Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Website
Market
Αρχική
Βοήθεια
Tags
Links
Σύνδεση
Modelclub.GR - Hellenic Scale modelling community
»
ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
»
Ξύλινα Πλοία
»
Θέμα:
La Provencale
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες: [
1
]
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: La Provencale (Αναγνώστηκε 1674 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
beerman63
Scale 1/144
Τόπος: αθηνα
La Provencale
«
στις:
Ιουνίου 26, 2011, 11:26:16 μμ »
καλησπερα.μου δωσανε το la provencale της artesiana latina στο οποιο κιτ εχουνε μπει μονο οι νομεις,(ο προηγουμενος κατοχος του κιτ το παρατησε και μου το εδωσε).επειδη ειναι το πρωτο ξυλινο κιτ που θα φτιαξω μπορειτε να μου πειτε τι να προσεξω αν υπαρχουν τιπς και τι υλικα και εργαλεια θα χρειαστω?ευχαριστω
Καταγράφηκε
repetan
Scale 1/48
Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
Απ: la provencale
«
Απάντηση #1 στις:
Ιουνίου 26, 2011, 11:55:21 μμ »
Καλή αρχή beerman63 , ανέβασε φωτό και πληροφορίες για τα υλικά που περιέχονται στο κιτ .
Καταγράφηκε
beerman63
Scale 1/144
«
Απάντηση #2 στις:
Ιουνίου 27, 2011, 11:54:20 πμ »
αυτο ειναι το κιτ. οπως σας ειπα απο ξυλινα εχω πληρη μεσανυχτα οποτε περιμενω τις συμβουλες σας
Καταγράφηκε
Stergios T
Τ
Scale 1/48
«
Απάντηση #3 στις:
Ιουνίου 27, 2011, 03:14:43 μμ »
Πιστεύω πως θα πρέπει να αρχίσεις να εφαρμόζεις τις οδηγίες της A/L κατά στάδια όπως περιγράφονται στις οδηγίες της και στην πράξη θα σου προκύψουν άπειρα ερωτήματα που με 1η ευκαιρία θα λύσουμε.
Κοίταξε και προηγούμενες αναρτήσεις που υπάρχουν με θέματα γενικά όπως εργαλεία κλπ...
Καταγράφηκε
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum
ΠΑΝΟΣ
Scale 1/144
Τόπος: ΠΑΤΡΑ
Απ: La Provencale
«
Απάντηση #4 στις:
Ιουνίου 28, 2011, 09:52:44 μμ »
Καλώς όρισες και από μένα. Και η δική μου γνώμη είναι να αρχίσεις από τα εργαλεία. Κοπίδια, κόλλες, γυαλόχαρτα, μανταλακια, μικρές λίμες, (αυτές γιά τα νύχια κάνουν γιά αρχή). Οτι απορία έχεις εδώ είμαστε.
Καταγράφηκε
beerman63
Scale 1/144
«
Απάντηση #5 στις:
Ιουνίου 28, 2011, 11:00:07 μμ »
ποια ειναι η πιο σωστη τεχνικη για το κολλημα των σανιδων στην γαστρα?κυανοακρυλικη κολλα η ξυλοκολλα?αποτι δειχνει το σχεδιο και αν καταλαβα καλα η μια σανιδα εφαπτεται στην αλλη
Καταγράφηκε
repetan
Scale 1/48
Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
«
Απάντηση #6 στις:
Ιουνίου 28, 2011, 11:57:29 μμ »
beerman63 οι σανίδες πρέπει να εφάπτονατι μεταξύ τους και καλό είναι να βάζεις και λίγη κόλα στην επαφή έτσι ώστε στο τέλος το πέτσωμα να είναι πιο γερό και σταθερό ( να μην υποχωρεί με την πίεση ) αν οι οδηγίες δεν αναφέρουν δεύτερο πέτσωμα με πιο λεπτά πηχάκια , τότε καλύτερα να βάλεις ξυλοκόλα καθυστερεί λίγο να τραβήξει αλλά σου δίνει χρόνο για διορθώσεις , επικουρικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις καρφίτσες μέχρι να στεγνώσει , κύανο χρησιμοποιούμε συνήθως στο δεύτερο πέτσωμα . Βασικό πρίν κολήσεις οτιδήποτε κοίτα να εφαρμόζει καλά σε όλους τους νομείς , τους οποίους πρέπει να τρίψεις όπως σίγουρα θα σου λένε οι οδηγίες . Επίσης καλό θα είναι να ρίξεις και μια ή περισσότερες ματιές στο forum θα δεις κατασκευές από την αρχή και θα πάρεις πολλές και ενδιαφέρουσες απαντήσεις και θα σου λυθούν πολλές απορίες . Καλή συνέχεια
Καταγράφηκε
ΠΑΝΟΣ
Scale 1/144
Τόπος: ΠΑΤΡΑ
«
Απάντηση #7 στις:
Ιουνίου 29, 2011, 06:32:35 μμ »
΄Συμπλήρωμα με αυτά που είπε το κοπέλι. Υπάρχει περίπτωση να χρειαστείς να κόψεις κάποιοες σανίδες διαγώνια, γιατί η γάστρα έχει δύο καμπύλες, ώστε να μήν στρώνουν καλά οι σανίδες. Κοίτα καμμία φωτό που υπάρχουν σε διάφορα θέματα εδώ.
Καταγράφηκε
beerman63
Scale 1/144
«
Απάντηση #8 στις:
Ιουνίου 29, 2011, 09:45:37 μμ »
ναι οντως καποιες σανιδες πρεπει να κοπουν λοξα.το καλο για καποιον αρχαριο σαν και μενα ειναι το οτι δεν εχει καρινα απο κατω ειναι φλατ.ευχαριστω για τις συμβουλες
Καταγράφηκε
blackglaze
Scale 1/144
Τόπος: Χριστουπολη - Πορτο...πηγαινε ελα.
«
Απάντηση #9 στις:
Ιουλίου 03, 2011, 02:13:21 μμ »
καλη συνεχεια beerman63 και ευχομαι να στεριωσεις στη παρεα εδω
Καταγράφηκε
kapten bisbics
Scale 1/48
Τόπος: Αιγάλεω
Νίκος
«
Απάντηση #10 στις:
Ιουλίου 13, 2011, 01:17:29 πμ »
Καλή αρχή οπλισμένη με αρκετή υπομονή!!!!!
Καταγράφηκε
Η δημιουργική στιγμή είναι σαν την ερωτική εξομολόγηση,
ΠΟΤΕ
δεν προσχεδιάζεις πότε θα γίνει...
beerman63
Scale 1/144
«
Απάντηση #11 στις:
Ιουλίου 22, 2011, 12:48:50 πμ »
καλημερα.επιστροφη μετα απο ολιγοημερες διακοπες.το βαρκακι το ξεκινησα.το πρωι 8α ανεβασω και φωτο.καθε αρχη και δυσκολη εκανα τις παπαριτσες μου αλλα ειναι το πρωτο ξυλινο που θα μου παει θα μαθω.παντως τα ξυλινα εχουν αλλη γλυκα.δεν ξερω αν ειναι η γνωμη μου αλλα μου φαινεται σαν να κανεις ιδιοκατασκευη.το μονο αρνητικο για μενα αυτη την εποχη ειναι το κοστος τους ,αν θες κατι πιο μεγαλο απο αυτο που φτιαχνω ξεφευγει λιγο στα λεφτα.τα λεμε συντομα
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες: [
1
]
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Tags:
Modelclub.GR - Hellenic Scale modelling community
»
ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ