Αποστολέας Θέμα: Πρωτη εντυπωση αερογραφου (Graphotech BD-183K)  (Αναγνώστηκε 1495 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος southman

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Kalamata
Πρωτη εντυπωση αερογραφου (Graphotech BD-183K)
« στις: Αυγούστου 01, 2011, 08:50:22 μμ »
Δοκιμασα  πρωτη φορα τον αερογραφο μου προχθες, πριν απο αυτο με πινελο.

Η πρωτη επαφη, καταστροφη! ΕΙχα ξεβαψει ενα παλιο Α-7 για να γινει το πειραματοζωο μου.
Λοιπον δοκιμασα να κανω pre shading, den ginotan me tipota!!! Eιχα πολυ  overspray και ακανονιστες δεσμες,
αλλα εφταιγε το χρωμα πιστευω, δεν ειχα μαυρο και το εκανα με γκαν μεταλ που ειχα(δεν βρισκω χρωματα στην πολη που μενω).

Σημερα ειπα ας το παρει  το ποταμι......δοκιμασα αλλα χρωματα να δω αν θα τα καταφερω, πρωτο χρωμα, λευκο(συστηματα προσγειωσης)
Μπορω να σας πω οτι εντυπωσιαστηκα! εστρωνε τελεια! επαιξα λιγο με την πιεση και την αραιωση και τελικα τα καταφερα καλα πιστευω.

Δευτερο χρωμα που δοκιμασα το tan της παραλλαγης βιετναμ του Α-7, εντυπωσιαστηκα πολυ! δεν εχω ξαναδει τετοια ωραιαο στρωσιμο!
Κταλαβαινετε επαθα πλακα και ειπα γιατι να μην εχω παρει τοσο καιρο αερογραφο.

Αυριο θα περασω το ανοιχτοτερο απο τα δυο πρασινα της βιετναμ.Ανυπομονω!!!

Ο αερογραφος ειναι Kyoto graphotech BD 183k και ολα τα χρωματα Humbrol.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Απ: Πρωτη εντυπωση αερογραφου.
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 01, 2011, 10:45:05 μμ »
Επειδή κι' εγώ είμαι πολύ νέος στη χρήση αερογράφου, θα σου έλεγα για αρχή άσε τις τεχνικές για pre-shading κτλ και επικεντρώσου να συνηθίσεις το πιάσιμο του, την σωστή αραίωση των χρωμάτων, τη χρήση της δέσμης κτλ...  Έχω ξεβάψει ένα αεροπλάνο 3 φορές μέχρι στιγμής γιατί είτε δεν είχα αραιώσει σωστά το χρώμα είτε δεν κουνούσα γρήγορα αρκετά τον αερογράφο και το χρώμα έχτιζε.  Είναι θέμα εξοικείωσης και συνήθειας.
Αλλά πιστεύω ότι αν χρησιμοποιήσεις μια φορά αερογράφο, δεν υπάρχει επιστροφή, τουλάχιστον στις μεγάλες επιφάνειες.  Τα ψιλολόγια τα κάνω ακόμα με το πινέλο, το ομολογώ!
Και μιας και λες ότι χρησιμοποιείς τα Humbrol, και επειδή και εγώ αυτά χρησιμοποιώ, θέλουν πολύ καλό ανακάτεμα και αραίωση, μερικές φορές και 60% διαλυτικό /40 χρώμα. Και ειδικά τα Humbrol (αλλά και τα Revell) καλύτερα αραίωση μόνο με το δικό τους thinner.

Καλή αρχή.
Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 01, 2011, 10:58:54 μμ »
H Δική μου πρώτη εμπειρία με αερογράφο ήταν απογοητευτική!!!!!!!!!

Όταν όμως τον συνήθησα δεν τον αλλάζω με τίποτα και τον χρησιμοποιώ όσο περισσότερο μπορώ ακόμα και σε σχετικά μικρές επιφάνεις γιατί απλά αλλάζει την όλη όψη του τελικού μοντέλου. Θα πρότεινα και στους 2 σας να δοκιμάζατε και ακρυλικά χρώματα όπως GUNZE και TAMIYA και να καταλάβετε μετά πόσο εύκολη είναι η χρήση του αερογράφου αλλά και το καθάρισμα του. :wink:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 01, 2011, 11:00:21 μμ »
Θα συμφωνήσω με τον giwrgosd. Πρώτα προσπάθησε να πάρεις τον αέρα του εργαλείου ανάλογα με τον τύπο του χρώματος και το διαλυτικό που χρησιμοποιείς. Καλό θα ήταν να κρατήσεις και κάποιες σημειώσεις σχετικά με τις ρυθμίσεις που σου έδωσαν τα βέλτιστα αποτελέσματα ανά τύπο χρώματος. Και μετά, μόλις φτάσεις να φορτώνεις χρώμα, να ρυθμίζεις πίεση και να ψεκάζεις όμορφα με την πρώτη, ξεκίνα preshading, postshading, σκέτο shading και ότι άλλο θες.

Συμβουλή: Για να Humbrol ΔΕΝ αρκεί μόνο ανακάτεμα το μπουκαλάκι. Ανοιγέ τα, ανακάτεψε πρώτα καλά με ένα καλαμάκι από σουβλάκι να ξεκολλήσει το χρώμα που καθιζάνει στον πάτο, μετά κλείστο, ΚΑΛΑ, και ανακάτεψέ το μέχρι να σου φύγει η άρθρωση. Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις και ένα μηχανάκι του φραπέ με μπαταρία αλλά να ξέρεις πως θέλει και αυτό τις δοκιμές του.

Αντε, καλά βαψίματα!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 01, 2011, 11:11:31 μμ »
Να συστήσω προσοχή με τα μηχανάκια του φραπέ κτλ... εκτός αν δεν έχεις πρόβλημα να αλλάξεις το ντεκόρ του δωματίου...!
Α... Και προσοχή όταν ανοίγεις τα Humbrol μέρες που κάνει ζέστη, ειδικά αν σου φαίνονται έστω και λίγο φουσκωμένα...
Μπορεί να σου έρθει όλο το χρώμα στη μούρη! (το έχω πάθει!)
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 01, 2011, 11:13:28 μμ »

Όταν όμως τον συνήθησα δεν τον αλλάζω με τίποτα και τον χρησιμοποιώ όσο περισσότερο μπορώ ακόμα και σε σχετικά μικρές επιφάνεις γιατί απλά αλλάζει την όλη όψη του τελικού μοντέλου. Θα πρότεινα και στους 2 σας να δοκιμάζατε και ακρυλικά χρώματα όπως GUNZE και TAMIYA και να καταλάβετε μετά πόσο εύκολη είναι η χρήση του αερογράφου αλλά και το καθάρισμα του. :wink:
Τα χρώματα που αναγκάστηκα να ξεβάψω 3 φορές ήταν Gunze... Είναι μεν εύχρηστα και εύκολα στο καθάρισμα (και στο ξέβαμμα) αλλά πολύ ιδιότροπα στην αραίωση.

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 01, 2011, 11:20:53 μμ »

Τα χρώματα που αναγκάστηκα να ξεβάψω 3 φορές ήταν Gunze... Είναι μεν εύχρηστα και εύκολα στο καθάρισμα (και στο ξέβαμμα) αλλά πολύ ιδιότροπα στην αραίωση.
Εγώ υπάρχουν φορές που χρησιμοποιώ αναραίωτα τα ακρυλικά και μόνο όταν δώ overspray αραιώνω ελαφρά (με μεγάλη πίεση να συμπληρώσω).Ο καθένας όπως βολεύεται παίδες  :lol: Όπως και να'χει ο αερογράφος είναι ένας Νέος Κόσμος για τον κάθε μοντελιστή  ::salut:: ::salut:: ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος southman

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Kalamata
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 03, 2011, 08:14:52 πμ »
Καλημερα ,

Ευχαριστω ρε μαγκες  για τις πολυ χρησιμες συμβουλες σας.
Περασα χθες και το ανοιχτο πρασινο και ολα πηγαν καλα, δεν ειχα εκπληξεις(εκτος απο λιγο παταφιξ απο το μασκαρισμα που ειχε μεινει κολλημενο στο μοντελο
και το εβγαλα σημερα το πρωι οταν ειχε στεγνωσει το χρωμα).
Ειχα ξεχασει να μασκαρω τα οριζοντια ουραια πτερυγια και ρισκαρα να τα κανω με "ελευθερο χερι ", δεν μου παρουσιαστηκε προβλημα
και το αποτελεσμα πολυ καλο.

Πολυ βοηθησε το παληκαρι που ειχε ανεβασει το βιντεο με την κατασκευη του Α-7D, εχω δει πολλες φορες το βιντεο του πριν δοκιμασω τον αερογραφο.

Ελπιζω να βγαλει κανενας φιλος κι αλλα βιντεο, βοηθουν πολυ τους απειρους σαν κι εμενα.

Tags: graphotech