Μετά από αρκετό καιρό, βρήκα μια ολόκληρη μέρα για να ασχοληθώ με την Alpine… και επιτέλους ήμουν παραγωγικός… Ορίστε λοιπόν ένα χορταστικό, ελπίζω, update που αφορά το πλαίσιο, τις αναρτήσεις και τον κινητήρα.
Η αλήθεια είναι ότι όλα έγιναν αρκετά βιαστικά, οπότε υπάρχουν κάποια θεματάκια ποιότητος και απαιτείται μια δεύτερη επέμβαση φινιρίσματος,

αλλά κάποια στιγμή έπρεπε να προχωρήσουμε (οι Ferrari του στοκ απειλούν να κατέβουν σε διαδήλωση, στο Spa

)…
Αρχίζοντας με το πλαίσιο, διόρθωσα το σχήμα του πίσω μέρους, από τραπέζιο σε τριγωνικό, σύμφωνα με φώτο του πραγματικού. Επίσης βελτίωσα λίγο τις αναρτήσεις, αντικαθιστώντας το πλαστικό ελατήριο με σύρμα. Μάλιστα, κατήργησα το εσωτερικό αμορτισέρ, αφήνοντας μόνο το ελατήριο, γιατί έτσι το έβλεπα στις φώτο. Για την γενική διάταξη της ανάρτησης, η Tamiya δίνει την πρώιμη σχεδίαση, που άλλαξε (π.χ. διπλά αμορτισέρ πίσω) κατά την εξέλιξη του αυτοκινήτου. Δεν ξέρω με πια διάταξη, ούτε μπορώ να το μάθω, έτρεχε στο Acropolis του ’70, αλλά πιθανόν είναι εντάξει, κάτι που στη τελική, έχει μικρή σημασία.

Περνώντας στον κινητήρα, ανοίχτηκαν οι οπές για τα μπουζοκαλώδια και τρυπήθηκαν οι χοάνες των καρμπυρατέρ. Επίσης ανοίχτηκαν τρύπες για τις βίδες συγκράτησης του χταποδιού τις εξάτμισης. Η δοκιμαστική εφαρμογή των βασικών τμημάτων του κινητήρα, αναδεικνύει έναν από τους πιο συμπαθητικούς τετρακύλινδρους που έχω δει…

Συνεχίζοντας με μικροβελτιώσεις στα παρελκόμενα του κινητήρα έκοψα τον ιμάντα για να αντικατασταθεί από ταινία, έφτιαξα με βάση φώτο την λεπτομέρεια (στο δυναμό? – από μηχανολογικά είπαμε είμαι σκράπας… ότι βλέπω φτιάχνω… δεν τα ρωτάω πως τα λένε

) εκεί που η Tamiya έδινε απλά μια τάπα και εκ του μηδενός ξεκίνησα να φτιάχνω τον πολλαπλαστιαστή?!, που στο κιτ λάμπει δια της απουσίας του… Τέλος ο κινητήρας βάφτηκε aluminium της alclad, έγινε wash με μαύρο και στεγνά πινέλα με μεταλλικές αποχρώσεις. Η κυλινδροκεφαλή και το ένα πάνελ στο πλάι του, έγιναν με το metallic blue της Humbrol. Στη κυλινδροκεφαλή προστέθηκαν 3 pe βίδες από ένα σετ της Lionar.

Επιστρέφοντας στο πλαίσιο, κολλήθηκαν τα ελατήρια, βάφτηκαν με ασημί η βίδες και όπου δεν υπήρχαν προστέθηκαν από το σετ της Lionar. Επίσης, έγιναν στεγνά πινέλα για να τονιστούν οι λεπτομέρειες.

Στο πλαίσιο κολλήθηκαν οι αντιστρεπτικές, τα ψαλίδια βάσης και ο κινητήρας. Από χαλκόσυρμα έγιναν οι ντίζες των φρένων και η ντίζα του γκαζιού που καταλήγει στο κινητήρα. Το σύνολο, πλέον, μοιάζει κάπως έτσι…

Ελπίζω να (μην) κούρασα…

Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Να είστε όλοι καλά…
Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς…