Αποστολέας Θέμα: Χρώματα Day glo  (Αναγνώστηκε 768 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
Χρώματα Day glo
« στις: Ιουνίου 28, 2011, 03:23:16 μμ »
 Φίλοι μου γειά σας.

Θέλω να βάψω με χρώματα day glo. Έχω το 209 της humbrol και το Χ161 της xtracolor.Δεν ξέρω ποιό είναι το καλύτερο από τα δύο.
 Σίγουρα βάφονται πάνω από γκρι επιφάνεια.Το xtracolor μάλιστα το γράφει και στο κουτάκι του.
 Η πρώτη ερώτηση είναι αν προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο γκρι σαν βάση (ματ ή gloss) και η δεύτερη ερώτηση είναι αν η φωτεινότητά τους αλλοιώνεται από μετέπειτα χρήση παρκετίνης,βερνικιών,wash κλπ.

Περιμένω τις απόψεις σας.

Αποσυνδεδεμένος STEF

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: KERATSINI
  • Superdetail madness
Απ: Χρώματα day glo
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 28, 2011, 04:02:51 μμ »
Καλησπέρα φίλε μου,καλύτερα χρώματα σε απόδοση του πραγματικού είναι τα Xtracolor,από εκεί και πέρα εξαρτάται πιο αεροσκάφος θέλεις να φτιάξεις γιατί υπάρχουν πολλές διαφορές.Όσον αφορά το υπόστρωμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις από γκρι, primer yellow έως και κόκκινο σε κάποια σημεία(matt) που σε συνδιασμό με το presading θα έχεις ένα ταλαιπωρημένο αποτέλεσμα αλλά και πάλι βάση του πραγματικού.Δώσε παραπάνω στοιχεία για ποιό αεροσκάφος σε ενδιαφέρει.

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 28, 2011, 07:36:32 μμ »
Εγώ έχω χρησιμοποιήσει το 209. Σαν υπόστρωμα, όσο πιό ανοιχτόχρωμο το γκρί, τόσο το καλύτερο. Μην σου πώ άσπρο μάτ...

Συνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 28, 2011, 10:11:38 μμ »
  ʼρα δεν είναι συγκεκριμένο το γκρι που ζητάμε....... :wink:

Δεν μου είπατε όμως τίποτα για το μετά.......βερνίκια,παρκετίνες κλπ......... :roll: :roll:

Ο ασθενής είναι ένα Ιαπωνικό χιούι με olive drab, κίτρινες και πορτοκαλί επιφάνειες........

Αποσυνδεδεμένος STEF

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: KERATSINI
  • Superdetail madness
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 28, 2011, 11:39:43 μμ »
  ʼρα δεν είναι συγκεκριμένο το γκρι που ζητάμε....... :wink:

Δεν μου είπατε όμως τίποτα για το μετά.......βερνίκια,παρκετίνες κλπ......... :roll: :roll:

Ο ασθενής είναι ένα Ιαπωνικό χιούι με olive drab, κίτρινες και πορτοκαλί επιφάνειες........

Σε αυτήν την περιπτωση ένα ανοικτό ματ γκρί για υπόστρωμα και ξάνοιγμα του βασικού με το ίδιο στο 10% για να αντισταθμίσει βερνίκια και λάδια-ξύδια,αλλά νομίζω στις φθορές πρέπει να είσαι συγκρατημένος με το συγκεκριμένο. Το olive drab παίζει καλά με τα γκρι και τα καφέ. Απο εκεί και πέρα μερικά πειράματα σε κάποιο dummy  θα φανούν χρήσιμα.

Tags: