Αποστολέας Θέμα: ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ?  (Αναγνώστηκε 3013 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος SEIRIOS

• Οχι αλλο καρβουνο
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΛΦΑ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ
ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ?
« στις: Μαΐου 29, 2005, 11:03:08 μμ »
Μετα την ερωτηση για τον χρονο, να μην κανω αλλη μια για τις "σπαταλες" μας?

Μεχρι ποσα διαθετουμε για ενα κιτ?
Για τα βελτιωτικα του?

Βεβαια αναλογα το θεμα παιζουν και οι τιμες. Μιας και ειμαι κολλημενος με τα αυτοκινητα εχω διαπιστωσει μεγαλες διαφορες σε σχεση με αεροπλανα παντως...

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ?
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 29, 2005, 11:08:15 μμ »
Τους τελευταίους μήνες κάθε Σάββατο σπρώχνω περίπου 50€ :shock:
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ?
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 30, 2005, 03:23:03 πμ »
Εγώ το μήνα περίπου 50... :(  
Δε μπορώ παραπάνω...Τις βελτιώσεις τις παλεύω μόνος μου... 8)

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ?
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 30, 2005, 03:30:34 μμ »
μπορω να δωσω εως και 50 ευρω για ενα κιτ αν και εχω πολυ καιρο να αγορασω καθ'οτι με περιμενουν αφτιαχτα περι τα 40 περιπου κιτ :!:  :(

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθήνα, Ζωγράφου
  • Αθήνα, Ζωγράφου
ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ?
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 30, 2005, 04:08:19 μμ »
Girw sta 50 euro to mina, isws kai ligo parapanw, AFRAGIES!!
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ?
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 30, 2005, 06:05:01 μμ »
Μεχρι 20-25 ευρωα.Βελτιωτικα σπανια.Παντος η ντουλαπα εχει αρχισει να βογκαει!

Αποσυνδεδεμένος ilias

• Scale 1/144
  • *
    • http://www.tamiya.com
ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ?
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 01, 2005, 08:22:17 πμ »
δεν εχω συγκεκριμενο ποσο.
αναλογα τι καινουριοα θα βρω στο ιντερνετ.
π.χ τον προιγουμενο μηνα χαλασα 78 ευρω για 2 κιτ και ενα ζευγαρι προφυλακτιρες + κατι σπρευ-μπογιες και τον επομενο εχω κανει ηδη παραγγελειες 80+ ευρω.

Αποσυνδεδεμένος alex78

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ....περιπλανώμενος κάπου στο Αιγαίο....
  • Βαρυ(ΠΝ)οίτηs 7
Απ: ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ?
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 06, 2011, 05:24:03 πμ »
Καλημέρα σας,

αποφάσισα να βγάλω απο την ''ναφθαλίνη'' το συγκεκριμένο θέμα, καθώς το τελευταίο ποστάρισμα απ' οτι βλέπω ήταν πρίν απο 6 χρόνια περίπου

και σήμερα νομίζω ότι είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα στήν χώρα, ειδικότερα τα οικονομικά  του καθενος μας, με ότι αυτό συνεπάγεται,

οπότε πιστεύω ότι θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να κάνουμε ένα μίνι γκάλοπ, να διαπιστώσουμε κατά πόσο έχει επηρεαστεί το hobby μας σήμερα αλλά και μελλοντικά....

....έτσι λοιπόν γιά να κάνω την αρχή το πιο ακριβό κίτ που διαθέτω, δεν ξεπερνάει τα 25 ευρώ και περιπου ξοδεύω 50-100 ευρώ το μήνα.

ευχαριστώ για το χρόνο σας ::salut::
βαρυ(ΠΝ)οίτης 7

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 06, 2011, 10:29:18 πμ »
Προσωπικά δίνω ελάχιστα χρήματα, γύρω στα 10EUR το τρίμηνο κατά μέσο όρο... Με πολύ προσπάθεια έχω συλλέξει τα HAF kits που με ενδιαφέρουν και από δω και πέρα είτε δειλά δειλά τα ξεκινάω είτε παίρνω που και που κάτι αν μου γυαλίσει. Συνήθως εσωτερική κατανάλωση, ανταλλαγές με συναδέλφους κλπ. Πιο πολύ για την όλη φάση δηλαδή!

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 06, 2011, 10:58:11 πμ »
Μιας που αναγενήθηκε το τοπικ αυτο απο τις σταχτες του....και φυσικα λογο των εποχων που εχουν αλλαξει δραματικα.
Εγω ηδη εχω κανει στο στοκ μου  (200+ κιτ) το οποιο θεωρω εμπεριεχει στην πλειονότητα των κιτ τα οποια επιθυμω να φτιαξω μεσα στην πορεια της ζωης μου ως μοντελιστης με ελαχιστες εξαιρεσεις που ισως καποια στιγμη πουληθουν καποια. Αυτό τον καιρό θα ελεγα αγοραζω κυριως απο συναδελφους που τα εχουν φτηνότερα απο την αγορα και θεωρω οτι ειναι πραγματικα ευκαιρια. Αλλιως απο τα μαγαζια αγοραζω κυριως υλικα.¨Σπανια αγοραζω κιτ. Αγοραζω κυριως εξαρτηματα και υλικα για να πραγματοποιησω οτι με αυτη την στιγμη ασχολουμαι....οπως evergreen... χρωμματα και διαφορα αλλα εργαλεια. θεωρω οτι (χωρις να προσπαμετρω τον καφε στην συναντηση) γυρω στα 20-25 ευρω τον μηνα  μεσο όρο εκτός αν αγοραστει κατι που μου γυαλισει στο ματι (αν και το αποφευγω και εχω κοντυνει το χερι μου πολυ καθως επισης και τις απαιτησεις-θελω μου).
 :wink:

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 06, 2011, 11:35:22 πμ »
εγω αναλογα με τις κυκλοφοριες μπορει να περασει και τριμηνο χωρις παραγγελια ειμαι φουλ απο μοντελα- υλικα-εργαλεια οταν ομως αγορασω δεν ξεπερναω τα 80 ευρω

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
Απ: Απ: ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ?
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 06, 2011, 12:52:36 μμ »
Προσωπικά δίνω ελάχιστα χρήματα, γύρω στα 10EUR το τρίμηνο κατά μέσο όρο... Με πολύ προσπάθεια έχω συλλέξει τα HAF kits που με ενδιαφέρουν και από δω και πέρα είτε δειλά δειλά τα ξεκινάω είτε παίρνω που και που κάτι αν μου γυαλίσει. Συνήθως εσωτερική κατανάλωση, ανταλλαγές με συναδέλφους κλπ. Πιο πολύ για την όλη φάση δηλαδή!

Μια από τα ίδια.. Με αρκετη προσπάθεια εχω συλλέξει τα μισα σχεδον kits της ΠΑ , και ευελπιστώ να μαζέψω σύντομα και τα υπόλοιπα..
Κανα 20ρι το δίμηνο με υπολογίζω ενώ οι αγορές γίνονται κυρίως από μέλη του MC..

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 06, 2011, 03:01:59 μμ »
Εγώ τα τελευταία δύο χρόνια έσπρωξα πολλά λεφτά σε κιτ, με αποτέλεσμα να έχω πολύ και καλό στοκ :twisted:

Λόγω ΔΝΤ και μιας και από αεροπλάνα, άρματα και νταλίκες είμαι σχεδόν κομπλέ, θα αγοράζω μόνο πλοία που θέλω να φτιάξω...

Από βελτιωτικά και πρώτες ύλες/εργαλεία είμαι σε καλό επίπεδο, εξάλλου συνήθως αγοράζω βελτωτικά όταν ξεκινάω να σχεδιάζω την κατασκευή ένός μοντέλου κι όχι νωρίτερα...

Όπως εξελίχθηκε η κατάσταση στην χώρα μάλλον είμαστε τυχεροί οι στοκάροντες...

Εύχομαι στο μέλλον να πάνε καλύτερα τα πράγματα για όλους μας και να μην ξανακάνουμε αντίστοιχες συζητήσεις...

Κάντε κουράγια παιδιά και μην ξεχνάτε ότι ίσως το scratchbuilding είναι η λύση στην κρίση... Ειδικά στα πλοία που έιναι πιο απλό ίσως είναι και η μόνη λύση, ειδικά για εμάς που μοντελάρουμε σε μεγάλες κλίμακες...

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 06, 2011, 03:18:52 μμ »
Για να απαντήσω ακριβώς στον τίτλο του θέματος, διαθέτω αρκετό χρήμα, ίσα ίσα για να πληρώσω τους τρέχοντες λογαριασμούς και να αγοράσω ένα βιβλίο και κανένα μοντέλο.Δεν έχω αρκετό χρήμα για να πάω το επόμενο τριήμερο στο Ηράκλειο, όπως σχεδίαζα πριν από 3 μήνες, ούτε να πάω διακοπές πουθενά. Πραγματικά χαίρομαι που πρόλαβα τα 5 τελευταία από τα καλύτερα χρόνια του μοντελισμού στην Ελλάδα (οπως λέει το pla.gr) και δημιούργησα ένα στοκ που θα (με) κρατήσει μέχρι να βγούμε από την κριση.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 06, 2011, 03:20:10 μμ »
Για να απαντήσω ακριβώς στον τίτλο του θέματος, διαθέτω αρκετό χρήμα, ίσα ίσα για να πληρώσω τους τρέχοντες λογαριασμούς και να αγοράσω ένα βιβλίο και κανένα μοντέλο.Δεν έχω αρκετό χρήμα για να πάω το επόμενο τριήμερο στο Ηράκλειο, όπως σχεδίαζα πριν από 3 μήνες, ούτε να πάω διακοπές πουθενά. Πραγματικά χαίρομαι που πρόλαβα τα 5 τελευταία από τα καλύτερα χρόνια του μοντελισμού στην Ελλάδα (οπως λέει το pla.gr) και δημιούργησα ένα στοκ που θα (με) κρατήσει μέχρι να βγούμε από την κριση.
Ακριβώς!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 06, 2011, 03:43:10 μμ »
Θα συμφωνησω με τον Γιαννο ,προσωπικα εχω συγκεντρωσει αρκετα 35αρια για Ε.Σ και 48αρια Π.Α(καποια ψιλοσπανια)και τα προηγουμενα χρονια αγορασα αρκετα υλικα(χρωματα-κολλες) ,το τελευταιο χρονο εκανα αρκετη οικονομια,για να εχω την οικονομικη δυνατοτητα για να μπορεσω να επισκεφτω την Εκθεση στην Ουγγαρια,και πλεον κανω ερευνα αγορας πριν αγορασω ενα κιτ

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 06, 2011, 03:52:15 μμ »
Τα τελευταία χρήματα που δόθηκαν μαζεμένα ήταν για το group build rally acropolis! Χρώματα κιτ κτλ γύρω στα 40EUR? Αλλιώς στην συντήρηση καν φύλλο πλαστικού κάνα μοντέλο που θα κλείσει το μάτι δεν πιστεύω το τελευταίο καιρό να ξεπερνάω τα 10EUR το μήνα κατά μέσο ορό!!! :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 06, 2011, 04:35:38 μμ »
Το υπαρχον στοκ φθανει για αλλες δεκαπεντε οικονομικες κρισεις και δεκαεπτα μνημονια ! :mrgreen: (που να τα φανε τα κλεμμενα στα φαρμακα οι γραικύλοι :evil: )

Αγάπες ,καλά να είμαστε να φτιάξουμε και τιποτες !

Πλεον προτεραιότητα θα πρεπει να εχει η αναζητηση του κιτ που θα φτιαξουμε κι οχι αυτου που θα αγορασουμε ! 8) (νυσαφι πια! :mrgreen: )

Ο μηνας βγαινει με 2-3 περιοδικα,1 η 2 βιβλια και κανα-δυο κιτ (κι αυτα ΜΟΝΟ στη περιπτωση ευκαιριακης τιμης απο τις αγγελιες του αγαπημενου μας φορουμ Η προσφορών & λογικών τιμών απο τα Ελληνικα καταστηματα,-που ελπιζω να διαβαζουν αυτες τις γραμμες....-  :? )

Το καλο με εμενα ειναι πως δε καπνιζω οποτε το -σύνηθες για πολλούς άλλους- budget αυτό ,διατίθεται για τα προαναφερθεντα εξοδα. :wink: 8)

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 06, 2011, 04:39:01 μμ »
Επισης τον τελευταιο καιρο πιο πολλα λεφτα ξοδευω(ουμε) στα meeting παρα σε μοντελα

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 06, 2011, 05:04:39 μμ »
Εγώ δεν κλαίγομαι, το αντίθετο λέω και "δόξα το Θεό" που μπορώ - ακόμα- να τα βγάζω πέρα και να κάνω και τα χόμπυ μου. Μετά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, δεν ξερω τι θα λέω.

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 06, 2011, 05:11:23 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 06, 2011, 05:11:53 μμ »
Εγώ από την άλλη λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας (5 το πρωί με 7 το απόγευμα εξαήμερο) δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ με αγορές και κατασκευή. Αλλά πριν από λίγο καιρό ξόδευα περίπου 100EUR τον μήνα και αυτά κυρίως σε υλικά ή βελτιωτικά για κιτ που ήδη έχω σε στοκ.

Αποσυνδεδεμένος alex78

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ....περιπλανώμενος κάπου στο Αιγαίο....
  • Βαρυ(ΠΝ)οίτηs 7
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 06, 2011, 05:14:16 μμ »
Εγώ δεν κλαίγομαι, το αντίθετο λέω και "δόξα το Θεό" που μπορώ - ακόμα- να τα βγάζω πέρα και να κάνω και τα χόμπυ μου. Μετά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, δεν ξερω τι θα λέω.
Ακριβώς πολυ σωστά

Spoiler (hover to show)
βαρυ(ΠΝ)οίτης 7

Αποσυνδεδεμένος makisA

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Greece, Nikea
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 06, 2011, 05:40:32 μμ »
προσωπικα μπορω να διαθεσω μεχρι 50 ευρω το μηνα πλεον αφου ηδη εχω ενα σημαντικο στοκ διαφορων κιτ.
Κυριως τωρα αγοραζω βελτιωτικα για καλα κιτ που διαθετω.
Απο την εμπειρια μου παντως καλυτερα να μαζευεις ενα ποσο και να αποκτας ενα καλο κιτ παρα να βολευομαστε με φθηνοτερα.
Το επραξα και εγω προσωπικα για ενα διαστημα και τα περισσοτερα απο αυτα ειναι αφτιαχτα ή μισοτελειωμενα.
Δυστυχως εμεις οι μοντελιστες το εχουμε αυτο και καθε μερα να περναμε απο ενα καταστημα σιγουρα κατι θα τσιμπαμε μονο και μονο
για να ικανοποιησουμε το παθος μας ,τι να κανουμε ομως ειμαστε αρρωστακια και εκτος την οικογενεια μας δεν μας αφησανε και πολλα αλλα πραγματα
που να μας κανουν ευτυχισμενους.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 07, 2011, 04:31:40 πμ »
Εγώ τα τελευταία δύο χρόνια έσπρωξα πολλά λεφτά σε κιτ, με αποτέλεσμα να έχω πολύ και καλό στοκ :twisted:

Το ξέρω! ::glossa:: ::glossa:: :twisted: :twisted: :twisted:

Tags: