   ::violent1::

Αποσυνδεδεμένος teoprot

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 10:53:39 μμ »
Με μια γρήγορη ερευνα που έκανα διαβάζοντας ενα τευχος της ΣΤΑΤΗΓΙΚΗς τευχος 166 διαπιστωσα καποιες διαφορές σε σχέση με το κιτ της PERFECT SCALE.Το BUFFEL του Ε.Σ.θέλει 1.'τετράγωνα' φώτα με τα συσκοτισεως απο πάνω τους 2.Μια θυρίδα η οποία μοιάζει με την μπροστινη του οδηγού 3.Οι εκτοξευτηρες καπνογονων της δεξιας πλευρας είναι 4 στη σειρά και οχι 2 και 2 πανω κάτω οπως τα δίνει το κιτ. 4.Τα 2 συρματόσχοινα του άρματος "κουμπώνουν" σε άλλες θέσεις απο του κιτ. 5.Στο πίσω μέρος πάνω απο τον κινητήρα υπάρχει ενα τεράστιο κιβωτιο.Και ποσα αλλα που δεν φαινονται απο τις φωτο του περιοδικού.
Εάν καποιος φιλος εχει φωτο απο πάνω  η απο πλαινα θα βηθουσε πολύ.

Tags: