Αποστολέας Θέμα: Τα ''φώτα'' σας για συνδεσή πρεσοστάτη ?  (Αναγνώστηκε 23017 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος papadakis.n

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
Τα ''φώτα'' σας για συνδεσή πρεσοστάτη ?
« στις: Ιουλίου 25, 2011, 01:26:52 πμ »
Καλησπέρα σε όλους.
Την εβδομάδα που μας πέρασε πόσταρα την προσαρμωγή φυάλης σε μοντελιστικό κομπρεσέρ( max.3bar).
Eίρθε στα χέρια μου ένα κομπρεσέρ,απο αμερικάνικο ψυγείο (general electric) το οποίο είναι 1hp και δουλεύει στα 110 volt.Έχει ένα μεταλικό ταμπελάκι με τα χαρακτηριστικά που σας ανάφερα και τίς λέξεις Thermally protected-made in U.S.A.,δηλαδή αθάνατο 8)
Παιδιά είναι τόσο αθώρυβο που θα κοιμάται η γυναίκα μου στο διπλανό δωμάτιο με την πόρτα ανοιχτή και εγώ θα βάφω :twisted:
Επειδή είναι σε τέλεια κατάσταση αποφάσισα να φτειάξω και εγώ ένα αθόρυβο κομπρεσέρ,σαν τίς πολύ καλές  κατάσκευές που έχω δεί μέσα στο φόρουμ.
Τα ''φώτα'' σας για συνδεσή πρεσοστάτη παιδιά γιατί έχω μπερδευτεί :?
Αγώρασα τον παρακάτω πρεσοστάτη (11,00 ευρό),έχει αυτές τίς 4 μεγάλες και 1 μικρή,υποδοχές σωλήνας :?πώς θα το συνδέσω :?:
Θα ταπώσω τίς τρείς και θα χρεισημοποιήσω τίς δύο για είσοδο αέρα και έξοδό του :?:
Max.Volt 380-Amp.20-Max.Bar 12(175psi) είναι μονοφασικός.

Είμαι ηλεκτρολόγος παιδιά αλλά είναι η πρώτη φορά που προσπαθώ να συνδέσω τίς σωλήνες σε πρεσοστάτη.
Επίσης μου είπαν στο μαγαζί ότι είναι ρυθμισμένος να κλείνει στα 8 bar και να ανοίγει στα 5 bar,βασικά το μόνο που ήξεραν να μου πούν :?
Και τέλος το κόκκινο κουμπί στην πάνω μεριά του θερμοστάτη τί είναι :?:
Δυστηχώς ο υπάλληλος  ήταν άσχετός με το θέμα :!: :!: :!:
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά 90% - Χαλάνδρι 10%
Απ: Τα ''φώτα'' σας για συνδεσή πρεσοστάτη :?:
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 25, 2011, 08:22:30 πμ »
Καλημέρα Νίκο! Αρχίζοντας απο αριστερά συνδέεις τον δείκτη πίεσης (το κλασικό μας "ρολογάκι") σε μια απο τις μικρές "τρύπες" και την φιάλη στην κάτω μεριά. Τις υπόλοιπες τρύπες τις ταπώνεις.  Η επόμενη υποδοχή, η μικρή μάυρη, είναι για να συνδεθεί η ανακουφιστική βαλβίδα (δεν είμαι σίγουρος αν ονομάζεται έτσι). Στην δουλεία μου, έναι μικρό σωληνάκι φέυγει απο εκεί και πάει στην έξοδο του κομπρεσέρ. Οι δύο στυπιοθλίπτες (ελπίζω να γραφεται έτσι και να μην μάγεψα πάλι...) είναι κλασικά για την τροφοδοσία του μοτέρ ο ένας και η παροχή της τάσης ο άλλος. Το κόκκινο κουμπάκι, είναι το ON - OFF. Πατώντας το κάτω είναι OFF, τραβώντας το πάνω είναι ON. ʼν αφαιρέσεις την μικρή βίδα που κρατάει το καπάκι του πρεσοστάτη, θα δείς ένα παξιμάδι το οποίο ρυθμίζει την πίεση ON-OFF. Μπορείς να κατεβάσεις αν θέλεις την μέγιστη πίεση "παίζοντας" με αυτό το παξιμάδι αλλά ταυτόχρονα κατεβάζεις και την ελάχιστη. Προσοχή όμως γιατί μπορείς και να ανεβάσεις και την πίεση, μην το κάνεις πύραυλο....

Δές και μια φωτό απο κομπρεσέρ της δουλειάς μου

Υ.Γ. Καλύτερα να ρωτήσεις και κάποιον ακόμα για την χρησιμότητα του μικρού σωλήνα. Επίσης, το πρόβλημα των 110v πώς θα το λύσεις;
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 25, 2011, 10:17:15 πμ »
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Λοιπόν έχουμε και λέμε ξεκινώντας από τα εύκολα:

1. To κόκκινο κουμπί είναι το start-stop και λειτουργεί σαν το μανιτάρι ασφαλείας.
2. Ο πρεσσοστάτης αυτός μπορεί να ρυθμιστεί από που ξεκινάει και από που σταματάει από 2 βίδες που έχει μέσα στο καπάκι. ʼρα αυτό που σου είπαν για το 5 και το 8 bar δεν είναι τόσο σωστό καθώς μπορείς να ρυθμίσεις εσύ το μέγιστο και το ελάχιστο.
3. Αν το κομπρεσεράκι σου είναι 110V θέλεις μετασχηματιστή 220-110
4. Ο πρεσσοστάτης έχει 3 τρύπες στο πλάι και μία από κάτω ίδιου μεγέθους και μία μικρή δίπλα για σωληνάκι. Στις πλαινές βιδώνεις στην μία τρύπα μανόμετρο και ταπώνεις τις άλλες 2. Οι τρύπες που είναι από κάτω πρέπει να συνδεθούν έτσι ώστε απλά να φτάνει αέρας και να ''διαβάζει'' ο πρεσοστάτης την πίεση. Κανονικά χρειάζεσαι μια βαλβίδα αντεπιστροφής για να παρεμβάλεις μεταξύ δοχείου και αεροσυμπιεστή. Από την βαλβίδα αυτήν πρέπει να φύγει ένα σωληνάκι που θα πάει στην μικρή τρύπα. Στην μεγάλη τρύπα θα πρέπει να βάλεις ένα ταφ και πάρεις αέρα. Δες στην φώτο πως γίνεται:

Συγνώμη για την ποιότητα των φώτο αλλά είναι από το κινητό μου.

Ελπίζω να βοήθησα ::salut::

Αποσυνδεδεμένος papadakis.n

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 25, 2011, 11:11:11 πμ »
Καλημέρα παιδιά και σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας ::salut::
Με καλύψατε πλήρως :wink:
Το θέμα του ρεύματος έχει ληθεί με τον μετασχηματιστή του ψυγείου 220v-110v.

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 25, 2011, 11:22:01 πμ »
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ΚΑΡΑΝΔΙΝΟΣ

• Scale 1/144
  • *
Απ: Τα ''φώτα'' σας για συνδεσή πρεσοστάτη ?
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 25, 2011, 03:15:08 πμ »
γεια σας.
θα ηθελα να ρωτησω πως θα συνδεσω την μικρη τρυπα του πρεσοστατη με την αντεπιστροφη οταν εχω βαλβιδα χωρις αλλη εξοδο. η δικια μου βαλβιδα εχει εισοδο και εξοδο τπτ αλλο.
και κατι αλλο εβαλα στην μικρη τρυπα σωληνακι και κουμπωσε μια χαρα. το θεμα ειναι τωρα πως δεν μπορω να το βγαλω με τπτ δοκιμασα τα παντα.

σας φαινεται γελιο αλλα εχω δοκιμασει τα παντα και δε βγαζω ακρη.
οποιαδηποτε απαντηση θα με βοηθουσε πολυ.

πια ειναι η χρησιμοτητα της μικρης τρυπας που συνδεεται και παει στην αντεπιστροφη?

Αποσυνδεδεμένος billtsig

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: athina
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2011, 08:42:27 μμ »
λοιπόν έχουμε και λέμε λέμε και έχουμε η χρισιμότιτα τής σύνδεσης βαλβίδας αντεπιστροφής και πρεσοστάτη χρισιμέβει στο ότι όταν το κομπρεσέρ φτάσει στην μέγιστη πίεση τότε αδειάζει τον αέρα από ντο σωληνάκι ισαγογησ απο το μοτέρ ώστε όταν θα 3εκινισει να μην ζορίζετε το πιστονακι όταν θα 3εκινισει το μοτέρ. εγώ όταν έφτιαξα το δικό μου δεν το έβαλα καθόλου γιατί έβγαινε σινεχοσ ο αέρας από εκεί μάλλον ήταν αδύναμο το μοτέρ μου

2ον για να βγει το σωλινακι από τον πρεσοστατη  νομίζω ,πώς τραβάς πανω το δαχτυλίδι που έχει από κάτω

Αποσυνδεδεμένος ΚΑΡΑΝΔΙΝΟΣ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2011, 12:33:52 πμ »
ok εγω την εξισοροπηση της πιεσης την εκανα βαζοντασ στην εξοδο του μοτερ
μια μαγνητικη βαλβιδα η οποια οταν κλεινει  το μοτερ ανοιγει και πεφτει η πιεση και κλεινει ξανα οταν παρει μπροστα.

Υ.Γ.  ενα μεγαλο ευχαριστο στον αλεξανδρο που με βοηθησε παρα πολυ σε πολλα σημεια, κυριως στα ηλεκτρικα.
μολις το τελειωσα