Αποστολέας Θέμα: F-100C Super Sabre, Trumpeter 1:48  (Αναγνώστηκε 3750 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
F-100C Super Sabre, Trumpeter 1:48
« στις: Ιουλίου 12, 2011, 11:35:26 μμ »
 Καλησπέρα!

Το επόμενο project μου θα είναι η κατασκευή του F-100C. 

Click to see the original size.

Θα είναι τελείως ΟΟΒ καθώς το βάρος θα πέσει στην όσο το δυνατόν πιο καλή και καθαρή κατασκευή, προκειμένουν να αποκτίσει μεταλικό φινίρισμα. Το τελευταίο θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα με αλουμινόφυλλο.

Θα ήθελα λίγη (μπορεί και αρκετή!) βοήθεια σε κάποια σημεία.

Πρώτα πρώτα, τι χρώμα έχει το πιλοτήριο - η τρομπέτα δεν αναφέρει τίποτα απολύτως, μόνο για τις διάφορες λεπτομέριες δίνει κωδικούς....

Μετά, τα καλύματα των κυρίως σκελών προσγείωσης, όταν τα α/φος ήταν στο έδαφος έκλειναν όπως στα Mirage 2000, ή παρέμεναν ανοικτά? Κι αυτό γιατί στις οδηγίες τα δείχνει κλειστά, ενώ σε φωτό άλλων μοντέλων τα έχω δει ανοικτά!

Τέλος, το μοντέλο προορίζεται να αναπαριστά το α/φος τηε Εθνοφυλακής της Πολιτείας της Α'ι'όβα, το οποίο φαίνεται και στο κουτί. Το ερώτημα είναι το εξής: τα α/φη εκείνης της περιόδου ήταν άβαφτο μέταλο (οπότε θα παίξω με τις τονικότητες στα διάφορα πάνελ), ή περασμένα με ασημί/ αλουμινί χρώμα (οπότε θα είναι μεν πιο γυαλιστερό αλλά και πιο μονότονο)?

Κάθε συμβουλή/ βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ πολύ!
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Απ: F-100C Super Sabre, Trumpeter 1:48
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 13, 2011, 12:53:08 πμ »
Αγαπημενο θεμα το F-100! Και οτι θες να μαθεις θα το βρεις εδω. :wink: ::arrowred::
http://www.f-100.org/hun.shtml

Αποσυνδεδεμένος Μιχαλης

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 13, 2011, 01:51:53 πμ »
Φοβερό θεματάκι και αν υποθέσω απο το 21 θα μας φύγει και πάλι το τσερβέλο :D καλή αρχή λοιπόν και περιμένουμε εξελήξεις ::mastigio::

Αποσυνδεδεμένος Leon13

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 13, 2011, 08:35:17 πμ »
Πολυ ομορφο αεροπλανο καλη συνεχεια
 ::salut:: ::salut:: ::salut::
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 13, 2011, 10:07:27 πμ »
...  μεταλικό φινίρισμα. Το τελευταίο θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα με αλουμινόφυλλο.

Αυτό νομίζω θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον! Καλή αρχή.

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Professional Lego builder !!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
  • aka Παναγιώτης Ζαρκάδης
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 13, 2011, 06:33:26 μμ »
Αγαπημενο μου θεμα... και καλη αρχη. Ειμαι σιγουρος οτι θα δουμε και "πρωτη δουλεια" απο τα χερια σου. Για τις ερωτησεις σου, χωρις να ψαξω, το μονο που θυμαμαι τωρα ειναι οτι τα 100αρια ηταν αρχικα "μεταλικα" με ολη τη σημασια της λεξης. Τη ""θαμπαδα" τους τη χασανε στο Βιετναμ οπου λογο του κλιματος παρουσιασαν προβληματα διαβρωσης, και περαστηκαν με μια λακα που θαμπωσε το μεταλικο φινιρισμα. Για τα άλλα θα ψαξω ... και θα σου πω.

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ελλαδιστάν
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 13, 2011, 07:35:34 μμ »
Καλησπέρα Παναγιώτη,

Καλή αρχή, και με δεδομένο το αποτέλεσμα του MiG-21 ξέρουμε τι μας περιμένει...  ::brancard::

Απόστολος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• Moderator
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 14, 2011, 03:19:39 μμ »
Καλήσπέρα και απο εμένα Παναγιώτη. ::salut:: ::salut::Και καλή αρχή με το F-100.
Για το κόκπιτ που ρωτάς,απ'οτι έχω δεί απο παιγνίδι που έχω ΄φαίνεται να έχει ανοιχτό γκρί στα πάνελ και γενικά στους πίνακες και ένα τόνο πιο σκούρο το υπόλοιπο.
Προσπάθησα να κάνω print screen αλλά δν μου βγάζει φώτο.
Y.Γ. Το παιχνίδι είναι το Wings over Vietnam και έχει όλους τους τύπους που πέταξαν εκείνη την περίοδο.
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 15, 2011, 05:58:17 μμ »
 Ευχαριστώ για την υποστήριξη και την... εμψύχωση! Ελπίζω οτι θα βγει ένα καλό αποτέλεσμα.

Αγαπημενο θεμα το F-100! Και οτι θες να μαθεις θα το βρεις εδω. :wink: ::arrowred::
http://www.f-100.org/hun.shtml

Με πριζώνεις φίλε CROW, αλλά θα κρατηθώ και δε θα αρχίσω να βάζω/ διορθώνω λεπτομέριες ή να αρχίσω να ανοίγω θυρίδες - στο επόμενο αυτά!  :twisted: Παρ'όλα αυτά, κατατοπιστικότατο και γενικά πολύ χρήσιμο το link, ευχαριστώ.

Παρεπιπτόντως, βρήκα αυτό το topic σε παλαιότερη κατασκεύη στο modelclub: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,11348.175.html , οπότε πάνω κάτω γνωρίζω τι με περιμένει και που θα επικεντροθώ.

Σύντομα με φωτό από την κατασκευή!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 15, 2011, 07:40:05 μμ »
Καλη αρχη με το 100αρη Παναγιωτη.

::salut:: Κωστας

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 18, 2011, 12:13:41 πμ »
 Καλησπέρα! Πριν από λίγο έκανα μια δοκιμή για να δω πως περίπου γίνεται η τοποθέτηση του αλουμινόχαρτου, με αυτό το αποτέλεσμα:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Από την πρώτη φωτό διαπίστωσα κι εγώ ότι έχουν παγιδευτεί φυσαλλίδες κάτω από το αλουμινόχαρτο, παρά το τρίψιμο που έριξα... Οπότε τουλάχιστον το τμήμα αυτό το αφαίρεσα, και θέλω να μου πείτε αν πρέπει να βγάλω και τα άλλα δύο. Να σημειώσω οτι στο μπροστινό και πίσω τμήμα κόλλησα το φύλλο με την ματ πλευρά επάνω, ενώ στο μεσαίο με την γυαλιστερή, για να κάνει αντίθεση.

Όπως προσφέρετε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας, γιατί πιστεύω ότι δεν το έχω πετύχει και πολύ. Τι μπορώ να κάνω για να καταλήξω σε ένα αξιοπρεπές (και πάνω) αποτέλεσμα?

Τροποποίηση: Έχω μεν δει την τεχνική για την τοποθέτηση αλουμινόχαρτου εδώ -> http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,12484.0.html , αλλά θα ήθελα να μου πει όποιος γνωρίζει, ακόμα και με ΠΜ, τι μάρκα αλουμινόχαρτο είναι η καλύτερη γι'αυτή τη δουλειά (μου έχουν πει πως μια πολύ γνωστή μάρκα είναι πολύ καλή για τα φαγητά, αλλά όχι για τα μοντέλα, να πάρω ότι ποιο φθηνό υπάρχει!), καθώς και αν τα γυαλιστικά για ασημικά/ μπρούτζινα/ κτλ είναι κατάλληλα και για αλουμίνιο, ή χρειάζεται να πάρω ειδικά γυαλιστικά! Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 19, 2011, 08:17:56 μμ »
Πολυ ωραιο θεμα Παναγιωτη!
Πανω στην τεχνικη που εφαρμοζεις δεν εχω καθολου πειρα,αλλα μπορω να πω οτι μου αρεσει πολυ μεχρι στιγμης!
Καλη συνεχεια!
Θα δουμε φοβερα πραγματα στα σιγουρα! :wink:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 23, 2011, 01:16:17 πμ »
Πολυ ωραιο θεμα Παναγιωτη!
Πανω στην τεχνικη που εφαρμοζεις δεν εχω καθολου πειρα,αλλα μπορω να πω οτι μου αρεσει πολυ μεχρι στιγμης!
Καλη συνεχεια!
Θα δουμε φοβερα πραγματα στα σιγουρα! :wink:

Κάτσε μην το ματιάξουμε το καημένο - ούτως ή άλλως ως πειραματό-κιτ-ο το χρησιμοποιώ!  :wink:

Παρ'όλ'αυτά, το πάω σιγά σιγά και προσεκτικά, γιατί είναι όμορφο α/φος, και πείραμα ή όχι, θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα (κι αν δε μου βγει αυτό, θα βγει το δεύτερο, ή το τρίτο ή όποιο είναι το "καλό" τέλος πάντων!).

Έχουμε λοιπόν την δεύτερη απόπειρα κάλυψης με αλουμινόχαρτο, στο πίσω αριστερό οριζόντιο πτερύγιο, καθώς και μια πρόχειρη ξηρή δοκιμή στην άτρακτο:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Πιστεύω ότι αυτή τη φορά "έκατσε" καλύτερα, χωρίς πολλές φυσαλλίδες. Σημαντική ήταν τελικά τόσο η σωστή εφαρμογή της κόλλας (να μήν μένουν πινελιές/ κηλίδες/ φούσκες), όσο και η επίτευξη σωστής πυκνότητας (να είναι ένα σχεδόν αδιόρατο στρώμα). Η κάτω μεριά φαίνεται σαν να μη βγήκε καλή (τρίτη φωτό), αλλά νομίζω φταίει ο φωτισμός.

Σχόλια και παρατηρήσεις!

ΥΓ: Να ρωτήσω μόνο, για να γυαλίσει κάπως και να φύγουν οι πιο πολλές από τις γρατσουνιές της εφαρμογής, υπάρχει ειδικό εξάρτημα για το dremel, συρματάκι για γυάλισμα στο χέρι, ή κάποια ειδική ουσία? Δοκίμασα γυαλιστικό για μέταλα στην προηγούμενη απόπειρα, δεν ήταν και κάτι το ιδιαίτερο, παραλίγο να μαυρίσει το αλουμίνιο κιόλας!!!  :?

Αποσυνδεδεμένος STEF

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: KERATSINI
  • Superdetail madness
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 23, 2011, 09:36:48 πμ »
ΥΓ: Να ρωτήσω μόνο, για να γυαλίσει κάπως και να φύγουν οι πιο πολλές από τις γρατσουνιές της εφαρμογής, υπάρχει ειδικό εξάρτημα για το dremel, συρματάκι για γυάλισμα στο χέρι, ή κάποια ειδική ουσία? Δοκίμασα γυαλιστικό για μέταλα στην προηγούμενη απόπειρα, δεν ήταν και κάτι το ιδιαίτερο, παραλίγο να μαυρίσει το αλουμίνιο κιόλας!!!  :?
Καλημέρα φίλε μου,μην τολμήσεις να ακουμπήσεις τίποτα επάνω στο αλουμινόχαρτο.Με ένα ντουκόχαρτο ή πανάκι πάνω από 4000 βρεγμένο πέρασε το ελαφρά να γυαλίσει και έπειτα με ένα μαλακό βαμβακερό πανάκι ή χαρτοπετσέτα θα το σκουπίσεις να φύγει η μαυρίλα που θα βγάλει.Μην σε προβληματίζουν οι χαρακιές.Στο τέλος θα περάσεις Future ή ακρυλικό γυαλιστερό βερνίκι γιατί με τον χρόνο θα μαυρίζει ή θα αφήνει δακτυλιές και θα τα καλύψει όλα.Έπειτα μπορείς να κάνεις άφοβα wash και ότι άλλο θέλεις.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 23, 2011, 11:56:46 πμ »
ΥΓ: Να ρωτήσω μόνο, για να γυαλίσει κάπως και να φύγουν οι πιο πολλές από τις γρατσουνιές της εφαρμογής, υπάρχει ειδικό εξάρτημα για το dremel, συρματάκι για γυάλισμα στο χέρι, ή κάποια ειδική ουσία? Δοκίμασα γυαλιστικό για μέταλα στην προηγούμενη απόπειρα, δεν ήταν και κάτι το ιδιαίτερο, παραλίγο να μαυρίσει το αλουμίνιο κιόλας!!!  :?
Καλημέρα φίλε μου,μην τολμήσεις να ακουμπήσεις τίποτα επάνω στο αλουμινόχαρτο.Με ένα ντουκόχαρτο ή πανάκι πάνω από 4000 βρεγμένο πέρασε το ελαφρά να γυαλίσει και έπειτα με ένα μαλακό βαμβακερό πανάκι ή χαρτοπετσέτα θα το σκουπίσεις να φύγει η μαυρίλα που θα βγάλει.Μην σε προβληματίζουν οι χαρακιές.Στο τέλος θα περάσεις Future ή ακρυλικό γυαλιστερό βερνίκι γιατί με τον χρόνο θα μαυρίζει ή θα αφήνει δακτυλιές και θα τα καλύψει όλα.Έπειτα μπορείς να κάνεις άφοβα wash και ότι άλλο θέλεις.

Ααα-χαααα!!! Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε Stef! Θα το δοκιμάσω αύριο σε ένα κομμάτι να δω πως θα βγει, και αν όλα πάνε καλά θα το περάσω και στο πτερύγιο που έχω ήδη καλύψει.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Albert83

• Scale 1/48
  • *
  • Lay down your souls to the gods rock n' roll!
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 23, 2011, 03:52:50 μμ »
δείχνει πάρα πολύ καλό φίλε Παναγιώτη! ::salut:: Ανυπομονώ για την συνέχεια!!

Tags: f-100