Αποστολέας Θέμα: Sd.kfz. 251/17D neu art with MG 151/20 Drilling (1/35)  (Αναγνώστηκε 8773 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
Απ: Sdkfz 251/17D neu art with MG 151/20 Drilling (1/35)
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 11, 2011, 09:06:25 μμ »
Στα Ζαλονα σφαζουν αρνια, και στου Drilling τον εστορα σφαζονται παλληκαρια....

Σε καθαρα μοντελιστικο επιπεδο, πολυ καλα εκανες και  ποσταρες τις φωτο. Ετσι θαχουμε και απ ευθειας συνκριση να μην ανεβαινουμε πανω κατω.
Εγω παραθετω φωτο απο το αρχικο οχημα με το 20αρι που κατα σατανικη συμπτωση ο αξονας του κεντρου βαρους παλι στον τριτο τροχο περιπου ηταν, και απο το κλασσικο 251/21.

Εαν η συζητηση ειναι για το που εβαλαν το drilling στο Μaultier.... Aλλα μια και το θετεις θα σου απαντησω με τις φτωχες μου γνωσεις. Και βεβαια εβαλαν την βαση πανω στην θεση των εκτοξευτων γιατι προφανεστατα εκει ηταν το κεντρο βαρους του οχηματος και εκει ο κατασκευαστης εβαλε τους εκτοξευτες γιατι κατι ηξερε παραπανω απο μας. Αλλωστε στο πανω μερος του οχηματος μπροστα απο την βαση εκτοξευτων ηταν δυο καπακια που ανοιγαν.... Σαν τι παχος μεταλλου ναχαν, και τι σταθεροτητα για να κρατησουν το Drilling ? Ειπαμε, κραδασμοι κλπ.

Και στην φωτο απο το μοντελο επιβεβαιωνομαι που ειπα οτι δεν χωραει τιποτα πισω. Και το κλασσικο ερωτημα ειναι. Καλα Α/Α χωρις 360 μοιρες βολης γινεται? Μονο απο πισω ερχοταν τα αεροπλανα?
Τωρα για εκθεσεις ασε....
. Αμα υπαρχει φωτο που να δειχνει τα πλευρικα ασπιδια να κατεβαινουν κατω απο τα φτερα, να την δω για να πισθώ. Μοντελο?....  Και εχουμε δει ταρζανιες και διεθνως, κατσε καλα.....

Ας αφησουμε το φιλοθεαμον κοινον να βγαλει τα συμπερασματα του. Ηδη καποιοι αναφερθηκαν. Το μαυρο ασπρο δεν γινεται.

Φιλιες χρονων δεν χαλανε.[ Πιστευω ] Συζητηση και αντιπαραθεση στοιχειων κανουμε σαν να πιναμε ενα καφε .
Spoiler (hover to show)
[IMGt]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/P8111037.jpg[/IMGt][IMGt]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/P8111038.jpg[/IMGt]
Απο μενα τελος σε αυτην την συζητηση εκτος και αν προκειψουν τιποτα φωτο που να δικαιωνουν τον κατασκευαστη. Για οτι αλλο σε π.μ  ::salut::

Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 12, 2011, 12:13:19 πμ »
Και επειδή εγώ το σπαμάρισα, ζητώ συγγνώμη, ομολογώ πως παρασύρθηκα και πως η όλη κουβέντα ήταν τελικά εποικοδομιτική και στο πνεύμα του forum. Και αφού τελικά δεν έχω τις γνώσεις να κρίνω σχεδόν το 99% των μοντέλων που παρουσιάζονται εδώ (σε όλο το fοrum), μάλλον δε θα ξαναγράψω σε μοντέλο άλλου μέλους γιατί εκνευρίζω και τον κόσμο και δεν είναι σωστό άσε που είναι και αντίθετο με τους κανόνες του forum τη στιγμή που συνήθως πέφτω τραγικά έξω στις απόψεις μου.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 12, 2011, 12:54:13 πμ »
παιδιἀ  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ο Δημήτρης ( jadgpanther) είναι καλό παιδί, παρά το γεγονός των διαφωνιών μας στο παρελθόν  - προσωπικά τον βοήθησα να μπεί στο φορουμ

έχει κάποιες εμμονές με το ρεαλιστικό των μοντέλων και τις υπερασπίζεται πεισματικά και με τον δικό του τρόπο - το καλλιτεχνικό του χόμπυ τον αφήνει παντελώς αδιάφορο
αν ήθελα κἀποια συμβουλή για τεχνικά θέματα θα τον εμπιστευόμουνα απόλυτα
στο καλλιτεχνικό είναι που τα "χαλάμε"  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Αυγούστου 12, 2011, 12:56:53 πμ »
n/t

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #29 στις: Αυγούστου 13, 2011, 08:27:57 μμ »
Καθαρα για να ολοκληρωσω την σκεψη μου, μια και ο κατασκευαστης που ποσταρε φωτο απο Μaultier χωρις να ειναι το αντικειμενο της συζητησης απλα για να αποδειξει την θεωρια του και ο φιλος Γιωργος που παλι το ανεφερε.[ με κεφαλαιο Π το πισω !!!!! ]  Απαντησα μεν αλλα καλυτερα με φωτο για να καταλαβαινουμε ολοι και παντα ειναι μια καλη ευκαιρια για να μαθαινουμε ολοι.
Λοιπον στην φωτο του κατασκευαστη τα καπακια πριν το Drilling που το τοποθετησαν στην θεση του εκτοξευτηρα ειναι ανοικτα. Αυτο και μονο τα λεει ολα...... Αλλα εαν καποιος λεει κατι επειδη τον συμφερει ετσι τα πραγματα δεν ειναι ετσι.

[IMGt]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/P8131037.jpg[/IMGt]

Εδω βλεπουμε το ανοιγμα των καπακιων.

Το εσωτερικο του οχηματος. Οταν αφαιρεθηκε το συστημα του εκτοξευτη εμεινε μια μεγαλη τρυπα. Τι το πιο λογικο να την κλεισουν με ενα κομματι μεταλλο που θα ειχε και το ικανο παχος να δεχθει το Α/Α πανω του. Και βεβαια, κρατησαν τα καπακια για προφανεις λογους. Ευκολια αναχορηγιας του οπλου κλπ. Περαν του οτι δεν μπορουσαν να κρατησουν το οπλο.

[IMGt]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/P8131038.jpg[/IMGt]

[IMGt]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/P8131039.jpg[/IMGt]

To κλασσικο οχημα με τους εκτοξευτες. [ Και με ροδα με 4 τρυπες ]
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #30 στις: Αυγούστου 13, 2011, 08:53:15 μμ »
αυτο που δεν εχω καταλαβει εγω τοσο καιρο ... είναι γιατί αυτος ο χαμος για το που ειναι το οπλο .. αν ηταν στο πρωτο η στο δευτερο η στο τριτο... για ενα ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΈΝΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΈΝΟ  ΜΟΝΤΕΛΟ ... που οτι πόρισμα και να βγει (απο τους αυτοδιοριζομενους κριτες του φόρουμ (οπως ειπώθηκε πιο πάνω) και φύλακες της αυθεντικότητας των γερμανικών κατασκευών ) δεν θα αλλαξει απολύτως τίποτα. απ ότι κατάλαβα ο Δανης ειχε ενα προφίλ, δυο αλλες δουλειές απο άλλους μοντελιστες και έφτιαξε ενα ωραιότατο μοντέλο, και εδω τελειώνει η ιστορία. Σωστό, λάθος, λειτουργικό η οχι  ελάχιστη σημασία έχουν.

Να ήταν ενα WIP .. να πω οκ.. κατι μπορεί να αλλάξει αλλά οταν εχει κλείσει το θεμα "κατασκευή" ποιος ο λόγος??  να δείξουμε ντε και καλα οτι το κατέχουμε το θέμα.. και να επιμένουμε να βγει ο κατασκευαστής  (λεξη και αυτή ... λες και αναφερόμαστε στον εξ'αποδω και δεν θελουμε να πουμε το όνομα του) ... να δηλώσει μεταμέλεια για το τραγικό λαθος ... και να περάσει την δοκιμασία της πίσσας και πούπουλα??? Ας σοβαρευτούμε λίγο.

Ας είχαμε 10 ωραίες δουλιες να παρουσιάζουμε και να μην ήταν καθόλου ιστορικά σωστά , παρά να μην έχουμε δείξει τπτ προσπαθώντας να φτιάξουμε το μέχρι βίδας σωστό μοντέλο...

και οπως λενε ... Ο Αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτο...  ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #31 στις: Αυγούστου 13, 2011, 10:23:26 μμ »
Σωστα τα λεει η διαχειριση και μονο αυτη εχει κατ εμε το δικαιωμα να κρινει τα μελη για το τι λενε, αλλα αν μου επιτρεπεται να πω, και μοντελα εχω παρουσιασει δοξα τον Θεο, στο φορουμ αλλα και καποιο αλλοι εδωσαν απαντηση περι κριτικης. [ το οτι δεν ειναι σε αυτην την κατηγορια ειναι παραληψη μου ]
Οταν  προσπαθουν ντε και καλα[ παντα μεσω συζητησης] να πεισουν οτι οχι ετσι ειναι, σε ενα θεμα που εχω κανει κριτικη γιατι αξιζει να δεχθει κριτικη κατα την γνωμη μου, τι να πω.
Να λεει ο καθενας οτι θελει  γιατι ετσι τον βολευει? Ο.κ

Ναι, το τελειωμενο μοντελο δεν εχει σημασια να λες αν τυχον εχει λαθος-λαθη. Αλλα τοτε πιο το νοημα να βλεπουμε ενα μοντελο ? Αν ειναι σε αυτην την κατηγορια και δεν πρεπει να λεει κανεις τιποτα εκτος μπραβο τοτε ζηταω συγγνωμη.

Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Αυγούστου 16, 2011, 12:12:50 πμ »
Ας αφησουμε το φιλοθεαμον κοινον να βγαλει τα συμπερασματα του. Ηδη καποιοι αναφερθηκαν. Το μαυρο ασπρο δεν γινεται.
Επειδή είμαι ο μόνος που υπερασπίστικα κατασκευαστικά τον Δάνη, με τη βοήθεια της παρακάτω φωτογραφίας θα προσπαθήσω να εξηγήσω κάποια πράγματα

Σου είπα ότι κάποιος μοντελιστής έκανε αυτήν την κατασκευή από την φωτογραφία που ποστάρισε ο Δάνης (στην βάση της κατασκευής του φαίνεται η φωτογραφία), την κατασκευή αυτή την ανέβασε σε διάφορα φόρουμ ( missing-lynx, hardcore modelling κλπ) και την δημοσίευσε περιοδικό (AFV modeller τεύχος 49 σελίδες 20-27) και παραδέχτηκα ότι και οι δύο κάναν κατασκευαστικά λάθοι και παραλείψεις, σωστά έως εδώ; Η μόνη μας διαφορά είναι πως ο καθένας μας διαβάζει τις φωτογραφίες και μάλιστα με οχήματα που είναι υπό γωνία, εσύ όπως τις βλέπεις
Καλα, συγνωμη, δεν καταλαβα οτι δεν μπορεις να υπολογησεις σωστα απο μια φωτο. Στην περιπτωση σου, η βαση ειναι επανω απο τον τριτο τροχο απο το τελος. Οπως και στην φωτο που σου ποσταρα.Στο μοντελο σου ειναι επανω απο τον τελευταιο.......[ Ε δε θα μας κανεις το ασπρο μαυρο επειδη κανουμε κριτικη.]
Περαν τουτου καθαρα στο ιστορικο-κατασκευαστικο κομματι, η φωτο του κατασκευαστη που ειναι με το αρχικο οχημα παραγωγης και απλα αφαιρεθηκε το 20αρι και μπηκαν τα 15αρια, δεν εχει σχεση με το προφιλ που ποσταρεις. Εκτος εαν επιμενεις και εσυ οτι στην φωτο απεικονιζεται η βαση των οπλων  να ειναι τοποθετημενη στον τελευταιο τροχο και οχι στον τριτο απο το τελος.
Εγω παραθετω φωτο απο το αρχικο οχημα με το 20αρι που κατα σατανικη συμπτωση ο αξονας του κεντρου βαρους παλι στον τριτο τροχο περιπου ηταν, και απο το κλασσικο 251/21.
και εγώ διαφορετικά, με προοπτική, όπως ανέφερε και ο φίλος GRmodeler, το τι σημαίνει προοπτική σε μια φωτογραφία είναι δύσκολο να το εξηγήσω, έχει να κάνει με σημεία φυγής  (στις φωτογραφίες οι γραμμές δεν είναι παράλληλες, κάπου συγκλίνουν) κλπ, γι΄αυτό ο καθένας μας βλέπει αλλού την βάση του όπλου  και επειδή εγώ έχω αυτήν την άποψη και συμφωνεί και με αυτή των δύο μοντελιστών, κάνω το μαύρο άσπρο; Τί να πω. Επειδή σε αντίστοιχη ερώτηση στην διπλή φωτογραφία που ποστάρισα δεν απάντησες, θα μου απαντήσεις στην φωτογραφία που ανέβασα τώρα; H βάση φαίνεται πάνω από την τέταρτη ρόδα από το τέλος, στην κατασκευή είναι πίσω, πάνω από την τελευταία, εσύ που νομίζεις ότι είναι; Ελπίζω να μην απογοητευθεί ο Δάνης, να συνεχίσει να ποστάρει τις κατασκευές του και επειδή και εγώ είχα την έντύπωση ότι στο show room δεν θα γίνονταν σχόλια, θετικά ή αρνητικά, μετά από αυτά, θα του πρότεινα να τις ποστάρει κλειδωμένες.
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #33 στις: Αυγούστου 16, 2011, 02:16:11 πμ »
Spoiler (hover to show)

Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Αυγούστου 16, 2011, 09:24:50 πμ »
Spoiler (hover to show)

Επειδή γράφεις και σβήνεις , είπαμε λάθη στις κατασκευές υπάρχουν , άρα και στις δύο, με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το πλευρικό ασπίδιο είναι λάθος, το θέμα είναι με τη βάση στήριξης (ο καθένας μας έχει την άποψή του και αυτό δεν είναι κακό), επειδή διαβάζεις τις λεζάντες, στην φωτογραφία σου αναφέρει ότι μόνο αυτό το όχημα είχε το συγκεκριμένο όπλο που πιστεύετε να ήταν (λόγω του ασπιδίου) για το Ναυτικό και σίγουρα  το συγκεκριμένο δεν μπορούσε να τοποθετηθεί πίσω μαζί με το ασπίδιο, με αναφορά δε στην φωτογραφία με το maultier, ήθελα να σου επισημάνω να προσέξεις ότι, ενώ η βάση είναι πίσω, στην φωτογραφία φαίνεται ανάμεσα από τους διπλούς τροχούς και τώρα για το ποιός δεν αφήνει διάδρομο διαφυγής στον ηττημένο (η δική μου άποψη είναι ότι δεν θα πρέπει να θεωρηθεί κάποιος  ηττημένοςι ) δεν είμαι εγώ, γιατί ούτε σχολίασα ειρωνικά, ούτε χρησιμοποίησα βαρειές εκφράσεις και θα σταματούσα αν και σήμερα δεν έγραφες την φράση "και αφού την πάτησες με το maultier και δεν έβαλες μυαλό". Για να μην δημιουργώ άλλο πρόβλημα στους φίλους του Φορουμ και στην διαχείρηση εγώ σταματώ και δοθείσης της ευκαιρίας, για να μαθαίνουμε, ποστάρω φωτογραφίες του maultier, όπου σε κάθε μία, η βάση του εκτοξευτήρα φαίνεται πάνω από διαφορετικό τροχό.

ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #35 στις: Αυγούστου 16, 2011, 11:40:03 πμ »
Spoiler (hover to show)

Με δεδωμενο την τροπη που πηρε η συζητηση ανοιξε ενα θεμα στις γενικες συζητησεις να τα πουμε εκει να το αναλυσουμε οοοσο θελεις. Αφου  λες οτι εισαι ο μονος που υπερασπιζεται τον Δανη. Καλα κανεις φιλος του εισαι.

Παρεπιπτοντως αμα δεν θελει καποιος κριτικη και θελει να κλειδωνει τα θεματα του δεν βλεπω ποιος τον εμποδισε. Δηλαδη για το φιλανδικο stug III που δεν υπαρχει σε αυτην την εκδοση  εκανα κακο που του το επεσημανα? Αλλοι του λενε δεν βαφεις καλα. Κανουν κακο? Κριτικη κανουν. Θα τους απαγορευσεις το δικαιωμα?
Ασε τον ιδιο να απαντησει και ασε τους επαγγελματιες να υπερασπιζονται.

Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος Karl-Heinz

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #36 στις: Αυγούστου 18, 2011, 03:51:11 μμ »
Τ ε λ ο ς

Tags: