Μην ανησυχείς καθόλου, δεν θα έχεις πρόβλημα κανένα. Είναι πολύ απλή η τεχνική.
Φρόντισε όπως σου είπε ο Ελιξίριος να έχουν στεγνώσει ΚΑΛΑ τα χρώματα που θα πατήσει πάνω τους το patafix. Εννοείται ότι αμέσως μόλις βάψεις, πολύ προσεκτικά, θα το αφαιρέσεις.
Δεν κατάλαβα τι εννοείς "το συγκεκριμένο βάψιμο πρέπει να γίνει περιφερειακά του μοντέλου". Σε κάθε περίπτωση, η τεχνική είναι απλή: Θα κάνεις λεπτά φιτιλάκια με το patafix, κατά προτίμηση όχι με τα δάχτυλά σου, αλλά κυλώντας ένα τετράδιο πάνω στο patafix, σε μία επίπεδη επιφάνεια που να μην κολλάει, για να γίνουν ίσια, διαφορετικά η παραλλαγή σου θα είναι κάπως σαν τα φιόρδ της Νορβηγίας.

Κόβεις στο μήκος που θες τα φιτιλάκια, κολλάς πάνω στη γραμμή του καμουφλάζ, καλύπτεις με ταινία μασκαρίσματος το χρώμα που θες να προστατεύσεις και ψεκάζεις κάθετα προς την επιφάνεια. Μόλις τελειώσεις, αφήνεις λίγο χρόνο (εγώ συνήθως όσο χρειάζομαι για να καθαρίσω τον αερογράφο) και αφαιρείς με το τσιμπιδάκι τις μάσκες και το patafix.
Λέω patafix, που ξέρω ότι δεν αφήνει "λαδιές", ενώ το κλασικό μπλε blue-tac αφήνει έχω ακούσει. Είναι πιο λιπαρό.
Οι παρακάτω φωτό ελπίζω να σε βοηθήσουν: