Αποστολέας Θέμα: Ιαπωνικό Tiger I ????  (Αναγνώστηκε 6774 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Ιαπωνικό Tiger I ????
« στις: Ιουλίου 15, 2011, 06:34:13 μμ »
Βρήκα κατά τύχη αυτή τη φωτό

Ομολογώ ότι δεν το ήξερα ότι υπήρξε ποτέ κάτι τέτοιο. Η φωτογραφία όμως φαίνεται να είναι αυθεντική.... Ορίστε θεματάρα για όσους ενδιαφέρονται.

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: Ιαπωνικό Tiger I ????
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 15, 2011, 07:07:28 μμ »
Ευσεβείς πόθοι των Ιαπώνων που δεν πραγματώθηκαν ποτέ, απ' όσο ξέρω :mrgreen:
Πρέπει να είναι από αξιολόγηση στη Γερμανία :?: :roll:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 16, 2011, 11:25:53 μμ »
Ευσεβείς πόθοι των Ιαπώνων που δεν πραγματώθηκαν ποτέ, απ' όσο ξέρω :mrgreen:
Πρέπει να είναι από αξιολόγηση στη Γερμανία :?: :roll:

ΜΦΧ

Ακριβώς, δεν μεταφέρθηκε Tiger εκεί, απλά ήρθαν οι Ιάπωνες για να το δοκιμάσουν στην Γερμανία.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 17, 2011, 10:20:32 πμ »
Ναι, εντάξει, αλλά για φανταστείτε, να έβγαιναν οι αμερικανοί σε κάποια παραλία, πχ Okinawa και να τους έσκαγαν μύτη μερικά Tiger και να έπεφταν πάνω τους. Με το ναυτικό να μην μπορεί να αντιδράσει λόγω εγγύτητας με φίλιες δυνάμεις, θα γινόταν χαμός!

Φυσικά με τα "αν" και τα "θα", ακόμα και λεφτά υπάρχουν...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 18, 2011, 08:16:16 μμ »
Πιθανοτατα προκειται για φωτο απο την επισκεψη του Ιαπωνα πρεσβη στο Βερολινο Χιροσι Οσιμα στην 1η Ιλη της 502 Επιλαρχιας Βαρεων Αρματων την 07/06/1943 στην ευρυτερη περιοχη του Μετωπου του Λελινγκραντ με σκοπο την αξιολογηση του Tiger I απο τους Ιαπωνες.Η ανωτερω ιλη οργανωσε και επιδειξη με πραγματικα πυρα γι αυτον τον σκοπο.Υπηρχαν σχεδια μεταφορας ενος αρματος στην Ιαπωνια με...υποβρυχιο  :mrgreen: τα οποια δεν υλοποιηθηκαν.  :wink:  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 19, 2011, 06:41:50 πμ »
Ο Ιάπων Στρατηγός Οσίμα παραβρέθηκε στην επίδειξη που αναφέρει ο Κώστας, και μετά από αυτή, αγοράστηκε ένα άρμα από την Ιαπωνία, μάλιστα σε σχετικά "αλμυρή" τιμή (διπλάσια του κόστους), το οποίο όντως συζητούσαν να λύσουν ώστε να το μεταφέρουν με υποβρύχιο (απ'ότι φαίνεται, ποτέ δεν θα σταματήσουν να μας εκπλήσσουν οι διάφορες ιδέες της τότε εποχής) αλλά τελικά αυτή δεν υλοποιήθηκε ποτέ, οι Γερμανοί επικαλέσθηκαν τις πιεστικές ανάγκες του πολέμου, και οι Ιάπωνες συμφώνησαν τελικά να το...δανείσουν πίσω στους Γερμανούς. Εντάχθηκε στην 101η Ίλη Βαρέων Αρμάτων SS (sSSPz.Abt.101). Και οι Ιάπωνες έμειναν με τη χαρά. Και κάποιοι στις τάξεις του Στρατού (έλαβε περίπου 17% ποσοστό της τιμής αγοράς, αν θυμάμαι καλά), και των κατασκευαστών κέρδισαν ένα σεβαστό ποσό.  :mrgreen: :twisted:

Διαδικτυακή πηγή: http://www.achtungpanzer.com/panzerkampfwagen-vi-tiger-ausf-e-sd-kfz-181.htm

Έντυπη πηγή: http://www.amazon.co.uk/Tiger-Tank-Manual-Panzerkampfwagen-Ausf/dp/1844259315/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1311043827&sr=8-1

(Τυχαία έτυχε να βρω σχετική, ολοσέλιδη μάλιστα, αναφορά στο γεγονός αυτό, ξεφυλλίζοντας το εν λόγω βιβλίο το περασμένο Σάββατο στον "Αριστοτέλη")

και σχετικές συζητήσεις:

http://www.network54.com/Forum/47207/thread/972219019/Tiger+1+in+Japanese+colours+-

http://www.network54.com/Forum/47207/thread/1052862059/SS101+in+Normandy

http://www.network54.com/Forum/47207/thread/1183943497/Pink+Panther+Tank+in+Vietnam

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 19, 2011, 10:09:58 πμ »
Ωραιο θεμα Δημητρη, και επικαιρο θα ελεγα, μια και εχει σχεση με γερμανικες  πωλησεις σε αλμυρη...τιμη και οχι αποδοση [ κατι σαν τα υποβρυχια στο περιπου πληρωνεις 2 παιρνεις 1 σκαρτο ]

Φαινεται οτι πριν την επιθεση στο κουρσκ που τοσα πολλα [ η μαλλον ολα ] στηριζε ο Χιτλερ, και επειδη ο πολεμος εχει παντα και πολιτικη,[ που πολλες φορες αγνοειται και κακως, γιατι βοηθα στην καλυτερη κατανοηση του πολεμου ] πολλα κρατη παρηλασαν απο τα νεα αποκτηματα του γερμανικου στρατου που θα εδιναν την νικη στα γερμανικα οπλα.
Αλλα το κακο για αυτα τα νεα οπλα οπλα ηταν οτι οι Ρωσσοι ειχαν βαλει πολλες ναρκες  :? :? :? :?
Για την ιστορια καποιες φωτο απο τους γειτονες που και αυτοι ηταν καλοι αγοραστες γερμανικων οπλων [ ανεκαθεν.... ] και απο την επισκεψη των Ιαπωνων στην Γερμανια. Οπου μεταξυ αλλων αγορασαν και Πανθηρα!!!
Και αν τα αρματα τα πηραν ακριβα  ::sex::  δεν ξερω για τους κινητηρες τζετ και τα αλλα αεροπορικα καλουδια τι χρημα θα επεσε  ::danseuse:: ::danseuse:: ::danseuse::
[IMGt]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/P7181036.jpg[/IMGt][IMGt]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/P7181037.jpg[/IMGt][IMGt]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/P7181038.jpg[/IMGt]

Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Κωστας Τσιγαριδας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: farwest
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 19, 2011, 10:32:23 μμ »
...ωραιο "ουατ ιφ" θεμα Δημητρη...και μιας και μ'αρεσει η ολη αυτη ιστοριουλα. Αλλη μια φωτο απο μαλλον φρεσκοβαμενο τιγρη .

η πηγη αναφερει -- " Japanese visit to 1.Kp at Siverskiy June 1943 "  

πηγη "Tiger in focus"

...με τετοια παραλλαγη !!!! δεν θα ηταν ασχημο...!!!!λεω εγω τωρα ....ΟΥΦ καυσωνας .....ΟΥΦ...

..για πανθηρα απόσο ξερω μπορει να ειχαν αγορασει ...αλλα δεν πηγε κανενας εκει...πιθανον να πηγε 1 μεταπολεμικα αλλα στην Ινδοκινα δωρεα απο τους αποικιοκρταες γαλλους. Ξυνω πληγες τωρα αλλα ας ειναι καλα η ζεστη...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 19, 2011, 10:57:12 μμ »
Τρώγεστε μου φαίνεται... διόραμα σε παραλία με αναβαθμό a la Tarawa, φοίνικες. άσπρη άμμο, ξύλινη προβλήτα και ένα Pete δεμένο και ο τίγρης να ατενίζει το πέλαγος περιμένοντας... ακούει ο philio; Αναλαμβάνω το Pete.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 19, 2011, 11:39:43 μμ »
Τρώγεστε μου φαίνεται... διόραμα σε παραλία με αναβαθμό a la Tarawa, φοίνικες. άσπρη άμμο, ξύλινη προβλήτα και ένα Pete δεμένο και ο τίγρης να ατενίζει το πέλαγος περιμένοντας... ακούει ο philio; Αναλαμβάνω το Pete.

αν είναι για 1/48, στο έχω έτοιμο εγώ, με βάψιμο όπως τα παραπάνω, τον Οκτώβριο για την έκθεση (για να μην πω...μεχρι τέλους Αυγούστου)
συγγνώμη Φίλιππε - ή να κάνεις εσύ το διόραμα  :?:!:  :?:!:
Γιώργο ...είσαι  :?:

::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 20, 2011, 10:09:35 πμ »

αν είναι για 1/48, στο έχω έτοιμο εγώ, με βάψιμο όπως τα παραπάνω, τον Οκτώβριο για την έκθεση (για να μην πω...μεχρι τέλους Αυγούστου)
συγγνώμη Φίλιππε - ή να κάνεις εσύ το διόραμα  :?:!:  :?:!:
Γιώργο ...είσαι  :?:

Σ.Σ.
Μισό να βρω υδροπλάνο 48άρι και είμαι μέσα με τα μπούνια!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 28, 2011, 07:44:04 μμ »
ο Γιώργος δε βρηκε υδροπλάνο αλλά μου έδωσε τα σήματα που χρειάζομαι
και έχοντας ένα εύκολο μισοξεκινημένο 48άρι Τίγρη της Tamiya απο το παζάρι, έφτασα χωρίς πολύ κόπο εδώ

τα χρώματα του Ιαπωνικού καμουφλάζ επιλέχτηκαν απο το στοκ των ακρυλικών Gunze & Tamiya
με βαση κάποια άρθρα περιοδικών και τις οδηγιες της Dragon απο ενα Ιαπωνικό αρματάκι
(εξάλλου μιλάμε για what if - άριστη δικαιολογία για ...αυθαιρεσίες στην ακρίβεια  :wink:)
και ψεκάστηκαν με τον γερο-Badger 150 διαλυμενα ανω του 50% με ισοπροπυλική αλκοόλη
στο μασκάρισμα βοήθησε το Play-Do (σαν πλαστελίνη αλλά υδατοδιαλυτό που δε λεκιάζει και αφαιρούνται εύκολα τα υπολείματα που αφήνει)
η συνέχεια εντός των ημερών.....
και το ολοκληρωμένο σε ...δημόσια πρώτη στην έκθεση τον Οκτώβρη
σχόλια-παρατηρήσεις-ερωτήσεις, ελεύθερα

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 28, 2011, 07:59:56 μμ »
Δεν ξέρω... αν έχει υπηρετήσει Saipan τότε είχε τον πύργο της Mitsubishi και το μοντέλο είναι τελείως λάθος. Επίσης τα ιαπωνικά έφεραν μόνο τις στενές ερπύστριες γιατί αλλιώς δε χώραγαν στα αποβατικά σκάφη, μάλλον πρέπει να τις αλλάξεις. Τέλος, μετά από εκείνο το ατύχημα κοντά στο κέντρο εκαπίδευσης των οδηγών στη Fukushima, τα ιαπωνιικά Tiger δεν είχαν φώτα, έλαμπε επαρκώς ο οδηγός και έτσι εξοικονομούσαν υλικά. Ψάξε το λίγο ακόμα και βάλε και καμμία φωτογραφία του πραγματικού να δούμε τι φιάχνεις.

ΥΓ
Ακούγομαι αρκετά αρματάς;

ΥΓ2
 ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

ΥΓ3
Σταύρο πολύ μου αρέσει και του πάει και η παραλλαγή, καλή συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 28, 2011, 08:16:15 μμ »
Ευχαριστώ για τις ευχές και τη βοήθεια
επίτηδες έκανα τόσα λάθη για να μας επιδήξεις τις γνώσεις σου
αλλά περίμενα να σχολιάσεις και  τη σύνθεση του play-do   :!:
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 28, 2011, 08:28:48 μμ »
Δεν ξέρω... αν έχει υπηρετήσει Saipan τότε είχε τον πύργο της Mitsubishi και το μοντέλο είναι τελείως λάθος. Επίσης τα ιαπωνικά έφεραν μόνο τις στενές ερπύστριες γιατί αλλιώς δε χώραγαν στα αποβατικά σκάφη, μάλλον πρέπει να τις αλλάξεις. Τέλος, μετά από εκείνο το ατύχημα κοντά στο κέντρο εκαπίδευσης των οδηγών στη Fukushima, τα ιαπωνιικά Tiger δεν είχαν φώτα, έλαμπε επαρκώς ο οδηγός και έτσι εξοικονομούσαν υλικά. Ψάξε το λίγο ακόμα και βάλε και καμμία φωτογραφία του πραγματικού να δούμε τι φιάχνεις.

ΥΓ

ΥΓ2
 ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

ΥΓ3
Σταύρο πολύ μου αρέσει και του πάει και η παραλλαγή, καλή συνέχεια!

::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 28, 2011, 09:32:57 μμ »

...και μάλιστα από τους πολύ ψαγμένους  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Σταύρο, τελικά του πάει πολύ η γιαπωνέζικη παραλλαγή. Σίγουρα ασυνήθιστος γατούλης!!!!!!

Καλά τελειώματα

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 28, 2011, 09:42:27 μμ »
Έντυπη πηγή: http://www.amazon.co.uk/Tiger-Tank-Manual-Panzerkampfwagen-Ausf/dp/1844259315/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1311043827&sr=8-1
(Τυχαία έτυχε να βρω σχετική, ολοσέλιδη μάλιστα, αναφορά στο γεγονός αυτό, ξεφυλλίζοντας το εν λόγω βιβλίο το περασμένο Σάββατο στον "Αριστοτέλη")

Ιδού:

[imgt]http://i134.photobucket.com/albums/q101/Pz-Panos/Modelclub/Nippon_Tiger.jpg[/imgt]

Γιώργο μια χαρά ακούγεσαι και διαβάζσεσαι για αρματάς κει με τη βούλα μάλιστα!  ::glossa::

Σταύρο, το'πες και το'κανες και θα το δούμε με χαρά κι από κοντά αυτόν τον σίγουρα ασυνήθιστο και πρωτότυπο Τίγρη.

Υ.Γ. Τι θα πει "δεν βρήκε υδροπλάνο"...όλα τα άλλα που πυρετωδώς και μανιωδώς φτιάχνει εδώ και πόσες μέρες πώς τα βρήκε! Πέραν της πλάκας, κρίμα να μην βάλεις κι εσύ Γιώργο το χεράκι σου σε αυτή την ιδέα. Αν μη τι θα μας αποζημιώσεις με ένα καλό σενάριο, έτσι;  :)

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 29, 2011, 12:54:55 πμ »
Οι "πορωμένοι" γερμανόφιλοι σίγουρα θα "ανακατευτούν" στη θέα του :roll:
Πάντως εμένα μου αρέσει με το συγκεκριμένο color scheme :wink:
Μπράβο Σταύρο, πολύ όμορφο :!:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2011, 08:22:59 μμ »
συνεχιζεται κι εδώ το βαψιμο με τις φθορές κλπ.

ευχαριστώ τον GKontog για τα υπέροχα Γιαπωνέζικα σηματα που μου παραχώρησε (1/72 αεροπορικά της LifeLike Decals)
τοποθετηθηκαν ανάμεσα σε "ζωντανά" στρώματα future
ακολουθησε ματ βερνικι Lifecolor (αραιωση με ΑΖΑΧ) , wash, στεγνο πινελο, αρχικο βαψιμο των λεπτομερειών
και επεται συνέχεια

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2011, 06:58:14 μμ »
προχωράει κι αυτός με σαφως πιο διακριτικό λάσπωμα

στο βαψιμο φανηκαν κάποιες κατασκευαστικές ατέλειες που οφείλονται στον προηγούμενο ιδιοκτήτη του κιτ

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2011, 08:31:30 μμ »
Στον Κυριο Gkontog εχει παραχωρηθει και ενα υδροπλανο Rufe για της αναγκες του διοραματος ,που ειναι???

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2011, 09:15:08 μμ »
Στον Κυριο Gkontog εχει παραχωρηθει και ενα υδροπλανο Rufe για της αναγκες του διοραματος ,που ειναι???

μετα την έκθεση...
ειναι κανονισμένο  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2011, 05:15:46 μμ »

συνεχίζεται
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2011, 09:00:52 πμ »
Πολύ μου αρέσει η σκόνη και η λάσπη που είναι ανοικτόχρωμη. Οσο και να φαίνεται παράξενο, στα κοραλιογεννή νησιά η σκόνη, και φυσικά η λάσπη, είναι θρύμματα κοραλιών ή/και οστρακοειδών που είναι αρκετά ανοικτόχρωμα. Αντίθετα στα ηφαιστειογεννή νησιά μπρεί να είναι ακόμα και μαύρη, όπως πχ στην Ivo Jima.

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2011, 01:34:37 μμ »
Ωραίες οι ιστορίες what if, και μπράβο  στον πρόεδρο που αποφάσισε να την υλοποιήσει.

Αν κάνουμε ένα συνδυασμό μιας what if κατάστασης  (οι Τίγρηδες υπό την εποπτεία των Ιαπώνων , ας πούμε στο Πέλελιου που είχε και τον χώρο δράσης αρμάτων)  με μιας πραγματικής πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο.  Κατεστραμένα τιγράκια....

Αρκεί να ανατρέξετε στο το έπαθε η 502 επιλαρχία βαρέων αρμάτων  που ήταν προσκολλημένη στην μεραρχία Πάντσερ Χέρμαν Γκέρινγκ στην Σικελία ( επιχείρηση  Husky). Από τους 17 τίγρηδες καταστράφηκαν οι 16, είτε λόγω της απόλυτης αεροπορικής υπεροχής και ναυτικής υπεροχής των αποβιβαζόμενων Συμμάχων, είτε από μηχανικά πρόβλήματα γιατί απλά δεν μπορούσαν να κινηθούν στο σκληροτράχηλο σικελικό έδαφος ( πόσο μάλλον σε ένα κοραλλιογενές νησί...).

υ.γ. ο 17ος Τίγρης τα κατάφερε. Πέρασε το στενό της Μεσήνης κατά την υποχώρηση του άξονα, για να μείνει από κινητήρα αμέσως μετά! Το λούκι της καθυστέρησης των συμμάχων και της απεγκλώβισης των Γερμανοιταλών το πέρασαν τα στουγκάκια...

Αυτά

type less model more

Tags: